ncuxap написа: ↑пет май 01, 2020 9:09 pm
Споко, ще махнат всичко до месец и половина максимум, дори и ресторантите очаквам да отворят за толкова време. В момента повечето болни идват от няколко огнища, във Видин много тегаво изтърваха да се разпространи в болницата и в 2 старчески дома... В останалите райони е спокойно положението. Може и да говоря на изуст, напоследък съвсем отгоре-отгоре ги следя нещата, ама като цяло нещата изглежда вървят към нормализация. Очакваният апокалипсис от великденското пътуване изглежда няма да се състои.
Продължавам да съм на мнение, че е рано да махат маските на закрито, мерките за дистанция в магазините и да отварят молове и ресторанти. Но ако след 1 месец сме се изчистили, което не е изключено, да отварят всичко.
Ами те всички рестрикции ще паднат, това е ясно, само че нали всеки говори за "the new normal" и какъв ще бъде животът, поне докато не се намери читава ваксина. Да, ресторантите ще отворят да речем, но гаранция ще бъдат задължени да настаняват на 50% от капацитета си или нещо подобно, което да позволява дистанция. Сервитьорът ще е като Зоро и ще те обслужва с маска и тем подобни.
Отделно, че все си мисля, че доста дълго време ще бъдат ограничени пътуванията зад граница с рекреативна цел и туризъм.
Аз и моите авери още не сме си канселирали полета за Киев в края на месец юни и се надяваме, че ще можем да си направим трипчето, за което си взехме билети в началото на февруари. Късмет, че не се вътрихме да си резервираме хотели.
Отделно, че в близките 12 месеца поне не виждам как ще има масови събития, тип концерти, мачове и т.н. Т.е ще има някакви със сигурност, но навярно ще пускат 50% от стадионите или нещо подобно. Единствено не знам какво ще се случва с дискотеките.

Там дистанция е невъзможно да се пази, но си мисля, че вече трудно ще виждаме типичната БГ картинка 14 човека на масичка-щъркел за трима души.