УПОТРЕБА НА НАРКОТИЦИ

За цигарите, алкохола и наркотиците е ясно, но май има и други видове пристрастявания...

Модератор: mmirro

Потребителски аватар
itmpm
Мнения: 4355
Регистриран: нед окт 16, 2011 5:06 pm
Местоположение: Plovdiv

Мнение от itmpm » чет дек 12, 2019 11:21 pm

wilkosz написа:
чет дек 12, 2019 10:57 pm
Защо мислиш, че тревата е забранена в повечето прогресивни западни държави, за източните да не говорим?!
Полезните неща не се забраняват. На тези години сте склонни да сте лекомислени и да се водите по удоволствията. А истината е, че тревата нанася трайни късни последствия като халюцинации, безпокойство, нарушения в паметта и концентрацията, страхове и паники. На мен ми писа едно момче с молба за помощ, което е било на трева и оттам са се отключили панически разстройства, постоянен страх, неувереност, неспособност да работи, загубило е работата си, изобщо руинирало е живота си заради пустата трева. Иска, но не може да си върне предишното здраво състояние на психиката.
Ако можеш да намираш щастието и радостта в естествените неща, няма да имаш нужда да прибягваш към такъв вид съмнителни патерици.
И не не съм пробвал, щеше да е учудващо ако човек като мен би пробвал. Но съм виждал хора, които са пушили трева и не приличаха на себе си. Хилеха се като малоумни и зяпаха в пространството като пияни. Не бяха приятна гледка.
Много точно казано. Да търсиш щастие с трева е голяма грешка. Но всеки си решава в крайна сметка. Само като се замисля дилърите какви пачки правят и какви коли карат - спонсорство на кримиконтингента. Лично за мен този пост си е за изтриване, има малки деца тука, и да четат това от батковците, не е добре.

Потребителски аватар
nikolai kamburov
Мнения: 12040
Регистриран: вт апр 29, 2014 9:54 pm
Местоположение: Русе, жк. Здравец-север / Варна, кв. Левски

Мнение от nikolai kamburov » пет дек 13, 2019 12:05 am

Аз съм навит да проведа един конструктивен спор относно тревата. И относно всички останали пристрастяващи вещества. Ама не да ми се каже отсреща: " аз гледам лапетата пред блока как пушат и колко тъпи стават "...не с такива доводи. А с реални.
Естествено, че редовната употреба вреди, дали много или не толкова, няма значение. Но всъщност това не е ли меродавно и за абсолютно всичко останало?
Някой изобщо има ли реална преценка по темата или ще сме в позицията на масово отрицание, защото така са ме възпитали или защото сме консервативни?
Аз с 2те си ръце (смсл пишейки) мога да ви покажа понякога колко ограничени са иначе на пръв поглед едни доста ерудирани хора. И този форум е най- доброто място за целта, всъщност.
Ама и такива хора няма да има, защото е много по- лесно да кажеш "ауе кви са тия простотиЙ уееее", отколкото да влезеш в една смислена полемика с някого, дори и този "някой" да е на 20г.

Понеже надали ще се намери някой с време, за да си кажем нещо смислено (ей, пусто време, все не стига :lol: ), Стринг, по твоя преценка може и да триеш. Нека не давам пример на децата, как ще заспя иначе довечера... :-? :grin1:
"Вкаменелостите са буквите, с които Земята е писала своята история"
Ж.Кювие

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 64059
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Хр. Смирненски/Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » пет дек 13, 2019 12:15 am

То и употребата на алкохол е изключително вредна, пристрастяваща, твърде често прави хората общо взето да се държат като обикновени свине, ерозира личността на пиещия, разваля семейства... да продължава, ли? Но, за съжаление не е забранена ни най-малко официално. Силно се съмнявам, честно казано, че употребата на трева е по-опасна и с по-лоши последствия за обществото, особено пък по начина, описан от nikolai kamburov. (Изобщо не твърдя, че всички подобни психотропни вещества, барабар с алкохола, не са изначално вредни за личността, повече или по-малко, нищо подобно не съм казал. :) ) Казах каквото имах да казвам точно по тази тема, честно казано тя не ми е особено интересна в момента, така че оставям който иска да продължава дискусията, без повече мое участие :) ...

