"ЗДРАВЕТО" НА ФОРУМА (и сайта като цяло) (2017-2020)

Този подфорум е най-вече за по-глобални проблеми около форумите и целия сайт, свързани с цялостната атмосфера, поведението на потребителите, сигурността и др...
Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 55203
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » чет яну 19, 2017 11:23 am

Да видим още колко време ще продължи поредната "дискусия" втази тема, с по традиция изключително умни доводи :grin1: :hmm: ... А междувременно препоръчвам (за подгряване и повдигане на нивото ;) ) прочитането на цитираното по-долу мнение (намира се на предната страница на темата) от повече хора, не че съм съгласен съвсем с всичко в него, но определено е добра отправна точка за много смислена дискусия (и евентуално смислени заключения) ;) ...
Leberkez написа:
elenaRudolf написа: Що се отнася до това, кое мнение е провокация и кое - не, то трябва да се има предвид, че това си е практически клуб на зимомани или поне от тази "порода" са много повече процентно хора тук, и само защото форумът е демократичен, се позволява и членство на "топломани"... като разбира се има и някои нюанси на двете крайности. Това е така, защото в живота нещата стоят по различен начин - там "криофилите" са много по-малък процент и логично намират своя пристан тук, формирайки болшинство. Затова е нормално да има по-голям толеранс към емоционалните писания на зимоманите, докато когато топломаните провокират, се гледа и колко на брой хора ще бъдат засегнати/провокирани. Обаче съвсем не мисля, че е редно да се прекалява от страна на мнозинството с обиди към другия лагер, нито представителите му да бъдат наричани "меки китки" и др. от сорта.
Ами не е така и не бива да се спекулира с броя на "феновете" на съответния сезон. В противен случай сегашният форум нека директно да се прекръсти на нещо като wintermetеo.com или snowmaniacs.com и поне всички други извън криофилите да знаят и изобщо да не припарват и да пишат/четат. Би било наистина нещо като явен клуб на зимоманите и нещата ще са ясни и точни за всеки, а не да се проповядва някаква псевдо-демокрация, а през ден самият шеф на форума да го играе като класна ръководителка с показалка в ръка.

Аз примерно като карам Рено нямам нито една логически издържана причина да вляза във форума на Мазда или БМВ и да си драскам там за моето РЕНО, понеже моментално ще ме приемат за провокатор и ще ми набият БАН-ицата на секундата, но тук подобно разграничение официално няма.

И какво излиза?!

Че хем студоманите са солидно мнозинство, хем постоянно се цупят и се правят на ощипани през пост, че един-двама-трима от 'вражеския лагер' имали по-остър език, че примерно казали "дано скоро се разкара гадния студ" или нещо от сорта и почват да реват като девици. Фул с мъжкари тука, щом за някаква виртуална ебавка се молят на админа да банва хората. Чудно ми е само, когато бъдете наистина провокирани в реална, житейска ситуация (доколкото изобщо излизате някога от зоната си на комфорт поне веднъж на високосна) как реагирате. Сигурно пълните гащите.

В същото време обаче, на всяка забелязана с просто око снежинка или на всеки отчетен милиметър сняг, не минава мнение без емотиконки тип :clap: или :bowdown: или "Уаааау, какъв сме КОЛОС".

Същото ядро хора, които се оплакват от провокации, съответно пляскат като папагали уж студени опашки и всякакви намеци за липса на пролет и лято до Св.Кирил включително и после от Богородица насетне и същите хора, които СЕГА реват, че трима души на кръст им наранявали чувствата и им пречели на криоемоциите, после 4 месеца дуднат за "гадната жега" и "дано завали и да разхлади", но това не е провокация, нали? Оvo je standard, както казват комшиите.

А тийнейджъра Уинди ли, кой беше, дето веднъж случайно го четох да обяснява как бил супер зиморничав и излизал навън с пет ката дрехи, кубинки с терлици отдолу, ушанка, шапка, три шала и ръкавички. :grin1: Ама после първа писта зимоман....у тях зад прозореца.


