Гърчовете на прокур(в)атурата

Твърде много хора претендират, че разбират от политика, а дали наистина е така?
doncho
Мнения: 11281
Регистриран: нед апр 10, 2011 2:49 pm
Местоположение: кв.Левски, София

Гърчовете на прокур(в)атурата

Мнение от doncho » ср юни 05, 2013 6:15 pm

Мисля, че за първи път отварям нова тема. Тук смятам да помествам всички новини относно поръчката, която изпълни прокуратурата по отношение на скандала с подслушванията и бюлетините в Костинброд. Плюс ако нещо друго изскочи. Като за начало една статия в Дневник на Петя Владимирова, която досега винаги сипеше огън и жупел срещу Цветанов и като че ли най-накрая е започнало нещо да й просветва.

Ето част от статията: "Обвинението към Цветанов е, че е допуснал с бездействие подчинените му да подслушват (чл. 285 от НК)

"Длъжностно лице, което съзнателно допусне подчинено нему лице да извърши престъпление, свързано със службата или работата му, се наказва с наказанието, предвидено за извършеното престъпление." Това е текстът на чл. 285. А извършеното престъпление от подчинените му е злоупотреба със служебно положение с тежки последици и се наказва с лишаване от свобода от 1 до 8 години (чл. 387, ал. 2 от НК). Затова всички писаха, че "Цветанов го чакат от 1 до 8 години затвор".

От пестеливи разкази на малцината депутати, проявили интерес да видят какво пише в искането на Сотир Цацаров до парламента за снемане на имунитета, се подразбира, че доказателствата на прокуратурата срещу Цветанов са показанията на двама от четиримата негови подчинени, които свидетелствали, че той им е нареждал устно да извършват подслушването. За съжаление техниката, с която били съоръжени прословутите крайслери (придобили известност и като "кечъри"), не можела да записва разговорите, а с нея само се слушало в реално време (е, това вече звучи като сензация).

Ако е така, какво всъщност ни каза прокуратурата с онова зрелищно съобщение за началник-сектора в СДОТО Радко Димитров, който хукнал с отвертка да демонтира харддиска, за да изтрие записите! И какво възстановяваха експертите - не възстановяваха ли изтритите с отвертката записи? Защо трябваше да занимаваме хората - читатели и зрители с тези сюжети, да будим общественото любопитство и да трупаме очаквания за справедливо възмездие?


Но въпросите са повече и далеч по-сериозни, защото някои опират до НПК: ако подчинените на Цветанов са обвиняеми (защото са извършили престъплението по чл. 387, ал.2, както съобщи първоначално институцията), как двама от тях стават свидетели, като законът не позволява те да се проявяват и в двете качества (обвиняеми и свидетели) в един и същи процес? Значи или обвиненията са свалени от двама от тях, или материалите за Цветанов ще бъдат обособени в друго, отделно дело.

Но дори да е вторият вариант, двамата свидетели срещу бившия им върховен началник без съмнение ще се договарят с прокуратурата - или са се договорили, пресмятайки ползите и вредите. Което силно напомня печалната традиция на институцията в снабдяването със свидетели - печална, защото практиката изобилства с провалени обвинения пред съда, заради ненадеждността на спазарени свидетели. Защитата обикновено много лесно ги неутрализира в съдебната зала (тя затова е защита, това простичко нещо г-н Цветанов никак не искаше да го проумее и не криеше своята неприязън към адвокатите, които сега ще му се наложи да ползва).

Ако в искането на главния прокурор до парламента за свалянето на имунитета на Цветанов наистина са посочени само тези доказателства и - най-вече, ако наистина няма записи, обвинението ще се види изправено пред огромни изпитания. Меко казано."

И коментар по статията: "Даже и Петя Владимирова май взе да вдява, че обвинението срещу Цветанов е смехотворно. Уж трябваше да е незаконно подслушване, а го обвиниха за немарлив контрол върху подчинените му. Естествено Петя не може с лека ръка да захвърли всичките истерични писаници срешу Цветанов, които е писала през годините, защото така ще си плюе на сурата. Затова го върти и суче толкова. Да видим кога тая проста истина ще достигне до мозъците на сектантската публика, която с настървение гълташе всяка новина за "лошия" Цветанов"

http://www.dnevnik.bg/analizi/2013/06/0 ... addcomment

doncho
Мнения: 11281
Регистриран: нед апр 10, 2011 2:49 pm
Местоположение: кв.Левски, София

Мнение от doncho » ср юни 12, 2013 4:24 pm

Гърчовете на прокуратурата продължават:

http://www.capital.bg/politika_i_ikonom ... dnevnik.bg

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2013/06/ ... aem_video/

И коментарите показват какво мислят хората за цирковете разигравани от прокуратурата.

