БЪЛГАРСКИЯТ (черноморски?) "СУБТРОПИЗЪМ"
Модератори: mmirro, Radoslav Petkov, Бял облак
Ето я и картата на САЩ по Кьопен. https://en.wikipedia.org/wiki/Climate_o ... ted_States Субтропик има на 1500км от океаните. Безмислено да се спори с вчера излюпили се “професори”. Учените хора направили класификации и карти не разбират, а бай ти Хахо от Бургас или другаде ще разясни къде има и къде няма...
[/quote]
Ами не е адекватна тази класификация, писах го и в предишен пост. Няма как в Ню Йорк климатът да е субтропичен и във Флорида също. Даже гледам Бостън и Ню Орлиънс, Флорида ...са обединени в едно. За това казвам, че Треварта е по-адекватен.
[/quote]
Ами не е адекватна тази класификация, писах го и в предишен пост. Няма как в Ню Йорк климатът да е субтропичен и във Флорида също. Даже гледам Бостън и Ню Орлиънс, Флорида ...са обединени в едно. За това казвам, че Треварта е по-адекватен.
А бликат снежинки сребристи,
прелитат, блестят кат кристал,
проронват се бели и чисти
и в локвите стават на кал.
- Leberkez
- Регистриран: пет мар 20, 2015 7:27 pm
- Местоположение: София, жк. Младост-1, надм. вис. 603 м; Габрово, кв. Палаузово, надм. вис. 419 м.
Говорим за северна и южна граница! Нека да е ясно. Стига вече буквализъм. Болоня не е едно и също с Ларнака или Ла Валетта. Ню Йорк не е субтрипичен. Вашингтон може би е, защото там съм живял и наистина има тези характеристики. Лятото е адска мараня. Зимата има 1-3 сериозни нахлувания. От Ричмънд надолу, чак до Орландо и Тампа си е субтропик, на и извън морето, без никакви условности.

Няма значка дали виреят лимони, портокали, коали или кенгурута. Субтропик е.
Masturba tu mente y eyacularás ideas!
Струва ми се, че не се схваща, генетиката структурата на системата на Кьопен. При тази схема няма сблъсък умерен- субтропипен климат така, че целият разговор в тази тема се обезмисля.
В систематиката на Кьопен субтропичният климат е умерен. Умереният климат се дели на: континентален и субтропичен, границата на разделението е континенталността. Там където въпреки океанското/морско влияние имаме целогодишно въздействие на арктични въздушни маси се появява третата разновидност на умереният климат-океанският.
В систематиката на Кьопен субтропичният климат е умерен. Умереният климат се дели на: континентален и субтропичен, границата на разделението е континенталността. Там където въпреки океанското/морско влияние имаме целогодишно въздействие на арктични въздушни маси се появява третата разновидност на умереният климат-океанският.
А бликат снежинки сребристи,
Още две маслини от Бургас ,но са все между сградите ,на открито никъде няма ...

requiem mass word crossword

requiem mass word crossword
След ранната вегетация на сливите в Бургас ,има застой тук таме пуснаха някой зелени листа
Помня преди няколко години още февруари имаше сливи които цъфнаха и пуснаха зелени листа ,тогава средната беше към 8-9 градуса ако не ме лъже паметта .Сега заради студения март един съсед от село беше ходил скоро и каза ,че чак сега цъфнал дряна,а той цъфти рано .Един съсед пък ми каза,че в края на февруари цъфнала сливата ни пред къщата ,ама след тези слани едва ли плод ще видим от нея ,дано другите ми сортове да не са цъфнали
Помня преди няколко години още февруари имаше сливи които цъфнаха и пуснаха зелени листа ,тогава средната беше към 8-9 градуса ако не ме лъже паметта .Сега заради студения март един съсед от село беше ходил скоро и каза ,че чак сега цъфнал дряна,а той цъфти рано .Един съсед пък ми каза,че в края на февруари цъфнала сливата ни пред къщата ,ама след тези слани едва ли плод ще видим от нея ,дано другите ми сортове да не са цъфнали