1. Текст на определена тема, избрана от мен.
2. Дискусия по темата, където ще дам свободата на всеки да зададе своите въпроси, а аз ще се стремя да давам удовлетворителни и изчерпателни отговори. Колегата stringmeteo също ще се включва в тази част, когато разполага с нужното време или поради моята заетост в един даден бъдещ момент /на всеки му се случва, а и като ученик съм нагърбен с куп домашни и допълнителни задачи
3. Кратък обобщителен тест, който ще е въз основа на материалите, с които ще разполагате отгоре. Като цяло - задачите ще бъдат с четири възможни опции, но ще са включени и такива, които съдържат отворени отговори. След като проверя и анализирам резултатите Ви, ще поставя акцент върху често допусканите грешки, за да може да разберете още по-цялостно дадената тема. В крайна сметка и основната цел на това мероприятие ще е конструктивен диалог и неща, които ще е добре да запаметите и ползвате занапред.
Много от текстовете ще бъдат на английски език, защото и понятията, от които се гради науката, са основно в тази насока, а числените модели + останалите средства за анализ на синоптичните обстановки са конструирани с помощта на този наложил се вече в международен план език. Друга практика от моя страна ще е извеждане на понятията, с които ще боравим, заедно с краткти обяснения за тях. Разбира се, началните и встъпителни уроци ще са предимно на майчиния ни език: това е важно за вас, защото основата на метеорологията трябва да бъде разбрана и осмислена добре. Оттам нататък всичко ще се нареди постепенно на мястото си...
И последно, но не и по важност: форумът ще бъде отворен и за хора, които проявяват желание да се включат и да научат нещо ново, въпреки че не са част от групата на Националния форум по метеорология. Но единственото важно условия са всички тук е следното: Разделът трябва да остане в тайна, абсолютно забранявам всякакви дискусии относно неговото съществуване в другите теми. Последното е важно за здравето и пълноценността на едно такова мероприятие, а аз се надявам да съм ви полезен и да подобрим качеството на подадената от нас информация.
Това беше нещото, което исках да съобщя. Приятно време, прекарано тук, и с пожелание за успехи по стълбицата на знанието...
Автор: Христо Чипилски (Killerbeast)
Със съдействието на: stringmeteo (Иван Николов).