Заплахата(?) ДПС

Твърде много хора претендират, че разбират от политика, а дали наистина е така?
Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 54527
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » нед мар 10, 2019 12:10 pm

Осман Октай: Опрощаването на дълговете на мюфтийството е поредната политическа сделка
публикувано на 10.03.19 в 11:20
Интервю на Диана Янкулова с Осман Октай за предаването ''Неделя 150'' на програма ''Хоризонт''
...
Темата за опрощаването на данъците на мюфтийството има изключително грозен аспект, смята той и обясни: „Първо - не съм достатъчно компетентен, но дали парламентът има законно основание да опрощава данъци. Второ - това опрощаване става в момент, когато върви скандалът в с. Марково, където дегизирани данъчни служители реагират по такъв дребнав начин - за събиране на дарения от 1,5 лв. за представление. Трето - доколкото знам, единствено държавният глава е овластен от закона да опрощава при определени условия дължими данъци“.

Осман Октай коментира и изказването на премиера Бойко Борисов във връзка с Възродителния процес. Според него темата се употребява по най-грозен начин. Той смята, че по този начин Борисов влиза в сценария на ДПС.

„ДПС беше създадено с цел да бъдат патерица на БКП, БСП, с цел да бъдат прикрити извършените престъпления. Продължават и след 30 години да вменяват виновност целокупно на българите“, посочи още той.

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 54527
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » пон мар 11, 2019 12:00 pm

Мюфтийството имало над 30 милиона лева приходи

ДПС взела на концесия вероизповеданието, а властите пращат данъчни в читалищата, казва шефът на кабинета на Недим Генджев
...
Панков обяви, че мюфтийството има 4700 имота.

"Над 30 милиона са приходите от аренди, от земи, дадени под наем и пр. Ако НАП си свърши работата и изпрати агенти под прикритие не в читалища и на круизни кораби... Държавата в целия този период от време стои и бездейства", посочи шефът на кабинета на Генджев.

"Парите по сметките са запорирани, но се взимат на ръка, което е престъпление", допълни Панков.

"По-голямата част от имотите на мюфтийството се използват от активисти на ДПС. ДПС си е зело на концесия мюфтийството. Не е възможно религиозният мир да зависи от спазването на законите. Философията на този законопроект е реално сбъркана. Ще продължат да идват пари от Дианета. Политиците ни лъжат за неща, които са лесно доказуеми", посочи в заключение той.

За последното визира първоначалната цел на измененията в закона за вероизповеданията - да се спре финансирането на религиите от чужбина. Но тя не бе постигната - управляващите в лицето на ГЕРБ, разрешиха финансирането да остане.
Последна промяна от Stringmeteo на пон мар 11, 2019 12:19 pm, променено общо 1 път.

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 54527
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » пон мар 11, 2019 12:15 pm


doncho
Мнения: 11275
Регистриран: нед апр 10, 2011 2:49 pm
Местоположение: кв.Левски, София

Мнение от doncho » пон мар 11, 2019 1:41 pm

Сайтът под лупа продължава да ти е пътеводна светлина. Задълженията се оказаха от 2005 г и отдавна е можело да се погасят по давност. Просто ходжите ще си останат неосигурени за периода и това ще им се отрази на пенсиите. А защо го правят сега и защо вдигат шум не мога да разбера.
Игнорирайте идиотите, те са неспасяеми.

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 54527
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » пон мар 11, 2019 2:02 pm

Ако сайтът "Под лупа" ти боде очите, да те светна, че те просто събират оттук, оттам разни интересни "чарколяци" и ги пускат, а по някакво съвпадение (засега) политическата им линия е близка до моята. ;) А иначе, обикновено издирвам публикациите от източника (който винаги е даден долу), но рядко си играя, когато източникът е статус във Фейсбук. Сега по-релаксиран ли се чувстваш? :worry:

doncho
Мнения: 11275
Регистриран: нед апр 10, 2011 2:49 pm
Местоположение: кв.Левски, София

Мнение от doncho » пон мар 11, 2019 10:31 pm

Щото иначе си голям борец срещу измислените сайтове, затова го споменавам. Но явно ако някой жълто-кафяв сайт е "близко до твоята линия" няма проблем да му пускаш глупостите.

