StringMeteo.com Forum Index StringMeteo.com
ФОРУМИ ЗА МЕТЕОРОЛОГИЯ, КЛИМАТОЛОГИЯ И... НЕЩАТА ОТ ЖИВОТА
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in   RulesRules 
МЕТЕОРОЛОГИЧНИ СТАНЦИИ ЗА ДОМА И БИЗНЕСА, УЕБ-ВИЗУАЛИЗАЦИЯ

(Олигархична) КОРУПЦИЯ ПО ЕТАЖИТЕ НА ВЛАСТТА
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 70, 71, 72, 73, 74  Next
 
Post new topic   Reply to topic    Начало сайт -> StringMeteo.com Forum Index -> Политика
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Stringmeteo
Site Admin


Joined: 14 Aug 2006
Posts: 46348
Location: София, Дианабад (Г. Милев-Слатина)

PostPosted: Fri Feb 01, 2019 2:51 am    Post subject:    Reply with quote

Когато прокуратурата не иска (да чуе)

Разликата между слушане и чуване в България е качествена. Качеството пък винаги е в полза на силния.

Quote:
...
Какво е общото

Между всички тези случаи има едно общо: записите, които разкриха скандалите, не са СРС-та. Т.е. не са законни. Ето защо те не могат да бъдат годни доказателства.

Тук обаче идва саморазобличаването на прокуратурата. Държавното обвинение би следвало да ползва тези записи като отправна точка на разследването си. И като следствие от това - по безспорен начин да опита да установи съдържанието им. Разбира се, това трябва да се случи след като първо извърши експертизата, за която Румяна Арнаудова спомена в сряда по казуса „Банов“.

Съвсем очевидно е, че държавното обвинение може да прави това. Съвсем очевидно е и друго, че иска да изслушва внимателно незаконни записи, само когато може да уличи в корупция чрез тях не до там атрактивни политически фигури, обаче.

Ето защо, когато чуе по същество уличаващи думи (записани отново незаконно) от устата на премиер, градски прокурор или две съдийки, прокуратурата предпочита да не слуша подобни записи.

Изводът

Изводът, разбира се, е банален.

Държавното обвинение може да чува, т.е. има мехазнизми за това. Но не винаги иска. А не винаги иска, защото много зависи кой говори. Ако говори премиерът – записите са незаконни, а проверките прекратени. Ако говори Боил Банов – записите пак са незаконни, но може да послужат за разследване.

По тази причина прокуратурата може и да чуе какво казва министърът на културата в аудиото, огласено от Йончева. Защото в него, а и от решението на първата съдебна инстанция по казуса, наистина става ясно, че проблем в МК има. Въпросът е дали този проблем може да се стори достатъчно съществен на обществото, след като то вече е слушало как премиер си избира главен прокурор и от това нищо не е последвало, защото прокуратурата тогава не е искала да чуе.

Разбирате ли какъв е проблемът със слушането?
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Stringmeteo
Site Admin


Joined: 14 Aug 2006
Posts: 46348
Location: София, Дианабад (Г. Милев-Слатина)

PostPosted: Mon Feb 04, 2019 7:24 pm    Post subject:    Reply with quote

Едни 500 млн. лв. за непрозрачния холдинг-касичка

Из "Черна книга за правителственото разхищение" за 2018 г.

Quote:
Една от най-непрозрачните фирми в България се казва Държавна консолидационна компания. Тя не обявява търгове по Закона за обществените поръчки. Но за сметка на това правителството й даде едни 500 млн. лв. за… ремонт на язовири. Досегашната липса на прозрачност не дава достатъчно основания на данъкоплатците да бъдат спокойни.
...
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Stringmeteo
Site Admin


Joined: 14 Aug 2006
Posts: 46348
Location: София, Дианабад (Г. Милев-Слатина)

PostPosted: Mon Feb 04, 2019 7:29 pm    Post subject:    Reply with quote

Албена Белянова: С Ларгото ни правят на идиоти

Предупредиха ме, че в АДФИ има унизително отношение, неприкрито въздействие върху определени финансови инспекции, натиск за произнасяне по определен начин. При слачая с Ларгото ни правят на идиоти. Това каза бившият шеф на АДФИ Албена Белянова. Ето какво още разкри тя пред екипа ни...

