Мен точно това ме дразни у всички тях. Не ми трябва някой да ми се пльосне в студиото и да заема ценно ефирно време, за да ми обяснява напоително колко лоши били ГЕРБ, а в същото време неговата биография да е точно толкова компрометирана през годините, ама той/тя да ми го дава първа писта от морална гледна точка. При мен тия не минават. Едните са обсебени от тази пуста съдебна реформа и за друго даже не си и правят труда да говорят. Другите имат някакъв фетиш към мажоритарен вот и машинно/електронно гласуване, по други теми нямат нито желание, нито (очевидно) и нужния капацитет да говорят. Третите пък единственото, за което говорят е какво зло е Баце и даже не са си открили ниша, в която да залитнат както другите две групи. Миличките ми херувимчета те - такива като Дончева, Пикаещия, Майчето и Хаджибабикян или Рундьо. БСП и ДПС даже го дават пък една идея по-обрано, поради простата причина, че тяхното място в парламента е бетонирано за неопределено дълго време и няма какво чак толкова да се пънат и пенят.
Това е нивото на тези, които си мислят, че са по-добри от сегашните. Такова е и нивото на медиите, които имат някакъв страх да задават неудобни въпроси и да ги поставят натясно. Съвсем отделен е въпросът, че повечето от участниците, при покана, настояват предварително да им се кажат въпросите и темите, по които ще се говори на участието им, сакън да не стане някой гаф при липса на предварителна домашна подготовка.
----------------------------------------------
И понеже за обективност си говорим, нека поставя един казус, просто като храна за размисъл:
Може би сте видяли по някои сайтове и социалните мрежи за гнусния билборд на Валери Симеонов и Марешки на АМ "Тракия" край Пловдив.
При все, че и двамата са ми крайно несимпатични, искам обективно да запитам:
Колко медии го отразиха това?
Ще тръгне ли разследване спрямо поръчителя му или фирмата-изпълнител? Нещо глоба, санкция, а-у?
Покани ли някоя сериозна медия някой от двамата, за да им даде трибуна? Всъщност първият ми въпрос прави този леко ненужен..
И сега, хипотетично, нека си представим, че подобен вулгарен билборд беше вдигнат на магистралата, но вместо тези, на него да бяха сложили примерно Манолова и Хаджибабикян. Мислите ли, че нямаше да му се даде гласност на казуса? Мислите ли, че уикенд-публицистиката на всички телевизии нямаше да бъде резервирана изцяло за Мая и армененца?
Ако пък на подобен билборд бяха Христо Иванов и Иво Мирчев, още тази вечер щеше да се заформи протест с купища яйца пред МС.
Както казах - просто храна за размисъл.