Когато не се къпе дълго време, става Порстотий.
Уважаеми ми пресни събеседници

Може да видите в чичо Г и значенията на думите "сарказъм", "ирония", "метафора", фигура на речта и "майстор на словото"

Модератори: Radoslav Petkov, ncuxap
"Да има мегдан..." и "Да, има мегдан..." имат доста различно значение, съзнаваш ли това?aliveordead написа: ↑съб мар 06, 2021 1:18 pmДа има мегдан и още да го подобрят,а относно калинките не е лошо да се скрият в дупките си на топло през следващите дни.
Винаги съм се чудел кога и къде е генезиса на това неразбиране кога се пише "и" и кога "й". Десетина години преди теб по мое време, нямаше никой, който да бърка тези неща. Това не беше проблем и за най-големите двойкаджии, отишли после по ТВУ-та (Трудово Възпитатели Училища), а някои от тях след това дори по затворите. Явно е, че лека полека в първите години от хаоса на БГ прехода нещата са се прецакали постепенно. Не че някой път не се сещам как се пишат някои елементарни думи... С това не искам да кажа, че ето видите ли в комунизма и образование и всичко е било 6, пък след това... Това са сложни причинно-следствени връзки започнали преди близо 80 години, но това е начало на много дълга тема, която нямам желание да повдигам, пак...lancelot написа: ↑съб фев 06, 2021 1:10 pmАз като малък ги бърках и някъде на около 10 години бях, когато майка ми ми обясни една много простичка и лесна логика - когато става въпрос за един човек, слагаш коронка на И-то и то става Й.
Когато са много хора няма коронка.Може да звучи смешно сега, но тогава това много ми помогна да си намеря моето обяснение като дете.
wolfie написа: ↑вт мар 30, 2021 11:07 amВинаги съм се чудел кога и къде е генезиса на това неразбиране кога се пише "и" и кога "й". Десетина години преди теб по мое време, нямаше никой, който да бърка тези неща. Това не беше проблем и за най-големите двойкаджии, отишли после по ТВУ-та (Трудово Възпитатели Училища), а някои от тях след това дори по затворите. Явно е, че лека полека в първите години от хаоса на БГ прехода нещата са се прецакали постепенно. Не че някой път не се сещам как се пишат някои елементарни думи... С това не искам да кажа, че ето видите ли в комунизма и образование и всичко е било 6, пък след това... Това са сложни причинно-следствени връзки започнали преди близо 80 години, но това е начало на много дълга тема, която нямам желание да повдигам, пак...lancelot написа: ↑съб фев 06, 2021 1:10 pmАз като малък ги бърках и някъде на около 10 години бях, когато майка ми ми обясни една много простичка и лесна логика - когато става въпрос за един човек, слагаш коронка на И-то и то става Й.
Когато са много хора няма коронка.Може да звучи смешно сега, но тогава това много ми помогна да си намеря моето обяснение като дете.