За или против опрощаването на дълговете на мюфтийството?
Политолози: Сделка ДПС-ГЕРБ за 8 млн.? Едва ли!


"Пред Bulgaria ON AIR политолозите доц. Стойчо Стойчев и Любомир Стефанов казаха, че няма лошо в опрощаването на дълговете на мюфтийството. Определиха го и като добър жест, стига да има аргументи за това. Според тях независимостта на мюфтийството от чужди страни и фондове е именно такъв аргумент.

Стефанов и доц. Стойчев се съгласиха и по още един въпрос - че едва ли ДПС ще правят сделки с ГЕРБ за някакви 8 милиона задължения на мюфтийството.

"Това са твърде дребни суми. Действително мащабът на политиките и нещата, за които се договаря ДПС, са доста по-големи и стратегически от тези 8 млн. лева", посочи доц. Стойчев в студиото на "Денят ON AIR".


https://www.dnes.bg/obshtestvo/2019/03/ ... paign=Push

Сутринта по Канал 1 Харалан Александров и Първан Симеонов бяха на същото мнение.
Игнорирайте идиотите, те са неспасяеми.

Потребителски аватар
bismarck
Мнения: 20640
Регистриран: чет май 29, 2008 12:18 pm
Местоположение: София, Видин

Мнение от bismarck » пон мар 11, 2019 10:59 pm

Факт е, че са харизани десетина милиона лв на данъкоплатеца на резанските недомафиотчета.
Но сравнението с Бг Коледа е много уместно.
За мен адски натрапливите реклами преди Коледа на благотворителни акции трябва да бъдат ЗАБРАНЕНИ.
И просто барабойуко да хариже два милиона на досадната ежегодно повтаряща се идиотия и да ни спаси от нея.
както спаси от вноски резаните боклуци.
И не, нищо няма да им се намали, ония не разчитат на пенсии, а на крадено. А невнесеното си е невнесено - по-голям дефицит, повече пари от данъкоплатците.

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 54527
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » пет мар 15, 2019 10:14 am

Тайната на ГЕРБ и БСП

Стане ли дума за скрити договорености с ДПС, Борисов и ГЕРБ винаги ядосано отричат. А всъщност връзките им не са тайна. Тайната е друга. И от нея се срамуват както ГЕРБ, така и БСП. Коментар от Даниел Смилов

Мнооого точна и добре обоснована теза на Даниел Смилов! :thumbup: :clap:
...
Къде е проблемът?

Изброените по-горе констатации трудно могат да бъдат отречени - фактите говорят доста гръмко. Но тук стигаме до най-важния въпрос, на който Борисов не е дал отговор: Защо ГЕРБ да не управлява с ДПС?

Досега не сме чули разумно обяснение от премиера за това инатливо нежелание. За него Ахмед Доган е най-велик български политик, Делян Пеевски е просто бизнесмен, чиито медии радват душата му, Йордан Цонев е добър бюджетар и т.н. Защо да няма общо управление с ДПС, когато официалните партньори на Борисов - Сидеров, Каракачанов и Симеонов - никога не са извиквали подобни суперлативи и умиление у него? Когато сърцето ти е другаде, не е ли редно да действаш съответно?

Още по-неясна е позицията на БСП. Корнелия Нинова обвинява ГЕРБ във връзка с ДПС, но не казва какво е лошото в тази връзка. Още повече, че в миналото БСП са се коалирали с Движението съвсем официално. Какъв е проблемът тогава за ГЕРБ?

...

