МЕДИЙНИ БЕЗОБРАЗИЯ НА ВЛАСТИМАЩИ, на техни повелители и на техни лакеи

Твърде много хора претендират, че разбират от политика, а дали наистина е така?
Потребителски аватар
ivog_68
Мнения: 2841
Регистриран: пон дек 16, 2013 9:48 pm
Местоположение: Панагюрище 535м н.в.

Мнение от ivog_68 » вт апр 12, 2022 10:11 pm

viewtopic.php?f=28&t=2797&p=725672#p725672

Абе, то комай и тук във форума има обущари … ама баш обущари :wink: ...

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 63192
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Хр. Смирненски/Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » вт май 03, 2022 9:20 am

България се изкачва с 21 места в Индекса за свободата на словото
03.05.22 в 08:32
България се изкачва с 21 места в годишния Индекс за свободата на словото на организацията "Репортери без граници" и вече заема 91-во място, а не 112-то, както беше миналата година – това съобщиха от Асоциацията на европейските журналисти.

:deal: Хунтата падна и... :laughm:
...
Норвегия, Дания и Швеция заемат първите три места в класацията. Молдова (40 място) и България (91 място) отбелязват значителен напредък благодарение на смяната на правителствата и надеждата, която тази смяна носи за подобрение на ситуацията. Макар много медии в тези страни да продължават да бъдат собственост или контролирани от олигарси, отбелязва "Репортери без граници". Заради убийството на криминалния репортер Йоргос Караивас през април 2021 г., Гърция пада от 70 до 108 място и измества България като последна в ЕС в класацията.

На последните места се нареждат съответно Иран, Еритрея и КНДР.


Миролюба Бенатова: Изненадах се, че вече сме на 91-о място по свобода на словото
03.05.22 в 11:25
Анна Цолова, Миролюба Бенатова, Дарина Сарелска и Благой Момчилов се завръщат в Нов български университет с втори Мастър клас.
...
"Изненадах се, че вече сме на 91-во място, а не на 112-то по свобода на медиите според годишната класация на "Репортери без граници". За последен път страната ни е била под стотното място през 2013 година. За мен 2013 година никога не е била символ на свобода на словото, така че в този смисъл не виждам никаква победа, така че е въпрос на гледна точка. До каква степен политиците приемат да участват в наши предавания за мен е някакъв знак дали нещо се е променило или не. Моето усещане е, че липсва чак такова подобрение".
...

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 63192
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Хр. Смирненски/Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » нед май 08, 2022 6:27 pm

Георги Лозанов: В момента хибридната война е в много тежка фаза
08.05.22 в 13:39
"Предполагах, че България ще се изкачи с 21 места в класацията по свобода на словото на "Репортери без граници", защото един от критериите, който в крайна сметка е изречен през много други показатели, е до каква степен медиите предлагат медиен комфорт на управляващите."

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 63192
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Хр. Смирненски/Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » пет май 20, 2022 4:48 pm

Честно казано - 18.05.2022 Част 2 - Весислава Танчева - PR експерт, Веселин Стойнев - журналист
18.05.2022
Смущаващи въпроси за социологическите пророци. Задават ги PR експертът Весислава Танчева и журналистът Веселин Стойнев на фона на масовата хипноза, дело на провъзгласени за пийпълметрични гурута. Питаме къде са истинските граници на обществените нагласи и търсим начин да погледнем на социологията критично.

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 63192
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Хр. Смирненски/Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » чет юни 30, 2022 4:42 pm

Сашо Диков: Провалът на СЕМ е, че не събра кураж да не допусне Кошлуков до конкурса
30.06.22 в 12:41
"Големият провал на Съвета за електронни медии е, че не успя да събере кураж и да не допусне Емил Кошлуков (настоящ генерален директор на БНТ - б.р.) до конкурса. С това медийният регулатор щеше да даде знак, че става дума за нов състав на СЕМ. Четири от тях са сменени - две от президентската квота и две от новия парламент. Щеше да е знак, че тази нова власт излъчва нови хора с нов поглед."

