StringMeteo.com Forum Index StringMeteo.com
ФОРУМИ ЗА МЕТЕОРОЛОГИЯ, КЛИМАТОЛОГИЯ И... НЕЩАТА ОТ ЖИВОТА
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in   RulesRules 
МЕТЕОРОЛОГИЧНИ СТАНЦИИ ЗА ДОМА И БИЗНЕСА, УЕБ-ВИЗУАЛИЗАЦИЯ

"ЗДРАВЕТО" НА ФОРУМА (и сайта като цяло)
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 30, 31, 32
 
Post new topic   Reply to topic    Начало сайт -> StringMeteo.com Forum Index -> Проблеми около форумите и сайта изобщо
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Stringmeteo
Site Admin


Joined: 14 Aug 2006
Posts: 46335
Location: София, Дианабад (Г. Милев-Слатина)

PostPosted: Fri Feb 08, 2019 1:07 am    Post subject:    Reply with quote

bismarck wrote:
Честито, Стринг! Wink Пряк резултат от толерастията.
Нивото е в небесата вече. Grin smile Off topic

Не съм особено убеден (даже май по-скоро съм доста убеден в обратното Smile ), че твоите включвания (и най-вече начинът, по който ги правиш), допринасят по какъвто и да било начин за оправяне на цялостната атмосфера тук....

"Нивото"? За какво ниво говорим? Не знам дали съм го казвал (или поне намеквал) в последно време, но целта ми не е точно този форум да е платформа за изява на баш само някакъв "елит" от "корифеи". Дааа, разбира се, една от важните цели е някакъв (относителен) "елит" с мненията и включванията си да повдига (повече или по-малко успешно) "нивото" (най-общо, като някакво генерално разбиране на материята) и на всички останали. И едва ли обидите на "олигофрен" могат да помогнат особено много за изпълнението на тази цел Dont know ... Да, предоставянето на максимално чиста информация (и информирането на максимален брой четящи чрез нея) също е една от най-важните цели. Но не мога да отрека напълно и целта, свързана с предоставяне на платформа за изразяване на някакви лични емоции, за споделяне на лични настроения, желания и пристрастия. Разбира се, нещата твърде много се размиват, ако в (предполагаемо) сериозните теми (като тези във "фактически" и "прогнози" например) започнат да преобладават емоциите и пристрастията. И още по-лошо е, когато нещата не само се размият, а и започнат да излизат от контрол, което май става пак точно заради преобладаването на емоциите и пристрастията. Но ако някой форумец случайно познава "корифей", който се е предпазил напълно от мнения тук с явно или прикрито присъствие на споменатата "злокачествена" съставка, нека да се обади Wink , приемам и самономинации Laughing ...

Но да си продължа още малко мисълта. Емоциите и пристрастията наистина са доста вредни и опасни, когато трябва да се поддържа професионално ниво и добър тон тук и най-вече когато се вкарват в нездравословно количество в сериозните теми. Обаче се оказва, че има даже и още по-голяма опасност. Най-лошото се получава, когато определени форумци (поради най-различни лични причини) започнат да приемат едва ли не като лична вендета нечия емоция или пристрастие и на свой ред се впускат настървено да "отмъщават", неясно за какво и на кого точно Dont know ... Та, много е сложно, не знам кое е правилното противодействие. Сигурно всички тук в прекалено нездравословна степен проектират личния си живот и (евентуалните си) лични неуспехи и проблеми в "общуването" си във форума. Ако това тук изобщо може да се нарече общуване де. Както писането в онлайн чатовете, така и писането във форум вероятно са доста изкривени форми на общуване. И не знам как точно те могат да станат по-смислени и истински... Dont know Може би единият вариант е пишещите да наблегнат като начало на реалните тренировки по общуване в реалния (си) живот? Аз, разбира се, трудно мога да повлияя на това, все пак все още не съм започнал да се занимавам с психологически коучинг, още по-малко пък онлайн такъв Laughing ... Dont know

