Поредният "реформистки"? кабинет - "Борисов 3"

Твърде много хора претендират, че разбират от политика, а дали наистина е така?
Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 53645
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » пет май 15, 2020 1:44 pm

Горанов предлага да има държавни бензиностанции
Целта на държавата е да осигури "максимално ниски цени" на горивата за гражданите и бизнеса
12:21 15.05.2020

Е, няма лошо, все пак е добре комунистите, рано или късно, да покажат истинското си лице. :deal: Лошото е, че и тази врътка (или просто говоренето за нея :) ) се прави като заместител на създаването на реални механизми за увеличаването на конкуренцията и/или разкриването на незаконни/картелни практики. Ама като няма управленски капацитет (и най-вече воля, реално желание ;) ) за това... А и като голям допълнителен бонус, такова одържавяване на част от петролния бизнес ще улесни и узакони и без това големите (но незаконни в момента) финансови потоци с петролен аромат към партийно-олигархични каси ;) ...

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 53645
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » пет май 15, 2020 11:46 pm

Stoyan Tonchev:
7 hrs

"Един мощен протест от 20 хиляди души, който да се задържи за 2-3 дни, и Борисов ще подаде оставка. Толкова ли е трудно?!
Борисов се подготвя за оставка, затова отвори ресторанти, хотели, молове... От една страна с това се цели изпускане на общественото напрежение, а от друга - разтоварване на НОИ, който е задъхан от изплащане на обезщетения на безработни заради извънредното положение. Мисли за оцеляването си във властта, което става все по невъзможно. Ще се оставите ли отново да ви заблуди и оплете в паяжините на "загрижен за народа бащица", изтъкани с лъжи и празни обещания?!"

https://liberta.bg/%D0%B1%D0%BE%D1%80%D ... 0%B2%D0%B5
...
ГЕРБ в основата си е комунистическа формация на тежки номенклатурчици с тъмно минало, която одържавява, рекетира и фалира бизнеси. В редиците й неизменно има и свестни хора, с капацитет, но вероятно са материално зависими... те бързо ще се откъснат от "раковото образувание".

От нас се иска да сме единни и да не се делим по религия, етническа принадлежност, цвят на кожата... Имаме общ враг и трябва да се обединим срещу него!

България е съсипана! Разбити са хиляди човешки животи. Заличени от лицата са още толкова усмивки. Прокудените от Родината са милиони. Загиваме като нация, заемащи първото място по смъртност в света и по бедност в Европейския съюз. Това ли е Българията, за която сте мечтали, харесвате ли я такава - очукана, дрипава, разбита, ограбена, отровена, пресушена, изсмукана, обезлесена и пребетонирана?!

Длъжни сме да се изправим пред държавната мафия и да й покажем кой е суверена! Може да са богати и зли, да разполагат с милиарди евро и целия репресивен апарат, но ние числено ги превъзходаме.
И още нещо интересно от преди 3 дни...

Мирише на оставка - Горановите номера писнаха на Борисов
12.05.2020
Ако Горанов не е съгласен с намалението на ДДС-то за ресторантите, да си дава оставката и продължава нататък. Така министър-председателят Бойко Борисов коментира по време на извънреден брифинг в парламента противоречието си с финансовия министър относно намаляване на данък добавена стойност за заведенията от 20 на 9%.

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 53645
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » съб май 16, 2020 3:00 am

Ето още едно "знаково" лице от дрийм тийма на настоящото управление :laughm: ...

Александър Кьосев за глупостите, които Вежди Рашидов изговори днес
10.05.2020
Глупостите, които Вежди Рашидов изговори днес по време на предаването „Денят започва с Георги Любенов“ са много, тук изброявам само най-главните...

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 53645
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » съб май 16, 2020 3:05 pm

Борисов: Получихте рядък шанс да ви управлявам!
Нормално е да се разговаря по този начин, каза премиерът за чата с Горанов
16 Май 2020

:deal:
Премиерът Бойко Борисов нареди гражданите да бъдат благодарни, тъй като им е дал "рядък шанс да ги управлява". "Вие имате голям късмет, че управляваме. Решил съм да не съм скромен заради тези негодници, които по-цял ден говорят! Имате рядък шанс да управлявам аз. Защото, ако управляваше колегата Радев, щеше да постъпи като Путин, Борис Джонсън, щяха да измрат хора. Измряха навсякъде. Хиляди, хиляди на ден умрели!", заяви той пред журналисти, които отразяваха негова инспекция на строителството на газовия интерконектор България-Гърция при селата Орлово и Мандра. Той се "изненада", че журналистите го чакат насред полето, нарече ги патици пред пресаташето си Севделина Арнаудова, а тя отрече да е канила медии.

