КАК СЕ ОТСЛАБВА ЗДРАВОСЛОВНО. Вредни(?) диети и медикаменти за отслабване
Модератор: mmirro
Днес съм на петия ден от гладуването и се чувствам много леко и много добре. Вчера обаче към 11 ч. имаше някакъв срив на кръвообращението и се почувствах зле, легнах си. После изпих една лъжичка хума и малко сол, за да си набавя електролити и да си вдигна кръвното, направих и 15 лицеви опори и се почувствах по-добре, а след обяд излязох.
„Едва когато започнете да плувате срещу течението, осъзнавате колко много мръсотия идва към вас.“
Оцелях, засега.
В интерес на истината нямаше да правя този пост, който без съмнение е много полезен, задравява, подмладява, пречиства, ако нямах здравословен проблем.
„Едва когато започнете да плувате срещу течението, осъзнавате колко много мръсотия идва към вас.“
Жив
Разбира се, че гладуването е много мощна лечебна и подмладяваща практика. Това е доказано. Автофагията се активира максимално след 72 часа гладуване. При този процес старите, болни, ненужни клетки, токсини, вируси, бактерии, възпаления се рециклират и се заменят с нова здрави клетки. Организмът се подмладява, и това е заложено от Твореца. Същевременно се превключва към алтернативни източници на енергия, първо от мазнините, а после и от мускулите. Естествен процес, едно време хората не са имали достатъчно храна, заложено е да можем да живеем доста време без да приемаме храна.
Но най-добрият пост е с вода, не сух. Чрез водата се извличат токсините и се изхвърлят през бъбреците и дебелото черво. Сухият не се препоръчва.
Но най-добрият пост е с вода, не сух. Чрез водата се извличат токсините и се изхвърлят през бъбреците и дебелото черво. Сухият не се препоръчва.
Да, това са факти. Много е полезно, но никога не съм го правил. Нямам възможност за хоум офис, а на работа да стоя гладен е невъзможно. Мислил съм си да го правя, когато съм отпуска, но това означава да си жертвам почивката с неприятни усещания и непълноценно прекарано време. Но може и всеки да има различен праг на търпимост. Хората в ежедневието най-често правят фастинг , когато ядат само в малък отрязък от време като има различни разновидности. Целящия ефект е подобен, но ефекта от гладуването рестартира всички системи в тялото и може да регенерира, това е най-доброто, но се изисква особена дисциплина и мотивация. Не е за всеки съобразно с начина му на живот.
Правя и интервално гладуване от месеци половината дни от седмицата. Но пълното гладуване е много по-ефективно. Има и мнимо гладуване по Валтер Лонго. Имаш право да хапваш някои неща в малко количество, задължително само веган при определена граница на калориите и без захар и фруктоза. Пак имало значителен ефект. Има и гладуване по Бухингер, той е германец и много хора правят това гладуване в Германия. Също е 5 дни. При това гладуване всеки ден един път се пие разреден плодов сок и един път се пие зеленчуков бульон. Не се приема твърда храна.
Да, не се препоръчва по време на пълно гладуване да се ходи на работа и да се упражнява активна дейност. Аз съм във фирмата понеделник и вторник, а от сряда до петък хоум офис, после уикенд и ми се събират 5 дни без да трябва да излизам. Но аз си излизам всеки ден на кратки разходки или до магазина. Сега след биатлона излизам с колелото в гората, общо 15 км. в двете посоки. Днес се чувствам по-добре от всички дни. Ефектите от лечебното гладуване са факт. Имам почти нормална енергия и бистрота в съзнанието.
За който ходи на работа, първия ден от гладуването не се усеща по-различно, отколкото когато ядеш. Енергията е нормална, поне при мен е така. Вече втория ден следобяд може да стане тегаво и да не е подходящо за работа извън хоум офис. Между 2 и 4 ден е кризата на поста, която е нормална и повечето хора в някой от тези дни се чувстват донякъде зле. Това е превключването към алтернативните източници и кулминацията на автофагията. След това вече последните дни се чувстваш много по-добре.
Може от петък да се почне поста, събота и неделя по-кофтите дни да си уикенд, понеделник да си вземеш отпуска, а вторник си на петия ден, когато повечето хора се чувстват добре, подмладени и с една вътрешна лекота, каквато иначе няма как да изпиташ.
Да, не се препоръчва по време на пълно гладуване да се ходи на работа и да се упражнява активна дейност. Аз съм във фирмата понеделник и вторник, а от сряда до петък хоум офис, после уикенд и ми се събират 5 дни без да трябва да излизам. Но аз си излизам всеки ден на кратки разходки или до магазина. Сега след биатлона излизам с колелото в гората, общо 15 км. в двете посоки. Днес се чувствам по-добре от всички дни. Ефектите от лечебното гладуване са факт. Имам почти нормална енергия и бистрота в съзнанието.
