StringMeteo.com Forum Index StringMeteo.com
ФОРУМИ ЗА МЕТЕОРОЛОГИЯ, КЛИМАТОЛОГИЯ И... НЕЩАТА ОТ ЖИВОТА
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in   RulesRules 
МЕТЕОРОЛОГИЧНИ СТАНЦИИ ЗА ДОМА И БИЗНЕСА, УЕБ-ВИЗУАЛИЗАЦИЯ

(Олигархична) КОРУПЦИЯ ПО ЕТАЖИТЕ НА ВЛАСТТА
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 68, 69, 70 ... 77, 78, 79  Next
 
Post new topic   Reply to topic    Начало сайт -> StringMeteo.com Forum Index -> Политика
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Stringmeteo
Site Admin


Joined: 14 Aug 2006
Posts: 46882
Location: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)

PostPosted: Tue Jan 08, 2019 12:54 pm    Post subject:    Reply with quote

Stringmeteo wrote:
https://www.facebook.com/ilian.vassilev.9/posts/10157061271314430
Quote:
...
А сега да им кажа какво следва.

Този кораб вече е "прокажен" - не може да мине през Босфора. Тоест единствената опция е да го продадат в Русия на скрап. Но много се лъжат ако мислят, че Русия ще ги спасява от този скандал.

Второ, обект на арест ще бъдат не само български кораби под наш флаг, но и кораби собственост на частни български копании. Не твърдя, че това е законно, но след като чертата на законността е премината, няма граници. Още повече - и това министър Желязков пропуска - има решение на ВАС корабът да бъде освободен, което е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО за изпълнение и основание за осъждане на България във всеки международен съд като обвиненията могат да включват дори пиратство и съдействие на пиратство.

Трето, при международен спор валидни и меродавни са решения на международен съд. Какво е пречело на този който има този дълг, да осъди либийската държава в международен съд за тези 9 милиона долара и вече с това решение да се арестува корабът? Игрите с български ЧСИ и фалшифицирани заверки на ипотеки, само утежняват общата схема на държавното пиратство, което съсипва репутацията на страната.

Този скандал тепърва ще набира сила. Въпрос е на малко време - всички арабски страни да се присъединят към призива на либийските власти да се блокират български кораби.

Някой изобщо мислил ли е за това?

Дон Бойко?!?!https://www.facebook.com/bivolnews/posts/2170502316334872
Quote:
Биволъ:
Yesterday at 9:56 AM

След като не можаха да удържат духа в бутилката, дойде време за кризисен пиар от дежурната вувузела на властта 24 часа. Същевременно това е добра илюстрация за падението на българската журналистика. Въобще не се споменава за мутрите на Ториното, които са действали рамо до рамо с полицаи от Гранична полиция. Нито дума за ченгетата от ДС и ортаците на Коза Ностра от Булгаргеомин. Не са написали името на фирмата Булгаргеомин даже. Няма нито дума за това, че пиратите се опитаха да избягат с отвлечения танкер през Босфора, но Турция ги върна от границата при Инеада.

Либия обяви, че ще задържа всеки български кораб

Quote:
...
Да бъде задържан всеки кораб, плаващ под български флаг, който влезе в териториалните води на Либия. Да се прави обстойна проверка на всички плавателни съдове и ако сред техните собственици има български фирми или такива, регистрирани в България, те също да бъдат задържани. Това се казва в заповед на началника на Либийската морска администрация инж. Омар Абделла Джауши, чието копие е публикувано в арабски медии.
...

Хм... Hmm

И още нещо интересно по казуса от преди почти година:
Гръцки нотариус: Заверката ми е за продажба на такси, не за кораб, става дума за груба злоупотреба
последна редакция февр. 19, 2018
Йоана Андреадаки е гръцкият нотариус, за който се твърди, че е изповядал морската ипотека на танкер BADR, който не може да напусне Бургас. Maritime.bg публикува със съкращения* нейната жалба до гръцката прокуратура, с която еднозначно подчертава, че такава ипотека не съществува, а самата тя е станала обект на груба злоупотреба.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Stringmeteo
Site Admin


Joined: 14 Aug 2006
Posts: 46882
Location: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)

PostPosted: Tue Jan 08, 2019 3:42 pm    Post subject:    Reply with quote

България е първата държава пират в ЕС

Завладяването на либийския танкер "Бадр" е международен скандал

Quote:
За пръв път днес член на българското правителство коментира скандалния случай на пиратство в Бургас.