Quote:
...
Защо, според Вас, цели две години по-късно прокуратурата се самосезира по изнесените от БСП данни?
Цялата история по случая „Ало, Банов съм.“ прилича на фарс. Прокуратурата, АДФИ, МРРБ от две години имат доклад с констатирани нередности и нищо не се предприема. БСП анонсира как ще направят разкрития за корупция, свързана с инфраструктурни проекти и с енергетика. За енергетиката не се чу нищо, а за проекта за Ларгото разкриха само част от нередностите. Казано беше, че разследването е в резултат на денонощната работа на екип. А всъщност часове са достатъчни, за да се запознае човек с доклада на АДФИ и да се види цялата картинка. За това, че прокуратурата разполага с доклада от две години защо не казаха? За опорочената процедура за избор на изпълнител нещо да казаха? За втория договор за СМР нещо да чухте? За непотърсените по него неустойки? Остава усещането, че и БСП внимателно преценява какви факти да оповести, за да не засегне и други нелицеприятни теми.

Какви нелицеприятни теми?
За обвързаностите между прокуратура и изпълнителната власт, например. За обвързаностите между управляващи и опозиция също. Протекции имаше не само за кметове на ГЕРБ. На срещи в АДФИ идваха не само представители на управляващите.

Дайте пример.
Красимир Янков, например.

Това, което казвате, показва, че за пред хората БСП и ГЕРБ воюват, а иначе има разбирателство, така ли?
Начев, макар и да не е кадър на ГЕРБ, е назначен от министър на ГЕРБ, съгласувано с министър-председателя. А и както казва финансовият министър, няма конфликт на интереси, има синхрон на интереси. Спомням си какво ми каза бившата директорка на правната дирекция в АДФИ, преди да бъде пенсионирана. Каза ми, че такова нещо никога не е виждала за всичките години, в които е работила за АДФИ.
...А тука има кратка извадка-анонс от цялото интервю (линкът по-горе в мнението ми): https://frognews.bg/novini/albena-belianova-shefat-adfi-kazvashe-inspektorite-che-neshtata-zavisiat-tiah-visoko-nivo.html


Last edited by Stringmeteo on Wed Feb 06, 2019 12:34 am; edited 2 times in total
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Stringmeteo
Site Admin


Joined: 14 Aug 2006
Posts: 46348
Location: София, Дианабад (Г. Милев-Слатина)

PostPosted: Tue Feb 05, 2019 4:39 pm    Post subject:    Reply with quote

„Всичко е помия и лайна“ (Боил Банов за митичния Ангелов и как скандалът стана по-голям)
4 февруари 2019

Quote:
...
Разбира се, в една държава нещата стоят по съвсем друг начин. Но доколкото в тези истории държава отсъства, все едно е имало опустошително нашествие на скакалци, в крайна сметка „всичко е помия и лайна“. И лично аз ни най-малко не съм възмутена, че изразът е на културния министър, даже го приветствам за честността. Браво, Банов, браво! По-кратко и по-ясно наистина не може да се каже.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Stringmeteo
Site Admin


Joined: 14 Aug 2006
Posts: 46348
Location: София, Дианабад (Г. Милев-Слатина)

PostPosted: Tue Feb 05, 2019 7:54 pm    Post subject:    Reply with quote

Честита да е годината на свинята!

По китайския календар тази нощ официално настъпи Годината на свинята. Аве! Осъдените да живеят в кочината им ги поздравяват! Припомняме тематичните карикатури на Чавдар Николов, публикувани в Терминал 3 през последните близо 3 години.

Firework Joyhat


Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Stringmeteo
Site Admin


Joined: 14 Aug 2006
Posts: 46348
Location: София, Дианабад (Г. Милев-Слатина)

PostPosted: Fri Feb 08, 2019 5:00 am    Post subject:    Reply with quote

Разкрита е супертайната за посещението на Цацаров и Маринов в Дубай

Главният прокурор Сотир Цацаров и министърът на вътрешните работи Младен Маринов са пътували до Дубай и ОАЕ, за да бъдат запознати с разследване срещу български политици и бизнесмени. То се води от секретните и финансовите служби на емирството и тези на САЩ.

