Поради някаква причина властите започнаха много усилена стратегия на неглижиране на вируса и колкото повече се увеличават заразените, толкова повече успокояват, че всичко било наред, изсмуквайки от пръстите си невероятни доводи. Кунчев и някакви други кратуни усилено разпространяват опорката, че "вирусът отслабва". Уаааау, българските "специалисти" направиха сензационно откритие! Къде са световните медии да го отразят? На каква база се базира това твърдение? Как установиха, че отслабвал? Направиха някакво клинично проучване ли? Отговорът е, че това е просто едно хвърчащо във въздуха твърдение (опорка), което не е базирано дори на грам научни факти. По цял ден следя мнения на специалисти по чуждите медии и не съм видял някой да спомене за отслабване на вируса. Пак питам - защо световните медии все още не са налазили българските "специалисти", за да отразят откритието им, че "вирусът отслабва"?

Не знам каква е тая стратегия да се неглижира обстановката. Правят се отчаяни опити да се спаси скъпоценният летен туристически сезон ли? Другото ми предположение е, че Бойко може би вижда какви са настроенията сред населението, а именно, че над половината се облъчени да вярват, че коронавирусът е световна конспирация и Бил Гейтс ще ни чипира, следователно такива хора силно биха негодували срещу някакви мерки. А знаем, че Бойко гледа да се нагажда според настроенията на населението, за да пази рейтинг, както винаги е правил през годините.