Както ви казах вчера, българската държава чрез Гранична полиция и "Морска администрация" е съдействала за незаконното според ВАС завладяване на либийския държавен танкер "Бадр" от българското сдружение "Булгаргеомин". Освен това е било упражнено насилие към капитана на екипажа, който е бил изгонен от България.

Според транспортния министър Желязков пред БНТ ставало въпрос за отношения между частна българска фирма и държавна либийска компания. Министърът обаче не коментира съдействието на българската държава при завладяването на кораба.

И тъй като скандалът е международен и не може да бъде потушаван, транспортният министър обвини Либия, че искала да "ескалира случая", като не коментира факта, че става въпрос за криминално поведение на българската "Булгаргеомин". Неслучайно фирмата не се опитва да преведе кораба през Босфора, защото на мига той ще бъде арестуван от турските власти.

България рискува и арбитражно дело, което със сигурност ще загуби, защото и ВАС отсъди категорично по случая, определян като първо пиратство в държава на ЕС.

Особено интересно е и защо прокуратурата не се е самосезирала за документно престъпление и за престъпление по служба, както и защо главният конфискатор на републиката - шефът на КПКОНПИ Пламен Георгиев не е издал заповед за конфискация на танкера "Бадр", който се владее незаконно от "Булгаргеомин", както постанови ВАС.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Stringmeteo
Site Admin


Joined: 14 Aug 2006
Posts: 46882
Location: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)

PostPosted: Wed Jan 09, 2019 2:14 pm    Post subject:    Reply with quote

Защо никой не пита самите шофьори за пакета „Мобилност“?

Шефове и политици от всички цветове дефилират по телевизионни студия. Алармират, че нови транспортни правила на ЕС ще оставят българските шофьори без работа. Ще блокират Брюксел с ТИР-ове. Никой нищо не пита самите шофьори.

Deal
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
masterweatherJoined: 24 Jan 2008
Posts: 4817
Location: София-"Mан.Ливади-Запад" 626м.н.в.; Перник-717м.н.в.

PostPosted: Wed Jan 09, 2019 2:17 pm    Post subject:    Reply with quote

Аман от щения и писъци в жалката държавица, сега сме подложени на стенанията на алчните спедиторски фирми, няма край, няма управия..... Confused
Back to top
View user's profile Send private message
Stringmeteo
Site Admin


Joined: 14 Aug 2006
Posts: 46882
Location: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)

PostPosted: Wed Jan 09, 2019 3:41 pm    Post subject:    Reply with quote

masterweather wrote:
Аман от щения и писъци в жалката държавица, ...

Аман от зомбирани гербери, "разсъждаващи" по чувства, а не с разум Grin smile ...


Колко струва спорният танкер BADR? (обзор и нови документи)

Една от малкото битки, споменавани в свещения за мюсюлманите Коран е битката при Бадр, водена през 624 г. Тя е повратна точка в борбата на Мохамед с Курейшите в Мека, като е постигната огромна победа. Битката за танкер BADR у нас достигна международната сцена.

https://www.facebook.com/bivolnews/posts/2173562112695559
Quote:
Биволъ:
2 hrs

Впечатляващо разследване на колегите от Maritime.bg Така се прави, браво. Вижте оригиналните документи, които доказват фалшификата на морската ипотека, представена от шмекерите от Булгаргеомин ДЗЗД, включително подробната графологична експертиза на над 60 страници. Колегите са открили и следа към украински политик от Одеса, който стои зад фирмата, поела отскоро мениджмънта на отвлечения танкер.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Stringmeteo
Site Admin


Joined: 14 Aug 2006
Posts: 46882
Location: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)

PostPosted: Fri Jan 11, 2019 3:05 am    Post subject:    Reply with quote

ЦИТАТ: ЛОЗАН ПАНОВQuote:
В България сме изправени пред една система, която е вербувала големи човешки и материални ресурси в изграждането на добре действаща машина; която умело си служи със службите, медиите, икономиката, политиката и, разбира се, съдебната система. Действията ѝ не се огласяват, а се държат в тайна.”