"Сега ни сполетя война и тя ни сполетя със страшна сила! Понеже се справихме - в България най-гадното нещо е да се справиш. Няма какво да кажат, просто пощуряват!", коментира още Борисов критиките към противоепидемичните мерки, които въведе властта.
...

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 53645
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » съб май 16, 2020 5:46 pm

ДДС и новите страхове на началника
16.05.2020/Венелина Попова
...
В условията на пандемия социолозите измерват покачване на доверието към Борисов и твърдят, че неговото управление все още остава безалтернативно. Но експерти и представители на извънпарламентарната десница говорят за пълна безидейност в справянето с кризата, а Борисов, по думите на Христо Иванов, се държи като сватбар слухар. Само че дори и не си представя новия свят, в който навлизаме. А задаващата се икономическа криза в глобален мащаб ще промени безусловно света, в т.ч. и политически. Борисов явно все още не осмисля това, но го усеща с кожата си. И се страхува, и то как само.


Йордан Цонев, ДПС: С ГЕРБ имаме обща идеология, не виждам проблем за коалиция
15 май 2020 в 13:09
Не виждам проблем да влезем в коалиция с ГЕРБ, предвид общата ни идеология – по отношение на евроатлантизма, данъчни и икономически политики, като това не значи, че нямаме и различия. Това заяви пред Нова телевизия депутатът от ДПС Йордан Цонев.:deal: :grin1:

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 53645
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » нед май 17, 2020 5:17 pm

:deal:
Венелин Иванов
1 hr

Мъничък пример как ни грабят ежедневно на дребно. Влизаш в общината, за да ти издадат справка. Попълваш заявление. Приемат го и те питат, за кога го искаш като ти обясняват, че ако е веднага е 10 лв, след 3 дни - 7лв. след 10 дни - 5 лв. Всяка опция извън най-скъпата, предполага още едно разкарване, независимо дали след три или десет дни. При избор на незабавната опция, само подавате 10 лева и веднага получавате справката. Изводи:

1. Служителката в общината извършва една и съща работа, независимо каква е поръчката.
2. Заради компютърната система, на нея всъщност и е по-лесно да я изпълни веднага, отколкото след три дена, защото ще трябва отново да ви търси в базата данни.
3. Общината определено не и пука за вашето време и колко усилия би ви коствало да се разкарвате втори път.
4. Държавата също не и пука, защото би могла да направи процеса такъв, че да не е нужно да се вадят хартиени справки.
5. Държавата/общината са КРАДЦИ! Крадат и времето и парите ви.
Ето това е СКАНДАЛ!!!

Това се случва ежедневно на хиляди хора в България, но те мълчат като овце. После се сърдят защо ги третират така. Ами заслужили сме си го!
https://www.facebook.com/groups/demokra ... 218003204/

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 53645
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » пон май 18, 2020 2:16 pm

Георги Кадиев: Ако Горанов подаде оставка, няма да е заради ДДС, а заради хазарта
Сбор на популизъм и лобизъм е темата за намаляване на ДДС, заяви той
18.05.20 в 12:40
...
Според Кадиев мярката за намалено ДДС ще наруши много баланси в данъчната система и ще създаде много възможности за данъчни измами.
...
Георги Кадиев посочи, че управлението в България в момента е официално на ГЕРБ, но "неофициално ни управлява ДПС".

Той беше категоричен, че най-добрият вариант за излизане от създадената от правителството "каша" е да бъдат оттеглени всички законопроекти и да забравим за намаляване на ставката на ДДС, защото "оттук нататък ще има само проблеми - постоянни данъчни ревизии и актове на НАП срещу търговци и обратни искания от търговци срещу НАП".

По думите на Кадиев Борисов не реагира на темата "Божков-Горанов" (Васил Божков - Владислав Горанов), защото знае, че следващият е той.