quittr
Мнения: 16696
Регистриран: пет фев 23, 2007 8:46 am
Местоположение: Русе

Мнение от quittr » пет дек 13, 2019 12:38 am

На голям процент съм съгласен с мнението на Макс тук. Просто няма как дишането на изгорели газове да полезно (аз също все още не съм и разбрал как може точно да е приятно). И цигари съм опитвал, и трева - и двете са ми горе-долу еднакво противни.
Не знам каква е тая пропаганда за тревата колко е безвредна. Не, не е по-безвредна от цигарите. Вдишват се също голям брой канцерогени, освен това има проучвания, че се нанася вреда на черния дроб - по гастроентерология го учихме. Също така се увеличават многократно психозите при пушещи, както и при други наркомани. Затъпяването също е феномен, който лично съм виждал сред пушещи трева. И не, не са тъпи, напротив. Един колега от курса ми - беше умен, тренираше и беше мускулест, хвана си прилично гадже, не близваше нито алкохол, нито цигара. Сприятели се с грешни хора и започна да пуши по няколко пъти на ден и само след няколко години резултата беше потресаващ - спря да тренира, стана много слаб, спря да учи и го късаха на доста изпити, хилеше се ей така за нищо, гаджето го заряза.
Има съставка THC, коиято евентуално може да е полезна. Но трябва да е извлек, защото като се съчетае с останалите вредни, резултата не е добър.
Тъй като имам преки наблюдения върху циротици - мога да ви кажа и че съм пряк свидетел и алкохолът до какви ужасни поражения води. Но просто е бизнес за милиони...
За цигарите също е ясно, почти всички тежко болни пушат, продължават да пушат и в болниците. И после - ау че лош въздух дишаме, мъглата е виновна. :lol:
Най-трудното нещо на света е да приемеш обективно реалността!

Потребителски аватар
Radoslav Petkov
Мнения: 43625
Регистриран: пон дек 17, 2007 1:46 am
Местоположение: ДУПНИЦА 551 м.н.в. // София "Толстой" 532 м.н.в.

Мнение от Radoslav Petkov » пет дек 13, 2019 12:42 am

Ники, просто опознаваш себе си и живота. Има два варианта - опитваш, след година, две, пет, десет решаваш и забравяш, че си го правил или поемаш по пътя на следващата наркотична фаза като неусетно 10-тата слимара вече не те "лови" (и отиваш към пико, мико, и т.н.). Средно положение - трудна работа (не е невъзможно, но не ми се вярва...)

Та за тревата мога да пиша много. Не защото съм я употребявал редовно, а защото съм я "проучвал" със сетивата си от време на време в годините назад. Но знай, границата е толкова тънка и несъзнателна за много хора, че един ден се "събуждат" наркомани (заслепени от полезните и свойства и бленувайки за легализация). Имам много живи примери. Много е важно да знаеш че контролираш процеса. Бай дъ уей голяма смрад е и хич не ми харесва. Иначе реално е по-безвредна за дроба от тютюнева цигара (или поне така се чувства), но най-добре се приема с тютюнев дим. Не съм я опитвал от години (не че и някога съм я пушил сериозно, само периодично през месец, два, пет време, когато се е отдавала ситуация). И се радвам че се е случило така :lol: За дроба Ок. Но ментално... конопа изостря сетивата, мозъка работи на други обороти. Един предмет го разглеждаш така многостранно с една мисъл (секунда време), както никга не би го сторил в ежедневието. Един човек по същия начин. Скенираш го като рентген. Това е ментално изтощение. Когато прекаляваш с това дълго време, ментално не можеш да се възстановиш и забозбваш. Спира да те хваща и отиваш към синтетика. Може да минеш на кока, а когато парите свършват ('щото коката е скъпа), свършваш на херц и си бай бай. Представи си го само..
Метеорологична станция "Дупница" в югоизточната част на града, онлайн :
http://www.stringmeteo.com/stations/dupnitsa/
http://www.stringmeteo.com/stations/aut ... ?gen=t#sel

Потребителски аватар
elenaRudolf
Мнения: 5037
Регистриран: пет фев 08, 2013 9:35 pm
Местоположение: София - кв. Лозенец (около 560 м.нм.в.); Созопол