Лозан Панов,
председател на Върховния касационен съд
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Stringmeteo
Site Admin


Joined: 14 Aug 2006
Posts: 46882
Location: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)

PostPosted: Fri Jan 11, 2019 11:34 pm    Post subject:    Reply with quote

СПЕЦПОЛИЦАЙ ПРЕДВОЖДАЛ ПРЕВЗЕМАНЕТО НА ТАНКЕРА БАДР КАТО МУТРА

Александър Василев Лонгочев, действащ полицай от СПС-София се е качил на танкера БАДР с униформа на охранител на „Башев Секюрити Тийм“. Той е разпознат от капитана на кораба Абдулла Абдул Джалил като едно от лицата, превзели насилствено танкера на 21 декември миналата година.

Преди да влезе в специалните полицейски сили, Лонгочев е бил полицай в Пето РПУ. Той има внушителна външност и корпулентност, но не е много висок. Представя се като Саша Белов, герой от сериала „Бригада“, което вероятно е свързано с русофилския му уклон, афиширан в социалните мрежи. Лонгочев-Белов има активен профил в руската социална мрежа „В Контакте„.


Quote:
...
Панама е започнала процедура за анулиране на регистрацията на кораба, научи Биволъ от добре осведомени източници. Това става след протест от либийската страна и формални нередности открити в сертификатие на кораба.

Друга причина за отнемането на флага може да стане фактът, че новозаявилият се собственик „Булгаргеомин ДЗЗД“ е наел и качил на кораба мутрите от частната охранителна фирма „Башев Секюрити Тийм“ без да получи изрично разрешение за това от панамската морска администрация, която има стриктни правила и списък с одобрени компании за такава охранителна дейност.

Ако БАДР/БДИН остане без регистрация той се превръща в кораб-пария, който не може да влезе в никое пристанище. Тъй като корабът ще се води отвлечен, по международното морско право всеки военен кораб има право да го превземе и в международни води.

https://www.facebook.com/bivolnews/posts/2176977205687383
Quote:
Биволъ:
5 hrs

Разследване: Александър Василев Лангочев, полицай СПС-София се е качил на танкера БАДР с униформа на охранител на "Башев Секюрити Тийм". Той е разпознат от капитана на кораба Абдулла Абдул Джалил като едно от лицата, превзели насилствено танкера на 21 декември миналата година. Миррно, Раввнис, Мутромилиционеропиратствувайте!
Подкрепете нашите разследвания и нашите автори.
Изпратете SMS с код BIVOL на някой от следните номера:
1851 - 1,20лв.
1092 - 2,40лв.
1094 - 4,80лв.
1096 - 12 лв = 2x6лв.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Stringmeteo
Site Admin


Joined: 14 Aug 2006
Posts: 46882
Location: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)

PostPosted: Sun Jan 13, 2019 12:14 am    Post subject:    Reply with quote

”Булгартабак Холдинг” сложи катинар на фабриката в Благоевград, хиляди без работа

”Булгартабак Холдинг” затваря предприятието за производство на цигари в Благоевград, съобщава ”Хоризонт”. Ръководството на дружеството е дало двудневен срок на хората да подадат заявления за доброволно напускане, заявиха работещите, съобщи ”Хоризонт”.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Stringmeteo
Site Admin


Joined: 14 Aug 2006
Posts: 46882
Location: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)

PostPosted: Sun Jan 13, 2019 12:18 am    Post subject:    Reply with quote

ГИНЧЕТО ОТ ЧЕЗ И АВТОМАГИСТРАЛИТЕ

Гинка Върбакова – ключ към 1.35 милиарда лева и заобикаляне на обществените поръчки.
Дали властта не компенсира и семейството и с тези пари заради провалилата се сделка за покупка на българската ЧЕЗ?
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Stringmeteo
Site Admin


Joined: 14 Aug 2006
Posts: 46882
Location: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)

PostPosted: Sun Jan 13, 2019 7:03 am    Post subject:    Reply with quote

Stringmeteo wrote:
”Булгартабак Холдинг” сложи катинар на фабриката в Благоевград, хиляди без работа

”Булгартабак Холдинг” затваря предприятието за производство на цигари в Благоевград, съобщава ”Хоризонт”. Ръководството на дружеството е дало двудневен срок на хората да подадат заявления за доброволно напускане, заявиха работещите, съобщи ”Хоризонт”.

https://www.facebook.com/ilian.vassilev.9/posts/10157070851659430
Quote:
Ilian Vassilev:
12 hrs

Ето това е Пеевски "бизнесменът", дори не може да стигне до равнището на Бай Ганьо. Без никакво понятие от мениджмент, от пазари, от финанси. Назначен за олигарх, знае да граби, да излъже и вземе бизнес, да купи прокурори и съд, медии и политици, но да го развива, да иновира - тази страница от образованието и ценностите липсва.

