СПОНСОРСТВО/ПОМОЩ ЗА (нови/съществуващи) АВТОМАТИЧНИ СТАНЦИИ на интересни места

Всичко около разполагането, инсталирането, поддръжката и онлайн-визуализацията на любителските автоматични станции...

Модератори: Бял облак, angilari, alexander

Потребителски аватар
alexander
Мнения: 5317
Регистриран: пон юни 04, 2007 1:13 pm
Местоположение: Благоевград, Рилци
Контакти:

Мнение от alexander » вт фев 18, 2020 3:03 pm

Прецени дали този пост е за спонсорство, или за "технически"...
На първо време се сещам за Бачово, където знаем, представителността е под въпрос, а подобренията по станцията (разбирай оптимизиране на мястото на клетката, подмяна на клетката, или покупка на ветромер) не са въпрос на средства, а на приоритет. Та, дали си заслужава?

После....Садината. Дилемата там е не кога да спонсорираме поставяне на ветромер (той е аут от септември 2019 г.) а дали да го правим. Отговорът за мен е, Не. На оператора на соларния парк самото присъствие на станцията идва в повече и ако в началото е било необходимост, то от месеци се задава въпросът "за какво ни е". Очевидно е полезна само за нас и ако искаме да продължи да работи, освен с компютър и готовност за подмяна на цялата станция ако се наложи, трябва да я обезпечим и с редовно посещение на място от наш човек. :?

Белица. Там принципния ангажимент е, поддръжката на станцията да продължи. Решенията се взимат бавно, но последно информацията е, че ще закупят нов ветромер за работещата от 2012 г. Primus-TFA. С оглед на това и влошаващата се представителност на измерванията (пространството около клетката е превзето от бързоразвиващи се туи :grin1: ), няма защо да се намесваме.

Добри дол. Хубаво място и хубава станция, но май при ходенето скоро там, Войводата ще трябва да носи цял комплект нова WS2307. Посока на вятъра има, но скоростта е.. :thumbdn:

Севлиево Също прекрасна станция, но за съжаление с отдавна обезсърчен стопанин заради тотално неадекватния ветромер (WS2307) и липса на коректни данни най-вече за скорост на вятъра. Обслужващият лаптоп е слаб и често не работи по няколко дни докато го включат. Накратко, там също може да се помогне с нова станция от същия, или друг модел.

Чуковец. Там съм пас. Знаеш колко време бе необходимо за правилния монтаж на клетката и дъждомера. Няма обратна връзка защо ветромерът не работи, при все, че инициативата за неговата проверка и подмяна трябва да е на стопанина. Аз лично се съмнявам, че проблемът го вълнува особено!

Накрая за цвят добавям и Кресна - непредставителна станция (без метеоклетка), с боклучави (разбирай бъгави) данни от ветромера. Тя бе монтирана на соларния парк над населеното място с единствена цел да измерва коректно параметрите на вятъра. Ветромерът на Technoline WS2307 си е там, но поради честите (в някои периоди и непрекъснати) бъгове, стопанинът е вдигнал ръце и не желае да плаща за нова машина. Обобщенията за вятъра отдавна са неизползваеми. Там, пунктът може и да има бъдеще, но с нова метеосистема (примерно Sinus; Nexus, или Technoline WS2816), която заедно с клетката и носача, както и защитната кутия за екрана извън помещението (защото става дума за трафопост), трябва да осигурим ние.
Метеостанции за дома и бизнеса, уеб-визуализация:
http://www.weathershop-bg.com/bg/
http://www.stringmeteo.com/stations/sell.php
Поръчайте на: 0888 280094; 0888 649436

Потребителски аватар
bismarck
Мнения: 20546
Регистриран: чет май 29, 2008 12:18 pm
Местоположение: София, Видин

Мнение от bismarck » ср фев 19, 2020 11:02 am

Никога не е ставало дума за "спонсорство" на АМС Бачово. Нерде Ямбол, нерде Стамбол.

В двора вече няма никакво място за представителност на клетката, затова тя НЕ Е представителна към момента: малко или повече занижава, особено, но не само, денем, а след 3-4 седмици силно би завишавала.
Преместването на около 30 метра на север в неурбанизираната част на двора(съседния) ще реши този въпрос, НО, това означава да се премести и майката, а местенето и е свързано с построяване на някаква мини-постройка. Загубата на нет в момента е сведена до нула с вафла на Теленор, НО загуба на обхват, ако конзолата остане в полокарбонатната пристройка, а клетката иде 30 метра на север, е неминуема.