Хм, а дали Коледа няма да дойде по-рано тази година Hmm ... И защо нямам емотикон за свиня!? Hmm Laughing
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Stringmeteo
Site Admin


Joined: 14 Aug 2006
Posts: 46348
Location: София, Дианабад (Г. Милев-Слатина)

PostPosted: Sun Feb 10, 2019 1:44 am    Post subject:    Reply with quote

https://www.facebook.com/spasisofia/posts/2276195365998465
Quote:
Спаси София:
February 8 at 10:26 AM

Молим, споделяйте - Йорданка Фандъкова подари на ДжиПи груп 79 дни отсрочка за ремонта на ул. Граф Игнатиев. С това поредно отлагане, крайният срок за ремонта се измества за кой ли път - от 3 март на 21 май тази година. Освен 48 дни заради зимата, строителят получава допълнителни 31 дни отсрочка за "дъждове през пролетта и лятото". Недоумяваме как се дава отсрочка за почти всеки ден без перфектно време - дъждът не е висша сила или непредвидимо обстоятелство. Представете си строителите на метрото, чиито срок за изпълнение е 4 годишен, да поискат отсрочка от две години за всеки ден с дъжд или сняг. Да не говорим как през лятото строители по улицата почти не се забелязваха, но на софиянци непрекъснато се казваше, че всичко е в срок.

Маските паднаха - вече на всички е ясно, че Йорданка Фандъкова - Yordanka Fandakova и нейната администрация защитават частните интереси на строителната фирма, вместо интересите на софиянци. Добре си спомняме как "безкомпромисната към качеството и сроковете" Фандъкова обеща глоба от 240 000 лв за всеки ден закъснение, а сега дава огромна отсрочка.

Но, г-жо кмет, не 79, 179 дена отсрочка да дадете на любимата фирма, наредените вече настилки няма да станат равни, ивиците за слепи - по-малко сгрешени, осветлението - достатъчно, а улицата неосеяна с тръби, замазки, хидранти, отвратителни "ограничители"... Явно цяла година търпение от страна на софиянци и загуби от страна на бизнеса няма да стигне, за да получим красива централна улица, каквато с нетърпение очаквахме и заслужаваме.

Ние от Спаси София сме отвратени от поведението Ви, г-жо кмет, и от пълната невъзможност или нежелание на подопечната Ви администрация да контролира ремонтните дейности. Убедени сме, че софиянци няма да допуснат да бъдат правени на маймуни и на изборите ще накажат както Вас, така и управляващата в София партия. Това вече не се търпи!

#СпасиСофия #ГафИгнатиев #ПодаръкЗаGP #ХодетеСиВече
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Stringmeteo
Site Admin


Joined: 14 Aug 2006
Posts: 46348
Location: София, Дианабад (Г. Милев-Слатина)

PostPosted: Tue Feb 12, 2019 7:18 pm    Post subject:    Reply with quote

Джи Пи Груп ще строи тунела за 185 млн. лева, от който уж се отказа

Договор за проектиране и строителство на тунел „Железница” от АМ „Струма” за над 185 млн. лв. е подписала Агенция "Пътна инфраструктура" с обединението „Струма Тунел 2018”, съобщиха от ведомството.

Разбира се, някои отдавна си знаем, че всичките велики изпускания на пара на Гуруто са точно толкова сериозни, колкото е било и това Deal Dont know ...

Quote:
...
Забавното в случая, че самата строителна компания "Джи Пи Груп" обяви през октомври, че се отказва от този проект. Това се случи след разкритията на Биволъ по скандала „Джи Пи Гейт” и започналото разследване у нас и от ОЛАФ за злоупотреби с европари. Тогава и премиерът Бойко Борисов обяви, че „Джи Пи Груп” ще бъде извадена от всички поръчки с европейски и бюджетни средства, каквато е и магистрала "Струма".

По-късно се оказа, че въпросната строителна фирма не е предприела никакви действия по посока на отказ от процедурата.
...
СТРОИТЕЛИТЕ НА БЪЛГАРИЯLast edited by Stringmeteo on Fri Feb 15, 2019 12:33 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
strategaJoined: 10 Oct 2011
Posts: 4762
Location: с.Логодаж, Благоевградско / София, ж.к. Борово

PostPosted: Wed Feb 13, 2019 1:02 pm    Post subject:    Reply with quote

Еби му майката, те Графа в София "оправиха" за година и нещо, какво остава за един тунел, дето от качеството му ще зависи и живота на хората в даден момент.
_________________
http://www.weather-webcam.eu/blagoevgrad-ugozapaden-universitet-live-kamera
Back to top
View user's profile Send private message
Stringmeteo
Site Admin


Joined: 14 Aug 2006
Posts: 46348
Location: София, Дианабад (Г. Милев-Слатина)

PostPosted: Thu Feb 14, 2019 1:53 pm    Post subject:    Reply with quote

Адв. Цветан Цанев, който стои зад отвличането на БАДР, е прал венецуелските пари през Инвестбанк

Инвестбанк е банката, през която са минавали парите на Мадуро, за които сигнализираха американските служби. Сметките са на името на адвокат Цветан Цанев, който е замесен в трафик на каптагон през 90-те, бизнес с Коза Ностра с диаманти в Африка и стои зад Булгаргеомин ДЗЗД, отвлякла либийския танкер БАДР. Биволъ потвърди информацията от два независими източника от България и от чужбина.

