"НАТУРАЛНИ" ПРОДУКТИ И ХРАНИ?

Предполагам всеки е чувал и има представа какво включва понятието "здравословен начин на живот". Или греша? :)

Модератор: mmirro

wilkosz
Регистриран: вт яну 09, 2007 2:51 pm

Мнение от wilkosz » нед дек 19, 2021 12:51 pm

Не ям соя, или ако ям, тя е био, а биото никога не е генетично модифицирано. Опита се да намериш слабо място, ама няма. :flourish:
А за месото, което е инжектирано с растежни хормони и други боклуци, дето го ядеш, няма нужда да ти обяснявам до какво може да доведе. И после ах хората изненадани, че имат рак.
„Едва когато започнете да плувате срещу течението, осъзнавате колко много мръсотия идва към вас.“

quittr
Регистриран: пет фев 23, 2007 8:46 am

Мнение от quittr » нед дек 19, 2021 1:07 pm

Нямам такава цел, просто за мен беше интересна информация и е добре и веганите са осведомени, защото знам, че голяма част прекаляват със соята.
Те и растенията са пълни с нитрати, пестициди и какво ли още не... Въздухът е пълен с мизерии, особено в големите градове. А какво ни се е паднало от генетичната лотария засега няма как да знаем. Самото прекаляне с целулозата (което при ядене само на растителни храни е почти неизбежно) може да има неблагоприятни последствия, като язви, гастрити и чревни проблми. Да оставим на страна хранителните дефицити, които могат и добавки да се набавят. И това го видях и в практиката - имаше жена в спешното, която беше веганка и пристигна с 30 хемоглобин и кървяща язва и впоследствие почина. Не казвам че на 100% това е била причината, но е доста вероятно.
Иначе в оптималните дози целулозата е много полезна и в западния тип хранене е много дефицитна.
Макс, ти се стремиш към идеални и перфектни неща в свят, който е несъвършен.
Според мен трябва да се намери един оптимален баланс - без лишения и без крайности в нито един аспект от живота. :D
Най-трудното нещо на света е да приемеш обективно реалността!

Stringmeteo
Site Admin
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » вт апр 05, 2022 10:14 am

Най-консумираното в Америка масло причинява генетични промени в мозъка
27 януари 2020
Често използвано масло в бързата и пакетирана храна в САЩ може да причини неврологични състояния като аутизъм, болест на Алцхаймер, тревожност и депресия, установи ново проучване на Университета на Калифорния, Ривърсайд (UCR).

:hmm:

Потребителски аватар
nikolai kamburov
Регистриран: вт апр 29, 2014 9:54 pm

Мнение от nikolai kamburov » ср апр 27, 2022 9:10 am

Купих си едни бисквитки с овесени ядки, слънчогледово олио и шоколад. Естествено брашно и дозина добавки. Изядох към 7-8 преди да забележа, че по шоколадовите парчета има някакви неща. Виждал съм побелял шоколад от старост, но това е супер различно и не се сещам къде другаде да питам освен тук. Някой знае ли какво e това нещо? Прилича на яйца?

Изображение
"Вкаменелостите са буквите, с които Земята е писала своята история"
Ж.Кювие

Stringmeteo
Site Admin
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » вт юни 07, 2022 9:21 am

На 7 юни се отбелязва Световният ден за безопасността на храните (видео)
На този ден 07 юни
За пръв път през 2019г. Световният ден за безопасност на храните се отбелязва на днешната дата, 7-ми юни. На общо събрание на Организацията на обединените нации през декември 2018г., този ден е избран за Ден на хранителната безопасност с мотото "Безопазността на храните е работа на всеки".

nikolai kamburov написа:
ср апр 27, 2022 9:10 am
... Някой знае ли какво e това нещо? Прилича на яйца?

Изображение
Ами със сигурност го пише в списъка със съставките, не го ли прочете? :)

Stringmeteo
Site Admin
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » ср юни 29, 2022 10:39 am

Диабет, астма, рак: как пестицидите тровят човека
17.01.2022
От главоболие, обриви и припадъци до диабет, астма и ракови заболявания: пестицидите тровят, но употребата им по света нараства - с катастрофални последици и за човека, и за природата.

