Дали е депресия и ако да, какво мислите?

Името е достатъчно красноречиво...

Модератор: mmirro

Потребителски аватар
Leberkez
Мнения: 1965
Регистриран: пет мар 20, 2015 7:27 pm
Местоположение: София, жк. Младост-1, надм. вис. 603 м; Габрово, кв. Палаузово, надм. вис. 419 м.

Дали е депресия и ако да, какво мислите

Мнение от Leberkez » пет май 10, 2019 11:43 pm

Здравейте пичаги!

Ще пиша дълго, защото ме боли цяла седмица. Боли ме повече от резила на Барселона в Шампионската Лига. А аз наистина обичам Барса над 20 години.

До преди няколко дни бяхме заедно с една колежка от офиса. Тя на 19 и половина, аз на 34 години. Извратено, нали? Гаджето на майка й е само 4 години над мене. :lol:

Защо пускам тази тема? Искам неутрални мнения, особено на хора, които или са преживявали нещата от първа ръка, или от втора такава (демек знаят и имат приятели/познати с подобни премеждия, или са по-вещи по психология).

Значи, момичето е сериозен интроверт, до степен граничеща със социопатия. Никъде не излиза, има вечерен час, обича да се затваря в себе си и няма почти никакъв кръг приятели/компании. Съгласете се, че хубаво момиче на тази възраст, със само 146 фейсбук приятели е меко казано плашещо нали? (тук вече Камбура се подсмива под мустак).

Но няма драма, аз от самото начало я приех такава каквато е, без да я съдя, без да се опитвам да я променям. Принципно, аз себе си се оценявам някъде (грубо казано) на 60%-40% интроверт vs екстроверт, демек не ми е особен проблем да меля брашно и с двата типа хора като цяло. Защо хлътнах по нея ще кажете? Ами защото я намирам за изключително чисто и незамърсено от живота създание, а мен подобен профил момичета (към днешна дата са общо-взето като игла в купа сено) адски ми въздействат емоционално. Имам усещането, че се отключва някакъв закрилнически инстинкт в мен и съм способен да покажа и извадя от себе си също най-чистото и натурално в човешки план, без да се налага да слагам каквито и да било маски и филтри и/или да играя каквито и да било игри.

Та...почнахме да се виждаме, да си пишем и говорим почти денонощно...аз инвестирах в нея, тя в мен също (време, емоция, чувства, всичко).

Отначало беше почти непробиваема стена, направо лед. Нормално, ако попадна на такава, правя точно 2-3 опита да разбия леда, след което минавам нататък и не се занимавам повече. Незнайно защо обаче с нея реших, че си заслужава напъна и търпението.

От моя страна чувствата и емоциите бяха напълно истински, бих казал по детски наивни и чисти като сълза. Смея да твърдя същото и за нея. Просто ме изпълваше с живот, най-вече благодарение на душевната си чистота и незамърсеност. Не съм тъп и не съм си правел илюзии, че ще се оженя за нея или ще ми роди деца. Просто исках да го изживея, защото не ми се беше случвало да се чувствам по този начин поне 10-на години назад (пък и да е споделено даже).

Малко бекграунд за нея. Значи, тя е имала супер кофти връзка с баща си на първо място. Отделно, била е жертва на bullying (физически и емоционален такъв) както в училище, така и вътре в семейството си (баща й, роднини и т.н). Баща й я е смятал за пълен плазмодий и директо й е казвал в очите как нищо не става от нея.

Когато е станала на 14 години, нейните окончателно се развеждат. Дотогава са живяли в къщата на родителите на баща й, но след развода майка й я хваща нея и по-големия й брат и се местят при бабата (демек майката на майка й) в Надежда и оттам почват 4 човека да си натискат гъзовете в 50 квадрата панелка. Дет'се вика, човек няма къде на спокойствие да пръдне. Тя спи с майка си на едната спалня, а брат й спи с бабичката в другата стая. Никакво лично пространство за никого, просто ужас - чисто логистично.

Тя ми е разправяла и казвала в прав текст, че кофти отношението на баща й я е подтикнало към това да се затвори, усамоти и намери покой в самотата.

Всичко това съм го чул, разбрал и приел без проблеми, без да я съдя и соча с пръст, без да се опитвам да я променям.