Ренета Инджова: Схватката между държавни и частни олигарси може да събори властта
18.05.20 в 13:18
"Онези, които би трябвало да се в опозиция, са в отбора на правителството, коронавирусът е идеалният късмет на управляващите да представи действията си като животоспасяващи. Така че схватката между държавни и частни олигарси може да е добро разрешение на казуса". Това каза пред БНР Ренета Инджова, служебен министър-председател в периода октомври 1994 - януари 1995 година - първата жена премиер на България, в отговор на въпроса дали Васил Божков може с информациите, които огласява, да събори кабинета "Борисов 3".

По думите ѝ докато не се стои на "равнището на правните нарушения", нещата ще се разрешават по пехливански:

"Въпросът с политическата отговорност в България не стои. Тя се носи от медийната сфера, която прави чадър, от правоохранителната система, която избирателно реализира справедливостта. Води се по изявления на премиера, който се отнася към хората с най-ругателни думи".

В предаването "12+3" тя коментира, че Националния оперативен щаб трябва да се загрижи за пораженията върху психиката на хората. Тя отново настоя да се махне политическото влияние върху лекарите.

"Имаме да убедим света, че данните, които изнасяме по Covid-19, са автентични. Съветът, който написа доклад от 400 страници, и го засекретиха. Има да се отговори на въпроса какъв предпазен модел е предприела страната. Светът иска да види колко ефективно сме приложили един модел. По този модел докторите нямат съгласие помежду си", каза още Инджова.
...

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 53645
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » вт май 19, 2020 10:53 pm

Опазиха ли ви "десните" от ГЕРБ от комунистите?
Какво се случи за по-малко от десет дни
18.05.2020, 19:55 ч.

Victus
Мнения: 5282
Регистриран: нед яну 23, 2011 3:51 am
Местоположение: София, кв.Княжево (650м) / Кърджали, кв.Възрожденци(245м) / с.Тополово, община Асеновград(440м)

Мнение от Victus » ср май 20, 2020 10:12 am

Влече си ги към социализъм и това е. Искаха да фиксират цените в началото на извънредното положение, после квоти за български стоки в супермаркетите(за което ЕК ги плесна през ръцете). Сега държавни бензиностанции. Комунисти! :thumbdn:
"Прост съм и ми е лесно." Бойко Борисов

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 53645
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » ср май 20, 2020 3:45 pm

МФ предупреждава за вдигане на данъците при падане на ДДС ставката
20.05.20 в 15:30
Финансовото министерство предупреди, че ще се наложи вдигане на данъци, ако ДДС ставката за определени стоки спадне от 20 на девет на сто.
В позиция, внесена в парламента, от ведомството на Владислав Горанов предупреждават, че корпоративният данък може да скочи до 17-18 % или ДДС за останалите стоки и услуги да достигне 24 на сто.


:-? :dontknow: Нещо като вътрешноправителствена война Борисов-Горанов или пък "вътрешнокоалиционна" :grin1: война ГЕРБ-ДПС надушвам? :hmm: :laughm:

Големи театрални сценаристи се извъдиха, поне това не мога да им отрека :thumbup: :grin1: ...

weather_master
Мнения: 13437
Регистриран: пон май 28, 2007 9:07 am
Местоположение: Sofia/Burgas

Мнение от weather_master » ср май 20, 2020 10:43 pm

Не знам дали това е правилната тема, но в последно време съм възхитен от правителството, държавата и най-вече прокуратурата. Ето днес слушам, че бившият кмет на Младост на първа инстанция 20г. затвор за подкуп, над 10мнл. лева запорирани на някакъв бизнесмен, всеки ден яко акции срещу престъпността. Днес някаква акция срещу лихвари и заловени многоженство скъпи коли, валути, над 1.5кг злато и още активи от хора, които реално не работели. Само преди 6-7 години подобни акции бяха немислими. А тези хора и групировки са ни ограбвали от десетилетия. Просто в последно време държавата ни става все по-европейска и все по-правова. Лично аз съм много доволен от новият главен прокурор и прокуратурата в последно време. На всички хейтъри само ще кажа, че все от някъде трябва да се започне със справянето с мафията и вече това се случва. Дано да продължат в същият дух! Колкото по-малко корупция има, толкова по-добре ще са хората и в по-добра държава ще живеем! :bgflag:

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 53645
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » чет май 21, 2020 1:05 pm

Експерти: Крайният потребител нищо не печели от намаленото ДДС за ресторантьорите
Юлиан Войнов и проф. Боян Дуранкев пред БНР
21.05.20 в 12:27

Ето, кеф ти десен, кеф ти ляв експерт, сибират се и се иска мнението им, така се прави :deal: (в случая обаче са на едно мнение :laughm: )...