Източиха Булгартабак, загубиха пазарите, убиха активите и ето - политическата приватизация на Доган, Пеевски и Борисов колабира. Ако Булгартабак не е национална сигурност, здраве му кажете.
Кой ще потърси отговорност, като Цацаров е купен от Пеевски и Доган, със съдействието на Борисов?

Финален резултат - Доган, Пеевски и Борисов мултимултимултимутли милионери. Работните места загубени, пазарите загубени. ТЕ спечелиха. Всички загубихме. Тютюнопроизводителите, тютюнопреработвателите, цигарените фабрики. Къде са жълтите жилетки на освободените, на ограбените, на загубилите поминък?
Новите поколения ще четат "Тютюн" и ще се чудят дали това не е измислица, някаква вехта фантастика.

Такъв е моделът на прехода, който номенклатурата роди - толкова посредствен, колкото и самите те.

Съчетанието на алчност и посредственост убива дори бизнес, който е бил темелен - олицетворение на България.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Stringmeteo
Site Admin


Joined: 14 Aug 2006
Posts: 46882
Location: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)

PostPosted: Sun Jan 13, 2019 6:40 pm    Post subject:    Reply with quote

Парламента отвори, Булгартабак затвори! С какво Пеевски е по-различен от Банев?

Три години след като Пеевски официализира собствеността си в „Булгартабак“, 80% от мощностите на холдинга вече са закрити.

Quote:
... Схемата е класическа – приватизираш, източваш, експлоатираш, ограбваш, убиваш и закриваш. Тютюневият холдинг бе продаден от първото правителство на Бойко Борисов през 2011г. след непрозрачна и непазарна процедура. Предприятието е структуроопределящо и с монополно положение на пазара за продажба на цигари и с дял при изкупуването на тютюна от производителите, като така осигурява и контрол върху една немалка част от населението живеещо в регионите разчитащи на този поминък. Още по време на сделката възникнаха съмнения, че Борисов продава „Булгартабак“ на Пеевски и на… себе си, а финансирането е осигурено от Цветан Василев. Шефа на Агенцията за приватизация по времето, когато е реализирана сделката, Емил Караиванов сега е министър на икономиката на Пеевски в третото правителство на Бойко Борисов, а „Булгартабак“ е полужив труп. Марките, техниката и оборудването са разпродадени, а хората са на улицата. Загубите за държавата са за стотици милиони, хиляди човешки съдби са съсипани, а Пеевски и Борисов продължават да управляват и ограбват държавата.

През последните месеци прокуратурата демонстрира активност по отношение на така наречените „лоши приватизатори“ , емблематичен пример е ареста на Баневи. Въпроса днес е , ще бъде ли приложен същият критерий по отношение на Пеевски, заради обезкостяването и ограбването на „Булгартабак“? Отговора е еднозначен – НЕ! Прокуратурата е пряко подчинена на Пеевски и престъпленията извършени от нейният господар остават встрани от вниманието на Цацаров и подчинените му.
...
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Stringmeteo
Site Admin


Joined: 14 Aug 2006
Posts: 46882
Location: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)

PostPosted: Mon Jan 14, 2019 12:17 pm    Post subject:    Reply with quote

Златев срещу Домусчиев – олигархо-руски бой за скъпи играчки

Валентин Златев срещу Кирил Домусчиев. Един олигархичен кръг срещу друг. Едно лоби срещу друго лоби. Руски интереси срещу други руски интереси на наша територия. Златев срещу Домусчиев. А зад завесата?
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Stringmeteo
Site Admin


Joined: 14 Aug 2006
Posts: 46882
Location: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)

PostPosted: Wed Jan 16, 2019 11:47 am    Post subject:    Reply with quote

СКАНДАЛ: Изчезна и архивът с декларациите за конфликт на интереси на депутатите!

Регистъра и архива с декларациите за конфликт на интереси на депутатите е неоткриваем. До миналата година архивът бе на сайта на Народното събрание, а след това трябваше да бъде преместен на сайта на КПКОНПИ.