Quote:
Биволъ:
20 hrs

Инвестбанк е банката, през която са минавали парите на Мадуро, за които сигнализираха американските служби. Сметките са на името на адвокат Цветан Цанев, който е замесен в трафик на каптагон през 90-те, бизнес с Коза Ностра с диаманти в Африка и стои зад Булгаргеомин ДЗЗД, отвлякла либийския танкер БАДР. Биволъ потвърди информацията от два независими източника от България и от чужбина.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Stringmeteo
Site Admin


Joined: 14 Aug 2006
Posts: 46348
Location: София, Дианабад (Г. Милев-Слатина)

PostPosted: Thu Feb 14, 2019 11:14 pm    Post subject:    Reply with quote

Западните посолства взеха България на ръчно управление

Спецслужбите ни се използват само за камуфлаж и рекет, а не за реална борба срещу престъпността и прането на пари

Quote:
В рамките на три дни западни посланици направиха за смях българските спецслужби по два фрапантни случая - отравяне на бизнесмен с нещо като новичок и канал за трансфер на стотици милиони от Венецуела. Същите тези служби, които побъркват гражданите и бизнеса с всякакви бюрократични изисквания уж с цел предотвратяване на прането на пари. А най-нахалното е, че хванати натясно, началниците им от най-висок ранг се оправдават неумело колко много работели и какво чудесно съдействие си оказвали с други, неработещи като тях служби. Явно разчитайки на дипломатичното отношение на западните си партньори, които няма публично да се оплачат от тяхната некадърност.

Всеки гражданин, ако иска да се разпореди със собствени пари над 10 000 лв., ще трябва да подпише декларация за произхода им, като го заплашва наказателна отговорност и дори затвор, ако излъже. Ако пък реши да си купи жилище, специално ще се изпрати справка към ДАНС за проверка за пране на пари или пък дали с въпросния имот не се финансира тероризъм. ...

На този фон същите служби са проспали или пък умишлено са си затваряли очите за това как през сметка в една неголяма банка са се въртели стотици милиони долари от Венецуела. При условие че регионът е обявен за рисков и всяка финансова операция трябва да се гледа под лупа. При положение че търговският оборот на България с латиноамериканската държава е едва няколкостотин хиляди долара. ...
...
Безспорният факт е, че службите в България се използват повече за камуфлаж, политически интриги и услуги, отколкото да свършат някаква работа в полза на обществото. Те се настървяват само когато трябва да бъде ударен някой икономически или политически "враг" на властта. Те се захранват с милиони левове годишен бюджет и се обзавеждат с всевъзможни привилегии. А ефектът е нулев. Признават си го самите те. Например миналата година финансовото разузнаване е описало всевъзможни схеми за пране на пари, които било установило, но прозаичната реалност е, че е успяло да спре само 19 сделки за скромните 1 923 468 евро.
...
Затова е основателен въпросът за какво са ни такива служби, ако не могат да предотвратят или поне да предупредят за рискови операции и криминална дейност? И ако не са западните медии и служби, които да дават тласък за разследвания като тези с отровения бизнесмен и траншовете от Венецуела, ще работят ли тайните агенти изобщо? И ще доживеем ли при някой провал началниците им да подадат оставка? Последният въпрос е риторичен!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Stringmeteo
Site Admin


Joined: 14 Aug 2006
Posts: 46348
Location: София, Дианабад (Г. Милев-Слатина)

PostPosted: Sun Feb 17, 2019 3:12 pm    Post subject:    Reply with quote

ГИНЧЕТО ОТ ЧЕЗ ОТЪРВА ЗАТВОРА

"Притисната от "международните обстоятелства", родната прокуратура най-сетне потвърди някои от разкритията ми.

Quote:
Прокуратурата потвърди, че тя действително е представила в ДКЕВР фалшиви банкови гаранции за 200 милиона евро, за да получи фирмата й лиценз за производител на ток.