И да, има "дежурни" провокатори тук, на които личните им проблеми си личат от километри - нищо лично, нали се разбрахме, че не съм професионален коуч Laughing . Но и това е разрешим проблем, принципно, само някои други, които претендират, че имат по-малко лични проблеми, трябва да спрат да им се връзват и да приемат "охотно" подадената стръв. (Или поне да броят до 50 или 100, преди да започнат да им отговарят Smile .) Така лошата енергия ще започне да се самоунищожава. Наистина ли е толкова трудно това? Smile
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
FENIXJoined: 17 Mar 2007
Posts: 18875
Location: Сандански - 194/317 м./н./в.

PostPosted: Fri Feb 08, 2019 1:49 am    Post subject:    Reply with quote

Много интересно как някои претендират за перфектната среда едва ли не и търсят уж това, а те самите са част от провокации и като цяло съвсем не перфектни отношения. Постоянно определят други като байганьовци и се правят на ощипани моми, ни лук яли ни лук мирисАли. Според мен такова лицемерно поведение е по-дразнещо от истинската емоция към валящия сняг от Уинди например (просто пример, нищо лично). Интересно как някои се мислят за над останалите, а всъщност са с доста ниско ниво. Нека сами се познаят, с тяхните камъни по тяхната глава, защото тяхният стил е това, често с намеци. Иначе как, абсурд, те не са провокатори. Чисти са като агънца.
А относно някои отношения и друг път съм го казвал има огромни разлики в разбирането на думите тук и чрез интонация и изражения при личното отношение на живо, но това не е проблем на този форум, а като цяло на този вид общуване.
_________________
LET IT SNOW, LET IT SNOW....
http://www.youtube.com/watch?v=Z2MbAMLa3oI
http://www.vbox7.com/play:98630119
Уеб камера с панорама от Мелник:
http://weather-webcam.eu/melnik-na-jivo-kamera-melnishki-piramidi-webcam
Back to top
View user's profile Send private message
bismarckJoined: 29 May 2008
Posts: 18719
Location: София, Видин

PostPosted: Fri Feb 08, 2019 12:51 pm    Post subject:    Reply with quote

Стринг, имам предвид конкретно това:
DANNIS wrote:
FENIX,айде стига с тоя запад и ЮЗ ? Цяла зима снега отива при вас,а ние все оставахме капо и сега като се очертава тук да ни позатрупа а при вас не и веднага ако зависи от теб ще ни резнеш пак Thumb down Голяма наглост бате. Остави тая обстановка пък да е за нас вече,и тук живеят хора.


Не става дума за никакво елитарничене, а че акъллии като тоя вече са ВИЗИТКА на тоя форум.
В случая става дума за мощно изпърдяване на комплекс, без абсолютно никой да го провокира.
Това по принцип е забавно, не споря, но една-две или три обосновани мнения сред 5 страници с такива включвания неизбежно снижават нивото до под дъното.
Инак, моите включвания тук са епизодични, но ако видиш някаква "провокация" бих бил доволен веднага да ми направиш забележка. Laughing
Разбира се, ако "гнусна зима" е провокация, то тогава и "хубав сняг" е точно толкова провокация.
Back to top
View user's profile Send private message
mnnJoined: 16 Dec 2010
Posts: 10317
Location: София Подуене, Студентски град, Видин (31 м.н.в)