Проверка на BNews установи, че архивът с декларациите липсва от сайта и на двете институции. Oказва се, че тази информация вече не е публична.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Stringmeteo
Site Admin


Joined: 14 Aug 2006
Posts: 46882
Location: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)

PostPosted: Thu Jan 17, 2019 4:01 pm    Post subject:    Reply with quote

Quote:
Ilian Vassilev:
5 hrs

Утехата, че уволнените от Пеевската гордост предприятие на БТ в Благоевград ще получат обезщетение излита като дим през комина. Промени в закона от миналата година постанови, че вместо да се вземат за база 60 процента от възнаграждението за последните две години, сега ще вземат за база среднопретегленото от всички години след 2000 - досетете се какви бяха заплатите тогава.

Подготвил се е законодателно Корпулентния за затварянетона кепенците на БТ - Благоевград.

Машаллах. Бизнесмен, та дрънка.

Прокуратурата е на Малдивите.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Stringmeteo
Site Admin


Joined: 14 Aug 2006
Posts: 46882
Location: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)

PostPosted: Thu Jan 17, 2019 5:35 pm    Post subject:    Reply with quote

Няколко интересни мнения от "Капитал", цитирам долу само първото Grin smile ...

Мнения Daily - Супер-Бойко връща танкера на Либия, публиката аплодира

И още: Бай Ганю прокурор; Надцакване в хаоса на енергийната борса

Quote:
От коментар на бившия посланик в Русия Илиян Василев в неговия блог

Кризата с либийския танкер приключва - героична интермедия. Очаквайте финалния епизод от сагата. Винаги, когато "големият" герой мълчи нехарактерно и за дълго време, означава, че се провежда "тиха" операция, която ако не успее, други ще бъдат виновни.

Случаят гръмна, провалът е ясен, България е пират. И е време за новата сценка - супергероят Борисов - осветен от прожектори, сам на сцената, произнася сакралните думи "мръсници" /спрямо тези които са го подвели, натопили, излъгали и т.н. - справка кадърът с гръцкия остров/. Следва тотален хепи енд - танкерът се връща на либийската страна. Публиката ръкопляска. Основният отговорник за проблема е вече в ролята на спасител.

Сценката е типична за пошлата драматургия на неговото управление - през цялото време той е добрия цар /зад кадър и по подразбиране/, но лоши съветници са го подвели. ТОЙ не е знаел /при положение, че гранична полиция /едно министерство/ и морска администрация /друго министерство/ получават нареждане от него през министър. Забележете - полицаи действат като мутри!?

Медиите мълчат - групово и звучно. Най-много да спорят Андрей Райчев - лицензирана опозиция и Георги Харизанов - лицензиран защитник на властта. В почивката на полувремето се появява сама Татяна Дончева, която да каже че Борисов е калпав, но алтернативата не може да бъде всяка.

Либийската страна съди България за много пари. Данъкоплатците плащат. Завесата пада. Прокуратурата се намесва и открива вината в чистачката на административната сграда на Морска администрация.

Спецпрокуратурата с участието на двеста души, маскирани барети на ГДБОП, арестува в зрелищна акция "убийцата" на общественото доверие към премиера. Спецсъдът я праща за постоянно в ареста, защото има опасност да се укрие или да извърши нова престъпление. Енд ов стори. Край на историята. Кризата е овладяна.

Народът блее. Нинова организира масов протест на роми. Избори. Урни. Хората масово гласуват за своя супер герой. Нинова тоже. Алтернативата стои в ъгъла като непоискана и непотърсена вещ.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Начало сайт -> StringMeteo.com Forum Index -> Политика All times are GMT + 3 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 68, 69, 70 ... 77, 78, 79  Next
Page 69 of 79

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Идете най-горе
  Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group  


Отказ от отговорност: Администраторът и модераторите на форума не носят никаква отговорност за съдържанието (включително аватарите и подписите) на поместваните в него мнения, с изключение на административните такива. Потребителските мнения по никакъв начин не следва да се тълкуват като някаква "официална позиция" на форума или на сайта като цяло, а единствено като изразяващи позицията на своите автори. В същото време, администраторът и модераторите се стремят да съблюдават в максимално възможната и допустима степен тонът и съдържанието на поместваните мнения да не излизат от рамките на общоприетите разбирания за добър тон на подобно място, ограничавайки при това в минимално възможната степен свободата на словото и правото на свободно волеизявление.