Та, идеята ми накратко е: спрете да се жалвате за най-малката провокация във ВИРТУАЛА, защото е изключително детинско, особено от хора, които претендират да са зрели като възраст и емоционалност. Още по-жалко е да се молите и да призовавате админа да взима мерки и да банва този или онзи, щото "ама другарко, той първи почна и ми каза, че съм тъп".

Не знам, поне на мен отстрани ми е крайно нелепо нещо подобно да идва от клавиатурата на кой да е индивид над 16 годишна възраст. :cool:
Последна промяна от Stringmeteo на чет яну 19, 2017 11:25 am, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Rafet Sokolic
Мнения: 620
Регистриран: нед авг 30, 2015 11:35 pm
Местоположение: Варна

Мнение от Rafet Sokolic » чет яну 19, 2017 11:24 am

masterweather написа:Напълно нормално е, не извъртайте и усуквайте кой както му се наложи, обърни се към държавата като ИМАШ ПРОБЛЕМ ДА ПЪТУВАШ, А НЕ КЪМ ВРЕМЕТО..... :deal:
Бойко да нареди да спре снега ли?! Това даже Тито не е могъл да направи :grin1:
"Безсмъртен е този, който прави добро"- Босненска поговорка

Потребителски аватар
yavor_zhekov
Мнения: 4097
Регистриран: чет юли 31, 2014 4:02 pm
Местоположение: Район Оборище - София

Мнение от yavor_zhekov » чет яну 19, 2017 11:38 am

Хора това е първият поднормен Януари от 11 години. Чисто интуитивно очаквах рано или късно да се случи нещо такова след априлския Февруари миналата година :grin1:

Потребителски аватар
blue
Мнения: 9911
Регистриран: чет авг 27, 2009 5:59 pm
Местоположение: Бургас

Мнение от blue » чет яну 19, 2017 12:29 pm

Отново адмирации за Leberkez за точното мнение. :thumbup: :thumbup: Ако поне няколко зимомана се замислят над думите му форума ще стане в пъти по-добро място за общуване.
Същото ядро хора, които се оплакват от провокации, съответно пляскат като папагали уж студени опашки
и всякакви намеци за липса на пролет и лято до Св.Кирил включително и после от Богородица насетне и същите хора, които СЕГА реват,
че трима души на кръст им наранявали чувствата и им пречели на криоемоциите, после 4 месеца дуднат за "гадната жега" и "дано завали и да разхлади",
но това не е провокация, нали? Оvo je standard, както казват комшиите.
Точно това и аз разправям от кога ама когато зимоман е заслепен от всичко или просто толкова му умствения капацитет как да разбере. Ще позволя да открехна една скоба за моето мнение за съфорумниците:
Та, без да искам да засегна никой, част от зимоманите колкото и да се правят на големи са си дечица които не са свикнали да спазват правила и да търпят чуждо мнение.
Друга част от зимоманите са психически неуравновесени хора - скоро имаше подобни констатации и от други съфорумници в подходящата тема.
Трета част от зимоманите са ПЪЛНИ КОМПЛЕКСАРИ. Толкова смешно е когато от най-сухото място се опитваш да изпъкнеш с много валежи ,
или от най-топлото място се опитваш да се изкараш зимоманско място. А метеорологията си е като цяло точна наука- когато цифрите говорят и някой балабурник оспорва това - ами става смешен ама много смешен.
Разбира се макар и малко има и точни зимомани. Част от тях познавам и лично - евала за вас момчета. :thumbup:
Та, идеята ми накратко е: спрете да се жалвате за най-малката провокация във ВИРТУАЛА, защото е изключително детинско,
особено от хора, които претендират да са зрели като възраст и емоционалност.
Думите са излишни! :thumbup: :thumbup:
Още по-жалко е да се молите и да призовавате админа да взима мерки и да банва този или онзи, щото "ама другарко, той първи почна и ми каза, че съм тъп".
Това пък ако някой го направил да пуска поредни молби-съобщения за бан на еди си кой си Е НАПЪЛНО ЖЕНА. Клюкарка - най-жалкоподобното същество което може да съществува.
Една казарма им трябва на такива малко да се стегнат.
Единственият начин да поддържаш разговор с глупака е да го игнорираш!
Стивън Кинг

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 55203
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » чет яну 19, 2017 12:35 pm

Е, виж сега, в много от случаите "пускането на сигнал" далече не е "женчовско" действие ;) , зависи кога, как и защо го прави съответното лице :) ...