PostPosted: Fri Feb 08, 2019 1:10 pm    Post subject:    Reply with quote

Чудех се дали пиша, но понеже обичам да се изясняват нещата, ще напиша нещо, което смятам, че всеки ще го разбере, ако чете дума по дума и съответно вникне в нещата.
Първо, във форума има правила. След оглед на тези правила и отделно, че се въведоха теми, които са удебелени в черно, аз разбирам че на първо място е обективността и конкретно във фактически и прогнози, което не изключва и другите неща, но ги поставя на по-задни места. При прогнози наистина няма как да се вкарва само обективност, защото трябва да се знае науката, а малко я знаят, но е достатъчно да се вкара и разум, което важи и за фактически.
Класацията в тези теми за мен върви така: 1. обективност, 2- субективност, 3- емоция, 4- желание. Следователно, пишейки, аз за себе си спазвам това, което е и във връзка с правилата. Нормално е да се допускат всички тези неща, но прекалените неща на 3 и 4 място водят до различни мнения, от които вярното е това, което е на 1 място. С това искам да кажа, че самите форумници си го правят други да изпъкват. Всеки решава как да пише в крайна сметка и кои точки да покрива. Следователно това, че някои изпъкват повече, няма как да е извинение. При детински коментари в основни теми с емоции и желания ще изпъква обективността. Няма как да е.
При следните теми: https://www.stringmeteo.com/forum/viewtopic.php?t=2682, https://www.stringmeteo.com/forum/viewtopic.php?t=1838 точки 2-3-4 са на "почит" и желанието при първата тема отива на 1 място. Също така дори и при тях при определени ситуации се изисква да се прибегне до точка 1.
С това искам да кажа, че си има теми за всички точки. Според горепосочено смятам, че съм си в правото да не се съгласявам във фактически и дори в прогнози, защото там има и желания, които нищо бъдещо не показват с такива коментари, както и с определяне на интензитета на валеж, което си е субективна преценка. Точки 2-3-4 могат да имат множество различни коментари и затова остава главната точка 1. Не се опитвам да доказвам, че обективността е на първо място, защото е пределно ясно на всички с разумно мислене. Това е с цел показно и нищо повече.
_________________
http://www.weather-webcam.eu/vidin-na-jivo-webcam-online-llive-dunav-radio
Back to top
View user's profile Send private message
Stringmeteo
Site Admin


Joined: 14 Aug 2006
Posts: 46335
Location: София, Дианабад (Г. Милев-Слатина)

PostPosted: Fri Feb 08, 2019 1:40 pm    Post subject:    Reply with quote

bismarck wrote:
...
Разбира се, ако "гнусна зима" е провокация, то тогава и "хубав сняг" е точно толкова провокация.

Само дето определенията "гнусна" и, примерно, "много неприятна" имат коренно различно звучене (различна "аура", "вибрация" във форума Smile ), ако разбираш какво искам да кажа Wink ...
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
lancelotJoined: 08 Feb 2013
Posts: 5358
Location: София, Паметника Левски, 565 м.н.в.

PostPosted: Fri Feb 08, 2019 1:55 pm    Post subject:    Reply with quote

Stringmeteo wrote:
bismarck wrote:
...
Разбира се, ако "гнусна зима" е провокация, то тогава и "хубав сняг" е точно толкова провокация.

Само дето определенията "гнусна" и, примерно, "много неприятна" имат коренно различно звучене (различна "аура", "вибрация" във форума Smile ), ако разбираш какво искам да кажа Wink ...

То има много такива "хитреци" , дето си мислят че не им знаем номерцата.
За мен тея са по-опасни и лицемерни от другите, които открито и искрено си изразяват емоциите.
Говоря за тези, дето уж споделят инфо или правят прогноза, ама покрай това си пускат ехидни и пиперливи коментарчета. Абе "симпатяги", ние не падаме от луната Flourish
Back to top
View user's profile Send private message
gogomanaJoined: 26 Feb 2015
Posts: 4766
Location: София, кв.Овча Купел 585 м. н.в.

PostPosted: Tue Feb 12, 2019 11:39 pm    Post subject:    Reply with quote

bismarck wrote:
bismarck wrote:
gogomana wrote:
Bismark обяви край на зимата на 7.02. Смея се с глас!

Абе, аланколоу, пак ще се скриеш в жалката си миша дупка при следващата снежна обстановка за страната!