Истината е друга: и ГЕРБ, и БСП се страхуват да назоват сериозните корупционни проблеми и икономически свързаности, от които страда ДПС. И към които двете големи партии са силно съпричастни. И БСП, и ГЕРБ се ползват от медийната и прокурорско-следователска мощ на ДПС. И са подпомагали Движението да я придобие и съхрани. Така те всъщност са част от установяването на един модел на управление, при който държавата и нейните служби са майка за едни и мащеха за други. Сега ГЕРБ и БСП просто си измиват с ДПС ръцете за собствения си модел на управление. Именно това е тайната, от която и двете големи партии се срамуват. Защото това е тайна не на ДПС, а най-вече тяхна. Те са допуснали нещата да стигнат дотук. И пропускът съвсем не е случаен.
...

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 54527
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » съб ное 28, 2020 7:59 pm

Този ходжа ми става все по-симпатичен след всяко свое участие :) ...

Ходжа Салих Трончов: Националистическите партии са подчинени на ДПС
ДПС ни изолира - нямаме нормални пътища, нямаме водоизточници, живеем назад във времето, казва имамът
27.11.2020, 11:37 ч.
„Расистката и ислямофобската реторика звучи грозно, но хубавото е, че не е истина. България е един от примерите в ЕС за религиозна толерантност. Ако е имало някога напрежение, то е на политическо, а не на гражданско ниво. Напълно изкуствено е. България е славна страна, която е оцеляла през годините благодарение на своята задружност. Преди всичко друго ние сме хора.“
„Нека не забравяме, че националистическите партии в България принадлежат на ДПС. Неотдавна излезе декларация, която Лютви Местан разпространи, след като бе премахнат като председател на ДПС. В нея се посочва как Ахмед Доган е отпуснал, с подписа на покойния Ахмед Емин, 1 милион лева на партия „Атака“. Нека не забравяме нападението над Баня Баши в София от „националистите“. Тогава подкрепата за ДПС беше много ниска“, допълни той.

Според него патриотите и ДПС разиграват не само етническата, но и верската карта, когато трябва повишаване на електоралната подкрепа. Задкулисно обаче отношенията им са повече от приятелски...
...

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 54527
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » вт дек 15, 2020 6:34 pm

С какво влиза в историята поредната конференция на ДПС?
14.12.2020 | Свободна зона с Георги Коритаров

ИзображениеВтора част:

Ясен ли е стратегическият хоризонт пред ДПС?
14.12.2020 | Свободна зона с Георги Коритаров

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 54527
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » ср дек 16, 2020 12:18 am

"Всички се държат сякаш не са забелязали очевидното". Накъде води новата писта на ДПС
декември 14, 2020 | Полина Паунова
Турция е възвърнала благосклонността си към Движението за права и свободи (ДПС) в България. Това ще укрепи допълнително позициите на партията, която, изглежда, “се е пуснала по паралелна политическа писта, която не е съвсем българска”.

Такива са част от изводите на експерти след съботната национална конфернция на ДПС, в която за първи път с поздравителен адрес се включи президентът на Република Турция Реджеп Тайип Ердоган.
...

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 54527
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » ср дек 16, 2020 2:18 pm

Мехмед Дикме: Ще поканя Ахмед Доган да се откаже от ДПС
Бившият министър на земеделието учредява ново гражданско движение
16.12.20 в 13:44
„Имаше големи очаквания от националната конференция на ДПС, но там нямаше намеци за късане със старите практики и желание за търсене на комуникация с останалите партии“

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 54527
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » нед яну 10, 2021 1:06 pm

Не предвиждаме раздяла с Делян Пеевски, ние си го харесваме, заяви зам.-председателят на ДПС
Йордан Цонев: Не на всяка цена се стремим към изпълнителната власт
Задачата ни е да се възстанови държавността и диалогът между институциите, подчерта той
10.01.21 в 10:44

Да чуем и гласа на лицемерите, които обикновено се борят за първото място с ГЕРБ по този показател :laughm: ...

Отговори

Върни се в “Политика”