По темата - днес се очертава близо летен ден в София. Минавам на лятно облекло, а допреди две седмици беше за зимни обувки. В понеделник пък се връщаме на пролетни дрехи.

Модератори: Radoslav Petkov, Бял облак, ncuxap, Hristo Chipilski, angilari, ASENOV
1. Не е безцелно, карах 200 км веломаратон
Ами времето и то в тон със ситуацията. Някоя "умна" глава решила, че е много важно да се носят маски и давай заповед. Някоя "умна" "глава" свише решила, че през април е нормално и правилно нееднократно да става над +20С и давай... Поне срещу простотиите, сътворени от човек, има начини за противопоставяне, за разлика от метеорологичните такива...geoge написа: ↑съб апр 18, 2020 11:21 am1. Не е безцелно, карах 200 км веломаратон![]()
2. Извънредното положение е незаконно и наредено от некомпетентни хора без ценз
3. Тя е затворена, но могат да ме хванат за дедовия само
4. Естествено, че съм без маска, заповедта на бившия заместник-министър на финансите в три поредни крадливи кабинета и сега министър на здравеопазването също е незаконна. Жалбата ми до ВАС трябва да бъде разгледана до 10.05., а дотогава не съм длъжен да слагам маска; пробвал ли си да сложиш маска, докато си с очила? А да караш колело така? Знаеш ли, че можеш да се саморазболееш от носенето на маска? Ако се изрежа, ще ти замирише, нали? Е, вирусът е по-малък от тези частици, които достигат до теб през маската. Стига ми, че я нося абсолютно безпринципно всеки ден на работа
![]()
Във Варна вече гони 24℃, вятър от... запад![]()
Значи, трябва да призная, че за фронта до голяма степен си прав - вчера през страната от запад на изток наистина е преминал някакъв размит топъл фронтgeoge написа: ↑съб апр 18, 2020 9:35 amТочно така - съвсем леко захапа Лудогорието, сутрин в Исперих беше буквално безоблачно, към Кубрат се появи тънка висока облачност, вероятно сателитите не са я засекли. Към Тутракан и особено Силистра се вплътни, а след Алфатар беше чисто.
Прилагам снимки от околностите на с. Тертер, край Кубрат:
https://i.ibb.co/WH3SsVX/DSC-0078.jpg
Тутракан:
https://i.ibb.co/6DYZv3S/DSC-0079.jpg
И Силистра:
https://i.ibb.co/N9yyzrv/DSC-5559.jpg
Край Манастир от ДНЕС, специално за хора, чийто мозъчни клетки са убити от дишане на напоен с нафта морски въздух4itatel написа: ↑чет апр 16, 2020 4:35 pmСпоред теб ще хвърлят сумати пари за генериране на изкуствен сняг при празен курорт и неработеща ски зона. Да не мислиш, че правенето на сняг е безплатно. После аз съм бил мозънчият инвалид.blue написа: ↑чет апр 16, 2020 3:45 pmАбе охлюв, принципно не контактувам с мозъчно скопени инвалиди като теб, но сега ще те удостоя с моя отговор еднократно.
Пампорово камерата за мен не е критерий - там не се знае кое е естествен/изкуствен сняг. Рожен - снега е на издихание. За другите линкове , видни от предходното ми мнение ясно показват къде е отишъл снега - в НЕБИТИЕТО.Кои други камери на Манастир ясно се вижда, че в гората също има сняг и малко останал по дърветата също, на Рожен също има освен на местата директно изложени към слънцето. Май си се изнервил, че тази година летен сезон няма да има и ще се наложи емиграция от града на нафтата
![]()