Потребителски аватар
Leberkez
Мнения: 4788
Регистриран: пет мар 20, 2015 7:27 pm
Местоположение: София, жк. Младост-1, надм. вис. 603 м; Габрово, кв. Палаузово, надм. вис. 419 м.

Мнение от Leberkez » пон юли 18, 2022 1:40 pm

:deal: :deal: :deal:

Най-жалките опити за политическа пропаганда идват от сенилни старци като Дайнов, все още живеещи във фантазията на своята (абсолютно фейк) дисидентска младост.

Безкраен потоп писаници защо Западът, олицетворен от Вашингтон и Брюксел е "готин", "велик" и ако България иска да е "нормална (готина) западна държава" трябва безропотно да се подчинява на всеки политически диктат и сляпо да копира всяка културна мода, която е трендинг в средите на Демократическата партия в Туитър.

Само дето това го разправят старчоци на по 60-70 годишна възраст, които се опитват като полу-пенсионери да се правят на рокзвезди и да изживяват някаква младост, която я са изпуснали напълно, я просто им липсва. Цялата им политическа доктрина, лееща се неспирна интелектуална диария в Дойче Веле и къде ли още не, е само и единствено това.

Политическите писаници на хора като Дайнов могат да имат някакво минимално ниво на логическа консистентност само когато осъзнаеш, че са породени от дълбоката душевна слабост и комплекс на тези хора да се чувстват млади и готини. И затова политическите им убеждения буквално се изчерпват с това, което те са намирали за яко, когато (може би) наистина са били млади и готини.

Всичко е породено от гиганстки комплекс младото поколение да ти се кефи. "Hello, fellow kids" не просто като меме от кинокултурата, а като политическа доктрина и душевна диагноза. Но уви. Няма как да стане. Когато младите видят същността на тези хора, няма как да не бъдат отвратени. Няма нищо по-creepy и криндж от дъртак, който не се държи както подобава на възрастта му, а ларпва хипи рок звезда в пенсионерска възраст (и сигурно му се ще да пощипва студентки под полата).

Не искам да си представям колко е криндж да слушаш лекции на някой като Дайнов в НБУ. Да ти говори за хипи символиката на това, че руските дипломати били изгонени "на Джулая". Или пък да ти разправя за бурната му дисидентска младост когато са го репресирали по комунистическо точно него - синът на Александър Дайнов, член на ЦК на БКП и редактор на "Софийски новости".

Такива като Дайнов никога не са били "готини". Дори в собствената си младост никога не са били реални дисиденти, а деца на червената аристокрация, ползващи се с привилегии, които не са били по никакъв начин достъпни за простолюдието (кой би могъл да учи в Оксфорд през 70-те?). Иронията на живота не тези хора е, че именно защото са привилигеровани галеници въобще някога са могли да си въобразят, че са дисиденти.

Но най-жалко е когато в наши дни се опитват да ларпват дисидентство отново, когато абсолютно всичко, което казват и публикуват се чете като опорна точка на "Правдата" на Метрополията, която управлява нашата родна провинция. Точно това, което е работил бащата Дайнов, това работи и сина Дайнов. Само че в служба на различен господар.

Целият този пошъл цирк, симулакрум на младо про-западно дисидентство е изключително изтъркан. 2022-ра не е 1982-ра. Днес източна империя просто няма, а западната влиза в терминалната си фаза на културен криндж.

Просто се опитайте да гледате или четете някой режимен официоз като CNN или NYT. Най-популярните, най-готините и най-"в крак" с младото поколение публични фигури в САЩ са тези, които постоянно биват обвинени във връзки с Русия. Това не ви ли кара да се замислите? Напомня ли ви на нещо?

