Като почнат разни да ми говорят за "демократични ценности" , получавам в стомашно-чревния тракт газове.
Както навремето, когато ме запознаваха с историческите решения на априлския пленум.
Дразнят ме всякакви пропаганди и агитации. Се ми е тая, дали са пласирани в комсомолския стенвестник или във форум на демократичните ценности.
В техникума по корабоплавене един ме заплашваше с изключване, понеже не отидох на манифестация. Бил съм антипартийно настроен.
Не, бе, не бях. Просто имахме тежка запойка вечерта с приятели и сутринта ме мързеше да стана.
Аз харесвах манифестациите, понеже на тях се закачахме с мацките от езиковата гимназия. Даже скандирах заедно с всички останали : "Да претворим в дела решенията на XII конгрес на Партията!", макар, да си нямах хабер, какви са тези решения.
И не ми пукаше.
После пак ме плашиха с изключване , заради участие в студентските стачки.
Като завърших, се качих на танкера и така приключих с тая държава. От тука насетне кмет, президент, омбудсман , прокурор и съдия-изпълнител ми беше капитана на кораба.
Пич, направил си си форум по метеорология. Няма лошо. Даже похвално.
Пласираш си пропагандата ... Също не е лошо. Твое си право.
Аз също се включвам отвреме навреме.
Ко ти преча .... И ти като тубата, направи си "прочистване" . В името на "демократичните ценности."
Няма проблеми. След седмица ни аз ще се сещам за тебе, ни ти за мене .