Иначе, ето едно лично мнение. Не че не е теоретично възможно известно намаляване на приходите и съответно на разходите в бюджета, без това да се усети по някакъв начин отрицателно от хората и реалния бизнес (специално на тази част от него, която разчита малко повече на държавните поръчки, иначе другата даже ще бъде стимулирана ;) ). Само че то би било свързано с... "оптимизирането" на "порциона" на Свин и подобните му, което... всеки може да се сети, че трудно би минало без сътресения в свинезависимо управление като сегашното :laughm: ;) ... Но специално това за ресторантьорите и на мен ми изглежежда като откровено тъпа идея :deal: ...Караниколов: Разбирам Горанов, но имам друга позиция
21.05.20 в 12:30
Нормално е Министерството на финансите да не подкрепя намаляването на ставката на ДДС като временна мярка. Това каза министърът на икономиката Емил Караниколов, като подчерта още, че е задължение на финансовия министър да пази бюджета

"Коалиционната" битка ГЕРБ-ДПС продължава, като прокситата на ДПС за всеки случай си удрят по едно рамо един на друг... щом се налага :laughm: ...Намаляване на ДДС не се прави с намаляване на приходи без съкращаване на разходи
21.05.20 в 08:23
„Намаляване на данъците не се прави с намаляване на приходи без съкращаване на разходи. А в такава година на пандемия разходите се увеличават. Минимумът на недоимък на бюджета в края на годината ще бъде около 2,5 млрд. лева“. Това подчерта пред БНР икономистът Красен Станчев, председател на УС на Института за пазарна икономика.

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 53645
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » пет май 22, 2020 4:09 pm

Радан Кънев: Българското правителство се противопоставя на „Зелената сделка“
21.05.20 в 15:31
...
Българското правителство се противопоставя и отказва да влезе в преговори за преки помощи и инвестиции за общините, бизнеса и обществото в рамките на европейската „Зелена сделка“, смята Радан Кънев. Той предупреди, че сме изправени пред риска да не извлечем никакви спасителни стимули, като подчерта че финансирането ще става на конкурентен принцип. „Ако преди 2 години звучеше като утопия, то днес парите са на масата“, изтъкна той, визирайки като пример Словакия, Гърция, Румъния и Чехия, които вече се борят за своя дял от бъдещия инвестиционен пакет. За разлика от посочените държави, България отказва да участва в това състезание.
...

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 53645
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » пет май 22, 2020 6:24 pm

К. Проданов: Различно е да се помогне на бизнеса или на собствениците на бизнеса
Ресторантьорите си казаха, че като им се намали ДДС, няма да свалят цените, посочи финансистът
22.05.20 в 15:30
"Да правим разграничение между това да се помогне на бизнеса и да се помогне на собствениците на бизнеса. В този бизнес може да се заети 70 хиляди души - сервитьори, готвачи и т.н., но те не са собственици на бизнес и мярката (намаляване на ДДС на 9% - бел.ред.) не помага на тях. Тя помага на собствениците на ресторанти, които не се свенят да кажат, че техният бизнес е един от най-сивите. Не се посвениха да кажат, че като им се намали ДДС, няма да намалят цените". Това каза пред БНР финансистът Константин Проданов.
...

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 53645
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » пон май 25, 2020 9:43 pm

Отговорност? Достойнство? Оставка? Забравете!
May 25, 2020
Преди избори се раздават обещания за честност и почтеност, които след това демонстративно се прегазват. Оставки се подават рядко, но дори и отстранените не са за ожалване - те се уреждат с апетитни постове. Късата памет обаче не е само за премиера, но и за избирателите, които отново гласуват за ГЕРБ.


Отговори

Върни се в “Политика”