Когато Западът последно беше "готин", хора като мен (на под 30 години), дори не бяха родени. А бащата на Евгений Дайнов все още беше редактор на "Софийски новости".

Георги Вулджев-Фейcбук

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 63192
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Хр. Смирненски/Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » съб юли 30, 2022 12:10 pm

Евгений Кънев: Медиите са основен инструмент на олигархията да се държи на власт
30.07.22 в 11:10
Защо според икономиста Евгений Кънев: "бъдещето на промяната е основно в три неща – медии, медии, медии“ и как през финанси се овладява публичността – коментар в "Мрежата" по програма "Христо Ботев".

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 63192
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Хр. Смирненски/Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » пет авг 05, 2022 12:35 am

Комисията по журналистическа етика към Кошлуков: Публикуването на подвеждащи снимки е равно на изфабрикуване
04.08.2022
”Силата на образите в медиите налага спазване на правилата на професионалната етика при подготовката на фотографии и видео, предлагането им за публикуване, както и при тяхното представяне, ако се налага - в контекст и чрез съответна придружаваща информация. Фотографиите лъжат, медиите - не.”БНТ на Кошлуков пусна снимка на Кирил и Лена. А на Борисов с кюлчетата кога?
03.08.2022
Една “скандална” снимка обиколи за часове социалните мрежи и даде хляб за спекулации на тролове, хейтъри и близки до ГЕРБ и Борисов анализатори, журналисти и лидери на обществено мнение. Впоследствие се оказа, че снимката няма нищо общо с реалността. Неин горд автор - Българската национална телевизия. Въпросът е - защо обществената медия пусна в рамките на минути една свободна за интерпретации снимка, а удобно спести скандалните фотоси от Борисовата спалня, на която се виждат кюлчета, пачки евро и пистолет.

Потребителски аватар
itmpm
Мнения: 4333
Регистриран: нед окт 16, 2011 5:06 pm
Местоположение: Plovdiv

Мнение от itmpm » пет авг 05, 2022 9:14 am

Але бай Хой, снимка на кюлчета и Борисов до тях няма!!! Разбра ли! Може да има кюлчета и снимки на Борисов в спалнята, но по отделно, обща няма!!! Айде у лево, пропищяхте света с тези измислени кюлчета. Бахти и спам ботовете. Нали искате свобода на словото, сега Кошлуков ви виновен че киро е прост.

Що не публикува позицията на СЕМ, щото не ти изнася.


Кога БТВ, Нова и БНТ ще излъчат видеото от парапета???

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 63192
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Хр. Смирненски/Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » пон сеп 19, 2022 3:59 pm

Разследването касаеше ваксинирани депутати от "Възраждане" по време на протестите на партията срещу зелените сертификати и ваксините срещу Covid-19
АЕЖ реагира остро на проверката на държавни институции по разследване на Мария Цънцарова
Според Иван Радев има необичайна мобилизация на няколко държавни институции "да защитят нещо, което не отговаря на обществения интерес"
19.09.22 в 10:08
Асоциацията на европейските журналисти в България излезе с остра позиция по случая с разследването на журналиста от bTV Мария Цънцарова за ваксинационния статус на депутати от "Възраждане".

Цънцарова е била призована на разпит в МВР, преди това по казуса са били сезирали ГДБОП и Комисията за защита на личните данни, а от "Възраждане" са подали сигнал и до главния прокурор.

"Защитата на източниците на журналистическите разследвания е един от основните принципи в журналистиката и държавните органи нямат право произволно, когато не се налага, да предприемат действия за разкриването на източниците. Те нямат право да подлагат журналистите на натиск, на тормоз, да ги карат да разкриват източниците си, освен в точно определени от закона случаи", заяви пред БНР Иван Радев от Асоциацията на европейските журналисти.

Според Радев е налице "необичайна мобилизация на няколко държавни институции" да защитят нещо, което не отговаря на обществения интерес.
...

Отговори

Върни се в “Политика”