Иначе все по-големи шансове за добра зимна обстановка след вторник нататък. София трябва да хване поне два ледени дни, гледайки последните, макар и все още доста предварителни прогнози


Дай линк. Laughing
Ако не го направиш, ще ползвам правото си да кажа аз какво мисля за двата ти лоясали неврона Smile

Разбрах. Казаха ми, че аз съм в миша дупка, но ти не отговаряш, защото обслужваш турски тираджии. Приемам темата за приключена.
Искаш доказателства? откъде накъде?? Всеки знае, че е така, какви доказателства!


По темата.
Все пак "топлият фронт от север" в доста чист вид по ЕС ще има място в петък и събоита. Grin smile
Жаааалко, че градиентите не са по-изразени. Култът си е култ.

Стринг, това минава всякакви граници!
_________________
Моята камера в Овча Купел със страхотна панорама към Витоша http://www.weather-webcam.eu/sofia-ovcha-kupel-kaufland-online-kamera
Back to top
View user's profile Send private message
Stringmeteo
Site Admin


Joined: 14 Aug 2006
Posts: 46335
Location: София, Дианабад (Г. Милев-Слатина)

PostPosted: Wed Feb 13, 2019 12:00 am    Post subject:    Reply with quote

Face palm Face palm Face palm
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
bismarckJoined: 29 May 2008
Posts: 18719
Location: София, Видин

PostPosted: Wed Feb 13, 2019 3:11 pm    Post subject:    Reply with quote

Кое, ма? Отговорът "каквото повикало - такова се обадило" ли?)
<оля, другарко, Иванчо ме ритна, след като аз го ритнах, това минава всякакви граници.
Не отправяй непредизвикани реплики и няма да те ритат, аланкоолу! И не се излагай като кифладжия. Щом се правиш на мъжкарче, имай смелостта да си носиш и обратните реплики.
Buble-gum
Back to top
View user's profile Send private message
bismarckJoined: 29 May 2008
Posts: 18719
Location: София, Видин

PostPosted: Wed Feb 13, 2019 3:13 pm    Post subject:    Reply with quote

Stringmeteo wrote:
bismarck wrote:
...
Разбира се, ако "гнусна зима" е провокация, то тогава и "хубав сняг" е точно толкова провокация.

Само дето определенията "гнусна" и, примерно, "много неприятна" имат коренно различно звучене (различна "аура", "вибрация" във форума Smile ), ако разбираш какво искам да кажа Wink ...

Ок. Вземам си забележка.
Твърде неприятната и втръснала зима свърши реално още преди месец, а сега с удоволствие наблюдаваме яловите ѝ финални напъни.
Надявам се, така е добре Smile
Back to top
View user's profile Send private message
geroJoined: 23 Sep 2017
Posts: 89
Location: Varna/Sofia

PostPosted: Sun Feb 17, 2019 10:12 am    Post subject:    Reply with quote

Ами не е добре. Комплексарщината си личи от 100км като гнойна пъпка на пубер Grin smile
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Начало сайт -> StringMeteo.com Forum Index -> Проблеми около форумите и сайта изобщо All times are GMT + 3 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 30, 31, 32
Page 32 of 32

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Идете най-горе
  Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group  


Отказ от отговорност: Администраторът и модераторите на форума не носят никаква отговорност за съдържанието (включително аватарите и подписите) на поместваните в него мнения, с изключение на административните такива. Потребителските мнения по никакъв начин не следва да се тълкуват като някаква "официална позиция" на форума или на сайта като цяло, а единствено като изразяващи позицията на своите автори. В същото време, администраторът и модераторите се стремят да съблюдават в максимално възможната и допустима степен тонът и съдържанието на поместваните мнения да не излизат от рамките на общоприетите разбирания за добър тон на подобно място, ограничавайки при това в минимално възможната степен свободата на словото и правото на свободно волеизявление.