НЕ! на зависимостта ни от Съветска Русия! (2021-...)

Твърде много хора претендират, че разбират от политика, а дали наистина е така?
Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 62163
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Хр. Смирненски/Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » вт юни 07, 2022 2:22 pm

...
Покрай комичното на ситуацията има и нещо ужасно. Това е как много пишман-патриоти изпаднаха във възторг от думите му, без да разбират, че така сами се издават. Никой истински патриот не би търпял някой чуждестранен глупак да го обижда. А нашинките пишманчета са се снишили, по-ниски от тревата, по-тихи от шумолящите рубли.

Ако някой македонец запали знаме, пишман-патриотите се оплакват даже в Брюксел. Но ако някой човек на Путлер ни обиди като народ, пишман-патриотите се скриват страхливо.

Войната сваля маски. И всичко излиза наяве. Под маската на пишман-патриотите се подава озъбената от ярост паст на алчните путинисти, явни национални предатели.
...

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 62163
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Хр. Смирненски/Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » вт юни 07, 2022 10:04 pm


Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 62163
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Хр. Смирненски/Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » ср юни 08, 2022 12:57 pm

Ilian Vassilev
22h

Нямам идея, кой го и писал, но този материал е показателен за невъзможността човек потънал в руската газова икономика, да разбере логиката на глобалния пазар на природен газ и по точно на търсене, предлагане, цени и т.н.. Свят, в който президенти, премиери и министри не договарят сделки за доставки, нито цени, на природен газ.

Факт е, че Путин ако излезем от НАТО и ЕС, само заради този цирк, може да ни предложи газ и без пари. За малко време, ей така за шоуто.
Истината е, че Газпром се прецака със спирането на природния газ у нас. Уж трябваше да бягаме да се молим в Москва да ни пуснат природния газ, на техните условия, пък взехме че показахме на света и на себе си, че можем и без руски газ. И тук настъпи паниката - Газпром загуби пазар от 2 милиарда плюс лева, но не само Кремъл губи, губят и всички по веригата у нас, които има достъп до върнатите финансови потоци.

И сега всички вкупом и Газпром и подобни автори на материали, търсят начин да "спасят лице". За това е в ход кампания в полза на подновяване на договора с Газпром "на всяка цена" и също така да не се допусне отново "на всяка цена" дългосрочен договор за доставка на ВПГ.
...
https://www.facebook.com/IlianDraVassil ... RK8fPw9LTlПристигна първият танкер с втечнен газ от САЩ
7 юни 2022
Първият танкер с втечнен газ от САЩ вече е доставен в България няколко дни преди очакваната дата. Това съобщи енергийното министерство пред Би Ти Ви в понеделник.
Доставката беше договорена от Петков по време на посещението му в САЩ в началото на май. Руската "Газпром" беше монополист в доставките на газ за България до 27 април, когато едностранно ги прекрати в нарушение на действащ договор. Това наложи спешно реорганизиране и търсене на алтернативни източници.

Танкерът вече се разтоварва на терминал извън България, като все още не е ясно къде точно. През май премиерът Кирил Петков съобщи, че първият танкер се очаква на 8 юни, а вторият на 23-и.
...

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 62163
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Хр. Смирненски/Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » чет юни 09, 2022 4:48 pm

Ilian Vassilev:
2h

Основната цел на ДПС с предлаганата комисия за разследване на причините за забавяне на интерконектора, Турски поток и реакциите на правителството на прекъсванията на доставките на природен газ е да извади нужната информация, доколкото доставките на природен газ от САЩ и новите увеличени доставки от Азърбайджан са под условие да останат дискретни, тъй като са по-благоприятни от руския газ, за да не създадат напрежение у други клиенти.

Пеевски лично преговаря с Газекспорт за допълнителни доставки на природен газ и за инвестиции. ДПС просто са бесни, че са извън схемите този път с Азърбайджан и със САЩ.

Да припомним, заедно със спирането на доставките на природен газ от Газекспорт, спряха комисионните от повече от 200 милиона лева на година. Как ви изглежда това като една от мотивациите за сваляне на това правителство?

