Отоплително-охладителни несгоди
Модератор: Radoslav Petkov
- nikolai kamburov
- Регистриран: вт апр 29, 2014 9:54 pm
Ами, ппр напълно измислено от мен, но е възможно да е много ниска захар. Като цяло не разбирам много много, но ми се е случвало 2 или 3 пъти. Нещо много подобно, но една идея по-леко. Само веднъж съм се мерил в такава ситуация и имах 2.4, мисля, кръвна захар. И то след като бях ял вече сладко. А кръвното ми е редовно около 100 на 60, 90 на 50 и не беше по-различно и тогава. Също имах 140 пулс.
Такива ниски захари правя дори след съвсем редовно и нормално хранене. Бях ходил на доктор и ест се изебаваха с мене, че трябва да намаля пиенето и дискотечките.

Такива ниски захари правя дори след съвсем редовно и нормално хранене. Бях ходил на доктор и ест се изебаваха с мене, че трябва да намаля пиенето и дискотечките.

"Вкаменелостите са буквите, с които Земята е писала своята история"
Ж.Кювие
Ж.Кювие
- NorthStorm
- Регистриран: вт авг 27, 2013 11:01 am
Ники, когато преклим с алкохола, черният дроб се анажира с разграждането му и се затрудняват гликогенолизата и глюконеогенезата (тоест набавянето на глюкоза от хранилището на органозма), чрез които той поддържа нормална кръвна захар при липса на храна. Затова при диабетици, особеноно на инсулин, е забранен алкохолът.
Също когато ядем сладко, панреасът отделя голямо количество инсулин и при по-слаба кондиция на черния дроб, повишена физическа активност, забаването разграждане на инсулина от бъбреците и т.н. е възможна хипогликемия. Като цяло при недиабетици е рядко да се получи хипогликемия, най-вече при алкохолна злоупотреба или при млади слаби момочета.
По темата - снощи стигна 32,2 в стаята и това щемясто е макса за годината. Сега е 30,6 и лека-полека ще започне да става трудно стигането на 30. В коридора е 31...
Също когато ядем сладко, панреасът отделя голямо количество инсулин и при по-слаба кондиция на черния дроб, повишена физическа активност, забаването разграждане на инсулина от бъбреците и т.н. е възможна хипогликемия. Като цяло при недиабетици е рядко да се получи хипогликемия, най-вече при алкохолна злоупотреба или при млади слаби момочета.
По темата - снощи стигна 32,2 в стаята и това щемясто е макса за годината. Сега е 30,6 и лека-полека ще започне да става трудно стигането на 30. В коридора е 31...
Най-трудното нещо на света е да приемеш обективно реалността!
- nikolai kamburov
Сложна работа са телата ни и дори цял живот да посветим върху здравословен начин на живот, накрая пак умираме от едни и същи неща.
С това си изречение не омаловажавам мотивацията у всеки от нас да живее по-добре...просто глупава шегичка.
Саше, благодаря за инфото. Най-вероятно няколкото ми бързи падания на захарта ще си останат мистерия. Със сигурност черният ми дроб е заякнал, защото съм бая кила. А това за алкохола ми го казаха нарочно, да ме будалкат. Баба ми разказала, че често ходя на шоурум. ...то в този град кой с кого не се знае вече.
И те като не намериха по-адекватно обяснение и като ме гледат какъв притеснен съм там, хаха...и аз на тяхно място бих се изебавал.
Макар че вече не ходя на хс и нямам такива проблеми...мх?

С това си изречение не омаловажавам мотивацията у всеки от нас да живее по-добре...просто глупава шегичка.
Саше, благодаря за инфото. Най-вероятно няколкото ми бързи падания на захарта ще си останат мистерия. Със сигурност черният ми дроб е заякнал, защото съм бая кила. А това за алкохола ми го казаха нарочно, да ме будалкат. Баба ми разказала, че често ходя на шоурум. ...то в този град кой с кого не се знае вече.

И те като не намериха по-адекватно обяснение и като ме гледат какъв притеснен съм там, хаха...и аз на тяхно място бих се изебавал.
Макар че вече не ходя на хс и нямам такива проблеми...мх?

Ж.Кювие
Ж.Кювие
Органите на един лайнар, разплут и разложен като гардероб са развалина сравнение с такива на един спортист, който се храни балансирано и води качествен начин на живот, не пие и не пуши. А вече от какво ще умре и кога е друг въпрос. Мотивацията има много измерения. Всеки иска да бъде красив, да изглежда добре, да се чувства добре, да прави повече неща, да бъде харесван и да си отваря повече врати с добрия си външен вид и тнт. Колко дълго ще живееш е божа работа и не е най-важното нещо.
-
- Регистриран: пон окт 10, 2011 12:33 am
- Местоположение: София, ж.к. Борово/с. Логодаж, 15 км. западно от Благоевград, 695 м.н.в.
Тази нощ спах на затворен прозорец. Вчерашният ден беше достатъчен да охлади. Чак към 5 часа сутринта се събудих, беше станало топло и разтворих.
Сутринта е много свежа. Има нещо специално в тези слънчеви утрини след захлаждане август месец. Усеща се, че вече не е същото, особено силно е това чувство, ако си навън сред природата. Есента наближава
.
Сутринта е много свежа. Има нещо специално в тези слънчеви утрини след захлаждане август месец. Усеща се, че вече не е същото, особено силно е това чувство, ако си навън сред природата. Есента наближава

-
- Регистриран: пон май 28, 2007 9:07 am
- SKYLINE
- Регистриран: пет ное 21, 2008 12:40 pm
Най-лошото е да се спи на климатик - изсушава въздуха и някак си става гаден като в хладилник.Ама и аз пускам всяка вечер , какво да правя иначе не се спи.Дори в колата ме дразни цяло лято..Всичко над 25℃ е гадно през лятото.... това е.Още месец и ще се усети хладината вечер дори и по морето...
То и над 25 може да е много яко , ама да е вече края на септември и радиацията да е слаба , тогава е екстра дори 30 

- nikolai kamburov
У нас във Варна е 27гр денем и 24-25гр нощем и спя като къпан. Даже спя със завивка. Но гол...
В Русе нямам климатик в моята стая и съм свикнал на всякакви условия лятото.
Примерно 30гр нощем. Нещо такова...
А как на 20гр по време на сън ще си потен? По принцип телестната темп пада нощем и ти става по-студено от обикновено. Не е много окей според мене това.
В Русе нямам климатик в моята стая и съм свикнал на всякакви условия лятото.

Примерно 30гр нощем. Нещо такова...
А как на 20гр по време на сън ще си потен? По принцип телестната темп пада нощем и ти става по-студено от обикновено. Не е много окей според мене това.
Ж.Кювие
Ж.Кювие