На 24.04 излязох в 10-дневна отпуска и заминах за Италия и Испания на екскурзия. Първите няколко дни си пишехме както винаг - по цял ден и ми казваше колко ме обича и й липсвам. От 4-ия ден обаче забелязах как охладня много рязко. Почна да ми отговаря с по едно изречение на месинджъра, после почна само да ме seen-ва. Не издържах и я притиснах, питайки я какво се случва, при което ми се избълва тирада как не знае какво иска, какво чувства, има нужда от alone time, за да може да преосмисли желания, приритети и всичко останало и не желае да мисли за връзки и други хора като цяло. Просто иска да бъде сама.

Когато се завърнах в България на Гергьовден, веднага й драснах да й кажа, че съм си дошъл жив и здрав и да я питам какво се случва. Тя каза, че не иска никой да я безпокои, иска да е сама, каза "не искам да си играя с чувствата ти, понеже аз самата не знам какво става в главата ми" и тем подобни.

В крайна сметка й казах и обещах, че ако това иска, ще се оттегля и ще я оставя насаме, за да се стабилизира.

След което, вече максимално на хладна глава и абстрахиран от субективност и емоции, започнах (ретроспективно) да си превъртам в главата почти всички нейни поведенчески патърни за времето, в което бяхме заедно. В понеделник вечерта тази седмица, когато си бях вече в леглото и си писахме за последно, и ми се спеше, изхабих една батерия телефон, за да чета информация + лични преживявания на хора в разни англоезични форуми. Четох като луд до 5 сутринта...четох, мислих и анализирах...и стигнах до извода, че това момиче покрива всички базисни симптоми на хронична депресия.

Четох за депресията като състояние, симптоми, причини и тн и буквално започнах да изпитвам физическа болка от това, което (подозирам), че тя преживява). Значи, за времето заедно, имаше един по-сериозен психо-срив, но аз механично го отдадох на малко по-тежкия менсструален цикъл, който се наблюдава при доста жени... Сега обаче, след като четох като за изпит буквално, почти съм убеден, че има (най-малкото) лека форма на депресия.
Боли ме. Много даже! Никой не заслужава да страда така, оосбено ако няма собствена вина за това.

Вече съм се примирил, че е безвъзвратно загубена за мен.
Все пак, имам няколко въпроса:

1) има ли някой от вас личен опит с негов близък, приятел/роднина/гадже, изпаднал в подобно състояние и ако да - кой е най-правилният подход в подобна ситуация? Дали да се отдалеча (което и правя) и да изчакам няколко седмици или да бъда максимално близо до нея? Питам не от егоистична гледна точка, а защото ми пука за нея в чисто човешки план.

2) на фона на това, което изписах по-горе, дали говорим наистина за депресивно състояние от медицинска гледна точка или просто временна дупка у младо и не съвсем ориентирано момиче?

3) какво трябва аз да правя?
а) стоя надалеч, без грам контакт;
б) да я подпитвам как се чувства веднъж седмично;
в) да я забравя тотално и да я оставя да се оправя сама с менталните си проблеми;

Victus
Мнения: 5183
Регистриран: нед яну 23, 2011 3:51 am
Местоположение: София, кв.Княжево (650м) / Кърджали, кв.Възрожденци(245м) / с.Тополово, община Асеновград(440м)

Мнение от Victus » съб май 11, 2019 12:36 am

Според мен, ако търсиш активно да ѝ помагаш, и ти ще изпаднеш в депресия. Вече се виждат първите симптоми в този пост. :roll:
Заемаш пасивна позиция. Ако те потърси и си свободен, се отзоваваш. Ако ли не, има и други.

Потребителски аватар
ncuxap
Мнения: 10577
Регистриран: пон дек 14, 2009 5:25 pm
Местоположение: София, ж.к. Зона Б5/пл. Македония

Мнение от ncuxap » съб май 11, 2019 1:20 am

Питаш дали е в депресия или просто е объркана - най вероятно и двете едновременно. За едно момиче да няма здрава връзка с баща си е много тежко и води до неприятни резултати в зряла възраст, предполагам си чувал за daddy issues и какво значи това. Също така ще отбележа че имате голяма разлика - 15 години, може пък да те чувства като баща и от това да е още по-объркана. Това че е объркана защото е млада е ясно - на 19 години всички момичета са объркани и не знаят къде се намират.
Според мен целта ти трябва да е да разбереш какво е станало докато си бил на почивка, тя щом е много затворена, няма да е лесно, но трябва да пробваш. Плюс това ти също страдаш от тая работа, обясни й че ти е тегаво, може да изплюе камъчето. Като цяло нямам много (положителен) опит с такива разговори, знам само че не трябва да се отказваш и да прекратяваш отношенията преди да получиш отговори на въпросите си ... или да те блокира. Изясняването на ситуацията ще е добре и за двама ви, според мен.
Щастието не е х*й, да го хванеш с ръка. (П. Куелю)

