Това за изкуствения произход на вируса, попринцип съм силно против конспирациите, но в случая, човека открил вируса на СПИН и получил нобелова награда за това го каза. А не мисля, че това е човек, който да иска просто да търси медийно вномание и да си плюе на реномето
От към икономическа гледна точка, това е перфектното оръжие. Ако предизвикваше по - висока смъртност мерките щяха да са драконовски по начало и вируса да изчезне бързо, а ако предизвикваше по - малка смъртност, никой нямаше да го вземе на сериозно - както Грип - а.
Перфектната буря, която смазва икономиката на Европам, до някъде и на САЩ. От друга страна Китай просперира. И не ми обяснявайте, как това било заради крутите мерки на китайците. В Австралия с драконовски мерки на рядко населен континент заобиколен само с океани им отне 117 дни за да разкарат вируса. Китайците са 2 милиарда паплач в знайни и незнайни "села" с по 10 милиона жители накачулени един върху друг. Отделно граничат по суша с пламналите Индия и Русия. Това там не би трябвало да има начин да се изкорени ако един път се е разпространило качествено. А след като има доказателства от Италия и Франция, че вируса вече е циркулирал там още миналата година по това време, ако се разпространяваше в Китай свободно и безконтролно януари, нямаше да има незасегната част. А от цял Китай имаше напракика само една силно засегната област - по официални данни.
От тук на сетне има 2 опции - Китай гори и в момента но не казват, или Китай имат ваксина и са я набили на китайците без да разберат много преди началото на пандемията. Не мога да преценя кое е по - вероятно в момента.