КАК СЕ ОТСЛАБВА ЗДРАВОСЛОВНО. Вредни(?) диети и медикаменти за отслабване

Предполагам всеки е чувал и има представа какво включва понятието "здравословен начин на живот". Или греша? :)

Модератор: mmirro

wilkosz
Регистриран: 09 яну 2007, 14:51

Мнение от wilkosz » 22 мар 2026, 10:19

Днес съм на петия ден от гладуването и се чувствам много леко и много добре. Вчера обаче към 11 ч. имаше някакъв срив на кръвообращението и се почувствах зле, легнах си. После изпих една лъжичка хума и малко сол, за да си набавя електролити и да си вдигна кръвното, направих и 15 лицеви опори и се почувствах по-добре, а след обяд излязох.
„Едва когато започнете да плувате срещу течението, осъзнавате колко много мръсотия идва към вас.“

kerry
Регистриран: 14 сеп 2019, 15:35

Мнение от kerry » 22 мар 2026, 10:56

Важното е че си жив :)

wilkosz

Мнение от wilkosz » 22 мар 2026, 11:31

kerry написа:
22 мар 2026, 10:56
Оцелях, засега. :D До утре сутринта все пак трябва да издържа.
В интерес на истината нямаше да правя този пост, който без съмнение е много полезен, задравява, подмладява, пречиства, ако нямах здравословен проблем. :? От миналото лято имам проблеми с дебелото черво, което не са силни, но не изчезват напълно. Много газове, тънки изпражнения като ленти, пълнота в сигмоидния участък на червото и често локализиране на куркането там, понякога леки болки към правото черво. Есента имах болки и в таза и постоянно разстройство, но не поне изчезнаха. Кръв или слуз не съм имал досега. Правих тест за окултна невидима кръв, отрицателен. След основно нахнарване почти винаги трябва да изхождам. :dontknow: Дано гладуването да помогне.
„Едва когато започнете да плувате срещу течението, осъзнавате колко много мръсотия идва към вас.“

4itatel
Регистриран: 21 мар 2020, 23:36

Мнение от 4itatel » 22 мар 2026, 12:44

kerry написа:
22 мар 2026, 10:56
Жив :grin1: Гладуването е много мощен инструмент, който унищожава болести и удължава живота, а и те прави да изглеждаш по-млад, а също ти идва и повече сила (за топенето на кг е ясно, няма смисъл да се коментира). Истинското гладуване обаче е когато не пиеш и вода (и всякакъв вид течност) известен период от време, това малко хора могат да го правят. В долното видео автора също притъпява глада по време на гладуването с вода и сол.

wilkosz

Мнение от wilkosz » 22 мар 2026, 13:11

Разбира се, че гладуването е много мощна лечебна и подмладяваща практика. Това е доказано. Автофагията се активира максимално след 72 часа гладуване. При този процес старите, болни, ненужни клетки, токсини, вируси, бактерии, възпаления се рециклират и се заменят с нова здрави клетки. Организмът се подмладява, и това е заложено от Твореца. Същевременно се превключва към алтернативни източници на енергия, първо от мазнините, а после и от мускулите. Естествен процес, едно време хората не са имали достатъчно храна, заложено е да можем да живеем доста време без да приемаме храна.
Но най-добрият пост е с вода, не сух. Чрез водата се извличат токсините и се изхвърлят през бъбреците и дебелото черво. Сухият не се препоръчва.

kerry
Регистриран: 14 сеп 2019, 15:35

Мнение от kerry » 22 мар 2026, 14:00

Да има лечебно гладуване.Имах щастието да познавам Лидия Ковачева,лека и пръст.Който се интересува има нейни книги за по-добър живот.

ASENOV
Регистриран: 22 фев 2007, 17:58

Мнение от ASENOV » 22 мар 2026, 14:12

Да, това са факти. Много е полезно, но никога не съм го правил. Нямам възможност за хоум офис, а на работа да стоя гладен е невъзможно. Мислил съм си да го правя, когато съм отпуска, но това означава да си жертвам почивката с неприятни усещания и непълноценно прекарано време. Но може и всеки да има различен праг на търпимост. Хората в ежедневието най-често правят фастинг , когато ядат само в малък отрязък от време като има различни разновидности. Целящия ефект е подобен, но ефекта от гладуването рестартира всички системи в тялото и може да регенерира, това е най-доброто, но се изисква особена дисциплина и мотивация. Не е за всеки съобразно с начина му на живот.

wilkosz

Мнение от wilkosz » 22 мар 2026, 14:46

Правя и интервално гладуване от месеци половината дни от седмицата. Но пълното гладуване е много по-ефективно. Има и мнимо гладуване по Валтер Лонго. Имаш право да хапваш някои неща в малко количество, задължително само веган при определена граница на калориите и без захар и фруктоза. Пак имало значителен ефект. Има и гладуване по Бухингер, той е германец и много хора правят това гладуване в Германия. Също е 5 дни. При това гладуване всеки ден един път се пие разреден плодов сок и един път се пие зеленчуков бульон. Не се приема твърда храна.
Да, не се препоръчва по време на пълно гладуване да се ходи на работа и да се упражнява активна дейност. Аз съм във фирмата понеделник и вторник, а от сряда до петък хоум офис, после уикенд и ми се събират 5 дни без да трябва да излизам. Но аз си излизам всеки ден на кратки разходки или до магазина. Сега след биатлона излизам с колелото в гората, общо 15 км. в двете посоки. Днес се чувствам по-добре от всички дни. Ефектите от лечебното гладуване са факт. Имам почти нормална енергия и бистрота в съзнанието. :)
За който ходи на работа, първия ден от гладуването не се усеща по-различно, отколкото когато ядеш. Енергията е нормална, поне при мен е така. Вече втория ден следобяд може да стане тегаво и да не е подходящо за работа извън хоум офис. Между 2 и 4 ден е кризата на поста, която е нормална и повечето хора в някой от тези дни се чувстват донякъде зле. Това е превключването към алтернативните източници и кулминацията на автофагията. След това вече последните дни се чувстваш много по-добре.
Може от петък да се почне поста, събота и неделя по-кофтите дни да си уикенд, понеделник да си вземеш отпуска, а вторник си на петия ден, когато повечето хора се чувстват добре, подмладени и с една вътрешна лекота, каквато иначе няма как да изпиташ.

