ПРОБЛЕМНИ ФАКТИЧЕСКИ ДАННИ в системата на НИМХ - 2026

Вече има теми по въпроса, като ги сложа тука всичко ще блесне и без никакви обяснения...

Модератор: Бял облак

simovremeto
Регистриран: 03 яну 2007, 10:05

Мнение от simovremeto » 06 фев 2026, 10:45

Stringmeteo написа:
Така и не стана ясно, какво ще подадат за СП оня ден, но ми казаха, че щели да го броят за ден със СП, иначе, толкова са се объркали, явно, че са подали грешка в данните :laughm: :grin1: :thumbdn: .

Има и друг проблем. На 1 и 2 в сутрешния синоп на Мургаш са визулирани грешни данни за валежа. Ясно е, че десетичната запетая е направила белята, та ако можеш, поне в таблицата с валежите ги оправи.

На София пък вчера, също бяха обръкали денонщната сума, но съм я оправил.

Stringmeteo
Site Admin
Регистриран: 14 авг 2006, 22:51
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » 06 фев 2026, 10:56

simovremeto написа:
06 фев 2026, 10:45
...
Има и друг проблем. На 1 и 2 в сутрешния синоп на Мургаш са визулирани грешни данни за валежа. Ясно е, че десетичната запетая е направила белята, та ако можеш, поне в таблицата с валежите ги оправи.
...
То е такъв батак с валежите по срокове за 1-3.2., че... изобщо не е ясно какви са реалните денонощни количества :dontknow: , но както и да е, коригирал съм на нещо по-реално все пак :laughm: ...

simovremeto

Мнение от simovremeto » 16 фев 2026, 10:26

Оказва се, че на Черни връх проблемът с термометъра изобщо не е решен, продължава да си бълва грешни показания. :thumbdn: :thumbdn: :thumbdn:

simovremeto

Мнение от simovremeto » 18 фев 2026, 15:18

Не зная, дали заради постоянното мрънкане от моя страна на служители в НИМХ от Нова година насам, но в момента подаваната температура за Черни връх изглежда реална. Трябва да призная, че при предишно мое обаждане там, имаше един период, в който също изглеждаха, добре нещата, но не знам, дали не беше просто съвпадение. Днешният неофициален отговор от тяхна страна е: "Шефа на върховете ми каза, че не са тарирани уредите. Климатичните ще бъдат също с грешка."
Просто пълна трагедия. Повече от месец, да не могат да видята, че има проблем и да сменят термометъра. Да бяха казали, щях да има занеса един. :thumbdn: :thumbdn: :thumbdn: :thumbdn:

simovremeto

Мнение от simovremeto » 10 мар 2026, 09:15

Пак, съмнения за температурата на Черни връх. Само -2 цяла нощ, но пък минималната е добре. Значи проблемът е в сухия термометър. Е, как, толкова време не им светна на тия балъци. :nono: :dontknow: :thumbdn:

Отговори

Върни се в “Проблеми около метеорологията и климатологията. Научни мероприятия”