Stringmeteo
Site Admin
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » чет ное 17, 2022 11:47 pm

86,95% вода в продукт, наречен ''Свежо сирене''. 'Сирене', сглобено от немлечни мазнини, пък се продава за 21 лв./кг
Водата все още е в сиреното, напук на законите, алармират от "Активни 'потребители''
17 ноември 2022 в 13:38
86,95% - толкова е водата в продукт, наречен "Свежо сирене", което е невиждана стойност в българската и световната практика, алармират от "Активни потребители". От асоциацията са направили тестове на 48 марки сирене за определяне на водното съдържание в продуктите.

Изображение

4uk
Регистриран: пет май 10, 2019 1:02 pm
Контакти:

Мнение от 4uk » пет ное 18, 2022 12:07 pm

Постижениие си е да вкараш 87% вода в нещо наречено "свежо" сирене! Това е нещо като желирано прясно мляко!? Направих справка - натуралното прясно мляко също съдържа 87,7% вода, като това "сирене"! А лъжат, че сиренето било скъпо защото се правело от 10 л. мляко, а кашкавала от 15. Едно време моята баба правеше кило сирене от 4 л. мляко, а кашкавала от 5! Ех, какви баби имаше - магьосници! :D
Днешните млекопроизводители, явно баби не са имали, че да им кажат как и от какво се прави сирене и кашкавал! :guns:

Stringmeteo
Site Admin
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » пон дек 05, 2022 4:50 pm

Cьoмгa, pибa тoн, cĸyмpия: Близo 1/4 oт pибaтa нa пaзapa e c виcoĸo cъдъpжaниe нa xиcтaмин
05.12.2022 11:00
Чacoвe пpeди Hиĸyлдeн, нa ĸoйтo тpaдициoннo бългapcĸитe ceмeйcтвa пpигoтвят pибa cтaнa яcнo, чe пpи близo eднa чeтвъpт oт pибнитe xpaни имa пoвишeнo cъдъpжaниe нa xиcтaмин. Toвa пoĸaзa пpoвepĸa нa "Aĸтивни пoтpeбитeли".
...
Kaĸвo e xиcтaмин и зaщo e oпaceн?

Xиcтaминът e opгaничнo cъeдинeниe cъдъpжaщo aзoт. Πpи cъxpaнeниe нa yмъpтвeнa pибa пpи пoлoжитeлни тeмпepaтypи в нeя зaпoчвaт дa ce paзвивaт бaĸтepии. Bcъщнocт бaĸтepиитe живeят в cтoмaxa, чepвaтa и xpилeтe нa pибaтa, и вeднaгa cлeд yлoвa, ĸoгaтo имyннaтa бapиepa пaднe, зaпoчвa нeĸoнтpoлиpaнo paзмнoжaвaнe нa миĸpoopгaнизмитe. Te oтдeлят eнзим нapeчeн xиcтидин дeĸapбoĸcилaзa, ĸoйтo пpeвpъщa xиcтидинa в xиcтaмин, нaтpyпвaщ ce в тъĸaнитe нa pибaтa. Имeннo зapaди тoзи биoxимичeн пpoцec e изĸлючитeлнo вaжeн тeмпepaтypния ĸoнтpoл пpи oбpaбoтĸaтa, тpaнcпopтa и cъxpaнeниeтo нa мopcĸи xpaни.
Mapĸитe cиpeнe нa пaзapa c вoднo cъдъpжaниe нaд 60%

Xиcтaминoвoтo нaтpaвянe имитиpa aлepгия. Πpeдизвиĸвa ce oт нaтpyпвaнeтo в opгaнизмa чoвeĸ нa външeн, пpиeт чpeз xpaнa, xиcтaмин. Ocнoвнo ce cвъpзвa c пoпyляpни зa ĸoнcyмaция pиби - тoн, cĸyмpия, мaxи-мaxи, capдинa, aншoa, xepингa, cиня pибa (cьoмгaтa, pибaтa тoн, cĸyмpиятa, пъcтъpвaтa, capдинaтa и змиopĸaтa), ĸexлибap, мapлин и дp. Bиcoĸи нивa нa xиcтaмин имa и в няĸoи cиpeнa и мecни пpoдyĸти, нo нaд 90% oт нaтpaвяниятa ce cвъpзвaт c пpиeмaнeтo нa pибa.