Мнение от elenaRudolf » пет дек 13, 2019 9:06 pm

И аз съм опитвал трева, и то не 1 и 2 пъти. Много пъти съм пушил, но за последно беше преди около 15 години. Израснал съм в много консервативно семейство, майка ми и баща ми не са пробвали (всъщност не мога да съм напълно сигурен). Ако баща ми е знаел, сигурно би ми раздал яките шамари. А съм пробвал поне 20 пъти, най-вече в 11-и клас и първите студентски години. В началото беше като сме се събирали на рождени дни; не знаех как да я пуша. Мислех, че е като цигара (всъщност пушач, който си купува цигари никога не съм бил, но съм запалвал ей така - от калпазанлък). Та, понеже цигарите по принцип ме отвращават, винаги съм гледал като вдишам и почти веднага да издишам, за да не си навредя. :grin1: И правех така и с марихуаната и само ставаше пушек и разправях ''на мен нищо ми няма, въобще не ме хваща'' :grin1: А то не било така, т.е. докато съучениците не ми казаха, че се прави по друг начин: вдишваш, задържаш максимално докато те надуе (и не можеш повече) и тогава издишваш. И тогава вече става абсолютен чук, и то буквално от две дръпвания. Като станеш да се поразходиш, може и да си помислиш, че ходиш ''на въздушни възглавници''.
Значи последния път, преди около 15 години, бяхме в една градинка след работа с един колега и си въртяхме една цигара марихуана с момичетата от един клас на близкото училище, които познавахме. Аз събирах смелост да поискам телефона на едно момиче и затова се навих да пуша в тая градинка. След като се напуших здравата и почти сам не си разбирах какво говоря, си тръгнах, отидох там където беше тя и ѝ поисках телефона. Най-интересното беше, че ми го даде. :laughm: Даже после излизахме. Тя имаше малко криви зъби, но иначе си беше окей. Първа година студентка. Ходихме на центъра в ''Сладоледената къща'', където тя си покани трите най-добри приятелки да ме запознава с тях и аз малко се провалих, защото едната беше уникално красива, при това дъщеря на кмета или зам. кмета на града Хикс, а аз бях срамежлив и кръстосаният разпит от четири жени ми дойде в повече.... (А в деня, когато се напуших, поледния ми случай, след като ѝ взех телефона се прибрах вкъщи и бях толкова спрял, че седях на тоалетната чиния около 3 часа и накрая заспах. Държа ме два дни, доколкото си спомням).
След всичко казано, само да отбележа, че съм против. (Аз съм против всякакви упойващи вещества, против алкохол, цигари и т. н. Особено пък тревата много зависи какво качество е, обаче каквато и да е, според мен и съвсем малкото прекаляване има не добри последствия. Съветвам по-младите да не пушат, или да пробват съвсем инцидентно). Абе всеки знае себе си. :wink:
"Миналото е минало, а в бъдещето духат бъдещите ветрове..." /японска поговорка/

Geogri Zahariev
Мнения: 6052
Регистриран: съб яну 28, 2012 6:40 pm
Местоположение: Враца (Vratsa), ж.к. Дъбника, 340 м.н.в.

Мнение от Geogri Zahariev » пет дек 13, 2019 9:32 pm

Френската гимназия
Господ нея пази я ...
Браво на елена!

wilkosz
Мнения: 27806
Регистриран: вт яну 09, 2007 2:51 pm

Мнение от wilkosz » съб дек 14, 2019 2:00 am

Гледам в много добра насока се е развила дискусията. Точно същото са ми разказвали, че се изострят сетивата и гледаш на заобикалящата те среда по начин, по който без наркотици никога не можеш да погледнеш. Т.е. това са изкуствени способности. Всичко, което и е необходимо, ни е дадено. Без патерици. Ето защо не уважавам Кастанеди, Шамани и прочие халюцинатори-гурута. Бягам надалеч от тях. Уважавам способностите, постигнати по естествен начин, като на йогите, без пушене и тъпкане на вредни субстанции в тялото.
Ето тази вечер съм на коледно парти с фирмата. Отначало е хубаво, приятни разговори, вкусна здравословна храна, веган избор голям. Игра на карти, разменяне на подаръци. С напредване на нощта се преместиха всички в бара, силна музика, пият, надвисват се. Аз не пия, стана ми скучно и ми се доспа и се прибрах в стаята си. Не е ли по-добре да слушаш тялото си и да го пазиш чисто, да му даваш потребностите, от които има нужда като чиста храна, достатъчно сън, вместо да го изтезаваш с алкохол, трева, цигари и безсъние? Утре ще се оплакват, че ги боли глава и са недоспали. Както всяка година. Хем тука пият културно, не се излагат като свини, пак си личи и пак ги трови.
Хиляда пъти съм благодарен, че ми е дадена дарбата да виждам и да не се видя по стадото. Никога не съм вършил нещо, което е модерно само защото другите го правят. Имам си вътрешен компас, правя само това, което ми идва отвътре.
Die Vergangenheit ist Geschichte, die Zukunft ist noch ein Geheimnis, aber jeder neuer Augenblick im Leben, wie auch in der Liebe, ist ein Geschenk.

