Пристрастявания - разни (храна, компютри, адреналин...)

За цигарите, алкохола и наркотиците е ясно, но май има и други видове пристрастявания...

Модератор: mmirro

wilkosz
Мнения: 26135
Регистриран: вт яну 09, 2007 2:51 pm

Мнение от wilkosz » вт апр 20, 2021 2:47 pm

“В процеса на работа, се открива под основната химическа зависимост, такава към любовта, секса, хазартна зависимост. Няма как да лекуваме само една алкохолна зависимост, без да лекуваме другото, което я заобикаля. Зависимостите обикновено не са по една, те са в пакет с нещо друго”
Това е много интересно. Зависимост към любовта и секса никога не съм имал и винаги съм се чудил защо другите страдат ако останат сами и непременно прескачат от връзка на връзка. И защо при всяко запознанство, още от първата среща от мен се очаква интимна близост. Аз нямам такава потребност. :dontknow:
В събота се срещнах с един човек, с когото се запознах онлайн седмица преди това и всеки ден си чатихме и решихме да се срещнем. Аз съм написал в профила си, че търся само приятелство, не търся секс нито партньор. Срещнахме се, нормален човек на вид, скромен, културен. Разхождахме се из парка. Говорихме си на една пейка. После отидохме у тях, бяхме се уговорили да сготвим нещо веганско. Седнахме на балкона. Продължихме да си приказваме. После се нахранихме и вече беше станало късно. От 21 ч. имаше вечерна забрана за излизане, така че аз в 20 ч- казах, че ще трябва да си тръгвам. При което усетих, че той сякаш искаше да остана и да нощувам у тях, макар че не се осмели да го предложи. В коридора като си тръгвах той не знаеше какво да каже и изглеждаше тъжен.
Когато се прибрах, ми писа и каза, че ръцете ми ще му липсват. Много е глупаво така с тези очаквания на другите. За мен това беше един супер добре прекаран следобяд. Аз не очаквах и не исках повече. Не ми трябва физически контакт. Аз не бях тъжен, той беше весел докато не знаеше каква точно ми е нагласата, но остана тъжен след като си отидох да нощувам вкъщи, защото се надяваше на интимност и на трайна връзка вероятно. Постоянно е бил във връзки и то трайни, едва от 6 месеца е бил разделен вече и сега иска да скочи в следващата зависимост, т.е. това е човек, който се привързва, който търси постоянно близост и е свикнал на нея. Пристрастен е към любовта и може би към секса. Аз искам пак да се срещам с него просто така, като обикновени приятели, но усещам, че той само така не иска, иска всичко и повече. И не е единствения, всеки път става така. Всеки иска тези неща, никой не е готов просто така приятелски безусловно да се среща ако няма изгода под формата на секс или връзка. Това е тъпо.
Die Vergangenheit ist Geschichte, die Zukunft ist noch ein Geheimnis, aber jeder neuer Augenblick im Leben, wie auch in der Liebe, ist ein Geschenk.

Потребителски аватар
nikolai kamburov
Мнения: 11189
Регистриран: вт апр 29, 2014 9:54 pm
Местоположение: Русе, жк. Здравец-север / Варна, кв. Левски

Мнение от nikolai kamburov » вт апр 20, 2021 4:10 pm

Не виждам с какво бърка този човек? Нормално е да иска любов и подкрепа. Нормално е да се натъжи. Ти си играеш с емоциите му. Ясно е какво си написал в профила си, но той има тайна надежда, че ще си допаднете. И според мен неговото поведение е по-често срещано и адекватно. Няма да кажа "нормално", защото всеки е нормален за себе си.
Моята първа истинска любов беше преди 2-3г и оттогава станах друг. Остана неизживяна, незавършена. Станах по-студен, не съм търсил връзка от него момент. На вълни ми идва настроението да си правя профили в различни такива приложения и излизам ей така за фъна да еба. Но ми тежи. Имам нужда от любов и топлина. Както всеки един човек. Може би съм твърде чувствителен и веднъж пречупеното сърце прави така, че сега да съм студен и отебаващ тези, които видно искат нещо повече.
И съжалявам за себе си. Пак казвам, защото не искам да е така.
Според мен и ти не си напълно щастлив сингъл, ама се опитваш да си го внедриш, защото е по-лесно. При хомосексуалистите доколкото знам е адски сложно да се устрои истинска връзка и семейство, защото единият все бяга. И може би ти е по-лесно да претендираш, че ти е идеално сам, за да не се налага някой да те отебе. Така мисля, но не съм сигурен и не го казвам с лошо.
Аз за нищо на света не искам да остана сам. Плаши ме тази мисъл. Няма нищо по-хубаво от това да знаеш, че някой мисли за теб и те чака.
"Вкаменелостите са буквите, с които Земята е писала своята история"
Ж.Кювие

