Гр(анди)озната политическа сага "СЪДЕБНА РЕФОРМА"

Твърде много хора претендират, че разбират от политика, а дали наистина е така?
Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 55192
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » пон юли 29, 2019 1:33 pm

Stringmeteo написа:Кой избира Главен прокурор? Гражданите искат участие!

Monday, July 29, 2019 at 6:30 PM – 8:30 PM
Съдебна Палата софия

Време е да станем гневни! Днес Прокурорската колегия във ВСС отказа да оттегли единствената си номинация за нов главен прокурор, така Иван Гешев остава безалтернативен кандидат. Подготвят ни тоталитарна прокуратура в олигархична държава! Правата и свободите на всички ни са сериозно застрашени от този скандален избор! Да кажем НЕ на Олигархията, която си избира на тъмно нов главен прокурор, и ДА на правото ни като граждани да излъчим достойни кандидатури и да защитим конституционните си права!

#КОЙ иска да бъде съдник и да подчини съдебната власт изцяло - ще му позволим ли?
Последна промяна от Stringmeteo на пон юли 29, 2019 5:44 pm, променено общо 1 път.

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 55192
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » пон юли 29, 2019 5:44 pm

Гешев е единственият кандидат - точка
29.07.2019, 13:50 ч.
последна редакция 29.07, 15:09 ч.

Данаил Кирилов не е доволен, но няма да предлага друг

Данаил Кирилов пък е точно такава мижитурка, каквито са всички останали така наречени министри от това бутафорно правителство на мафията. Точка! :evil:
Инициатива "Правосъдие за всеки":
2 hrs

Кирилов не е доволен, че има само един кандидат, но отказва да предложи друг. Тоест, остава верен на принципа си "Винаги със силните на деня и никога срещу главния прокурор".

Така отмина последната възможност за издигане на кандидатури за наследник на Цацаров.

Ще допуснем ли нов главен прокурор с марката „ти си го избра“?

Протестът е от 18,30 ч. пред Съдебната палата в София!

raptor
Мнения: 686
Регистриран: вт юни 17, 2008 7:05 am
Местоположение: Plovdiv

Мнение от raptor » пон юли 29, 2019 5:57 pm

Като ми тикаш "плашилото" Пеевски в лицето всеки път като ти задам някакви неудобни въпроси или факти, какво става? Боли ме фара за Пеевски, или какво мислиш за мен, обаче ти си човека, който се скатава.
Нищо не казваш за случая в примерната Румъния - спец службите знаят местонахождението на момичето, обаче не могат да го дадат на полицията заради законови пречки? Полицаите чакат 1 час прокурорска заповед на адреса, преди да влязат, в това време момичето е мъртво?
Това ли трябва да ви е примерната съдебна система?
Да продължавам ли? В Кьолн след 1100 жалби за сексуално насилие защо има само 3-4-ма осъдени за по 3-4 години, като преди това е направен опит да се прикрие случая?
По случая Иванчева също нищо не казваш за изложените факти от мен.
Така ли е, не е ли, според теб искала ли е пари от Ваклин под някаква форма?
Защо е дала заповед в деня на ареста да му се придвижат документите след 1 година протакане?
И все пак в случай, че наистина е натопена, защо точно тя? Толкова ли е важна, толкова ли е печелившо застрояването в гетото Младост? Толкова ли е неудобна на Боко, че да впрегне такъв огромен ресурс за отстраняването и, както и вече година и половина да плюят по него всякакви протестъри и пишман десни? Защо тогава направо не спретнаха една "спец акция" на Радан или Христо Иванов? Или даже направо на Корнелия, понеже онези двамата са прекалено ситни, за да са проблем за ГЕРБ?
Ей тва отблъсква много хората от цялата либерална идея. Хора несъгласни с някои от идеите и вижданията на неолиберализма са определяни като фашисти, деградати, ретрогради, фенове на Пеевски..... Без дори да се опитат да се разберат техните доводи.

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 55192
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » пон юли 29, 2019 6:11 pm

Всичките тези "факти" в ПИК ли ги четеш? :-? Не, Пеевски не ми е нбякакво любимо плашило, просто той е не само олицетворение на настоящия мафиотски модел на "успешно" управление у нас, но наистина е едно от главните действащи лица на Задкулисието. И да, меко казано е дебилно да черпиш "достоверна" информация от официалните органи на Пеевски (като "ПИК" и "Блиц") - това има смисъл единствено ако си му фен и смяташ, че всичките факти или полуфакти срещу него са просто някакви пасквили :dontknow: .

