НЕ! на зависимостта ни от Съветска Русия! (2021-...)

Твърде много хора претендират, че разбират от политика, а дали наистина е така?
Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 63192
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Хр. Смирненски/Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » чет сеп 22, 2022 3:03 pm

"Альоша" потъна в мрак в навечерието на Деня на независимостта
21.09.22 в 15:11 | обновено на 22.09.22 в 11:06
Община Пловдив спря художественото осветление на паметника „Альоша“ в нощта срещу 22 септември и в следващите два дни. Така градът се присъединява към инициативата „Мрак за светлина“, зад който застанаха десетки интелектуалци и общественици.

Преди дни те призоваха кметовете на София, Пловдив, Стара Загора, Бургас и Варна за Деня на независимостта в 00,00 часа на 21-ви срещу 22 септември, да изключат поне за 24 часа тока на осветяваните съветски паметници, символи на „една отминала и мрачна епоха“. Тяхното затъмнение ще обозначи жаждата на хиляди български граждани за онази светлина, която излъчват демократичните ценности на Европа.

В утрото на Деня на независимостта тези фигури на злото, потънали в тъмнина, ще символизират дългоочакваната, макар и малка, стъпка за преодоляване на зависимостта ни от Русия и нейната безрадостна роля за България, пишат инициаторите.
...


Доц. Йордан Ефтимов: В деня на нашата независимост трябва да мислим и за независимостта на другите
22.09.22 в 10:56
"Все по-малко политици ще бъдат на една позиция с един от последните представители на империализма и неоколониализма в съвременния свят. Скромно заявяваме позициите си спрямо гражданите на прибалтийските републики, на Чехия."

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 63192
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Хр. Смирненски/Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » чет сеп 22, 2022 5:21 pm

Ilian Vassilev:
11h

Фактите. Вчера суровият петрол марка Брент от много време насам за пръв път падна под 90 долара за барел. Ние внасяме марка Уралс - той пък следва да се продава с 23 долара на барел отстъпка, ерго за нас цената да бъде под 67 долара на барел.
Но виждате цените не падат под 3 лева. И това ни го дължи Лукойл през фирмата трейдър - Литаско и фирмата рафинерия Нефтохим. На месец обичайно внасяме около 3 милиона барела нефт, от които не по-малко от 80 процента е руския Уралс, за което получаваме и дерогация от ЕС. И тя ще действа и след 5 ноември т.г., когато влиза в сила пълната забрана за внос на руски петрол. Тоест парите, които българските потребители плащат отиват за войната на Путин в Украйна и за това да ни плаши с ядрено оръжие.
Какво прави правителство на Радев и лично той - вместо да използва държавата за да вземем и кесаревото и на потребителското - той се среща с ръководството на "виновника", удря един евтин пиар за бензина под 3 лева - като пропуска да отбележи, че трябва да е под 2,60 и така Лукойл през Нефтохим и Литаско продължава да получава имперска рента от нищоправещата българска управляваща класа в размер на 110 милиона лева. Не я плащат нито Радев, нито който и да е друг от тези по върха, а Вие.
Пак факт, че в последните месеци преработката в Нефтохим е скочила над 7 милиона барела на ден, заедно с износа и печалбите на Нефтохим.
Въпрос - тази позиция на Радев дали е плод на политическа импотентност или корист? За да не остане "валат", по думите на Георги Първанов, мултимилионера президент.
https://www.facebook.com/ilian.vassilev ... 67LCy7aNLl

Отговори

Върни се в “Политика”