quittr
Мнения: 15812
Регистриран: пет фев 23, 2007 8:46 am
Местоположение: Русе

Мнение от quittr » вт апр 20, 2021 4:46 pm

Никой не си търси приятели в такива сайтове. В повечето случаи се търси секс, в други редки случаи любов. Обикновено за жените в такива сайтове мнението ми е много ниско. Или са долни курви, или има нещо, което не е в ред при тях, защото една нормална жена даже да не е първа красавица е заобиколена от много разгонени мъже, които я свалят.
При гейовете не знам как е, май не е лесно да си намериш нещо, като знаеш масовото отношение и все пак ограничената бройка от такива хора. В Медицинския университет имахме двама асистенти гейове, май бяха двойка, но единият беше бисексуален и имаше доста майтапи, но важното е да са щастливи. Единият не ми е преподалавал, но веднъж ме изпитва по анатомия на колоквиум и ми каза, че имам хубави очи и ми писа 6 само с 1-2 елементарни въпроса :dontknow: :laughm:
Имаше и един от общежитието студент, който е 100-процентов гей и ми беше хвърлил око и ми говореше някакви странни неща без даже да се познаваме... Не знам, явно не им е лесно на тия хора, не са го избрали да са такива, но да тръгнеш да сваляш хетеро хора ей така не е много уместно. Интересно ми е Макс дали опитва с такива хора, които са хетеро или по някакъв начин ги подбира да са гейове?
Най-трудното нещо на света е да приемеш обективно реалността!

wilkosz
Мнения: 26135
Регистриран: вт яну 09, 2007 2:51 pm

Мнение от wilkosz » вт апр 20, 2021 4:59 pm

В сайта си има опция "връзка", "приятели" или "секс". И си отбелязваш кое ти е приоритет, някои си отбелязват и трите неща, аз само "приятели". Така че от километри е ясно кой за какво е там. Иначе ако си за секс веднага си намираш, всеки ден можеш да имаш, много са там такива. Не е трудно изобщо. Трудното е приятели да си намериш.
Иначе с хетеросексуални най-добре съм си прекарвал времето и са били най-безпроблемните гостита, защото никой няма задни мисли за подобни неща. Имах гостенин от Москва руснак, хетеро, от руския метеофорум. Дойде за няколко дни, разходих го из Германия, спа си на дивана в другата стая. Няма излъгани надежди, няма наранени чувства. За разлика от хомосексуалните, които са много сложни и чувствителни. И натоварващи.
Там е работата, че с нищо не бърка. Защото това се смята за нормално. С нищо не си играя, не съм му правил намеци. Просто така да се срещнеш и да се запознаеш с нов човек е нормално. Ако са двама хетеро-мъже или две жени никой не мисли за секс като се срещат нали. Защо е толкова трудно за другите. Хомосексуалните винаги мислят, че като се срещнеш с някого, непременно трябва да иде реч и за интимност. Преди ми съм имал пораждащо се желание и за близост, но сега установих, че нямам нужда, то изобщо не се породи. След като заради вируса една година не се бях срещал въобще с никого. Установих, че сега не съм на такава вълна. Може и от възрастта да е вече. :oops: :grin1:
При мен има много особености, които не пасват за връзка. С течение на годините и натрупания опит ги осъзнах и вече заради тях просто изключвам такава възможност, защото знам, че другия няма да може да живее с тези особености. Например аз никога не мога да спя заедно с други хора в една стая, нито в едно легло. Трябва непременно да съм сам в стая. А това никой във връзка не приема, всеки го смята за скандално. За мен е най-нормалното нещо на света, да спя сам в стая.
Второ никога не съм имал голяма потребност от близост. Имам такава потребност, но тя е малка и бързо бива задоволена, след което се отдръпвам и искам да съм сам, да има дистанция. Задушавам се, ако някой се залепи за мен по цял ден да ми се умилква. Не издържам.
Просто съм интровертен индивидуалист и за мен да стоя във връзка е много задушаващо и изтормозващо. Всички тези неща ги осъзнавам много добре и знам, че са пречка за всеки друг. Затова е по-добре да си остана сам, така ми е по-удобно и правя това, което ми идва отвътре, а не робувам на наложени правила.
Имам нужда от приятели, с които от време на време да се срещаме, да правим общи неща или да си говорим. След което да се върна у дома. Един път на седмица да се виждам с приятели се чувствам щастлив. Ако е всеки ден - нямам нужда и е изморяващо. Но да съм във връзка никога не ме е правило щастлив. Във всяка такава съм си мечтал за момента, когато ще се разделя и отново ще остана сам. :wink: :roll:
Единствената щастлива връзка беше, когато всеки си живееше у тях, а се срещахме по 2-3 пъти седмично и после всеки си имаше пространството за себе си. Но да живееш заедно ми се вижда най-ужасния вариант.
Die Vergangenheit ist Geschichte, die Zukunft ist noch ein Geheimnis, aber jeder neuer Augenblick im Leben, wie auch in der Liebe, ist ein Geschenk.