ASENOV
Регистриран: 22 фев 2007, 17:58

Мнение от ASENOV » 22 мар 2026, 19:08

Хора усещат ефектите му и след 72 часа гладуване, тоест 3 дни било достатъчно. Но някои хора споделят проблеми със съня. При теб как се отразява на съня? Аз лично трудно бих си легнал на празен стомах след цял ден гладуване.

wilkosz

Мнение от wilkosz » 22 мар 2026, 19:24

ASENOV написа:
22 мар 2026, 19:08
Хора усещат ефектите му и след 72 часа гладуване, тоест 3 дни било достатъчно. Но някои хора споделят проблеми със съня. При теб как се отразява на съня? Аз лично трудно бих си легнал на празен стомах след цял ден гладуване.
Да и при мен сънят е лош. Само първата нощ спах добре, всички останали, включително последната много малко, повърхностно със сънища и с дълги прекъсвания. Но това също е нормално и има научно обяснение. Повечето хора не могат да спят добре по време на пълен глад.
Върнах се от разходката, чувствам се супер. Карах 16 км с електрическото колело и заснех видео от гората, където описвам как се чувствам. Е май малко съм блед, защото от 5 дни не получавам никакви витамини от никъде, но не го усещам физически. Като започна да се храня от утре, още по-добре ще се чувствам.
Да и при 3 дни гладуване също има ефект, но нещата, на които попаднах говорят най-често за от 5 до 7 дни.

wilkosz

Мнение от wilkosz » 23 мар 2026, 10:03

Преди малко изядох първата ябълка и половин банан. Това е началото на захранването. Божествен вкус, никога не съм ял толкова вкусна ябълка и банан. Това е заради лишаването на организма от храна, след това се научаваш да цениш истинския вкус на храните. Беше като медитация, със затворени очи бавно дъвчеш и се наслаждаваш. На обяд зелено смути, вечерта супа от зеленчуци. Без подправки, оцет, зехтин и със съвсем малко сол. Нищо друго за първия ден не се препоръчва.

Stringmeteo
Site Admin
Регистриран: 14 авг 2006, 22:51
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » 27 мар 2026, 13:04

ОЗЕМПИК и МУНДЖАРО - Kакво Всъщност Правят в Тялото ни и Помагат ли при ДИАБЕТ !?
Mar 18, 2026
💉 Оземпик или Мунджаро – коя инжекция за отслабване всъщност работи по-добре?
През последните години лекарства като Оземпик (Ozempic) и Мунджаро (Mounjaro) се превърнаха в истинска революция при лечението на диабет тип 2 и затлъстяване. Те се използват от милиони хора по света, а интересът към тях расте изключително бързо.
Но зад огромната популярност има и много въпроси:
❓ Как всъщност действат тези лекарства
❓ Кое е по-ефективно за отслабване
❓ Има ли сериозни странични ефекти
❓ Подходящи ли са за хора без диабет
❓ Могат ли да бъдат опасни при неправилна употреба
В това видео разглеждаме научно доказаните факти за Оземпик и Мунджаро, без митове и без подвеждаща информация.
Ще разберете:
✔️ Как работят GLP-1 медикаментите в организма
✔️ Защо намаляват апетита толкова силно
✔️ Какви резултати показват клиничните проучвания
✔️ Какви рискове и странични ефекти са възможни
✔️ Кой медикамент показва по-голяма загуба на тегло
✔️ Какво трябва да знае всеки човек, преди да започне такова лечение
⚠️ Тези лекарства не са магическо решение и не са подходящи за всеки. Именно затова е важно хората да разбират какво реално правят в организма.
Клипът е създаден с цел образование и здравна информираност, базиран на медицински данни и научни публикации.
👨‍⚕️ Като медицински специалисти вярваме, че хората трябва да получават точна и разбираема информация за здравето си, особено когато става дума за медикаменти, които се превръщат в глобален тренд.
Прост народ - слаба държава.
--------------------
Големите хора обсъждат идеи, средните хора обсъждат събития, малките хора обсъждат... хората...

Stringmeteo
Site Admin
Регистриран: 14 авг 2006, 22:51
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » 03 апр 2026, 16:52

Скучната диета е ключът към отслабването
Храненето с едни и същи, но здравословни храни всеки ден може да бъде по-ефективно за отслабване от други диети
02 април 2026
12-седмично изследване показва, че хората, които се хранят с едно и също, отслабват повече от онези, които разнообразяват менюто си.
Прост народ - слаба държава.
--------------------
Големите хора обсъждат идеи, средните хора обсъждат събития, малките хора обсъждат... хората...

Отговори

Върни се в “Здравословно хранене, поддържане на форма”