Идва ли катастрофа в Русия (заради автократизма на Путин)?

Твърде много хора претендират, че разбират от политика, а дали наистина е така?
raptor
Мнения: 1258
Регистриран: вт юни 17, 2008 7:05 am
Местоположение: Plovdiv

Мнение от raptor » пет юли 01, 2022 7:49 am

Целия конвой стана на скрап, много малка част само беше изтеглена в знак на добра воля, както сега се изтеглиха от Змийски остров, пак в знак на добра воля. Да де, ама добрата воля дойде след HIMARS, ама тва е друга тема.

Чук, СССР-ето как се разпадна, нали също имаше енергийна и хранителна обезпеченост и една камара държави от източния блок?

stratega
Мнения: 8325
Регистриран: пон окт 10, 2011 12:33 am
Местоположение: София, ж.к. Борово/с. Логодаж, 15 км. западно от Благоевград, 695 м.н.в.

Мнение от stratega » пет юли 01, 2022 9:52 am

4uk написа:
ср юни 22, 2022 7:32 pm
Ще видим в близките години, дали санкциите срещу Русия са постигнали целите си - да накажат повече Русия, отколкото тези които й ги наложиха! По-скоро ми се струва, че санкциите ще се окажат най-голямото самопрострелване на Запада и най-вече на Европа. На този етап икономическият ефект е обратен - Русия има 2 пъти повече приходи от износ, и е дала 2 пъти по-малко пари на Запада. Рублата вместо да поевтинее до 200 Р за 1$, поскъпна до 55 Р за 1$. Трудно е да накажеш страна, която е енергийно и хранително самообезпечена и граничи и е в дружески отношения с най-големия и евтин производител на всичко в света!
А това, че и блокираха руски пари и собственост по света е още по-голяма грешка, защото Западната система съществува именно заради чуждите пари, които независимо къде са спечелени се връщат отново и отново на Запад, като влогове, акции, дялови участия! А руския елит си беше така добре вграден в американската система - всичко им беше на запад!Оттук нататък Китай, Арабските петролни режими и всякакви други "политнекоректни", враждебни на ЛГБТ или престъпни пари постепенно ще редуцират авоарите, които държат на Запад, защото могат да бъдат конфискувани, ако не слушат! Умните няма да искат да имат виртуални пари в Америка, а реална неконфискуруема собственост някъде извън US и EU. Тогава няма да има кой да купи американския дълг,...което си е фалит!? Ама то откъде толкова далечна мисъл!?
Големи чудеса има да стават заради едната човешка глупост! Заради едни неизпълнени Мински споразумения хората с парите ще изгубят трилиони в пари, имидж и влияние!
А иначе Путин да го д..., но първо ний! Аз бих се лишил от с 50-70% от доходите си, само и само да живея в демокрация, а не при режим, тип "руский мир"! Въпрос на ценности! :flourish:
:thumbup:

Няма да ги постигнат. До известна степен ще направят обратното. Ще принудят руската икономика да се преструктурира и от такава, която получава наготово пари от износ на ресурси и после ги раздава, в такава, която да изгради и стимулира собствено производство. Това вече е някаква много реална и твърда база за устойчиво развитие. Вероятно ще има 2-3 години на тежка криза, но след това ще се получи обратното и 10 години от сега, ще са много по-добре, отколкото в момента.
Европа в същото време се самоубива. Но според мен няма да се стигне до крайности. Хората там всъщност не са толкова глупави, колкото ги представят. Никой няма да позволи да плаща 10 пъти повече, само за да може САЩ да си играят на война. Още в началото например германските бизнес организации изразиха протест спрещу евентуални санкции срещу газта, пак Германия само преди седмици се върна към кюмурО, което е нотка на разум и спрямо зелените политики, ако щеш може да вземеш и събуждането на хората в западните общества срещу ваксините, които им писна да ги правят на морски свинчета.

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 62574
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Хр. Смирненски/Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » ср юли 06, 2022 8:36 pm


Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 62574
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Хр. Смирненски/Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » вт юли 19, 2022 10:50 am

Какво наследство получава новият ръководител на Роскосмос?
19 юли 2022
...
"Фигурата на Рогозин е толкова трагична за руския Космос, не защото при Рогозин Русия престана да бъде лидер на световната космонавтика по количеството изстрелвания и липсата на перспективни проекти, а защото Рогозин използваше Роскосмос като инструмент за политически игри и шантаж. Той постави труда, както обича да казва, на стотици хиляди хора от няколко поколения в угода на собствените си амбиции и политическа конюнктура. Той проигра доверието към руската космонавтика и космическа програма и ще е нужно много време то да се възстанови и съвсем не е сигурно, че това ще стане".
...