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 54716
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » чет юни 13, 2013 10:23 am

Адвокатът на Цветанов: Трябваше да се изчака експертизата

"Никога не съм имал колебание дали да поема защитата. От момента, в който Цветанов ме помоли, поех защитата му безрезервно," категоричен е Менко Менков

doncho
Мнения: 11281
Регистриран: нед апр 10, 2011 2:49 pm
Местоположение: кв.Левски, София

Мнение от doncho » нед юни 16, 2013 12:49 pm

Вчера мярнах някъде ама в тарапаната не помня къде, съобщение на прокуратурата. Нямало член в наказателния кодекс по който да има някой подведен за бюлетините в Костинброд. Много елементарен опит за измъкване, макар да бях сигурен че нещо такова ще направят, защото все трябва да се измъкнат някак. Сега се опитват да извъртят нещата, че имало престъпление (или по-скоро са го предотвратили, което е абсурд, но за нашата прокуратура абсурдите са нещо ежедневно), но нямало член по който да подведат виновните под отговорност. Ми да ви дам един член тогава?

И за слепите е ясно, че беше поръчка това изпълнение на прокуратурата с цел да се повлияе на изборите и донякъде успяха. Неслучайно на протестите се вика и срещу Цацаров и се носят и плакати с "неотразимия" му лик. Като мине и днешната дандания ще потърся повече информация и ще я постна. Иначе преполагам прокуратурата още "усърдно" брой въпросните бюлетини и назначава продължителни (ако може вековни) експертизи за да докаже, че водата е суха.

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 54716
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » нед юни 16, 2013 12:55 pm

Преди ден-два Четин Казак (който е мой съученик от гимназията, между другото :laughm: ) беше пуснал нещо във фейса; не го прочетох цялото, но май беше за някаква финална бройка след броенето на бюлетините (не били 350 000, а даже милион и нещо си). След този постинг обаче имаше 2-3 критични коментара, от които поне един беше от турчин - даже и той не вярваше грам на тази партенка за подготвена манипулация на изборите, беше изложил и смислени доводи :grin1: ...

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 54716
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » чет юни 20, 2013 12:29 pm

Цацаров: Без параноя, казаното от Борисов е нелепо

"Протестиращите не прекрачват тази черта. Но други хора се опитват да я прекрачат, за да провокират тези хора или може би за да хвърлят сянка върху нормалния протест", посочи главният прокурор

doncho
Мнения: 11281
Регистриран: нед апр 10, 2011 2:49 pm
Местоположение: кв.Левски, София

Мнение от doncho » пон юни 24, 2013 3:44 pm

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2013/06/ ... addcomment

Ново обвинение на Цацаров срещу Цветанов. Тоя път че не е разрешил подслушване :grin1: :grin1: :grin1: Подслушвал-неподслушвал ще те съдя.

Въобще БСП като се оакат по-сериозно излиза Цацаров да замаже положението и да отклони огъня в друга посока. И почва да обяснява колко е лош Цветанов.

"ХА-ХА-ХА, защо Цвъки да спира заповед, вместо да уведоми престъпникът да си изключи телефона и да ползеа този на шуренайката си??!?
Главният прокурор явно скучае и преследва единствения престъпник в БГ "


"Както и да се погледне, това си е чиста Вендета!!!
Отказът на органа е подлежал на обжалване (протест), което прокуратурата не е направила през 2009 г., за което давността е изтекла към днешния ден.

Поръчковият Цацаров съвсем потъна в олигархичната мъгла... "

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 54716
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » чет юни 27, 2013 12:08 pm

Главният прокурор ще поиска имунитета на депутата от ДПС Щерьо Щерев

Обвиненията срещу Щерев са за пране на пари, финансови престъпления и най-общо са свързани с незаконни трансфери на голямо количество средства с неизяснен произход в чужбина

doncho
Мнения: 11281
Регистриран: нед апр 10, 2011 2:49 pm
Местоположение: кв.Левски, София

Мнение от doncho » чет юни 27, 2013 3:09 pm

Както можеше да се очаква и както предрекох, прокуратурата след месец и половина броене и "назначени експертизи" стигна до извода който беше ясен от самото начало. Само дето използва този извод за да се оправдае и да тълкува фактите като дявола чете евангелието. А фактите се знаеха от самото начало. Има надпечат (потвърдено и от депутата от БСП, че е нормално) и няма доказателства преки или косвени, че тези бюлетини са щели да бъдат използвани неправомерно.

