ХЕПАТИТ (A, B, C...)

Предполагам всички са чували нещо по темата за "световната конспирация на фармацевтичните компании" (или просто за мизантропската, крайна комерсиализация) по въпроса около "болестоопазването". И някой да не е чувал нищо, тук е мястото да се говори за подобни неща... но основно просто за болести, разбира се :) ...

Модератор: mmirro

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 61456
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Хр. Смирненски/Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » чет май 05, 2022 1:30 pm

Проф. Виктория Дойчева: Много вероятно е този хепатит да се появи и у нас
В България засега няма установено заразено дете с остра форма на хепатит
Д-р Станимир Хасърджиев: У нас няма нито опит, нито готовност за спешна чернодробна трансплантация при деца
05.05.22 в 11:51
Заболелите деца в Европа са около 200, а около 10% от тях развиват тежка чернодробна недостатъчност. Все още причинителят на инфекцията остава неизвестен за медицинската общност.Във Великобритания броят на децата с остър хепатит с неизяснен произход достигна 145
Медицински доклад от 1924 година описва увеличаване на случаите на детски хепатит и след епидемията от испански грип през 1918 г.
05.05.22 в 11:25
...
Става дума за заразявания на деца под 10 години, а най-много са във възрастовата група от 1 до 5 години. Първият случай е бил засечен в Шотландия в края на март. На десет от заразените деца е бил трасплантиран черен дроб, но добрата новина е, че досега няма починало дете. Причината за появата на тази остра форма на хетатит продължава да е мистерия. Изследователите обаче са насочили вниманието си към семейство патогени, наричани аденовируси, които могат да причиняват най-пъстра гама заболявания, включително най-обикновена настинка.

От Световната здравна организация съобщиха, че аденовирус е бил засечен в поне 74 от случаите, докато Covid-19 е бил открит в други 20. Хепатитът не е обичаен страничен ефект при заразяване с аденовирус, при който най-честите симптоми са като при настинка с гадене и повръщане, така че учените се опитват да установят дали някакво съпровождащо заразяване с Covid-19 или други неинфекциозни състояния, като хранителни отравяния, реакция на лекарства или на метали, не играят някаква роля.
...

Отговори

Върни се в “Медицинско-лекарствени раздумки”