За който ходи на работа, първия ден от гладуването не се усеща по-различно, отколкото когато ядеш. Енергията е нормална, поне при мен е така. Вече втория ден следобяд може да стане тегаво и да не е подходящо за работа извън хоум офис. Между 2 и 4 ден е кризата на поста, която е нормална и повечето хора в някой от тези дни се чувстват донякъде зле. Това е превключването към алтернативните източници и кулминацията на автофагията. След това вече последните дни се чувстваш много по-добре.
Може от петък да се почне поста, събота и неделя по-кофтите дни да си уикенд, понеделник да си вземеш отпуска, а вторник си на петия ден, когато повечето хора се чувстват добре, подмладени и с една вътрешна лекота, каквато иначе няма как да изпиташ.
Да и при мен сънят е лош. Само първата нощ спах добре, всички останали, включително последната много малко, повърхностно със сънища и с дълги прекъсвания. Но това също е нормално и има научно обяснение. Повечето хора не могат да спят добре по време на пълен глад.
Върнах се от разходката, чувствам се супер. Карах 16 км с електрическото колело и заснех видео от гората, където описвам как се чувствам. Е май малко съм блед, защото от 5 дни не получавам никакви витамини от никъде, но не го усещам физически. Като започна да се храня от утре, още по-добре ще се чувствам.
Да и при 3 дни гладуване също има ефект, но нещата, на които попаднах говорят най-често за от 5 до 7 дни.
Преди малко изядох първата ябълка и половин банан. Това е началото на захранването. Божествен вкус, никога не съм ял толкова вкусна ябълка и банан. Това е заради лишаването на организма от храна, след това се научаваш да цениш истинския вкус на храните. Беше като медитация, със затворени очи бавно дъвчеш и се наслаждаваш. На обяд зелено смути, вечерта супа от зеленчуци. Без подправки, оцет, зехтин и със съвсем малко сол. Нищо друго за първия ден не се препоръчва.
-
Stringmeteo
- Site Admin
- Регистриран: 14 авг 2006, 22:51
- Контакти:
ОЗЕМПИК и МУНДЖАРО - Kакво Всъщност Правят в Тялото ни и Помагат ли при ДИАБЕТ !?
Mar 18, 2026
Mar 18, 2026
Оземпик или Мунджаро – коя инжекция за отслабване всъщност работи по-добре?
През последните години лекарства като Оземпик (Ozempic) и Мунджаро (Mounjaro) се превърнаха в истинска революция при лечението на диабет тип 2 и затлъстяване. Те се използват от милиони хора по света, а интересът към тях расте изключително бързо.
Но зад огромната популярност има и много въпроси:
Как всъщност действат тези лекарства
Кое е по-ефективно за отслабване
Има ли сериозни странични ефекти
Подходящи ли са за хора без диабет
Могат ли да бъдат опасни при неправилна употреба
В това видео разглеждаме научно доказаните факти за Оземпик и Мунджаро, без митове и без подвеждаща информация.
Ще разберете:
Как работят GLP-1 медикаментите в организма
Защо намаляват апетита толкова силно
Какви резултати показват клиничните проучвания
Какви рискове и странични ефекти са възможни
Кой медикамент показва по-голяма загуба на тегло
Какво трябва да знае всеки човек, преди да започне такова лечение
Тези лекарства не са магическо решение и не са подходящи за всеки. Именно затова е важно хората да разбират какво реално правят в организма.
Клипът е създаден с цел образование и здравна информираност, базиран на медицински данни и научни публикации.
Като медицински специалисти вярваме, че хората трябва да получават точна и разбираема информация за здравето си, особено когато става дума за медикаменти, които се превръщат в глобален тренд.
Прост народ - слаба държава.
--------------------
Големите хора обсъждат идеи, средните хора обсъждат събития, малките хора обсъждат... хората...
--------------------
Големите хора обсъждат идеи, средните хора обсъждат събития, малките хора обсъждат... хората...
-
Stringmeteo
- Site Admin
- Регистриран: 14 авг 2006, 22:51
- Контакти:
Скучната диета е ключът към отслабването
Храненето с едни и същи, но здравословни храни всеки ден може да бъде по-ефективно за отслабване от други диети
02 април 2026
12-седмично изследване показва, че хората, които се хранят с едно и също, отслабват повече от онези, които разнообразяват менюто си.
Храненето с едни и същи, но здравословни храни всеки ден може да бъде по-ефективно за отслабване от други диети
02 април 2026
12-седмично изследване показва, че хората, които се хранят с едно и също, отслабват повече от онези, които разнообразяват менюто си.
Прост народ - слаба държава.
--------------------
--------------------