Frape
Регистриран: нед юли 03, 2011 8:29 pm

Мнение от Frape » вт дек 06, 2022 12:06 am

От около месец не пуша нормални цигари(а предимно електронни "Хийтс" и качих повече от 10кг за този период от време,а и ям наистина много). Не съм бил страстен пушач никога,но си имах този порок. Бях 90-91кг,сега съм 102-103кг. Аз точно това исках,да качвам маса и до сега един път бях пробвал с тестостерон "енантат" (поради тази причина),но ставало и без. Единствено пия гейнер на "Everbuild mass build" и съм доста доволен. Омазнил съм леко около пъпа,но след месец тренировки само "преса" ще станат 8 кубчета на корема. :laughm:
Общо взето не тренирам толкова сериозно както преди,но нямам никакви загуби на мускулна маса,дори напротив. Мисля отново да се захвана сериозно и имам големи амбиции дори и за състезания по културизам.
Отделно тренирам и кик-бокс,доста трудно ги съчетавам фитнес с кик-бокс,но някак си успявам засега.
ПС Спортът е здраве!

Stringmeteo
Site Admin
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » пет яну 20, 2023 2:40 pm

Какво откри проверка в саламите „Бургас“
Има дори добавено пилешко месо и свински кожички, показа анализ на Активни потребители
20 януари 2023 08:46
Асоциация „Активни потребители“ направи проучване какво съдържат саламите с наименованието „Бургас“, които произвеждат различни фирми у нас. В проучването са включени 25 марки колбаси, съдържащи в наименованието „Бургас“. Закупени са по метода „таен клиент“ от търговската мрежа в страната.

Изображение

Stringmeteo
Site Admin
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » ср мар 15, 2023 4:00 pm

Четири малко известни рискови фактора, които влияят на бъбреците
На 9 март отбелязваме Световния ден за борба с бъбречните заболявания
09 март 2023
До няколко години бъбречните заболявания се превърнат в петата причина за смърт в света, като изпреварят диабета, прогнозират специалисти. Основните рискови фактори, които влияят на този орган са високо кръвно налягане, диабет, холестерол, първично бъбречно заболяване.

Има обаче други фактори и навици, които не са толкова популярни, но също се отразяват, понякога сериозно, на бъбречната функция. Върху тях е акцентът на Клиниката по нефрология на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ през тази година.

Парадоксално, но едно от скритите неща, които могат да увредят бъбреците, са билките. Оказва се, че приготвени по неправилен начин, в неправилна пропорция и в комбинация с традиционни медикаменти, те могат да бъдат токсични за бъбрека.

Причината е, че за разлика от традиционните лекарства, те не подлежат на никаква регулация. Често на етикетите пише за многото полезни свойства, но никъде не се изреждат вредните.
...

Stringmeteo
Site Admin
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » нед мар 26, 2023 12:53 am

Специални укази в Италия за брашната от насекоми
25.03.23 в 09:07
Италианският министър на земеделието Франческо Лолобриджида подписа четири указа за продажбата на брашна от насекоми. Целта на Италия е да ги разграничи от нейните традиционни продукти. Употребата на брашна от насекоми е разрешена от ЕС.

:hungry: :eat: :grin1:

Plam
Регистриран: вт авг 16, 2022 12:17 pm

Мнение от Plam » ср мар 29, 2023 11:25 pm

Ето наш съфорумник се прочува по темата за насекомните манджи... https://novini.bg/amp/bylgariya/obshtestvo/772950

wilkosz
Регистриран: вт яну 09, 2007 2:51 pm

Мнение от wilkosz » ср мар 29, 2023 11:51 pm

Plam написа:
ср мар 29, 2023 11:25 pm
Ето наш съфорумник се прочува по темата за насекомните манджи... https://novini.bg/amp/bylgariya/obshtestvo/772950
:green: :palm: :palm1: :rofl2:
Е§ахти жалката неудачница, опитваша се да изкара мизерен хонорар с гнусни лъжи. Новоизпечена мейнстрийм-фактен-чекърка. :laughm:
Това, което съм написъл, не съм си го съчинил, пише си го в не един германски източници и се базира на изследвания на университета в Леон Испания, а също и в Университета в Мюнхен. Пускам линкове, всеки може да си ги пусне в гугъл на превод и да види за какво иде реч. Последните 2 линка са от 2012 и 2016 г, преди да бъде пуснат наратива и да бъде задействана машината за пропаганда и лъжи, информацията за насекомите като храна е била представяна обективно като ВРЕДНА. :deal:
https://www.costanachrichten.com/servic ... 71177.html
https://www.deutschlandfunknova.de/beit ... kten-essen
https://www.welt.de/wissenschaft/articl ... erden.html
„Едва когато започнете да плувате срещу течението, осъзнавате колко много мръсотия идва към вас.“

Отговори

Върни се в “Здравословно хранене, поддържане на форма”