Потребителски аватар
nikolai kamburov
Мнения: 11189
Регистриран: вт апр 29, 2014 9:54 pm
Местоположение: Русе, жк. Здравец-север / Варна, кв. Левски

Мнение от nikolai kamburov » вт апр 20, 2021 5:06 pm

За жените в Тиндър установих, че имат доста комплекси и затова са там. "Да видят какво има" и в същото време очакват стотиците коментари, че са секси.
Признавам си и аз, че в началото като си направих Тиндър ...преди 2 год някъде, тръпнех в очакване дали ще ме мачват и пишат. Не крия, че и аз имам комплекси. Особено преди...сега почти нямам.
А Макс мисля е писал, че не си пада по изразени гейове.
Иначе и в моето уни имаше един преподавател, който се държеше мощно като гей и го ебаваха. Накрая се оказа, че има семейство и деца. И че просто си е такъв по-нежен.
Същевременно друг, който се държи напълно мъжки, разбрахме че е. И не се оплаквам, по-малко от 6ца не съм имал. :grin1:
"Вкаменелостите са буквите, с които Земята е писала своята история"
Ж.Кювие

wilkosz
Мнения: 26135
Регистриран: вт яну 09, 2007 2:51 pm

Мнение от wilkosz » вт апр 20, 2021 5:31 pm

Красивото и привлекателното е един мъж да е мъжествен и една жена да е женствена. Мъжкараните жени са отблъскващи, както и женствените мъже също са неприятни. Те не са виновни и не ги съдя, но просто са странни и не са привлекателни.
Ние имаме един колега, който работи на рецепцията и е ужасно женствен, никой не съм чул да говори, но мисля че всички знаят, че е гей. Дори длъжността му е женска, и начинът на говорене.
Мен никой там не ме е питал какъв съм, не знам дали зад гърба ми нещо са говорили. Само шефът преди 2 г. на коледното парти като бяхме насаме ме пита дали някога съм имал връзка с жена или с мъж. И му казах истината. До нас имаше само една колежка, тя чу. Те се изненадаха. После я питах дали е знаела, каза че не, никога не е допускала че може да не съм хетеро. А това е радващо, да не приличаш по нищо. :wink: :roll:
Die Vergangenheit ist Geschichte, die Zukunft ist noch ein Geheimnis, aber jeder neuer Augenblick im Leben, wie auch in der Liebe, ist ein Geschenk.

Потребителски аватар
SKYLINE
Мнения: 7791
Регистриран: пет ное 21, 2008 12:40 pm
Местоположение: Варна кв.Левски 77м.н.в.

Мнение от SKYLINE » вт апр 20, 2021 6:24 pm

Ами Макс като заговори за гейовете , не е правилно да го сравняваш с отношенията мъж-мъж и жена-жена :grin1: Трябва да го сравниш с нотношенията между мъж и жена , където има сексуално влечения и например ако са на подобна възраст и подобно ниво и статус винаги ще има задни мисли между тях :grin1: Почти невъзможно е да имаш приятелка жена - ей така просто да си говорите :D Освен ако , нямате бизнес отношения и семейства и всеки си знае границата.Но реално ако е готина пак ще има задни мисли няма как :grin1: Просто няма никаква логика хетеро мъж и жена да си бъдат просто приятели и да излизат на по бира и да си говорят за политика и времето примерно :grin1: И не се случва в реалния живот.Има някакви които се правят на интересни че били приятелчета но за мен това са глупости , или са хомо :grin1:

wilkosz
Мнения: 26135
Регистриран: вт яну 09, 2007 2:51 pm

Мнение от wilkosz » вт апр 20, 2021 6:56 pm

А винаги ли ви се случват такива мисли и желания ако сте насаме с жени?
Щото на мен рядко ми се случва да се появят към някого. Не съм животно, че да се появяват към всеки от съответната насоченост. Все пак не всеки може да е ваш тип. Само онези, които са ваш тип, и чрез които се случи химия, се поражда такова желание. А това реално е към много малък процент хора, повечето си остават безразлични за мен. Мисълта да се целуна с човека ми беше неприятна толкова, колкото и с жена. Въпреки, че никак не беше грозен, дори напротив. Но нямаше химия, нищо не се случи в мен, никаква искра. Това или се случва или не. Не можеш да изнасилиш ситуацията.
Die Vergangenheit ist Geschichte, die Zukunft ist noch ein Geheimnis, aber jeder neuer Augenblick im Leben, wie auch in der Liebe, ist ein Geschenk.

Windy
Мнения: 10399
Регистриран: вт сеп 22, 2009 1:26 am
Местоположение: София Челопечене/София Център

Мнение от Windy » вт юни 01, 2021 11:16 am

Аз ако съм пристрастен към нещо е сексът. В ситуацията на Макс щях да правя секс с човека, пък на другата сутрин кой от къде е. Но и аз не ставам за връзка - имам крещяща нужда от много лично време и пространство.
"Често нещата са по-прости отколкото си мислим че са и по-сложни отколкото сме способни да ги разберем.

Потребителски аватар
lancelot
Мнения: 8784
Регистриран: пет фев 08, 2013 12:10 pm
Местоположение: Паметника Левски 565м.

Мнение от lancelot » вт юни 01, 2021 11:21 am

Прочетох само последния коментар и мога да кажа, че към всичко може да се пристрасти човек. Изгуби ли се здравословната граница, дори любовта или секса или каквото и да е почва да разяжда човека отвътре. Обсебваш се и от позитивни емоции, почваш да изпитваш постоянна нужда и жажда, която не се засища с нищо. Бил съм в подобна ситуация, затова и аз също си държа на личното пространство.
The best view comes after the hardest climb!

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 59528
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » пон окт 04, 2021 12:07 pm

Забавят се научните изследвания, които показват директните увреди върху децата от ранното пребиваване във виртуална среда
Доц. Стоян Везенков: „Дигиталният хероин“ в детска възраст отваря вратата за бъдещи зависимости
Екраните компрометират способността на децата да се развиват, категоричен е специалистът по неврофизиология
04.10.21 в 10:33
Изправени сме пред забележителен феномен - пусков механизъм за развитие на зависимост от детска възраст - пребиваването от най-ранна детска възраст във виртуална среда или т.нар. екранни деца. Това е тезата на доц. д-р Стоян Везенков, специалист по неврофизиология.

Потребителски аватар
Mavrud
Мнения: 2809
Регистриран: ср дек 28, 2011 10:53 am
Местоположение: София, кв. Горна баня - 700 м. н.в.
Контакти:

Мнение от Mavrud » пон ное 15, 2021 4:30 pm

Аз съм пристрастен към секса, признавам си. Освен към климата и времето, разбира се.
Също да попитам, кой е макс за когото се говори на няколко пъти в горните мнения ? Такъв потребител май нямаме във форума ?
София, кв. Горна баня - 700 м. н.в.

Frape
Мнения: 6852
Регистриран: нед юли 03, 2011 8:29 pm
Местоположение: Добрич/Плачи дол - 260-300м.н.в

Мнение от Frape » пон ное 15, 2021 4:59 pm

Mavrud написа:
пон ное 15, 2021 4:30 pm
Аз съм пристрастен към секса, признавам си. Освен към климата и времето, разбира се.
Също да попитам, кой е макс за когото се говори на няколко пъти в горните мнения ? Такъв потребител май нямаме във форума ?
Wilkosz,преди се пишеше yogimax.
И аз обичам секса,но...само с жени. :D
Последна промяна от Frape на вт ное 23, 2021 9:53 pm, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Mavrud
Мнения: 2809
Регистриран: ср дек 28, 2011 10:53 am
Местоположение: София, кв. Горна баня - 700 м. н.в.
Контакти:

Мнение от Mavrud » вт ное 16, 2021 8:50 am

Ясно, защото бях убеден, че преди имаше такъв потребител.

А за секса - говоря принципно. Пък кога с кого са си лични неща. :)
София, кв. Горна баня - 700 м. н.в.

Отговори

Върни се в “Вредни пристрастявания”