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 64059
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Хр. Смирненски/Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » пет яну 22, 2021 6:19 pm

„План Б“ – една постановка за зависимостите от алкохол и наркотици
22.01.21 в 17:44
Михаил Милчев е режисьор на постановката „План Б“ - документален спектакъл за зависимостите. Постановката ще бъде представена в Сити Марк Арт Център на 22 и 23 януари от 19,30 часа.
„Това е една моя стара идея. От доста години я обмислям. Появи се заради това, че около мен си отидоха страшно много мои приятели - отидоха си поради много нерешени свои проблеми, които се опитват да компенсират с алкохол и наркотици“, каза в предаването „Нощен хоризонт“ Михаил Милчев.

„На мен ми се стори, че трябва да се говори за това. Аз самият също имах проблем, но преди 5 години получих помощ и реших, че това, което съм получил искам да го предам по нетрадиционен начин - чрез трибуната, с която разполагам, а именно театралната сцена“, добави той.

За реализирането на спектакъла е отпуснато финансиране от Министерството на културата. В постановката са разказани истинските истории на хора, преодолели различни проблеми.
...


Михаил Милчев: Винаги има изход, винаги има „План „Б“
22.01.21 в 13:55
Документалният театрален спектакъл „План „Б“ гостува на сцената на Сити Марк Арт Център на 22 и 23 януари. Представлението е създадено по идея на актьора от театър „София“ Михаил Милчев, който е и режисьор на постановката, а драматург е Яна Добрева. Спектакълът„План „Б“ е изграден на основата на интервюта с реално съществуващи хора, страдащи от алкохолна или наркотична зависимост.

Иначе, преди 3 години изкарах един практически курс-семинар на тема "Себереализация чрез актьорско майсторство", воден от него, и останах с доста добри впечатления :) , тогава той също спомена за бившата си зависимост от алкохола, която едва не го е погубила...

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 64059
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Хр. Смирненски/Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » съб окт 23, 2021 2:17 pm

Събота - ден за кокаин
15.09.2020
Консумацията на кокаин расте от години. В Германия това вече не е само дрога на богаташите. Доказва го един интересен факт - погледът към отпадните води на големите градове.

bismarck
Мнения: 22950
Регистриран: чет май 29, 2008 12:18 pm
Местоположение: София, Видин

Мнение от bismarck » пон авг 01, 2022 5:25 pm

Трябва и за двуазотен окис да се отвори тема.
Чудя се и се мая на медийната истерия по тоя наистина безобиден сам по себе си, газ.
И най-ще се кефя като хванат някой продавач, за какво ще го гепят, освен за нерегистрирана търговия)
Това във връзка и с вече сриващата се държавност, и с качеството на метериала от една съседна тема.

Поне 3 дни миналата седмица някаква възмутена майка обясняваше из 50 медии, как момчето и не е виновно, а тия дето му продали патрончето. А момчето - мъртвопияно, на 15, ама двуазотният окис и пак обществото са му виновни за това, че е тъп малък разглезен СКОТ.

Два въпроса ще ви отговорят и на питанката за изчезването на нацията и държавата: 1. Дали дегенератчето е знаело елементарната формула на окиса. Не, на кокаина и аз не я знам, ама след като в 6 клас сам си синтезирах и го опитах (газът, не кокаин, чак такъв корифей не съм!), реших, че не - весело е, но после боли глава и умират мозъчни клетки :) По-добре добрия стар качествен алкохол и 2. Колцина от вас разбраха за какво говоря след първото изречение: без контекста надолу у без чичо Гугъл. За няколко съм абсолютно убеден, че са на акъла на добитъка.

Windy
Мнения: 11056
Регистриран: вт сеп 22, 2009 1:26 am
Местоположение: София Челопечене/София Център

Мнение от Windy » чет ное 24, 2022 5:21 am

Stringmeteo написа:
съб окт 23, 2021 2:17 pm
Събота - ден за кокаин
15.09.2020
Консумацията на кокаин расте от години. В Германия това вече не е само дрога на богаташите. Доказва го един интересен факт - погледът към отпадните води на големите градове.
Ето защо е нужна пълна легализация, както в случая с алкохола. Никакви мерки (освен образованието) не могат да намалят потреблението, но поне да няма свързана с това потребление и производство престъпност!
"Често нещата са по-прости отколкото си мислим че са и по-сложни отколкото сме способни да ги разберем.

Plam
Мнения: 252
Регистриран: вт авг 16, 2022 12:17 pm
Местоположение: Дивотино, 790 м. надм. в.

Мнение от Plam » чет ное 24, 2022 6:49 pm

О, така дали няма всеки да се изкушава.

Отговори

Върни се в “Вредни пристрастявания”