"ОПАШКИ" (11.2020-01.2021)
Модератори: Radoslav Petkov, Бял облак, ncuxap, Hristo Chipilski, angilari
-
- Регистриран: пон окт 10, 2011 12:33 am
- Местоположение: София, ж.к. Борово/с. Логодаж, 15 км. западно от Благоевград, 695 м.н.в.
Няма да стане онзи вариант на ГФС с арктическото ядро, което шари из Европа. Просто ЕЦ и ГЕМ не загатват за подобно нещо. И ГФС се извъртя в това обновление. Но ще има сухо студено нахлуване. Циклон ще се появи на по-късен етап. Но това е добре, така ще се задържи зимно за неопределен дълъг период от време с частични кратки затопляния, преди да ни удари някой силен снежен циклон.
Болестно състояние е това - все да се извъртат нещата и да се самоуспокоявате. И аз бях така много дълго време, та знам какво е.
Великата зима беше ясно, че няма да я има.
Сухо нахлуване, с брашнян сняг по високите места.
Даже и това още не е сигурно, може да няма валежи.
Все пак ще е поднормено, но нищо интересно.
Евала на Стратега за обективността!
Великата зима беше ясно, че няма да я има.
Сухо нахлуване, с брашнян сняг по високите места.
Даже и това още не е сигурно, може да няма валежи.
Все пак ще е поднормено, но нищо интересно.
Евала на Стратега за обективността!
The best view comes after the hardest climb!
- SKYLINE
- Регистриран: пет ное 21, 2008 12:40 pm
Сега остана и някакво циклонче да се пръкне и ще е супер , макар че такова източно нахлуване как ще стане не го виждам някакс си, Най- много по Черноморието някаква депресийка или химийки нещо , все пак морето е много топло
Но няма да се оплакваме , зимата тръгва в положителна посока.Леда в Арктика за 2 седмици навакса почти 1.5 млн квадратни км изоставане , вече е само 0.6 0.7 млн под нормата от 2++ в края на октомври

- yavor_zhekov
- Регистриран: чет юли 31, 2014 4:02 pm
Какво стана със застудяването ? При ЕС вече няма и помен от него.
Наднорменото време продължава до второ анреждане, а максималните след 11-ти отново ще са двуцифрени освен местата с по-трайни мъгли, ако въобще има такива.

"Страхът е просто състояние на ума, а състоянията на ума подлежат на контрол и насочване" - Наполеон Хил, Мисли и забогатявай..
-
- Site Admin
- Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
- Контакти:
Е как няма, даже и в ансамбъла на GFS си стои
. Въпросът е, че си остава сухо като... чирус
. И на мъглите ще им е доооста трудно при тази конфигурация, макар че съвсем към космите на опашката може и да опитат да се пръкнат някакви... ама да видим дали ще успеят и колко масови ще бъдат, след тази двуседмична суша и точно с/лед този поток от СИ
...

- yavor_zhekov
- Регистриран: чет юли 31, 2014 4:02 pm
-
- Site Admin
- Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
- Контакти:
Е аз също имам нещо предвид, като изобщо не споменавам EC, не че нещо, но кога той се е славел със стабилно напипване на нещо за повече от 7-8 дни напред?
И при опашката на GFS има доста залитания в последните дни, но поне ансамбълът, струва ми се, е сравнително стабилен, ако си затворим очите за все пак стабилното "ветрило" де
... Последното обаче е доста нормално за прогноза на 850 хПа в антициклонално поле, особено при изявен гребен към нас
. Но... ще видим.

ГФс е по-добрият модел,дори ЕЦ да даваха студ до дупка а ГФс топлик,щях да се доверя на ГфС с 2 ръце.
Постоянни са Амвриканците,дават 0та да ни навести след около седмица и не дават да напуска страната ни до края на сроковете,поне по сегашният им ансамбъл.
ЕЦ са фурнаджийски лопати,въобще в далечните срокове е крайно безнадежден модел,чак се чудя как някои хора се опитват да ни убедят,че те били по-добрия модел,макар че не е така.
Постоянни са Амвриканците,дават 0та да ни навести след около седмица и не дават да напуска страната ни до края на сроковете,поне по сегашният им ансамбъл.
ЕЦ са фурнаджийски лопати,въобще в далечните срокове е крайно безнадежден модел,чак се чудя как някои хора се опитват да ни убедят,че те били по-добрия модел,макар че не е така.