Въпрос - как точно министър Петкова, заместник министър Жечо Станков и министър Драгомир Стойнев ще се саморазследват? За един приятел питам.
https://www.facebook.com/IlianDraVassil ... UqCLLMP8cl

quittr
Мнения: 16454
Регистриран: пет фев 23, 2007 8:46 am
Местоположение: Русе

Мнение от quittr » чет юни 09, 2022 4:50 pm

В този ред на мисли - видяхте ли интервюто на Данчо Ментата сутринта? Толкова ядосани ДПС да сте виждали някога? :dontknow:
Най-трудното нещо на света е да приемеш обективно реалността!

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 62163
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Хр. Смирненски/Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » пон юни 13, 2022 10:53 am

Руските имоти във "вражеската" България
12. март 2022
България била враг на Русия. Това обяви путиновската клика тази седмица, след като включи страната ни в списъка с чужди държави и територии, които „извършват неприятелски действия срещу Русия“.

Как обаче този „враг“ кореспондира с разследването, разпространено наскоро от "Щаба на Навални" - бунтарската неправителствена организация на Алексей Навални.

Накратко, става дума за следното: чрез елегантни и не толкова елегантни схеми, парите за сметоизвозването в Хабаровск - най-големият руски град в Далечния Изток, се превръщат в "камара" скъпи апартаменти, автомобили и ваканционни имоти по нашето Черноморие. Те са собственост на Алексей Изотов - хабаровският "началник" на боклука, съпругата му Екатерина и двете им деца Антон и Мария. Фамилията е горд "съдружник" в четири фирми, регистрирани в България - “Бешикташ” ООД, “Морски Бриз - 2″ ООД , “Слънцеград” ООД и “Еритон” ООД, чрез които са успели да напазаруват сериозно количество апетитни имоти в гр. Бяла.
...
Това вече може и да е пускано тук, но е интересно, има интересни сведения за изкупуването на кило на страната ни от руските приятели, пардон, врагове, затова го пускам пак ;) ...

weather_master
Мнения: 15987
Регистриран: пон май 28, 2007 9:07 am
Местоположение: Sofia/Burgas

Мнение от weather_master » пон юни 13, 2022 11:09 am

Точно заради такива схеми закона в България трябват да се промени и за имоти на юридически лица да се налагат солени данъци. Същото трябва да стане и от 3-тия имот нататък на физическите лица. Ако го направят това, само гледайте какво продаване на имоти ще настане. :grin1:

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 62163
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Хр. Смирненски/Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » пон юни 13, 2022 3:02 pm

Огнян Минчев:

Времето да се каже "стига" е днес. България безмълвно се свлича в ничията зона
08:01 | 11 юни 2022
Не мога да разбера защо повечето свободни, разумни и независими публични говорители - журналисти, политически коментатори и анализатори, интелектуалци - пропускат "покрай ушите си" и не реагират на системните внушения на руската пета колона в България, която успешно вече повече от десетилетие безпрепятствено обръща на изток значителна част от общественото мнение в България?

Оригиналния статус на Минчев във Фейсбук.Калин Янакиев:

Откъде извира патологичното русофилство у нас
12 JUN 2022
Европа беше възприета като повторно усилие – след 1878 г. – да се интегрираме, не като завръщане у дома

И един дълъг коментар от Фейсбук на Огнян Минчев по повод на този анализ на Калин Янакиев:
Ognyan Minchev:
18h

Има две сериозни и потенциално много заблуждаващи грешки в този иначе интересен и полезен текст. Първата от тях е в твърдението, че между Освобождението и комунистическия преврат от 1944 г. "пренебрежимо малка част от българите ... успяват да изградят същинско национално самочувствие". Липсата на силно национално самочувствие може да се разглежда и като слаба национална идентичност, и - по-различно - като известна комплексираност и неудовлетвореност, аморфност - на българската национална принадлежност. Каквито и основания да са породили този извод, той не съответства на историческата реалност на българското национално развитие.

