АНАЛИЗИ около актуалната вътрешнополитическа ситуация (2022-...)

Твърде много хора претендират, че разбират от политика, а дали наистина е така?
Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 63192
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Хр. Смирненски/Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » чет авг 25, 2022 12:40 pm

Как Борисов и Радев станаха партньори
24.08.2022
Мнозина смятаха, че между кабинета на Кирил Петков и президента Радев ще цари синхрон, скрепен от общ императив - "изчегъртването" на ГЕРБ. Случи се обаче друго.

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 63192
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Хр. Смирненски/Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » нед сеп 11, 2022 12:56 am

Арман Бабикян: „По резултатите се мерят нещата в политиката. Видя се три пъти, че така не става, а трябва да се свърши работа. Ние от една година предлагаме едно и също – Обединен демократичен фронт. Изчакахме до последния момент за общо явяване. Това не се случи и на следващия ден се оттеглихме. За нас е важно да свършим определена работа, затова се кандидатираме. За какво ми е да съм депутат, ако нищо не мога да свърша? Има два различни подхода, които са ключово важни. В единия случай гледаш цифричките и се опитваш да се наместиш спрямо тях, а в другия подход – лидираш политическите процеси и създаваш цифричките. Хората като видят силен национален отбор, тръгват след него.“
Николай Хаджигенов: „Не е важно кой ще спечели изборите с малко, а това, че ние гражданите ще загубим заради политически егоизъм.
Като не го разбират по лесния начин, ще го разберат по трудния. Доматите и яйцата не правят разлика дали си министър на енергетиката, дали си президент или руски посланик. За два петъка го докараха до там, че започнахме да се запасяваме с яйца. Като не разбират от дума, ще разберат от домати.“

Потребителски аватар
blue
Мнения: 10817
Регистриран: чет авг 27, 2009 5:59 pm
Местоположение: Бургас

Мнение от blue » нед сеп 11, 2022 1:10 am

И продължаваш да ни пускаш тия тюфлеци.... :shock: :palm1: :palm: :palm:
Сектата си казва думата. :?
Единственият начин да поддържаш разговор с глупака е да го игнорираш!
Стивън Кинг

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 63192
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Хр. Смирненски/Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » вт сеп 13, 2022 4:23 pm

"Опитът да се възобновят преговорите с "Газпром" е наивен и грешен"
Цветлин Йовчев: Лакейското поведение няма да помогне, ако интересите на Путин са да ни спре газа
"Ако Путин допусне поражение в Украйна, приключва във вътрешнополитически план"
13.09.22 в 13:03
"Ако се постигне мир в Украйна, това ще се първа стъпка към разрешаване на много последващи кризи от войната там. Този, който измисли формулата как и вълкът да е сит и агнето да е цяло, трябва да стане лауреат на Нобелова награда за мир. ... Поражението, отстъплението за Путин е абсолютно неприемливо, защото, ако той допусне поражение за Русия, това означава, че той приключва във вътрешнополитически план. Нито за Украйна, нито за демократичната общност, към която ние принадлежим, е допустимо да се позволи на Русия да постави под въпрос съществуващия световен ред и Путин да продължи да се опитва да реализира някакви имперски амбиции. Това е недопустимо, защото, ако позволим пробив в тази посока, това нещо ще доведе до последващи действия, които ще имат изключително тежки негативни последици върху целия свят, а най-вече върху тези държави като нашата, които сме зависими от ситуацията."
...

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 63192
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Хр. Смирненски/Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » вт сеп 13, 2022 10:57 pm

Методи Андреев в "ДЕНЯТ с В.Дремджиев", 13.9.2022

Методи Андреев: В България битката с корупцията беше "чудо за три дни" - както на президента #Радев, така и на министъра на регионалното развитие който изплати на близките до ГЕРБ строителни фирми парите за #Хемус, което като зам.министър не одобряваше. Българите трябва да внимават на #2октомври #ГЕРБ, #ДПС и #Възраждане да нямат повече от 121 депутата, защото в противен случай сценарият на #Доган за "експертно правителство", което да обслужва #Москва ще бъде осъществен.


Потребителски аватар
Leberkez
Мнения: 4788
Регистриран: пет мар 20, 2015 7:27 pm
Местоположение: София, жк. Младост-1, надм. вис. 603 м; Габрово, кв. Палаузово, надм. вис. 419 м.

Мнение от Leberkez » ср сеп 14, 2022 6:31 pm

:buble: :buble: :buble:Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 63192
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Хр. Смирненски/Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » ср сеп 21, 2022 11:11 pm