quittr
Мнения: 14430
Регистриран: пет фев 23, 2007 8:46 am
Местоположение: Русе

Мнение от quittr » съб май 11, 2019 2:12 am

За съжаление - когато едно момиче ти каже, че не знае какво иска, означава, че не иска теб. Любовта е страхотно чувство, което действа като наркотик и ако тя е наистина влюбена няма как да е в депресия. Може би е изпитвала бащинска привързаност, ти си бил за нея човекът-опора. Но явно докато те няма си е дала сметка, че не желае да сте заедно. Дали е срещнала някое друго момче, което я е изкефило? Според мен доста вероятно.
Аз мисля, че е най-добре да я игнорираш, ако тя наистина има чувства ще те потърси сама. Колкото повече я търсиш, толкова повече няма да те иска.
Иначе напълно те разбирам, няма по-възбуждащи и привлекателни от красиви (естествени) момичета, които са скромни и сладко срамежливи. Това е голяма рядкост в днешно време. Пвечето, които усетят, че са хубави се напомпват с някакво изкуствено самочувствие. което е отблъскващо.
Най-трудното нещо на света е да приемеш обективно реалността!

Потребителски аватар
Life_Guest
Мнения: 641
Регистриран: пет юни 15, 2007 7:08 pm
Местоположение: Varna
Контакти:

Мнение от Life_Guest » съб май 11, 2019 3:13 am

Бих искал да се вкюча в темата понеже имам силен интетес в психологията и също специфично привличането между двата пола. Привличането се гради в живия контакт и срещи, а с чата има доста условия то да се загуби. Жените винаги тестват мъжа за увереност и емоционална стабилност. Най-честият подход е да се отдръпнат и да наблюдават реакцията на мъжа. Колкото повече мъжа преследва/ пише и, толкова повече пада нейното привличане към него. В конкретния случей може да видим как първите 4 дена всичко е нормално, тя казва че те обича, след което се отдръпва (тест), когато мъжа почне да се панира да и пише , да я пита какво става, да иска обяснение, това идва от неговото вътрешно безпокойство и жената почва да губи чувстата си. Това не става на съзнателно ниво и анализиране, а на емоционално ниво при жената. Именно в такъв момент жената ще каже че не е сигурна какво чувства вече към мъжа, че има нужда от време, пространство. Това наистина е така, защото нейните емоции са се изменили. Когато жената се отдръпне, мъжа трябва да направи същото - тогава минава теста и успешно. Природата на жената е да преследва мъжа, това е женската енергия. Тя трябва да пише по-често и да иска вниманието на мъжа. Също така жената има нужда да се чуди къде е мъжът и какво прави той за да бъде интереса и към него висок. Когато си чатите постоянно по цял ден, интереса и пада, мъжа става твърде лесно достъпен и цената му в нейните очи пада. Също така доказано е с проучвания че жените са отблъснати от мъже които отговарят винаги на момента на съобщенията в чат. Това именно пак защото сигнализира за жената че мъжа не е достатъчно зает и поставя жената на пиедестал. В конкретния случей, най - добрият подход е подхода (no contact ) или без никакъв контакт от твоя страна. Това означане не само да не и пишеш и да не я търсиш но и да не и лайкваш нищо в социалните мрежи. Ти пак комуникираш, но на друго ниво, така съобщението което тя получава като интерпретация е че не си емоционално зависим от нея, че можеш спокойно да продължиш и без нея, което пък е атрактивно за всяка жена и интереса и постепнно пак се покачва. Та най- добрият начин е да заявиш висока стойност, отдръпвайки се и ако все има още шанс, жената сама ще се върне. Естествено жената има и други методи да тества за увереност, но поне ще знаеш как да минаваш основния тест с отдръпването. Надявам се че този анализ ще е от полза : )

misacho
Мнения: 6489
Регистриран: вт ное 09, 2010 9:09 am
Местоположение: Сливен

Мнение от misacho » съб май 11, 2019 7:21 am

Елементарно е.99% от хората никога не са били само с един човек и няма да бъдат цял живот.Може да се оженят,да го обичат,но винаги ще се озъртат като хищници.И това е нормалното положение на човека.Никой не притежава никой в този живот. :wink: Както писа Victus,изчакай малко и действай на друг фронт :lol:

4uk
Мнения: 366
Регистриран: пет май 10, 2019 1:02 pm
Местоположение: Stara Zagora

Мнение от 4uk » съб май 11, 2019 9:50 am

Ако нещо е твое - пусни го, то ще си се върне при теб.
Нямаш никакъв шанс да бъдеш дългосрочно с това момиче. Няма вина нито то, нито ти. Твърде голяма ви е разликата в годините. Ако ти на 34 г. си наясно какво искаш от живота и хората, то тя поне следващите 5 г. няма да е наясно и ще трупа опит и ще експериментира. Представи се ти в нейната ситуация на 19г., ако някоя 34 годишна колежка те бе нахлузила, щото си свежарка и желае да те задържи за постоянно. Трагедия!
Пускай момичето! Ако си толкова неотразим, тя ще овършее хармана и след 5 години пак ще се върне при теб, но вече с изяснена мотивация, т.е .. ако си на достатъчно висока позиция. :grin1:
Не споря с прости хора - времето ми е ценно.

Потребителски аватар
elenaRudolf
Мнения: 4278
Регистриран: пет фев 08, 2013 9:35 pm
Местоположение: София - кв. Лозенец (около 560 м.нм.в.); Созопол

Мнение от elenaRudolf » съб май 11, 2019 10:22 am

Life_Guest, мнението ти е много силно, за мен ти си мъдър човек. Доста полезно би било да се следват съветите ти, а още по-полезно би било, ако се следват спонтанно, (като следващият ги сам е достигнал до съответните или подобни изводи), а не защото ти си написал така. Оценяме обаче, че всеки случай е различен и не винаги предписаното е приложимо 1 към 1. Всеки сам си преценя.

Леберкез, интересна е твоята история. Но не е чак толкова рядко срещана. И в бг.мама сигурно е пълно с подобни казуси. С което не омаловажавам чувствата ти, ни най-малко. Това, дето казваш, че е извратено... Да, извратено е сигурно за сегашните 19-годишни (а също и за лелите в пред/след климактериумна възраст), а пък за теб не е извратено - кара те да се чувстваш по-млад, какво по-хубаво от това. От край време е характерно за мъжете да се привличат от доста по-млади от тях жени. Затова дори Камбура да се подсмихва с особено мнение, нищо чудно след даден брой години да се окаже на същия хал, понеже времето тече напред, а не назад. Всеки е чувал изтърканата фраза, че за любовта граници няма, и едва ли някой би седнал да те осъжда вътре в себе си на тежък каторжен труд.
Извратено е за днешното общество. Преди сто, двеста или две хиляди години не е било, защото е имало безброй връзки/семейства и с 20-годишна възрастова разлика в полза на мъжа. Но днес е извратено, защото вече се промени мястото на жените и те задават основна част от общественото мнение. Коя жена на 30 би приветствала атрактивен мъж на 30-35 да търси и встъпва в емоционални отношения с 20-годишни? При все, че това се случва, не се гледа на него с ''добро око''. Такова е съвременното общество. Това е едната неблагоприятна страна в твоя случай - нея никой няма да я похвали ако тръгне да става семейна с теб - нито майка ѝ, нито приятелките ѝ. Даже ако щеш да си колкото искаш паричен или какъвто и красавец да си. Второто ти го препоръчвам повече, на 19-годишна възраст женките много гледат да мязаш на нещо, а финансите не ги интересуват чак толкова, защото не са тръгнали да ти раждат деца. И това е другата неблагоприятна особеност в твоята ситуация, а именно нейната крехка възраст. Момичето е доста младо и всеки четящ тук е наясно, че не е прекалено вероятно от раз да припознае в теб единствения и да ти се врече во вечни времена. А пък ти, колкото и да казваш, че си наясно че няма тя да е майката на децата ти, и че просто искаш да го изживееш, доколкото разбираме я обичаш и не би се разсърдил ако нещата вземат, че отидат и в тази посока.