Потребителски аватар
meteo fen
Мнения: 10592
Регистриран: пон ное 18, 2013 12:06 am
Местоположение: Пазарджик, 210 м. надм. в.

Мнение от meteo fen » чет яну 19, 2017 12:38 pm

А на мен много ще ми е любопитно колко от пишещите във форума са ходили в Казарма....и дали знаят какво е тя! :wink: Предполагам хич няма да са много.... :grin1:

Потребителски аватар
blue
Мнения: 9911
Регистриран: чет авг 27, 2009 5:59 pm
Местоположение: Бургас

Мнение от blue » чет яну 19, 2017 12:47 pm

Stringmeteo написа:Е, виж сега, в много от случаите "пускането на сигнал" далече не е "женчовско" действие ;) , зависи кога, как и защо го прави съответното лице :) ...
Мисълта ми беше - може да се пускат сигнали ама крайната преценка си е твоя. Ако видно няма реакция от твоя страна и след няколко дни същия образ изреве явно срещу някой неудобен за него , за мене е ... казах по-горе какъв. :grin1:
Едно време в училише имаше "Ама госпожо Гошо направи това, ама госпожо Пешо ма ощипа!" :grin1: :grin1: Че същото и нашата работа.
meteo fen написа:А на мен много ще ми е любопитно колко от пишещите във форума са ходили в Казарма....и дали знаят какво е тя! :wink: Предполагам хич няма да са много.... :grin1:
Аз съм бил в казарма. Даже преди време бяхме коментирали с Radoslav Petkov , че почти сме се засекли в Плевен в казармата. :wink:
Единственият начин да поддържаш разговор с глупака е да го игнорираш!
Стивън Кинг

lubo20

Мнение от lubo20 » чет яну 19, 2017 1:53 pm

Разликата е, че пак се делим и в нищо не може се обединим. След като има хора, които не искат сняг и студ и се дразнят защо просто не премахнат дразнението си - да спрат да четат темите 1 месец и да спрат да се драчат. Аз не обичам жегата не я понасям, но 3 месеца лято не пиша във форума и не чета много защото се дразня като гледам колко е топло и как няма край жетага. Само че не се драча с хората и не се заяждам, а премахмав дразненето като просто не чета и не коментирам.
Затова премахнете дразнението си, не може да промените хората, които обичат зимата да спрат да се радват на снега и на студа ( както и обратното през лятото) единствено може да промените действията си и мислите си.

Потребителски аватар
blue
Мнения: 9911
Регистриран: чет авг 27, 2009 5:59 pm
Местоположение: Бургас

Мнение от blue » чет яну 19, 2017 2:14 pm

Е дай като е зима и не я харесваме да спрем да пишем във форума! :dontknow: Та нали това е емоцията да се види, че на дадено място не вали сняг а дъжд, че някъде се държат геройски и е по-топло от друго място, че някъде снега си заминава много по-бързо от други места - това са емоции за отбелязване и поне моите не са насочени към други а просто радост, че имаме такива топли места. Обратното , представи си хладен ден лятото , други се кефят и т.нат.
Това е форум за метеорология и никъде не е казано, че трябва зимата да е студена, пролетта дъждовна и т.нат.
На мен лично дори такава гнусна зима като сегашната ми действа стимулиращо защото после като се стопли времето ще оценя хиляди пъти какво предимство е хубавото и топло време у нас/Бургас/България. :wink: :thumbup:
Единственият начин да поддържаш разговор с глупака е да го игнорираш!
Стивън Кинг

