Тогава беше едрата градушка да, факт е че тогава беше втората година след 2005та, в която реално не усетих лято.
ПРОГНОЗНИ "ОПАШКИ" (04-05.2022)
Модератори: Radoslav Petkov, Бял облак, ncuxap, Hristo Chipilski, angilari
- meteo fen
- Регистриран: пон ное 18, 2013 12:06 am
Температурно си е идеално, но дефакто е сухо, този месец е най-валежния и това не е Ок дано компенсира следващите месеци, но е малко вероятно като изключим Юни.....
Последна промяна от meteo fen на ср май 11, 2022 8:17 pm, променено общо 1 път.
-
- Регистриран: чет юли 31, 2014 4:02 pm
- meteo fen
- Регистриран: пон ное 18, 2013 12:06 am
От вчера рязка промяна в опашките да, вървеше към норма -, но сега ще ме провали в турнира, аз хубаво си бях дал норма +, ама защо ли я смених!!yavor_zhekov написа: ↑съб май 14, 2022 12:54 amМесецът ще бъде норма + или наднормен като гледам опашките на ГФС и ЕС.![]()
![]()
![]()
![]()

- lancelot
- Регистриран: пет фев 08, 2013 12:10 pm
Хубаво е да се уточнява коя норма точно, понеже за май вече си има небренебрежима разлика между 61-90 и 91-20, а и честно казано е време като се каже норма да се има предвид най-съвременната.
Наднормено по всички норми ще е в повечето от следващите 10 дни, да кажем 7 от тях поне. Валежи според мен ще има, но на изолирани места и на който му върже. Най-вече в припланинските райони, но пак слаба работа.
Наднормено по всички норми ще е в повечето от следващите 10 дни, да кажем 7 от тях поне. Валежи според мен ще има, но на изолирани места и на който му върже. Най-вече в припланинските райони, но пак слаба работа.
The best view comes after the hardest climb!
Господа, следете класиците.
Забравете криоимбецилите.
viewtopic.php?p=727287#p727287
Май няма да бъде поднормен. Ще бъде плюс или с по-малка вероятност - норма плюс.
А лятото ще бъде неприятно горещо.

Забравете криоимбецилите.
viewtopic.php?p=727287#p727287
Май няма да бъде поднормен. Ще бъде плюс или с по-малка вероятност - норма плюс.
А лятото ще бъде неприятно горещо.

Нищо впечатляващо от към жега не се задава към момента. Да, уикенда и особено в събота ще има места с 30-ци в низините, но отново след това ще захладнее прилично до 7гр. на 850хпа. След това - около 25-28.05 се очертава затопляне, но има разминаване между ЕС и ГФС - според първите ще е прилично наднормено, а според вторите леко над норма. За последните дни на май и началото на юни засега има консенсусни темпетарути близки до нормата.Общо взето за низините се очертават комфертни летни дни с максове предимно 25-30гр. с някои по-хладни дни и няколко по-горещи дни. Има и изгледи за валежи.
Аномалията засега е -0,6 и най-вероятно месецът ще завърши норма-плюс, макар че ако "нагонът" на ЕС малко по-топло време се реализира, може да го докараме на +1.
Аномалията засега е -0,6 и най-вероятно месецът ще завърши норма-плюс, макар че ако "нагонът" на ЕС малко по-топло време се реализира, може да го докараме на +1.
Най-трудното нещо на света е да приемеш обективно реалността!
-
- Регистриран: чет юли 31, 2014 4:02 pm
Е ти каква жега очакваш в края на май, 37,38+?
Засега изглежда, че първата гореща вълна това лято за запада се задава около 25-27 май. Като нищо на места ще чукне 33-34 гр.
"Страхът е просто състояние на ума, а състоянията на ума подлежат на контрол и насочване" - Наполеон Хил, Мисли и забогатявай..
Не искам, просто не са рядкост 35+ през май. Даже май миналата или по-миналата година в София имаха 36-37. Сещам се и 2003-та как ни подкара с 37-38 още първите дни от месеца. Като бях в гимназията по 24-ти май също че имаше 35-ци. За отбелязване си е, че няма да има такива неща, защото някъде горе се говореше за юлска норма. 

Най-трудното нещо на света е да приемеш обективно реалността!