Модератор: mmirro
Веган-протеините, които аз купувам, съдържат само чист протеин. Такъв си вземам от години, био и натурален без никакви подсладители, многокомпонентен, без соя, но с всякакъв друг веган протеин. Следните протеинови компоненти съдържа: грахов, тиквени семки, ориз, коноп, бадемов, слънчогледов, сусамов, от ленено семе, от чия. Дава най-пълен аминокиселинен профил, сравним с този от животинските протеинови шейкове. 25 евро за 1 кг истински протеин без боклуци и при това био.
Ако си натурално трениращ, качването на мускулна маса и мазнини върви ръка за ръка. Не би трябвало това да те притеснява. Т.нар. рекомпозиция(да поддържаш едно тегло и да променяш съотношението мускул/мазнина в полза на мускулната маса) е мъчително бавен процес и до голяма степен е невъзможно при нисък процент мазнини(какъвто подозирам, че поддържаш). От един момент нататък кантарът не върви ли нагоре не ставаш по-силен. Изключение е, ако си с наднормено тегло от прекомерна подкожна мазнина. Ако си дебел е възможно да сваляш тегло и да градиш мускул.
Никога не съм разбирал какво толкова специално намират хората в протеина на прах. За мен три големи яйца превъзхождат една доза протеин, пък бил той и в най-чистата му форма - изолат.