Така разкритията ми за тези фалшиви банкови гаранции получиха официалност, макар че последствия за измамницата няма и няма да има, както се вижда.


...

Какво ми направи впечатление в защитата на Гинчето от родната Прокуратура?

1. Престъплението е консумирано до 28.12.2015 г., но служителите на Темида приемат като дата началото му от 2010 г., за да се вместят в давностния срок.

2. Прокуратурата въобще не проучва и не разглежда всички фалшиви гаранции и документи, а само един от тях.

3. Прокуратурата се пази като от огън дори да надникне в плетеницата от фирми и документи, които може да я отведат освен до руски спецслужби и руската мафия и до световна италианска мафия.
...

https://www.facebook.com/grigor.lilov/posts/2041626602619935
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Stringmeteo
Site Admin


Joined: 14 Aug 2006
Posts: 46348
Location: София, Дианабад (Г. Милев-Слатина)

PostPosted: Sun Feb 17, 2019 3:23 pm    Post subject:    Reply with quote

ЧАСТ 1:
ВЕНЕЦУЕЛСКАТА ПЕРАЧНИЦА – РУСКИ НЕФТЕНИ КОМПАНИИ, “КРЪГА БАНКЯ” И ЗАМ. ШЕФ НА ДАНС
by Биволъ февруари 15, 2019
Премиерът нареди проверка на зам.-председателя на ДАНС Недялко Недялков

Quote:
Адвокат Цветан Цанев, на чието име е сметката в Инвестбанк, през която минават десетки милиони на венецуелската нефтена компания, в миналото е имал тесни бизнес връзки с лица от т.нар. “Кръг Банкя” по линия на петролния бизнес с Русия. Едно от тези лица е Димитър Събев, чийто роднина Недялко Недялков е зам. шеф на ДАНС – институцията, която трябва да следи за пране на пари. Голям акционер на Инвестбанк от Оман също се оказва тясно свързан с бизнеса на семейството на Цветан Цанев – показа разследване на Биволъ.

За “кръга Банкя” пръв заговори премиерът Бойко Борисов след разкриването и публикуването от Биволъ на Досието “Буда” в началото на февруари 2013 г. Тогава Борисов заяви, че зад това разкритие стои именно тази полумитична задкулисна група, към която се причисляват бивши лидери и висши ченгета на комунистическата и ранната посткомунистическа държава. Осветяването на този кръг от Бойко Борисов, показа че той е бил добре запознат с него.
...
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Stringmeteo
Site Admin


Joined: 14 Aug 2006
Posts: 46348
Location: София, Дианабад (Г. Милев-Слатина)

PostPosted: Mon Feb 18, 2019 1:14 pm    Post subject:    Reply with quote

Проф. Велислав Минеков : "Поради голямата ми уста и твърде ясно поведение, слугите и държанките на настоящето правителство започна с война насочена срещу моето семейство и най-близките ми роднини"

Quote:
Поради голямата ми уста и твърде ясно поведение, слугите и държанките на настоящето правителство започна с война насочена срещу моето семейство и най-близките ми роднини. Явно, че ударите срещу нещастната ми личност не носят очакван успех, дори когато са предприети стандартните за управляващите престъпници криминални практики за изнуда и заплахи.
...
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Stringmeteo
Site Admin


Joined: 14 Aug 2006
Posts: 46348
Location: София, Дианабад (Г. Милев-Слатина)

PostPosted: Wed Feb 20, 2019 8:11 pm    Post subject:    Reply with quote

Тони Димов: Винаги в съвременния законодателен процес се бърза, без да е ясно защо

Чрез бързината се прикриват нелицеприятни интереси, които се прокарват през законодателството, казва той
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Начало сайт -> StringMeteo.com Forum Index -> Политика All times are GMT + 3 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 70, 71, 72, 73, 74  Next
Page 71 of 74

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Идете най-горе
  Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group  


Отказ от отговорност: Администраторът и модераторите на форума не носят никаква отговорност за съдържанието (включително аватарите и подписите) на поместваните в него мнения, с изключение на административните такива. Потребителските мнения по никакъв начин не следва да се тълкуват като някаква "официална позиция" на форума или на сайта като цяло, а единствено като изразяващи позицията на своите автори. В същото време, администраторът и модераторите се стремят да съблюдават в максимално възможната и допустима степен тонът и съдържанието на поместваните мнения да не излизат от рамките на общоприетите разбирания за добър тон на подобно място, ограничавайки при това в минимално възможната степен свободата на словото и правото на свободно волеизявление.