Това е твърде садистична констатация спрямо зимоманите, но пък е вярна!

Модератори: mmirro, Radoslav Petkov, Бял облак
Аз виждам в линка ти бюлетина за 2021, който явно е издаден през месец септември 2022zabravi написа: ↑чет яну 12, 2023 10:46 am...
Линкнали си бюлетина за ноември, на който пък пише че е за септември, явно щото нимхаджии ги мързи да гледат.![]()
Годишен хидрометеорологичен бюлетин 2021
Цъкни на линка в мнението на йочето и ще видиш отгоре Месечен хидрометеорологичен бюлетин на НИМХ, септември 2022 г., а като погледнеш първата страница пише бюлетин за ноември 2022. Аз съм линкнал правилният, за който говореше той.Stringmeteo написа: ↑чет яну 12, 2023 11:00 pmАз виждам в линка ти бюлетина за 2021, който явно е издаден през месец септември 2022zabravi написа: ↑чет яну 12, 2023 10:46 am...
Линкнали си бюлетина за ноември, на който пък пише че е за септември, явно щото нимхаджии ги мързи да гледат.![]()
Годишен хидрометеорологичен бюлетин 2021...
„От това, което знаем, може да се каже, че перспективите за климата в България са за известно засушаване в следващите десетилетия, паралелно със затопляне“, очерта в интервю за Радио Благоевград близкото бъдеще за климата доц. д-р Емил Гачев от катедра “География, екология и опазване на околната среда” в Природо-математическия факултет на Югозападния университет в Благоевград. В тази връзка той прогнозира продължаваща тенденция на свиване на двата микроледника в Пирин планина, така като от средата на ХIХ век насам те са намалили площта си между една четвърт и една втора, а има и такива, които са изчезнали напълно.
...
Твоите изчисления доста добре кореспондират с този архив въпреки закръглените месечни суми за голяма част от месеците:
Няма ли вероятност от НИМХ да издадат нов Климатичен справочник? Трябва да ни уведомят за мащабите на климатичните промени. Сега това е модерно. Нали спасяваме планетата.Stringmeteo написа: ↑пон яну 30, 2023 2:14 pmИ на база само една година няма как по тази методика да се получат точно истинските нови валежни норми, с които работят в НИМХ...
То да ти кажа специално криенето на данните много повече ми мирише на турбо-десен капитализъм
А може НИМХ, противно на останалия свят, да изпълнява някаква антизатоплистка адженда. Преди през соца са били по-отворени да дават информация, а сега в ерата на ГЗ работят като секретна организация.Stringmeteo написа: ↑пон яну 30, 2023 3:37 pmТо да ти кажа специално криенето на данните много повече ми мирише на турбо-десен капитализъм, но ти тези неща би трябвало да ги разбираш по-добре, нали си изкушен по темата?
![]()
Просто си просят пари, които все не им стигат и решават, че с нашите данъци могат да ни продават информацията, която е уж свободна и тяхно задължение. Да си поискат просто повече бюджет от държавата и да публикуват без да крият от данъкоплатеца, това което е публична информация! Аз предложих преди време да направим нещо по въпроса иначе нищо няма да се промени.Victus написа: ↑пон яну 30, 2023 5:11 pmА може НИМХ, противно на останалия свят, да изпълнява някаква антизатоплистка адженда. Преди през соца са били по-отворени да дават информация, а сега в ерата на ГЗ работят като секретна организация.Stringmeteo написа: ↑пон яну 30, 2023 3:37 pmТо да ти кажа специално криенето на данните много повече ми мирише на турбо-десен капитализъм, но ти тези неща би трябвало да ги разбираш по-добре, нали си изкушен по темата?
![]()
![]()