StringMeteo.com Forum Index StringMeteo.com
ФОРУМИ ЗА МЕТЕОРОЛОГИЯ, КЛИМАТОЛОГИЯ И... НЕЩАТА ОТ ЖИВОТА
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in   RulesRules 
МЕТЕОРОЛОГИЧНИ СТАНЦИИ ЗА ДОМА И БИЗНЕСА, УЕБ-ВИЗУАЛИЗАЦИЯ

СЛАБО, КРАТКО ЗАТОПЛЯНЕ/ЗАСТУДЯВАНЕ СЪС СНЯГ/СТУДЕНО - 27.11.-01.12.2016 (Бг)
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 58, 59, 60
 
Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Начало сайт -> StringMeteo.com Forum Index -> Фактически данни за времето
View previous topic :: View next topic  
Author Message
zaples14Joined: 20 Jun 2010
Posts: 1412
Location: София, Младост-2

PostPosted: Fri Dec 02, 2016 12:16 am    Post subject:    Reply with quote

elenaRudolf wrote:

...Мога да кажа, че за пръв път виждам през декември тук толкова скоропостижно редуциране на над 20-сантиметров сняг. Такова нещо друг път не съм наблюдавал в София. ...

Точно за това онзи ден намекна mnn - че тези 31 см не отговарят на валежа. По важния показател е количеството валеж, а не дебелината на кухата снежна покривка. При 18 литра валеж типичната дебелина на снега трябва да е приблизително 18 см. Така, че съвсем нормално е да има голямо слягане.
Back to top
View user's profile Send private message
elenaRudolfJoined: 08 Feb 2013
Posts: 2948
Location: София; Созопол

PostPosted: Fri Dec 02, 2016 12:34 am    Post subject:    Reply with quote

Така си е, точно затова през март 2015-та, когато паднаха около 60 литра във вид на сняг и се образува сп с близо двойно по-малка цифрово дебелина, снегът с всеки ден се слягаше, увеличаваше минимално и уплътняваше, и затова изкара 13 дни в период с много по-силна слънчева радиация от сега, нещо което тоя сняг няма да успее да направи.
2,6°C в Младост по последния синоп, сп е вече жалките 9 см. и последен ден утре със снежна покривка. Thumb down Леекичко започва да ми става ясно и декември колко поднормен месец ще бъде по '61-90. Точно николко.
_________________
"Миналото е минало, а в бъдещето духат бъдещите ветрове..." /японска поговорка/


Last edited by elenaRudolf on Fri Dec 02, 2016 8:01 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
ncuxapJoined: 14 Dec 2009
Posts: 9727
Location: София, ж.к. Гоце Делчев

PostPosted: Fri Dec 02, 2016 12:39 am    Post subject:    Reply with quote

Ами пичове, гледайте и се учете. Първо, снегът още снощи беше наполовина, видимо и рязко намаление на дебелината му. Това е напълно очаквано предвид ниската плътност на снега. То даже докато валеше си личеше колко много въздух има в снежинките. И другото - затоплянето. При северозападни затопляния от тоя сорт (които се случват от време на време) има много вятър. Освен това има голям вертикален градиент и е напълно в реда на нещата при 0 градуса горе да стане 10 градуса долу, въпреки снега. Днес температурата на 850хпа не е превишила -5 градуса, а в Младост е станало +4. Инверсията на места спаси положението, но силите й привършиха, а предстои по-лошата част от затоплянето. Утре 10 градуса не са мираж, а вятърът ще е по-силен. Айде 10 трудно, ама 7-8 като нищо ще удари.
_________________
Щастието не е х*й, да го хванеш с ръка. (П. Куелю)
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Начало сайт -> StringMeteo.com Forum Index -> Фактически данни за времето All times are GMT + 2 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 58, 59, 60
Page 60 of 60

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Идете най-горе


  Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group  

Отказ от отговорност: Администраторът и модераторите на форума не носят никаква отговорност за съдържанието (включително аватарите и подписите) на поместваните в него мнения, с изключение на административните такива. Потребителските мнения по никакъв начин не следва да се тълкуват като някаква "официална позиция" на форума или на сайта като цяло, а единствено като изразяващи позицията на своите автори. В същото време, администраторът и модераторите се стремят да съблюдават в максимално възможната и допустима степен тонът и съдържанието на поместваните мнения да не излизат от рамките на общоприетите разбирания за добър тон на подобно място, ограничавайки при това в минимално възможната степен свободата на словото и правото на свободно волеизявление.