ПЕТРОЛНА (и газова) (полит)ИКОНОМИКА

...

Модератор: Weatherman

Потребителски аватар
SKYLINE
Мнения: 7539
Регистриран: пет ное 21, 2008 12:40 pm
Местоположение: Варна кв.Левски 77м.н.в.

Мнение от SKYLINE » вт окт 12, 2021 10:21 pm

https://www.mediapool.bg/frantsiya-bulg ... 27355.html
:thumbup: :thumbup:

Само така , к*р за зелените колонисти и техните заблудени хомо фенки :thumbup: :flourish: :buble:

Потребителски аватар
snow wall
Мнения: 3262
Регистриран: пон авг 31, 2015 1:18 pm
Местоположение: София Овча купел 2

Мнение от snow wall » ср окт 13, 2021 12:18 pm

Трйдно ще стане тази работа, как ще отрежат Русия от цялата схема, като реакторите им не отстъпват от другите, а пък да насочат евробюджета и нисколихвени заеми към Русия и то точно в този момент, ми се струва невъзможно. И накрая зависимостта към руснаците пак ще остане :dontknow: да не говорим, че изграждане на нови ядрени мощности, без закриване на старите, са сигурна смърт за мариците и преминаване към газ за дневният товар. Ограничава се и възможността за производство на собствена зелена енергия, изобщо тотална енергийна зависимост.
Другото което си мисля е че все пак трябва да има някакво планиране на регионално ниво след като пазарите са свързани и ще се провежда зелена политика, така би било по-възможно изграждането на нови ядрени мощности, ние осигуряваме на гърците базова мощност, те на нас подвърхова. Резерва, поне третичният трябва да е общ за няколко страни в региона, защото иначе с толкова големи мощности като ядрените, трябва да поддържаме голям студен резерв и то се обезсмисля малко, ще построиш 1000мгв ядрен блок и 1000мгв газов за бекъп, ами то поневтино направо само с газовият, който се състои от няколко по-малки и няма да изключи неведнъж.

Потребителски аватар
snow wall
Мнения: 3262
Регистриран: пон авг 31, 2015 1:18 pm
Местоположение: София Овча купел 2

Мнение от snow wall » ср окт 13, 2021 9:03 pm


Чак и в Индия има високи цени на електроенергията, така че да не обвиняваме нагоре и надолу политици и правителства, пробмема е в високите цени на газа.
https://www.economic.bg/bg/a/view/katar ... iga-na-gaz
Катар не може да компенсира недостига на газ

Отговори

Върни се в “Икономика”