ЕКО-СКАНДАЛИ ("Корал", "Дюнигейт", Банско/Пирин и мн. др.)

Твърде много хора претендират, че разбират от политика, а дали наистина е така?
Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 58052
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » нед юли 18, 2021 6:24 am

Биволъ:

Кметът на Бургас Димитър Николов /Дървосекача/ продължава по престъпен начин да унищожава зелената система на Бургас и сече старите дървета на града! Така вече 13 г. - постоянно, последователно и брутално. Не го спират нито съдебни решения, нито прокурорски постановления, нито обществена съпротива.
Реално НЯМА сила в държавата да спре тази престъпна дейност, облечена във власт 🙁 Човекът е кмет 4 мандатник на ГЕРБ, дипломиран в Москва, личен любимец на Борисов, негов дългогодишен заместник в Партията му, избраник на Валентин Златев, фаворит на "Библиотекарския" ченгеджийски кръг, уредил #ДоганСарай на Почетното ДПС, дългогодишен кадровик на корупционните институции в Бургаска област и т.н. и т.н. .. Припознат от ГЕРБ, и от СДС, и от БСП, и от ДПС, и от всички политически сили на место като "наше момче", без никаква реална съпротива в общинския съвет 🙁 Някакви дървета ли ще му се пречкат в краката!
Войната със старите дървета обаче е сериозен бизнес за избрани фирми по "озеленяването" на Бургас, които години наред точат огромни пари за варварските криминални сечи, разфасоване, осигуряване на нови фиданки, последващо "озеленяване" и поливане, кастрене и грижи години наред за невръстните растения....Това води до допълнителни дейности по поправка на разбитата улична инфраструктура и т.н. С една дума - дървосечта в градски условия си е мнооого сериозен бизнес и разход плащан с обществени пари!! Какви закони, к'ви 5 лв.!!!!
Но ще дойде и времето за прокурорските проверки и тотални ревизии на този погром за всичките 4 мандата!!

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 58052
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » вт юли 20, 2021 12:01 pm

Проф. Цветан Златанов: Има гори, за които е критично важно по-скоро да се запазят като стари
20.07.21 в 09:25
Изпълнителната агенция по горите и Световният фонд на дивата природа - България ще направят обход на стари гори на територията на Държавно горско стопанство – София на Витоша.Какво е състоянието на старите гори у нас
20.07.21 в 08:10
Агенцията по горите съвместно с природозащитната организация Световен фонд за дивата природа - България (WWF) организира проверка на състоянието на старите гори у нас.
Вековните гори са последните кътчета дива природа, които са слабо повлияни от човека, и у нас те са не повече от 4% от всички гори. Днешната проверка, в която ще се включат и журналисти, ще бъде в парк Витоша.

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 58052
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » съб юли 24, 2021 12:29 pm


Отговори

Върни се в “Политика”