"Радевщини" безкрай

Твърде много хора претендират, че разбират от политика, а дали наистина е така?

Модератор: Weatherman

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 48842
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » ср юни 05, 2019 10:55 pm

И същото от "Актуално":

Радев пред ТАСС: АЕЦ "Белене" е неизбежна, ще продължим да разчитаме на Русия за армията си

Икономическото сътрудничество с Русия трябва да се развива въпреки санкциите и контрасанкциите, особено в сферата на енергетиката. В момента изграждаме мощности за получаването на допълнителни количества руски газ, но най-надеждни остават директните доставки на "синьо гориво" чрез тръбопровод от Русия до България през Черно море. Осъществяването на АЕЦ "Белене" е неизбежно, защото в нея са вложени 3 млрд. лв. пари на данъкоплатците. На 22 май 2020 г. ще стане ясно кой ще строи втората атомна централа. Членството на Македония в НАТО не може да бъде за никого източник на опасност. България е "източната врата" на Европа и може да съдейства за развитието на диалога и икономическите връзки между Европейския съюз и Русия. Правителството отпуска недостатъчно пари за превъоръжаването на българската армия и България ще трябва да продължи сътрудничеството с Русия за поддържане на бойната готовност на своите въоръжени сили. Това са част от тезите на българския президент Румен Радев, който говори пред руската информационна агенция ТАСС в навечерието на Санкт-Петербургския международен икономически форум, където ще вземе участие.
Александър Спасов:
14 hrs

Прочетете това интервю на българския Президент. Ако в него липсваше името и поста на интервюирания, бихте се обзаложили, че това е Путин. Нищо българско няма да видите в него. А обидното слагачество стига до там, че този човек Радев се самозабравя до степен, че да иска натовска България да изгражда все по тесни връзки с Русия при развитието на своята армия и отбранителната си способност. Как не се намери една дума, едно изречение, една мисъл, от които да стане ясно, че той представлява суверенна България.
И още. След като прочетете интервюто няма как да не констатирате гигантското разминаване между неговите думи и официалната българска политика. Оставям в страни намесата му в области, в които няма нито компетентност, нито правомощия. В интервюто си той се движи на ръба на предателството, в в някои случаи минава и отвъд него. Срам ме е, че имаме такава отрепка за президент.
Но прочетете интервюто. Ще ви се погнуси душицата, но нека стане ясно какъв президент имаме.

doncho
Мнения: 10746
Регистриран: нед апр 10, 2011 2:49 pm
Местоположение: кв.Левски, София

Мнение от doncho » вт юни 18, 2019 7:41 pm

Президентът гневен, че 24 часа го критикува.

https://www.24chasa.bg/novini/article/7511939

Така е. Другарите са свикнали само те да плюят денонощно и тежко понасят ако някой ги критикува. Почват да дават акъл кой може и кой трябва да бъде критикуван.
Игнорирайте идиотите, те са неспасяеми.

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 48842
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » нед юни 30, 2019 12:03 am

Президентът премина всякакви граници в лобизма си за Русия

Българските летци ще имат самолети на ниво. Въпреки усилията на техния бивш колега
Радев премина всякакви граници в лобистките си усилия да осуети закупуването на Ф-16 за българската армия. Не съществуват абсолютно никакви индикации, че договарянето по сделката е за сметка на количеството и качеството на съпътстващото покупката на самолетите въоръжение. Но дори и това не е най-важното в тази абсурдна позиция на българския президент в услуга на чужди интереси.

"Тази сделка е на гърба на ВВС, на летците и техниците..."

Радев може да не притежава достатъчен политически опит, но знае добре, че качествата на самолета Ф-16 - достатъчно по-добре проявени от тези на алтернативни варианти, за които той лобира - не са единствения, дори не са най-значимия аргумент за закупуване на този самолет. По-важни са други два аргумента.

Първо, с Ф-16 българските ВВС стават напълно съвместими и интегрирани в регионалните системи на ВВС на НАТО - всички български съседи ползват също Ф-16. Второ - стратегическото партньорство със САЩ е не просто основен - то е основният фактор за гарантиране на българската национална сигурност и отбрана. Затова Кремъл не може да се примири с придобиването на Ф-16 от България.
...

doncho
Мнения: 10746
Регистриран: нед апр 10, 2011 2:49 pm
Местоположение: кв.Левски, София

Мнение от doncho » пон авг 05, 2019 1:41 pm

А така. Гумен Гадев не е в конфилкт на интереси като е назначил Деса Простакеса на втора длъжност (за която се иска и военен чин, какъвто тя няма). Давностния срок бил три години а деянието от средата на 2016 г. Демек комисията изчака да мине давностния срок и веднага обяви че е изтекъл давностния срок. Освен това е вярно че са живели във ведомствено жилище на което наема се плаща от държавата ама не са били свързани лица, защото още не са били женени тогава. Само любовници, което явно не се брои. Съвсем отделно е купил жилище доста под пазарните цени ама не се вдигна вой като за Цвъко и Цачева да речем. Другата разлика е че Цвъко и Цвъчка подадоха оставки, а пРезидента действа като умряла лисица по случая. Да ви е честит още веднъж другара льотчик.

И мислете по кои случаи се вие и по кои се мълчи и кои подават оставки и кои не.

https://www.dnevnik.bg/politika/2019/08 ... comment-36
Игнорирайте идиотите, те са неспасяеми.

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 48842
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » пон сеп 16, 2019 12:52 am

Александър Спасов:
14 hrs

Господи,
Що за президент имаме! Държавният глава за да е достоен за поста си, трябва да работи с поглед, отправен към бъдещето. А нашият мерзавец го вижда като ново преподчиняване на Русия. Как не го чухме да каже, че Европа е гарант за нашето бъдеще. Защото Русия ни води към едни от най-позорните години на нашето минало.

Обърнете внимание на снимката по-долу. Путин – миротворец! Това трябва да влезе в учебниците като пример за оксиморон.
Обидно е, обидно е и пак ще кажа – обидно е! Обидно е да имаш такъв държавен глава!

Президентът Радев поздрави събора на русофилите: Тук се изгражда мост към бъдещето

Отговори

Върни се в “Политика”