Относно Иванчева, да, според теб инвестиции на ръба на закона или извън закона за стотици милиони в Младост неоснователна причина ли са? :-? И за пореден път: не, искане на дарение за обществени инвестиции (зелени зони около сградите, детски площадки, детски градини) няма нищо общо с искане на подкуп (за лично ползване). Ако искаш мога да ти го преведа и на арабски, за да го разбереш по-добре и да не се налага да го пиша за н-ти път.

raptor
Мнения: 686
Регистриран: вт юни 17, 2008 7:05 am
Местоположение: Plovdiv

Мнение от raptor » пон юли 29, 2019 6:22 pm

Не че нещо, ама и тва ли е от ПИК
https://www.bbc.com/news/world-europe-49149953 ?????

Добре, за Иванчева да приемем че е искала дарение за детски площадки, пак нищо не казваш за телефонния разговор за придвижването на документите на Ваклин след 1 година протакане. Та в този дух може да ми отговориш кои точно срс-та са истински и кои са нагласени, че нещо зех да се обърквам. Може и на арабски да е ако искаш.

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 55192
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » пон юли 29, 2019 10:43 pm

Изключително смислен и зареден с енергия за промяна протест се получи, с изключително смислени изказвания! :clap: Е, хората бяха може би само около 2500 души (при опита за точно преброяване към края все още имаше 2200 души като резултат, а моята силно предпазлива по традиция преценка даде около 2000), което като за грандиозното недоразумение с номинацията на недостойното ченге Гешев беше твърде малко, но... да отчетем все пак отпускарския сезон и факта на тепърва набиращата сила вълна на промяната ;) ...


https://www.facebook.com/valentina.diam ... 498697154/


Площадът пред съда в София не побира протестиращите срещу Гешев

Около 3 хиляди човека се събраха в София при старта на протеста срещу предложението Иван Гешев да бъде следващия главен прокурор на България. На площада основно преобладават млади хора, сред тях има много майки с малки деца и дори бебета. През септември започват протести на различни места, като мярка срещу нежеланието да бъде предложен нов човек за високия пост. Всички скандират „Оставка“ и „Мафия“.

4uk
Мнения: 514
Регистриран: пет май 10, 2019 1:02 pm
Местоположение: Stara Zagora

Мнение от 4uk » вт юли 30, 2019 12:05 am

Няма никакъв проблем лидер на политическа партия и привържениците му да си протестират срещу каквото си искат, но в случая това е неприемлива намеса в независимостта на съдебната власт. Изразихте неодобрението си от легитимен избор на легитимно призваните да го сторят! Нали не си въобразявате, че легитимните принципи на държавата трябва да отстъпват пред нелегитимния натиск на 2000 човека от партия, която народа е наказал да не бъде дори в парламента. Нещо май имате вътрешни изживявания за изключителност, като единствени владетели на истината. При това неадекватно възприятие за себе си и околните нямате изгледи когато и да е да влезете в парламента и нещо да зависи от вас. Я по добре си пийте хапчетата... или ги спрете ако пиете нещо, че не ви се отразява добре на адекватността!
Не споря с прости хора - времето ми е ценно.

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 55192
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » вт юли 30, 2019 12:22 am

Поредният знаков "усвоител" на... икономически разцвет :grin1: се обади. Очевидно е, мисля, че няма нужда да си губя времето, освен това моето е даже още по-ценно от твоето ;) ...

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 55192
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » вт юли 30, 2019 10:39 am

Специално цитирам това и в тази тема, в чест на няколко знакови индивида със "щраусово" поведение :grin1: ...
Stringmeteo написа:КАК УСЛУГИ КЪМ ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ ИЗСТРЕЛЯХА ИВАН ГЕШЕВ ДО ГЛАВЕН ПРОКУРОР
16:46, 29 юли 2019
Николай Стайков от Антикорупционния фонд показа днес във Фейсбук документи, уличаващи Иван Гешев, единственият номиниран за главен прокурор, в абсурдно мълчание за връзките на Делян Пеевски с Цветан Василев и КТБ.

Иван Гешев беше водещ прокурор по мега-делото КТБ, което изстреля кариерата му от заточение в Перник във висините на българската прокуратура.

...
Как кандидатът за главен прокурор Иван Гешев и наблюдаващ прокурор по делото КТБ “пропусна” да разпита и депутатът Делян Пеевски и майка му, въпреки десетките документи с техните имена, инициали и директно свързани фирми. Тези документи заедно с изказването на Гешев “в делото няма Пеевски, няма Путин, няма и Обама” ще се постарая да бъдат получени във ВСС при изслушването на кандидата, за да отговорят те това представлява ли професионално свършена прокурорска работа, и дали подкрепата на техните медии в резултат на това “недоглеждане” на наблюдаващия прокурор Гешев е нормално, законно и етично.
...
Особено пропоръчвам таблицата-справка на Цветан Василев (последната снимка) и внимателно гледане какво стои срещу инициалите ДП1 - над половин милиард лева. Е, не е цял милиард, не си е заслужавало дори един формален разпит.