Но за мен най-неблагоприятното от всичко в случая, е комбинацията от крехката ѝ възраст и нейната подчертана интровертност, както я описваш. Това последното ти е най-големият проблем. Дори ти се чудя как си успял да я свалиш,... евала, сигурно имаш доста добър подход, търпение и умения, а и други лични качества, за които не сме наясно, защото не те познаваме освен от форума. Абе като цяло подобни момичета са много трудни, аз съм имал няколко пъти закачки с момичета при подобна разлика в годините, но винаги без изключение са били подчертани ''екстровертки''. Само веднъж имах колежка на 20 години, която горе-долу отговаряше на тоя профил (затворена и заклета девственица), но пък не беше голяма красавица. Нормално. Аз тогава бях на около 27 и я намирах за изключително тъпа и задръстена, а пък какви умозаключения и лафчета праскаше - направо къртеше. Естествено ме привличаше сексуално (дано ми прости Господ), ама емоционално никак не бях привлечен и просто не си струваше разправиите, пък и после нямаше да има откачане. Винаги съм харесвал лигли, колкото е по-лигава, толкова повече ме грабва душевно и като я видя се разтапям като пакетче масло в тиган. Такъв съм, какво да направя...

Та, според мен, най-добре последвай съветите и се отдръпни. Трябва да си готов да чакаш. Дай ѝ много време. Нека види и другата страна на живота, а не само закрилящия батко. Нека се опари с 2-3 връзчици, да понатрупа опит. Ако трябва (малко налудничаво ще прозвучи) чакай дори 5, 6 и повече години. Ако я обичаш наистина, ако можеш да обичаш, за теб тя винаги ще си остане онова момиче на деветнайсет, дори когато се превърне в някоя леля пенсионерка с голямата дупара или с бастун. И не е казано, че през това време трябва да ставаш калугер в манастир... ти си знаеш. Най-добре ти самият познаваш спецификата на отношенията ти с тази дама, никой друг не знае подробностите, които ще ти помогнат сам да намериш верния път и в каква насока да са действията (или бездействията) ти.
"Миналото е минало, а в бъдещето духат бъдещите ветрове..." /японска поговорка/

Потребителски аватар
meteo fen
Мнения: 9834
Регистриран: пон ное 18, 2013 12:06 am
Местоположение: Пазарджик, 210 м. надм. в.

Мнение от meteo fen » съб май 11, 2019 10:29 am

Не се е родил мъжа, който да разбере жените какво искат, кога и как го искат и понякога тъкмо си помислиш, че си ги разбрал и живота ти е подреден и ОК и нещата се развалят и то непоправимо. Да разликата в годините не е малка, никак даже, но понякога нещата се подреждат, поне като начало, за после гаранция няма, но много зависи от човека срещу теб, възпитанието му, средата в която работи и живее и пак няма гаранция за нищо. Нали знаете какво е казал Наполеон за жените.....

Потребителски аватар
FENIX
Мнения: 19569
Регистриран: съб мар 17, 2007 4:37 pm
Местоположение: Сандански - 194/317 м./н./в.

Мнение от FENIX » съб май 11, 2019 12:46 pm

Леберкез, минал съм през абсолютно същото. От опит ти казвам избери точка "в". Една жена щом почне да ти говори такива неща, означава че не е за теб, не те иска. Когато аз стигнах до момента да си дадем време и всичко приключи и то по грозен начин. Една жена иска ли нещо тя ще обърне света но няма да се откаже докато не го постигне. Не го ли иска почва с оправданията, трябва ми време, главата ме боли, да помисля и тн. Животът ме научи. Днешните жени са тотал щета масово. Не се оставяй накрая да бъдеш силно наранен, те не мислят за това, не им пука, гледат единствено себе си. Дадохме си и ние така уж време уж не знам си кво и накрая една моя позната от деца ме потърси и вика трябва да говорим. Оказа се че тя била в една квартира като студентки в Благоевград с тази с която се занимавах. И ми вика да знаеш че е започнала да се вижда с друго момче и даже няколко пъти идва в квартирата. И всичко приключи с ужасно нараняване за мен. На другия ден тя ми се обади да се видим и да говорим, но аз я сиктердосах. Супер некоректно от нейна страна към мен, без грам да го заслужавам, зад гърба ми и уж докато мислим и си даваме време, тя започва да се вижда с друг, да ми беше казала. А тя да пробва, но не иска да загуби и мен, докато си избере. Ето такива са жените. Двама ще въртят успоредно за известно време и ще лъжат докато се изяснят със себе си какво искат. Изобщо не им пука че нараняват. Това момиче беше абсолютно същият тип който ти описваш за твоето. Тази приказка може да е банална, но е вярна "тихите води са най-дълбоки". Е уви друго също е вярно, "всяко зло за добро". Още преди да се случи това имаше друго момиче, което возих с колата на бала му, и което си ме е харесало много, ходихме веднъж на кафе. Е аз обаче не можех изобщо да я видя, защото акъла ми и всичко бе другаде. Като стана така, обаче, излизахме още няколко пъти и започнах да я забелязвам все повече и така докато неусетно задълбочихме и се влюбих и аз. Е това момиче днес е моята жена и имаме едно страхотно детенце, да ни е живо и здраво. А какво стана с онази, ами омъжи се за въпросния, след моята сватба и днес и тя има едно дете.
LET IT SNOW, LET IT SNOW....
http://www.youtube.com/watch?v=Z2MbAMLa3oI
http://www.vbox7.com/play:98630119
Уеб камера с панорама от Мелник:
http://weather-webcam.eu/melnik-na-jivo ... idi-webcam