Victus
Мнения: 5465
Регистриран: нед яну 23, 2011 3:51 am
Местоположение: София, кв.Княжево (650м) / Кърджали, кв.Възрожденци(245м) / с.Тополово, община Асеновград(440м)

Мнение от Victus » чет яну 19, 2017 2:24 pm

blue написа: На мен лично дори такава гнусна зима като сегашната ми действа стимулиращо защото после като се стопли времето ще оценя хиляди пъти какво предимство е хубавото и топло време у нас/Бургас/България. :wink: :thumbup:
Освен, ако затоплянето е слабо. Тогава ще газим киши и локви дълго време. В София може и до април да се проточи. Надявам се през март да удари рязко южно и за два дена да изсъхне. :roll:

masterweather
Мнения: 4854
Регистриран: чет яну 24, 2008 2:19 pm
Местоположение: София-"Mан.Ливади-Запад" 626м.н.в.; Перник-717м.н.в.

Мнение от masterweather » пет яну 20, 2017 10:26 pm

Стринг, преките обиди ли толерираме вече?С нищо, никого не съм обидил и настоявам за мерки срещу, нещото пинк флиуд..... :nono:

Потребителски аватар
nikolai kamburov
Мнения: 10472
Регистриран: вт апр 29, 2014 9:54 pm
Местоположение: Русе, жк. Здравец-север / Варна, кв. Левски

Мнение от nikolai kamburov » пет яну 20, 2017 10:26 pm

Може и аз да съм прекалявал, но ако бях админ тва нещо нямаше да го търпя дни наред...
masterweather написа:Едно е ясно, няма валежи, захлаждането ще е в 1/3 от Бг и след това леки инверсийки, скука!
Последна промяна от nikolai kamburov на пет яну 20, 2017 10:32 pm, променено общо 1 път.
"Вкаменелостите са буквите, с които Земята е писала своята история"
Ж.Кювие

Потребителски аватар
gogomana
Мнения: 5440
Регистриран: чет фев 26, 2015 1:07 pm
Местоположение: София, кв.Овча Купел 585 м. н.в.

Мнение от gogomana » пет яну 20, 2017 10:27 pm

nikolai kamburov написа:Може и аз да съм прркалявал, но ако бях админ тва нещо нямаше да го търпя дни наред...
masterweather написа:Едно е ясно, няма валежи, захлаждането ще е в 1/3 от Бг и след това леки инверсийки, скука!
И не само ти :thumbup:
Моята камера в Овча Купел със страхотна панорама към Витоша http://www.weather-webcam.eu/sofia-ovch ... ine-kamera

dodo
Мнения: 3781
Регистриран: ср юли 20, 2016 7:35 pm
Местоположение: Moнтана - център на Северозапада, ж.к. Пъстрина, Югоизток

Мнение от dodo » пет яну 20, 2017 10:30 pm

И аз не го понасям вече, то пък наистина едно полезно нещо не е написал – не и откакто аз съм във форума, не съм забелязал... А иначе тръгнал да се обижда на думи по негов адрес от PInk Floyder1... :grin1: Поне да се предупреди още веднъж или направете специална тема, в която да пише той и дружката му Weatherman ...
Последна промяна от dodo на пет яну 20, 2017 10:41 pm, променено общо 1 път.
''Винаги ще има някой по-млад, по-умен и по-красив от теб, но никой няма да бъде точно като теб!''

masterweather
Мнения: 4854
Регистриран: чет яну 24, 2008 2:19 pm
Местоположение: София-"Mан.Ливади-Запад" 626м.н.в.; Перник-717м.н.в.

Мнение от masterweather » пет яну 20, 2017 10:35 pm

Нека Стринг се намеси, нещо неправомерно ли има в поста ми и с какво ми се отвръща, ако се толерира просташко- мутренският тон във форума, ок, но от 2007 от рег. ми, не мисля че е така..... :dontknow:

Заключена

Върни се в “Проблеми около форумите и сайта изобщо”