Относно ветромера. Проблемите са два. Единият си ти - не ми се разправя с теб по отношение на АМС и всеки, който е имал вземане-даване с теб знае защо. Нищо лично, всички оценяваме приноса ти, но нямам излишни нерви да ги пиля с фатмашкото ти отношение. Последното явно не подлежи на промяна. Не съм специалист в психологията и не знам какви са причините за него, но за 10 години такава не е видна, или е минимална/недостатъчна.
Две. Покупка на ветромер за тая станция е на близо 2/3 от цената на самата станция, тъй че отпада - по-добре да мисля за смяна на цялата. :dontknow:
ПС> Клетката ще бъде сменена в рамките на следващите дни/седмици, заедно с преместването на поне 15 метра на първо време - с това представителността на Т данните ще се възстанови.

Потребителски аватар
schnapps
Мнения: 2511
Регистриран: съб фев 06, 2010 7:43 pm
Местоположение: Стара Загора кв."Самара 1"-203м. н.в

Мнение от schnapps » съб май 16, 2020 7:57 pm

https://stringmeteo.com/forum_new/viewt ... 39#p620139
simovremeto написа:
ср май 08, 2019 2:07 pm

Ей, за съжаление не съм бил тогава там, а в Слатина. Иначе е било яко естремно, ама ти нали казваше и за един юли през 80 и някоя.

Както се вижда, дами и господа, майските зимни ексцесии не са чак толкова редки.Спомням си и един як студ около Гергьовден през 1999 или някоя там, като на язовир Жребчево две поредни нощи имаше яка слана по палатката и по земята.
Гледам,че е от миналата година,но го видях сега,макар да и OFF.
Едно АМЦ на Жребчево или в селата около Тунджа в този район (визирам Зимница) ще разкажат играта на доста колоси с инверсии.В Жребчево редовно падат слани при минимуми около 10 ℃ в Зарата,а Казанлък е един доста смекчен вариант на с.Зимница при инверсии :lol: .
http://www.stringmeteo.com/stations/sta ... index.html

Станция Стара Загора ; кв.Самара 1 - 203 м. н.в

PETAR_YANKOV
Мнения: 3146
Регистриран: чет мар 27, 2014 8:25 pm
Местоположение: в.з. Осеново, Варненско -302м.н.в./с.Левски - Варненско- 328м.н.в./гр.Варна, кв.Левски 77м.н.в.

Мнение от PETAR_YANKOV » съб май 16, 2020 9:11 pm

Уреди място и ще сложа, че ми е интересно как ще стои на фона някои инв колоси.. 🤔

Потребителски аватар
schnapps
Мнения: 2511
Регистриран: съб фев 06, 2010 7:43 pm
Местоположение: Стара Загора кв."Самара 1"-203м. н.в

Мнение от schnapps » съб май 16, 2020 9:15 pm

Нека темата се прехвърли тогава,ще се опитам до началото на есента да намеря терен,като едни 100 лв имате от мен още от сега при напредък в идеята .
http://www.stringmeteo.com/stations/sta ... index.html

Станция Стара Загора ; кв.Самара 1 - 203 м. н.в

PETAR_YANKOV
Мнения: 3146
Регистриран: чет мар 27, 2014 8:25 pm
Местоположение: в.з. Осеново, Варненско -302м.н.в./с.Левски - Варненско- 328м.н.в./гр.Варна, кв.Левски 77м.н.в.

Мнение от PETAR_YANKOV » съб май 16, 2020 9:24 pm

Ок, чакам👍

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 53645
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » чет май 21, 2020 2:25 pm

Изведнъж получих едно прозрение преди малко :grin1: и пуснах муха на една приятелка, семейството на чийто партньор държи къща за гости в село Огняново (община Гърмен, област Благоевград). Отчасти бях провокиран от припомнянето си (при комуникация с форумец ;) ) на факта, че и двете станции от съответния район (Г. Делчев и Гърмен) са аут от миналата година. Та, още само сондирам начално и в двете посоки, включително и в по-важната на този етап - тази на домакините, тоест няма нищо сигурно, но никога не са излишни малко предварителни мнения и съображения в тази тема :) ...

Хайде да направя и още малко предварителна реклама, за тази къща става въпрос :grin1: (надявам се този линк да е траен и универсален :hmm: )...

Изображение

Потребителски аватар
wolfie
Мнения: 6166
Регистриран: вт дек 23, 2008 2:11 pm
Местоположение: София/Бояна/ 744м.н.в

Мнение от wolfie » чет май 21, 2020 2:38 pm

Огняново е курорт, в покрайнините на Гоцеделчевското поле и в близост до ЮЗ склонове на Родопите. Супер би било да има представителна станция там!
There is not such thing like "enough snow" ;) http://skuky.net/41598
АМС Камера
Windy - НЯМА КРАЙ ВЕЧНА ЗИМА НЕКА ИМА

Отговори

Върни се в “Автоматични станции”