quittr
Мнения: 14430
Регистриран: пет фев 23, 2007 8:46 am
Местоположение: Русе

Мнение от quittr » съб май 11, 2019 1:45 pm

Направо БГ Татко стана форумът, но това са си важни неща, част от живота. :)
Хубаво е първо винаги да търсим вината в самите нас, дали давам всичко на жената, от което има нужда. Живеем в комерисален свят, където суетата, парите, имиджа са на пиедестал. Въпреки това емоциите са първичното нещо, което е останало при тях, което не се купва с пари. Така че е добре да избираме жени, които приличат на нас емоционално, за да можем без много усилия да им въздействаме.
Най-трудното нещо на света е да приемеш обективно реалността!

Потребителски аватар
FENIX
Мнения: 19569
Регистриран: съб мар 17, 2007 4:37 pm
Местоположение: Сандански - 194/317 м./н./в.

Мнение от FENIX » съб май 11, 2019 3:13 pm

Въпросната уж приличаше на мен емоционално, раздавах се изключително много, отношение, жестове, всичко. Дори неща които ги няма и в най-романтичните филми. Днешните жени са много зле, казвам го от личен опит и то доста горчив. Е има и изключения, но твърде рядко. Има и доста зле мъже, но при жените нещата са още по-зле категорично. Та човек като си намери жената до него и нещата вървят, трябва да се ценят взаимно и всичко се основава на взаимни компромиси и взаимно търпение. Може да не е идеалната, но навън е още по-страшно, това което те чака като нов човек е твърде вероятно да е много по-зле, а и идеални няма и ти не си идеалният.
LET IT SNOW, LET IT SNOW....
http://www.youtube.com/watch?v=Z2MbAMLa3oI
http://www.vbox7.com/play:98630119
Уеб камера с панорама от Мелник:
http://weather-webcam.eu/melnik-na-jivo ... idi-webcam

Потребителски аватар
meteo fen
Мнения: 9834
Регистриран: пон ное 18, 2013 12:06 am
Местоположение: Пазарджик, 210 м. надм. в.

Мнение от meteo fen » съб май 11, 2019 4:10 pm

Само да вметна на "успелите" да намерят "правилната" половинка, че над 50% от браковете завършват с разводи, като причините са най-разнообразни, но общото е, че боли и то много, особено когато не си го очаквал и те сюрпризират изненадващо. А най-пострадали са децата от цялата работа, така че мислете преди да се ожените и да направите потомство с кого сте се обвързали и имате ли бъдеще заедно....
Последна промяна от meteo fen на съб май 11, 2019 6:49 pm, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
FENIX
Мнения: 19569
Регистриран: съб мар 17, 2007 4:37 pm
Местоположение: Сандански - 194/317 м./н./в.

