Според мен изобщо не е нужно хората да имат базисни познания за времето, за да знаят, че не става за море през септември. Пак казвам, до към 10-ти обикновено е ок, не е перфектно, ама се намират хубави дни, след това е огромен риск и хубвите дни за плаж рязко намаляват. Не сме Гърция или Испания, където спокойно могат и до към 10-ти октомври да карат плажен сезон. За мен горе-долу е еднакъв рисъкт дали ще е края на юни или началото на септември. В първия случай водата ще ти е по-хладна, но слънцето е по-жарко, във втория - обратното, но и в двата шансовете да улучиш идеално време не са много големи. Все пак хората планират тези неща месеци преди това.
Иначе това с подготовката за новата учебна година обаче ми идва малко вповече.

Всички сме били ученици, нашите не са си взимали отпуск, за да ми купят нужните неща. Отива се след работа в някоя книжарница набързо, другия ден до мола и си готов. Какви приготовления толкова?
То хубаво има хора, които обичат да не ходят в най-големите жеги, ама обикновено се ходи и с жени. А, на жените дори през същиснкото лято се случва да им е хладно, а какво остава за през септември. За мен основният фактор за малкото хора в първата половина на септември е най-вече по-хладното време. Хората като идват на море от провинцията искат да стоят по цял ден, никой няма да му е кеф да отиде за 2 часа и после да се чуди какво да прави. Поне това е моето мнение.
п.с. Междудругото си има доста хора, които си карат отпуските през септември, но ходят в чужбина. Аз също ще карам най-голямата си отпуска за лятото през септември.