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 62574
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Хр. Смирненски/Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » съб юли 30, 2022 2:33 pm

Жозефина Иванова:
3h

"Патриотите" в Русия не могат да разберат нещо съвсем просто, което се базира на елементарната житейска логика.
Ако човек има право на избор дали да живее в Туапсе (руски град около Краснодар - бел. Ж.И.) или в Маями, той по правило ще избере Маями.
В света има два модела на развитие, промотирани от две големи страни. Единият модел позволява от всяко Туапсе да направиш Маями. С другия модел можеш да превърнеш Маями в Туапсе.
Следвайки единия модел, можеш да получиш Ким Чен Ир, следвайки другия - Samsung, KIA, LG и т.н.
Чрез единия модел можеш да вложиш 50 млрд. в Сочи, но без значение: населението така или иначе ще предпочита да пътува до Анталия, където нещата са разработени според другия модел.
При единия модел хората живеят до 85 години, при другия - до 65.
При единия модел хората не затъват в калта, при другия те не просто затъват в калта - те там и живеят.
В единия модел хората (респ. обществото) признават своите недостатъци, анализират ги, правят изводи и ги поправят. В другия те имат комплекса "за честта на мундира" и не признават грешките си с магарешка упоритост.
При единия модел човек без висше образование може да създаде компания, чийто логотип струва колкото два военни бюджета на другия модел. А при другия модел човек може да се развива, само ако избяга от този модел при първия.
В единия модел се продава свободно стрелково оръжие и имат 5,5 умишлени убийства на 100 000, а в другия модел могат да те арестуват и затворят, че носиш джобен нож, и да имат 11,4 убийства на 100 000 население.
При единия модел се получава "Келвин Клайн". При другия - фабрика "Болшевичка".
При единия модел се създава ценна информация и хората се опитват без принуда да научат езика, на който тя се разпространява. Другият модел прокарва интересите на своя език чрез бой и бомбардировки.
Изводът: ако човек не е мазохист и няма някакви други психични отклонения, той избира Samsung, а не Ким Чен, Маями, а не Туапсе, да живее до 85, а не до 65 години. Хората искат да живеят по-дълго, какво да се прави.
Именно заради това, а не защото "Америка има ядрена бомба", хората гледат да са по-близо до нея и нейния модел, а не до тези, които искат да върнат фабрика "Болшевичка" и салама "Кучешка радост".
Надявам се, обясних го разбираемо."

Фикрет Мамедов, азербайджански политик
https://www.facebook.com/josephine.ivan ... Xz3ebmx8zl

bismarck
Мнения: 22632
Регистриран: чет май 29, 2008 12:18 pm
Местоположение: София, Видин

Мнение от bismarck » съб юли 30, 2022 4:46 pm

Меемет))
Меемет, пишката расте ли, вероятно е платен от стейтдепартмънта чрез някоя НПО, подобно на нашата Тони Фюрера да речем.
Истината е, че над 80 на сто от руснаците предпочитат Краснодар пред Маями - това е факт.
Самовнушенията, как Путин е луд, а руснаците - зомбирани идиоти постигат ефект на частично удовлетворение при уса-грантаджиите, но следва неизменно сблъсък с реалността - все нови и нови територии, докато не лишат Украйна от държавност - в пълния или частичен смисъл.
Когато си повтаряш, че черното е розово, по някое време неизбежно следва когнитивен дисонанс.
Обърнете внимание: да посочваш истината на доказано нерадекватни хора и твърденията им не е русофилия.
Само внимателна предварителна помощ за да приемат това, което ще последва.
Алтернативата е ядрена война. Възможна, малковероятна, но възможна.
Има и друга - да свалят Путин отвътре, но тя вече е почти невъзможна. Самата Левада (американско НПО) му дава над 80 на сто одобрение.
И "кансел-калчъра" е с основна роля въпросният среден руснак да предпочете Краснодар пред Майями в общия случай.

