Мнение
от FENIX » пет апр 03, 2009 1:30 am
Това не е само според мен, а така казват всички с които съм разговарял, освен такива които тогава си бяха калпазани, а след това в уж демокрацията станаха дълбока измет! Казваш досадни кръжоци, пионери..., ама ако го имаше това сега, децата и младежите нямаше да се занимават с глупости и да затъпяват по цял ден в най-добрия случай, да не кажем и неща много, много лоши!Сега имало евтини карти за море, ама за пенсионери и то за много малка групичка, "избрани", еми ноу комент! Каква е и файдата, че сега има лукс стоки(ама фалшиви), като не всеки може да си ги позволи! И тогава имаше лукс стоки, в т.нар. Корекоми и пак не всеки можеше да си ги позволи, но онова, което се продаваше по магазини бе качествено, включително и храната, а не като сега! Спомням си церемонията, когато станах чавдарче, никой не ни задължаваше да ходим с униформи, моята коса си беше сравнително дълга! А манифестациите придаваха една празничност, музика звучеше по целият град, хората бяха с приповдигнато настроение! Мен никой не ме е задължавал да ходя, аз си ходех доброволно, кога с баба ми, кога с друг близък! Една разходка по града и главната улица през май и сред тази приповдигнатост, спомням си го с приятни емоции! Познавам доста хора, които казват, че техните най-приятни емоции и живот са били единствено в онези години! Като от тогава не могат да си позволят да отидат на почивка никъде! Казваш вашите изплащали, еми нормално, ама какви бяха цените тогава, аз ходех с 30 стотинки на училище и ми стигаха! Взимах си една лимонада за 10 ст. и една сиренка за 20 ст.! А сега какво е, хората взимат кредити и не само, че не успяват да ги върнат, ами може да се стигне банката да им вземе жилище. имущество и т.н.! Хората са живеели много, много по-спокойно от сега, това е сигурно, такова нещо като стрес не е било познато, почти! На село, което знаете е в планината Славянка и се влизаше през два портала с проверка на багажника и си е на гъза на географията, имаше хубав асфалтов път, два огромни обора, животни, обработваеми земи, всичко механизирано, всеки ден автобус до Сандански, през няколко дни до Благоевград и София! А като дойде хвалената демокрация...какво стана... откраднаха всичко, върнахме се в 19 век! И така стана не само в моето село, а навсякъде! Оборите ги изкрадоха, двете огромни военни поделения също, тухла по тулха, керемидка по керемидка, трактори и механизация одавна няма, хората отново орат с коне и магарета, като по турско време! Върнаха се векове назад! Разходете се по улиците на кое да е село или град в България, ще видите тъжни умислени хора, вървящи като зомбита, и да умирате никой няма да го забележи! Разврат, наркотици, педерастия и убийства посред бял ден! Ето това е светлото Бъдеще(настояще), е дано не и бъдеще за нашите деца, ама не съм оптимист, за съжаление!!