...

Второто - според мен погрешно твърдение на Калин Янакиев е, че в епохата след Освобождението „Европа“ се оказва непосилна. Българите и преди 1944 г., с изключение на крехко малцинство, не успяват нито да станат, нито същински да се самопреживеят като „европейци“. В това твърдение има известна истина, но само ако се вземат предвид две съществени условия. Първо, комплексът за "настигане на Европа" е общобалкански комплекс, породен от наложената самооценка, че докато Европа "се развива, ние сме били част от една чужда, неевропейска империя". Оттук - неистовия стремеж "да настигнем Европа". Оттук - целия балкански комплекс за Европа. Второ, недостижимостта и дистанцията между нас и Европа не е присъща за една много значима част от българския национален елит, съставена от хора, образовани и социализирани в Европа, които често ненатрапчиво, с ежедневните си усилия въвеждат в България ценностите, нормите и порядките на Европа. На тази Европа, която става наистина недостъпна и митологична след 1944 г., когато между България и Европа е опъната бодливата тел.
...

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 62163
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Хр. Смирненски/Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » пон юни 13, 2022 10:36 pm

Свилен Спасов в "ДЕНЯТ с В.Дремджиев", 13.6.2022
Свилен Спасов: за политическата буря в България, Весела Чернева, Кирил Петков и Асен Василев, както и Гроздан Караджов. Бившата журналистка от Ройтерс и Файненшъл Таймс Катрин Белтън в книгата си "Хората на Путин" предупреждава, че става въпрос за битка между цивилизация и алчност, за битката между демокрация и диктаторски пари/подкупи, за битката за умовете на хората, битка която Путин печелеше и заблуждаваше успешно Запада почти 20 години с пари, медии и манипулиране на данни и факти.

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 62163
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Хр. Смирненски/Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » вт юни 14, 2022 11:30 am

Премиерът очаква през юли внос на азерски газ по интерконектора с Гърция
14.06.22 в 11:00
"Всички прогнозираха септември, октомври, ноември – не, ще бъде отворена през юли месец", каза министър председателят днес във Велико Търново.

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 62163
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Хр. Смирненски/Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » чет юни 16, 2022 10:56 am


Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 62163
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Хр. Смирненски/Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » чет юни 16, 2022 11:15 pm

Христо Казанджиев: това, което прави в момента Русия е открита война с природния #газ срещу ЕС. Фактът, че са намалени доставките не само по Северен Поток1, но и по #Турски поток, показва, че доводът за повреден компресор е фалшив и показва цинизъм на #Русия - повишава изкуствено цените и препятства запълването на хранилищата. Това трябва да бъде достатъчно силен сигнал за България, че не трябва да разчита на #Газпром, а да сключи възможно най-бързо дългосрочен договор за втечнен газ и да увеличи доставките на азерски газ.
https://fb.watch/dHic8oSxXu/

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 62163
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Хр. Смирненски/Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » вт юни 21, 2022 12:57 pm

Азерски газ потече пробно по интерконектора Комотини-Стара Загора
От 1 юли започва снабдяването с договорените от България количества
19.06.2022 | 12:46
По тръбата ще постъпва пълният обем от азерски газ, но е възможна доставка на втечнен газ от САЩ, Катар, Египет и Израел.

Капацитетът на интерконектора е 3 млрд. куб. м. Количеството може да задоволи почти изцяло нуждите на страната, при изграждането на копресорна станция количеството може да се увеличи.

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 62163
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Хр. Смирненски/Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » съб юни 25, 2022 11:17 pm


Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 62163
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Хр. Смирненски/Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » вт юни 28, 2022 3:17 pm

Христо Иванов: България е част от много по-мащабна фронтова линия на Русия
27.06.2022
Със сигурност свалянето на това правителство е било от първостепенен интерес за Москва. Хвърлянето на България в още по-голяма управленческа криза е от първостепенен интерес за Русия, казва Христо Иванов пред ДВ.

Отговори

Върни се в “Политика”