Истерията си свърши работата де и прокуратурата си свърши поръчката и сега си измива ръцете. Трябва протестите да скандират и под съда и прокуратурата, там е заровено кучето.

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2013/06/ ... amalo/?p=0

doncho
Мнения: 11281
Регистриран: нед апр 10, 2011 2:49 pm
Местоположение: кв.Левски, София

Мнение от doncho » чет юни 27, 2013 3:17 pm

А това е уникално :"Ако не се намерят свидетели, че е готвена манипулация на вота с тези бюлетини, ние няма да търсим лъжесвидетели, само за да повдигнем обвинения, каза изненадващо Сарафов."

Тоя и без това винаги му тече трудно мисълта и е очевидно тъп, но с това изказване изби рибата. Ще каже човек, че им е практика да търсят лъжесвидетели за да могат да повдигнат обвинения, но сега няма да го направят. Кой знае как са притискали и нещастния собственик на печатницата, сигурно съжалява че ги е печатал, от тук насетне бюлетини ще печата само депутата от БСП Кънев. :buble:

doncho
Мнения: 11281
Регистриран: нед апр 10, 2011 2:49 pm
Местоположение: кв.Левски, София

Мнение от doncho » пет юни 28, 2013 6:32 pm

Някъде бях чел че Цацаров и жена му имат двайсе и няколко имота (парцели, апартаменти) , миналата година са купили парцел в София за 3000 ( три хиляди)лева :shock: :shock: :shock: . Това не е много към гърчовете на прокуратурата, по-скоро е към гърчовете на Главния прокурор. Само дето комунетата не пищят за него така, както пищяха за апартаментите на Цоко. Тук мисля че е една от големите грешки на Боко, щото наистина е наивен тиквеник. Макар, че освен шуменската прокурорка друг свестен не виждам и който и да бяха избрали щеше да е все тая, в прокуратурата са все идиот до идиота. Явно Цацаров се е преструвал добре. Щото само като видя Сарафов и Роман Василев и изпадам в недоумение как такива явни дебили са станали висши прокурори.

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2013/06/ ... 3_065/?p=0

Айде, аз тръгвам да скандирам "червени боклуци" :bgflag: :bgflag: :bgflag:

Потребителски аватар
itmpm
Мнения: 3532
Регистриран: нед окт 16, 2011 5:06 pm
Местоположение: Plovdiv

Мнение от itmpm » пет юни 28, 2013 11:56 pm

Хорааа, тази история с бюлетините много ме изнерви.
Подиграват се с нас.
Цацаров е за съд!

Преди седмица обявиха че само 170 000 са нарязаните бюлетини

http://bnt.bg/bg/news/view/102389/proku ... kostinbrod
"Около 170 хиляди бюлетини от общото количество са нарязани и сгънати и се намират в кашоните в момента", обясни прокурор Ваня Стефанова.

Останалите 310 хиляди бюлетини са ненарязани и несгънати. Според прокурорите пак експертизата трябва да каже за колко време те могат да бъдат нарязани и сгънати, за да се прецени дали за времето от 10 май вечерта до 12 май те могат да бъдат вкарани в изборния процес. По разследването няколко пъти като свидетел е разпитван главният секретар на служебното правителство Росен Желязков.
Вчера най-нахално съобщават че 350 000 бюлетини били годни.
Тоест те броят 170 000 ненараязани бюлетини за годни.Господи!
Ще полудея, не мога да се успокоя. Що за манипулация!
Как може да ги траем тия. Аз не вярвам вече на тази прокуратура.

Експертиза потвърди: 351 075 от бюлетините в Костинброд са годни
http://dnes.dir.bg/news/prokuratura-kos ... i-14281273

komentar:

ОТГОВАРЯЙ ЦАЦАРОВ ! ( нерегистриран )
27.06.2013 15:02
1 . ГОДНИТЕ И НЕГОДНИТЕ БЮЛЕТИНИ ,РАЗДЕЛЕНИ ЛИ СА БИЛИ ПО НЯКАКЪВ НАЧИН .
2 . ГОДНИТЕ БЮЛЕТИНИ НАРЯЗАНИ ЛИ СА БИЛИ ЗА СГЪВАНЕ .
3 . ГОДНИТЕ БЮЛЕТИНИ , СГЪНАТИ ЛИ СА БИЛИ ПО УКАЗАНИЯ НАЧИН .
4 . ГОДНИТЕ БЮЛЕТИНИ ПАКЕТИРАНИ ЛИ СА БИЛИ ПО УКАЗАНИЯ В ПОРЪЧКАТА НАЧИН .
5 . ГОДНИТЕ БЮЛЕТИНИ , ПОДГОТВЕНИ ЛИ СА БИЛИ ПО НЯКЪКАВ НАЧУИН ЗА ЕКСПЕДИЦИЯ .
6 . ВЪЗМОЖНО ЛИ Е ПРИ НАЛИЧИЕ НА 80 КАМЕРИ В ПЕЧАТНИЦАТА НЯКОЙ ДА ВЪРШИ НЕЩО НЕРЕДНО ТАМ .
7 . ПО ЗАПИСИТЕ ОТ 80-ТЕ КАМЕРИ ВИДНО ЛИ Е НЯКОЙ ДА Е ИЗНАСЯЛ ОТ НАДПЕЧАТАНИТЕ БЮЛЕТИНИ .

doncho
Мнения: 11281
Регистриран: нед апр 10, 2011 2:49 pm
Местоположение: кв.Левски, София

Мнение от doncho » съб юни 29, 2013 12:47 am

itmpm написа:Хорааа, тази история с бюлетините много ме изнерви.
Подиграват се с нас.
Цацаров е за съд!
За това съм създал специална тема, "Гърчовете на прокуратурата". Всичко е ясно на всички, освен на мъ и джоуки. Дори тези бюлетини, които са нарязани се видя на оная циркова пресконференция, на която разпечатваха пликове и викаха поемни лица, че не бяха по 50 в кочан. Т.е. са брак. ВСЯКО едно твърдение на прокуратурата по случая е смехотворно. Имало 80 камери, затова не можели да направят нищо от прокуратурата, а бе смешници, като има 80 камери, просто изгледайте записите и вижте кой, къде, кога, как, с какво е разнасял бюлетини. Но понеже няма нищо се започва с цирковете. Нямало манипулация на изборите и бюлетините не били използвани, защото прокуратурата била влязла в склада на печатницата и по тоя начин БИЛА ПРЕДОТВРАТИЛА престъпление. Гадове мръсни :guns: :guns: :guns:

Чудят се как да замажат нещата и се спряха на израза "годни бюлетини" ама за какво годни, не е ясно. Признаха с половин уста, че НЯМАЛО доказателства преки или косвени, че бюлетините са щели да бъдат използвани по някакъв начин, нищо че още се мъдри на сайта им съобщението от деня за размисъл, че били намерили 350 000 бюлетини "подготвени за експедиция". Двойните дъна на бусовете също потънаха в небитието. ГНУС!!!

Потребителски аватар
itmpm
Мнения: 3532
Регистриран: нед окт 16, 2011 5:06 pm
Местоположение: Plovdiv

Мнение от itmpm » съб юни 29, 2013 8:43 am

Чудят се как да замажат нещата и се спряха на израза "годни бюлетини" ама за какво годни, не е ясно.
Бюлетините са толкова годни, колкото са негодни прокурорите! Негодници!
Това повече не може да се търпи.

doncho
Мнения: 11281
Регистриран: нед апр 10, 2011 2:49 pm
Местоположение: кв.Левски, София

Мнение от doncho » чет юли 04, 2013 12:59 pm

"Прокуратурата призна, че делата за корупция се използват за ПР"

Колко още неща има да признава пробитата червена кочина наречена кой знае защо "Прокуратура" :grin1: :grin1: :grin1:

"Делата за корупция се образуват кампанийно, обичайно след смяна на съответния министър или цялото правителство. Това се посочва в анализ на прокуратурата, цитиран от dir.bg. Налице е и порочна прокурорска практика да се образуват наказателни производства срещу неизвестни длъжностни лица или неизвестни магистрати, след като са налице достатъчно данни, че конкретно лица са извършили престъпление, пише още в анализа.
Значителна част от делата, приключващи с оправдателни присъди, са образувани неоснователно и изобщо не е следвало да се внасят в съд. Търси се реализация на обвинителната теза "на всяка цена" в съда, без да се държи ясна сметка за възможния краен изход на производството.
Не се държи сметка за обстоятелството, че неблагополучието на обвинителната теза в съда ще има по-силен отрицателен обществен отзвук"

http://www.segabg.com/article.php?id=655788
Игнорирайте идиотите, те са неспасяеми.

Отговори

Върни се в “Политика”