ЛИЧНИ ДИАЛОЗИ (разни)

Хубаво е, когато се обменят мнения по разни въпроси, да има поне минимум информация за стоящите отсреща, достъпна за всички... Тук всеки може да споделя неща за себе си или да пита другите, това е мястото и за теми, свързани със срещи на форумци, учене и работа. За образование и работа, свързани с времето и климата, има друг раздел ("Образование, реализация, наука (метеорология/климат)"): viewforum.php?f=30

Модератори: Radoslav Petkov, ncuxap

Потребителски аватар
ASENOV
Мнения: 19057
Регистриран: чет фев 22, 2007 5:58 pm
Местоположение: Русе

Мнение от ASENOV » съб май 01, 2021 4:31 pm

nikolai kamburov написа:
съб май 01, 2021 3:34 pm
Благодаря, Саше. Подкрепяш и моите виждания, че постепенното хващане на тен не е толкова опасно.
Иначе с всяка година ми се появяват все повече бенки. Навсякъде...
Но вероятно и други фактори влияят. Не искам да съм безразличен или несериозен, но не мисля, че е нещо фрапиращо или опасно.
Спокойно, появата на бенките е нормално и особено с напредването на възрастта, независимо дали правиш слънчеви бани или не.
Аз също съм бял, с много нежна кожа и всяко лято правя слънчеви бани регулярно под всякакви форми-плаж, бягане гол до кръста под жаркото Слънце и тнт. Аз съм на 32 и повече бемки ми се появиха едва след 30-тата година, но не чак толкова че да изглежда грозно, въпреки че на мен лично ми направи впечатление.Сега с появата тен няма да си личат много.
Иначе винаги използвам плажно олио със защита и лосиони след печене( не помня да съм изгарял до червено с мехури освен детските ми години, когато съм бил зелен и некомпетентен), а кожата ми потъмнява и без да с бели след това, тоест добивам здравословен тен. Няма нищо по-хубаво от излагането на Слънце, стига да бъде умерено и със защитни средства.

wilkosz
Мнения: 25231
Регистриран: вт яну 09, 2007 2:51 pm

Мнение от wilkosz » съб май 01, 2021 6:19 pm

Споко това с бенките и възрастта не е толкова фатално и неизбежно. Поне до на колкото години съм, съм имал 2-3 нови бенки, две от които при това изчезнаха от само себе си все едно не ги е имало въобще. Наистина възрастните хора имат доста петна и бенки, които не мога да си представя, че са имали на 20 години, но поне до средата на 40-те при мен няма някакви явни, които да са нови и които са съм нямал на 20 години. Само на челото имам някакви петна, които се появиха преди 5-6 години и явно няма как да изчезнат вече, но не са много по-тъмни от околната кожа и не се забелязват много и са от изгаряне на млади години. И моята кожа е бяла и изгарях като дете всяко лято на морето, не можех да спя от болки. Последните 20-25 години избягвам на лежа по плажове с дни. По 2-3 часа и то задължително намазан с крем, тогава не изгарям, направо се почернява. Но като цяло много рядко ходя на море и плаж, мразя да лежа на пясъка по цели дни, два-три пъти вляза в морето да плувам, между тях по половин час лежане на слънце и ми омръзва и си тръгвам, друг вид са ми отпуските, така че кожата на тялото ми се е натоварена с годините, само на лицето, понеже навсякъде където ходиш навън и изгаряш по лицето неусетно, него рядко съм го мазал с крем, защото е дразнещо и лепкаво мазно.
Die Vergangenheit ist Geschichte, die Zukunft ist noch ein Geheimnis, aber jeder neuer Augenblick im Leben, wie auch in der Liebe, ist ein Geschenk.

Geogri Zahariev
Мнения: 4108
Регистриран: съб яну 28, 2012 6:40 pm
Местоположение: Враца (Vratsa), ж.к. Дъбника, 340 м.н.в.

Мнение от Geogri Zahariev » вт май 04, 2021 5:26 pm

Бил Гейтс и съпругата му се развеждат

https://dariknews.bg/novini/sviat/bil-g ... eo-2269382

Иска ми се да съм съпругата на Бил Гейтс, с която той ще се развежда. :bowl: :bowl:

Отговори

Върни се в “Лични. Образование. Работа. Взаимопомощ”