Мнение от FENIX » съб май 11, 2019 4:28 pm

То по тая логика никой не трябва да се жени и да създава семейство. Няма какво да мислиш, ако се разбирате, можете да живеете заедно и всичко което се вижда към момента, няма какво да мислиш, бъдещето никой не го знае, освен ако не си някакъв ясновидец. Не може да мислиш за нещо което не знаеш и няма как да знаеш. А да се пазиш от нещо за което към този момент няма индикации е абсурдно. Но е хубаво винаги да си имаш едно на ум и нищо да не приемаш за даденост.
LET IT SNOW, LET IT SNOW....
http://www.youtube.com/watch?v=Z2MbAMLa3oI
http://www.vbox7.com/play:98630119
Уеб камера с панорама от Мелник:
http://weather-webcam.eu/melnik-na-jivo ... idi-webcam

Потребителски аватар
Leberkez
Мнения: 1965
Регистриран: пет мар 20, 2015 7:27 pm
Местоположение: София, жк. Младост-1, надм. вис. 603 м; Габрово, кв. Палаузово, надм. вис. 419 м.

Мнение от Leberkez » съб май 11, 2019 6:49 pm

Благодаря на всички за времето и мненията. На мен общо-взето играта ми е ясна, просто имах нужда някой, който не ме познава лично и няма да заеме субективно моята страна, да го каже. Сценарият също е бая тривиален. Единственото, което ме подтикна да споделя историята, е фактът, че можем навярно да говорим за някакви зачатъци на ментални проблеми у нея. Силно ще се радвам да греша в преценката си и просто да е една временна дупка. Само това се надявам.

За жалост обаче, съмненията ми се усилват не само от поведението й, а и чисто физически. Тя нищо не яде по цял ден или яде супер оскъдно като за 170см ръст и 57кг. , а после като се прибере и рови по хладилника в 3ч през нощта. Отделно, че като за тази възраст, спи неимоверно много. Особено уикендите.Значи тя си ляга примерно в два през нощта, спи до 12 на пладне, после цял ден седи в леглото. Гледа филм, спи два часа, после играе игрички, спи още два часа и така. Има странно ниски енергийни нива като за толкова млад човек. Отделно няколко пъти съм виждал някакви рани по пръстите на ръцете и се оказва, че тя си хапе кожата, буквално до кръв. Изглежда като порязана с нож направо. И после като волейболист си слага лепенки на осемте пръста на двете ръце.А иначе това, което Рудолф написа:
elenaRudolf написа:Трябва да си готов да чакаш. Дай ѝ много време. Нека види и другата страна на живота, а не само закрилящия батко. Нека се опари с 2-3 връзчици, да понатрупа опит. Ако трябва (малко налудничаво ще прозвучи) чакай дори 5, 6 и повече години. Ако я обичаш наистина, ако можеш да обичаш, за теб тя винаги ще си остане онова момиче на деветнайсет, дори когато се превърне в някоя леля пенсионерка с голямата дупара или с бастун. И не е казано, че през това време трябва да ставаш калугер в манастир... ти си знаеш. Най-добре ти самият познаваш спецификата на отношенията ти с тази дама, никой друг не знае подробностите, които ще ти помогнат сам да намериш верния път и в каква насока да са действията (или бездействията) ти.
...е възможно най-контрапродуктивният съвет. Бате, ние да не живеем в 18-и век, че ще седя да чакам години наред принцесата от крайния квартал да се сети как не може да живее без мен...и то след като е минала през още не-знам-си-колко кура преди това, че да има база за сравнение. Абсурд! То това няма да е любов от моя страна, а по-скоро някакво психично отклонение. :grin1:

Иначе моята най-голяма грешка с нея беше фактът, че явно до такава степен ме беше "закачила" емоционално, че за тези месеци аз с друга нито съм говорил, нито съм си писал, нито съм зарибявал. Нормално гледам така да правя, че даже в дадения момент да излизам приоритетно с една конкретна, винаги има поне две-три отстрани, които седят на полусъединител, като опции просто. Не, че ми е някаква цел да го играя Дон Жуан, просто съм се научил, че за мъжа е важно да умее да се поставя в ролята на оценяващ и избиращ, а не обратното, защото е контрапродуктивно да си емоционално зависим от една конкретна и да я слагаш на пиедестал. Е, наруших доста базово правило покрай нея, ама здраве да.

В заключение - на фона на това до каква степен ми е въздействала и доколко аз се познавам, прогнозирам, че максимум до месец-два тотално ще се отърся от това състояние и в последствие ще започна да изпитвам (емоционално) абсолютно безразличие към нея...все едно е лелката в магазина. А и не, че вярвам кой знае колко в зодии, ама за нас раците нали се казва, че веднъж като затворим страницата, после връщане назад няма. :grin1:

Отговори

Върни се в “Човешките взаимоотношения. Успехът в живота”