Важно уточнение - повечето документи са от приложените в първите 100 тома по делото електронни кореспонденции на директорите на КТБ и приложенията към тях. Тъй като копираните получатели обикновено са повече от един, всички тези документи са в десетки еднообразни копия в много томове. Много трудно е да не бъдат забелязани, много.
...

raptor
Мнения: 686
Регистриран: вт юни 17, 2008 7:05 am
Местоположение: Plovdiv

Мнение от raptor » вт юли 30, 2019 12:10 pm

Ми хубаво, така е, прав си, направо си посипвам главата с пепел.....
Като говорим за КТБ обаче, що не кажеш за връзките на вашия любим лидер (който и беше мой такъв до преди 15 години) с КТБ.
https://news.lex.bg/%D0%BE%D1%81%D0%BD% ... %81%D0%B8/
Между другото нямаше ли и такива бележчици и по делото за вашата любима Иванчева с разни имена и сумички срещу тях?

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 55192
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » вт юли 30, 2019 1:13 pm

Първо да кажа, че Костов отдавна не ми е любим - пак за незнам кой път се налага да го казвам, но явно и тук ще трябва да пробвам с арабски, може пък да ми се получи :laughm: . Второ, Лазов се компрометира дотолкова (благодарение на излезли факти, не, не в "Дрис.бг" :) ), че... просто не мога да разбера как някой още може да смята даже и една дума, казана от него, за вярна, наистина :dontknow: ... Сигурно е възможно, ако този някой чете само и вярва само на сайтове като "ПИК", не знам :dontknow: ... Но от друга страна, нали все някой трябва да изнесе на гърба си цялата тази бутафория около "Делото КТБ", нормално е той да бъде възнаграден добре :deal: ...

https://www.stringmeteo.com/forum/viewt ... 279#618279
Stringmeteo написа:Вижте какво прибра основният свидетел по „Делото КТБ“ Бисер Лазов

Основният свидетел на прокуратурата по „Делото КТБ“ Бисер Лазов се оказва богат човек. Много богат, показва разследване на Фрогнюз. Придобивките за милиони са „спечелени“ от Лазов след фалита на банката. В същото време той се превърна в „златният свидетел“ на държавното обвинение. Благодарение само на неговите показания, без да се подкрепени от други доказателства, в ареста са натикани 7 души. С обвинения пък са се сдобили още много хора, които по един или друг начин са му попречили в личното облагодетелстване.

raptor
Мнения: 686
Регистриран: вт юни 17, 2008 7:05 am
Местоположение: Plovdiv

Мнение от raptor » вт юли 30, 2019 2:38 pm

Е те и парите на ДСБ сигурно някак случайно се оказаха в КТБ, а самият Костов също случайно е получавал хонорари за "анализ, оценка и мониторинг на рискове за бизнеса" на Цв. Василев....
Пич, всички сте в лайната, всички са свързани със задкулисието. Нито Педерадан, нито Ицо брадата, нито някой друг е и ще остане чист достатъчно дълго. Поне на този етап.

Потребителски аватар
blue
Мнения: 9911
Регистриран: чет авг 27, 2009 5:59 pm
Местоположение: Бургас

Мнение от blue » вт юли 30, 2019 2:45 pm

:thumbup: Аз отдавна съм му го казал на Стринг. Всичките му критики супер много олекват след като толкова очевадно защитава и подкрепя провалената партия ДъСъБъ - т.с. самото продължение на статуквото. Истинската промяна не се прави с такива опорочени хора и партии. :nono: :!:
Единственият начин да поддържаш разговор с глупака е да го игнорираш!
Стивън Кинг

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 55192
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » вт юли 30, 2019 2:52 pm

Да, истинска промяна може да направи само звездното, прогресивно и неопетнено трио Борисов-Пеевски-Цацаров - имаме сделка! :deal:

Потребителски аватар
blue
Мнения: 9911
Регистриран: чет авг 27, 2009 5:59 pm
Местоположение: Бургас

Мнение от blue » вт юли 30, 2019 3:15 pm

Не - не може . Но и твоите хора са пълна трагедия. :!:
Другаде трябва да търсим хора и съответната промяна.
Единственият начин да поддържаш разговор с глупака е да го игнорираш!
Стивън Кинг

Отговори

Върни се в “Политика”