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 62574
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Хр. Смирненски/Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » вт авг 02, 2022 12:40 am

:grin1:


Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 62574
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Хр. Смирненски/Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » пет авг 05, 2022 10:34 pm

Била по "шорти" баси превода са направили тези :laughm: ... А фотката си е направо арт! :grin1:
Потресаваща Русофобия:
4h

Съдът в Санкт Петербург постанови да бъде унищожен iPhone 12, на който местната жителка Ирина Волкова е снимана по шорти на фона на Исакиевския събор, съобщава съвместната пресслужба на градските съдилища.
През март момичето беше признато за виновно в обида на вярващите и осъдено на 180 часа задължителен труд.
„В допълнение, магистратът осъди на унищожаване и iPhone 12, собственост на Волкова, и признат за веществено доказателство по делото. Всъщност за телефона на Волков тя реши да се бори в районния съд. Момичето поиска да не унищожават телефона, а да й го върнат. В крайна сметка обаче подсъдимата се отказа от жалбата си. Днес съдът прекрати производството“, съобщиха от пресслужбата.

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 62574
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Хр. Смирненски/Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » нед авг 14, 2022 2:56 pm

:grin1:
Genadi Garkov:
18h

Семьон Слепаков руски филмов продуцент и автор;
„Най-обикновеният руснак става сутрин, поглежда си японския часовник, мие си зъбите с китайска четка за зъби, нанасяйки върху нея българска паста за зъби, бръсне се с немска самобръсначка, мие се с френски сапун, маже лицето си с испански гел, кипва в шведски чайник вода, пие бразилско кафе, овкусявайки го с украинска захар и сметана, облича италианския си костюм, обува полските си чорапи и арабските си обувки, облива се с арабски парфюм, затваря входната си врата с две английски ключалки, сяда в немската си кола, включва японския си радиоприемник, избира радио „Европа плюс”, слуша задгранични песни, потегля по руски пътища и псува на руски език, заобикаляйки руските дупки и издатини, купува си два биг-мака и кока-кола от „Макдоналс”, пристига в офиса си, паркира колата си на паркинг, охраняван от швейцарска сигнализация и канадско видеонаблюдение, качва се във финландския асансьор, влиза в кабинета си с надпис на вратата „мърчандайзинг”, обажда се по американския си айфон чрез американската GSM мрежа, включва американо-китайския си компютър „Ай Би Ем” с американска работна система „Уиндоус”, включва пиндоския си интернет (пиндоски – жаргонно и пренебрежително-обидно за американски, б.м.), нанася на латиница електронния си уеб-адрес в американската социална мрежа, влиза в „акаунта” си и пише на руски: „Няма да позволим на Запада да пороби Русия! Не на европейските окупатори! Ще превърнем проклетите янки в радиоактивна пепел! Бий евреите и бендеровците! Русия е велика страна!”
https://www.facebook.com/genadi.garkov/ ... pWBnAjs9kl

quittr
Мнения: 16575
Регистриран: пет фев 23, 2007 8:46 am
Местоположение: Русе

Мнение от quittr » нед авг 14, 2022 3:00 pm

Това последното е много добро. :grin1: Според мен до няколко години руснаците ще усетят какво е пълната изолация и ще започнат граждански войни и Путин ще падне. За разлика от северонокорейците, са свикнали (поне отчасти) на лукса на глобализацията. Е, новият едва ли ще е цвете за мирисане, но чак такъв идиот едва ли ще е.
Най-трудното нещо на света е да приемеш обективно реалността!

stratega
Мнения: 8325
Регистриран: пон окт 10, 2011 12:33 am
Местоположение: София, ж.к. Борово/с. Логодаж, 15 км. западно от Благоевград, 695 м.н.в.

Мнение от stratega » нед авг 14, 2022 3:01 pm

Стринг явно е станал гербаджия :laughm: . Ето пост от същия Генади, само че няколко часа по-рано. Баце като е прав, е прав:

https://www.facebook.com/genadi.garkov/ ... DxSnYNVxbl


Изображение

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 62574
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Хр. Смирненски/Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » нед авг 14, 2022 4:32 pm

Emil Sokolov:
August 12

7 признака, че една империя загива.
В историята има фактори, които показват, че една империя е в упадък. В момента Русия покрива всичките 7 критерия за загиваща империя.
...
Който иска, да дочете :) ...
https://www.facebook.com/emil.sokolov.5 ... Z6zyzDnj2l

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 62574
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Хр. Смирненски/Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » нед авг 14, 2022 8:22 pm

И това :) :
Ilia Seliktar:
Yesterday at 6:11 PM

Руската автомобилна индустрия е повече мъртва, отколкото жива
Иван Рыбин, Свободная преса
- Няма план за спасяване на индустрията, "олигарсите" изнасят парите на конвейер
...
https://www.facebook.com/ilia.seliktar/ ... hRv3inHyml

Отговори

Върни се в “Политика”