Кремена Кунева в "ДЕНЯТ с В.Дремджиев", 21.9.2022
Кремена Кунева: В България вече има #руски граждани, които искат статут на #бежанци. Сега не са много, но сме напълно неподготвени, ако и така вълна ни залее, без да сме се справили с първата. Да не говорим, че между руснаци и украинци може да възникнат конфликти заради шока от войната и натрупаните страх, недоверие и омраза.Щабът, създаден от Калина Константинова се разпадна и никой не пое функциите му. Имаме 24000 бежанци, настанени по бази и почивни станции, а само 7000 места, годни за ползване през зимата. Какво ще правим с останалите 17000?
Състоянието на всички обществени системи, с които като организация имаме досег - #здравеопазване, #образование, #социални грижи - е драматично! Администрацията, изградена от молела “#Борисов” работи за себе си, не за гражданите. Партийните назначения и калинковщината спират всеки опит за реформа.
Системите така са “настроени”, че работят заради финансирането, а не заради качеството на свършената работа. Имаме ресурс, но трябва да се интересуваме не само за какво да го похарчим, а и как точно.
Давате ли си сметка защо повечето частни #болници са кардиологии или неврологии? Защото това са най-скъпите пътеки в #здравеопазването. А инфекциозните отделения са все по държавни и общински болници и вечно недофинансирани.
Изводът е, че държавата ни има пари, но няма добро управление!
Ако успея да вляза в #парламента, ме чака много работа. Имам няколко основни приоритета, но всичките са свързани с тия трудно променящи се системи, за които говорихме - здравеопазване, #образование, култура, социални грижи, дигитализация и ефективна администрация.
За предстоящите #избори съм реалист. Давам си сметка, че обществото ни е отровено от #пропаганда и #манипулации, в плен на #страх и омраза, опасения от непосредственото бъдеще.
Особено в малките градове, навсякъде виждаме масови политически назначения - в администрация, в държавните фирми, дори в болниците.
Хората на #ГЕРБ са навсякъде, това е партията, която видимо държи в план държавните служители и ще ги използва по изборите.
И все пак, без да съм свръх оптимист, вярвам, че обществото ни се събужда!

Потребителски аватар
Leberkez
Мнения: 4788
Регистриран: пет мар 20, 2015 7:27 pm
Местоположение: София, жк. Младост-1, надм. вис. 603 м; Габрово, кв. Палаузово, надм. вис. 419 м.

Мнение от Leberkez » вт сеп 27, 2022 12:47 am

Не, че имa някaквa опacноcт де, aмa вcе пaк:
Както обичам да казвам - няма избори без поредния нов проект на Мая Манолова.

Според десетките й билбордове из София тя се борела срещу системата. Интересно какъв точно борец срещу системата (която и да е тя) може да бъде човек, който цял живот е отглеждан, расъл и е продукт на същата тази система.

По-голям представител на статуквото от Мая Манолова едва ли има. Започнала от БСП, дълги години депутат от БСП, Председател на Парламента от БСП, после Омбудсман, избрана, пардон назначена, с гласовете на ГЕРБ, после кандидат за кмет на София, подкрепена от БСП, сетне пак депутат, но вече в тандем с Бабикян, Хаджигенов и сие. А помните ли, че боркинята срещу системата миналото лято ни пробутваше Кирил Петков и Асен Василев (към оня момент служебни министри на Румен Радев) за редовен кабинет? Тогава ходеше да ги предлага, сега уж им е опозиция!

А помните ли, че същата тази Мая Манолова се снимаше с тях и си обещаваха взаимно партньорство през есента на 2021г. Сега вече им е опозиция.

Подобни политически кукувици трябва да бъдат изобличавани непрекъснато, защото хабят гражданска енергия, нямат ясна философия, а само пускат фишеци с цел да продължат да бъдат в същата тази система, срещу която уж се борят. И за последно - да ви напомня, че с гласовете на групата на Мая Манолова се върна безконтролното разкриване на секции в Турция.

Напомням всичко това, за да не се полъже някой, че госпожа "Аз предложих Пеевски" и "Шанс за Орешарски" се бори срещу системата. Тя е една от старите муцуни на същата тази система!
Да си знаете!

✒ КАРЛОС КОНТРЕРА

doncho
Мнения: 12592
Регистриран: нед апр 10, 2011 2:49 pm
Местоположение: кв.Левски, София

Мнение от doncho » вт сеп 27, 2022 4:04 pm

“Хемус”: да, спирането ѝ бе “идиотия”, но кога ще пътуваме до Варна по нея?

Тотално разсипаха всичко тия скапаняци. Бяха отделени 500 милиона в специална сметка, Асен Мошеника ги прибра. Приказките за раздадени аванси бяха за тъпаците, които естествено кълвяха. Нищо необичайно няма с аванс да се купува техника и материали. Откъде фирмите да извадят стотици милиони за това и да чакат държавата да им плати след години при завършването. Всичките тъпотии на Рашо Дамаджаната за чували с пари си останаха пръдни във въздуха, които идиотите вдишваха с удоволствие, твърдейки че вдишват фернски парфюм. Изобщо Асен Мошеника и Тъпата Комитова изсраха гигантски лайна и заедно с другия производител на екскременти Дамаджанов сега са водачи на листи. А идиотите ръкопласкяха на екскрементоотделянето и продължават да поддържат мошениците. Такъв е светът мошениците винаги виреят защото светът е пълен с идиоти.

https://www.24chasa.bg/mneniya/article/12589212

Да не говорим, че материалите поскъпнаха 2-3 пъти и сега за това трябва да се дадат стотици милиони повече. Но идиотите няма да държат сметка на Асен Мошеника и Тъпата коза Комитова, че заради тях сега трябва да се платят стотици милиони повече.
Игнорирайте идиотите, те са неспасяеми.

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 63192
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Хр. Смирненски/Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » ср сеп 28, 2022 12:24 pm

Галин Стоев в "ДЕНЯТ с В.Дремджиев", 27.9.2022
Галин Стоев: всяването на #страх е основното оръжие на #популистите. Проследете кой нагнетява страхове и кой се опитва да събужда низки #страсти у #гласоподавателя и ще разберете, че това е ментален феодализъм. Но няма #феодална структура, така както няма и #тоталитарна държава, които рано или късно да не рухнат под тежестта на генетично вродената си несъстоятелност.


Отговори

Върни се в “Политика”