СЛУЖЕБЕН КАБИНЕТ "РАДЕВ 2022/23" - дейност, мнения, анализи, съображения

Твърде много хора претендират, че разбират от политика, а дали наистина е така?
Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 65334
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Хр. Смирненски/Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » съб окт 29, 2022 1:03 am

Ilian Vassilev:
1h

Да кажа на ГЕРБ и Радев - служебното правителство, колкото и да замитате следите на провалите си с природния газ, няма как да направите от политиката си успех. Да започнем с това, че отчитате като голям успех това намаление от 45 процента. Имате повече принос в увеличаването на цената на природния газ повече /благодарение на глупостта да откажете шестте танкера/, отколкото в намалението на цените, които се дължат изцяло на фактори извън контрола на Булгаргаз и българското правителство. За сведение в момента цената на Ти Ти Еф е под 80 лева на МВтч.
Второто и по-важното е провала в преценката ви - нали имаше криза, беше шок и ужас през август, без Газпром не можеше да се живее, бяхме купували от посредници и прочие булшит.
Сега пак има посредници, избрахте си ги - гръцките ДЕПА и Митилинеос, през които вкарвате руския газ и то на по-високи от определената за октомври референтна цена на Булгаргаз.
Лъжете откровено, че сте постигнали супер цени на природния газ, като се възползвате от конюнктурата - високите температури и ниското потребление. Най-вече защото вие не купувате на тези свръхниски цени, защото не се първа ръка купувачи и ползвате посредници.
Сравнявате тогавшната цена, която Петков каза на американския газ, че е 30 долара/евро под цената на Ти Ти Еф, със сегашната по Ти Ти Еф. За ваше сведение, да ви обърна внимание, че цената на фючърсни доставки в средата на зимата, нищо че спот цената е 40 евро, е над 110 евро/МВтч. .н Да ви предупредя - както излъгахте, че без Газпром няма живот и има криза и катастрофа в сектора природен газ, така и сега лъжете хората, че тези цени на природния газ са нещо повече от временно явление.
https://www.facebook.com/ilian.vassilev ... t6Qayhqc8l

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 65334
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Хр. Смирненски/Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » нед окт 30, 2022 11:28 am

Розовото ни бъдеще, според служебния икономически министър. :deal: Цялото интервю е над половин час... (Каза все пак и доста смислени неща, мммай. :) )

"В ръцете на депутатите е решението докога ще продължи помощта от 25 стотинки на литър гориво"
Никола Стоянов: Внасяме в НС комплексни законови мерки за понижаване на цените на горивата
"Инфлацията ще върви надолу, овладяхме цените на енергийните ресурси"
30.10.22 в 10:47
"Българската икономика се движи много стабилно, с много високи ръстове и на износа, и на вноса. Икономиката е камъкът, върху който България ще може да стъпи, за да се изтегли от тази криза."

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 65334
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Хр. Смирненски/Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » пон окт 31, 2022 5:11 pm

Ивайло Мирчев:
1h

Току-що ЕК обори енергийния ни министър по отношение на решението на българското правителство да поиска отмяна на забраната "Лукойл Нефтохим" да изнася горива от България. Забраната бе въведена от предишното правителство, за да се намалят цените на горивата по бензиностанциите на българския пазар.
ЕК е категорична - "България получи дерогация от санкциите за внос на руски петрол по море за ограничен период от време, заради специфичното си географско положение. То не се прави, за да го препродава на други страни-членки или на трети страни".
Българското правителство, обаче прави точно обратното - работи в услуга на "Лукойл", за да се максимизират печалбите му, за сметка на по-високи цени за българските потребители.
От "Демократична България" настояваме правителството да не приема този проект на решение, забраната да остане в сила, за да има директен ефект върху пазара на горива в България.
Припомням, че единствената политическа сила, която поиска оставката на този министър, заради неадекватността му и зависимости от Русия е Демократична България още в началото на септември 2022 г.
https://www.facebook.com/mirchev.ivo/po ... rCu53j2QDl


Ilian Vassilev:
20m

Настоявам за незабавна оставка на служебния министър на енергетиката или още по-правилно за уволнението му от президента Румен Радев. Спомняте си, че снощи в интервюто си с Мария Цънцарова, той защити тезата, че дерогацията дава право на Лукойл да изнася горива за трети страни в и извън ЕС.
Е, днес говорителят на ЕК изрично подчерта, че такова право България няма и че всичко, което може да прави е да задоволява вътрешните си потребности, като рафинира руски петрол.
Мълчанието на "евроатлантиците" от ГЕРБ и ДПС не изненадва. Само ДБ поде темата.
Другата теза на пишман министъра е, че ако не изнася, Лукойл ще трябва да затвори, тоест да има безработица. То бива бива лъжи, но и в това трябва да има мяра.
https://www.facebook.com/ilian.vassilev ... JNGC97bCel

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 65334
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Хр. Смирненски/Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » вт ное 01, 2022 12:29 pm

Ilian Vassilev:
13h

Тези служебните импресионисти с власт са най-лошото съчетание, по Айнщайн, между посредственост и амбиция. Излиза говорител на ЕК, който има специализация като сектор енергетика и им казва в прав текст, това което всички знаят, че дерогацията не се дава, за да може през нея руски компании да прекарват руски нефт у нас и да продават нефтопродукти на пазара на ЕС или на който и да е друг пазар. Всеки, който има грам опит с бюрокрацията на ЕК, ще ви каже, че този човек преди да изкаже каквото и да мнение, нещата са му подготвени поне от две дирекции в случая - ГД Енергетика и ГД Вътрешен пазар, индустрия, предприемачество и МСП. Трябва да се пълен неудачник да обясняваш на ЕК, какъв точно е обхватът на европейските санкции срещу руския нефт и, забележете, нефтопродукти. Забраната за суровия нефт влиза на 5 декември, а за нефтопродуктите на 5 февруари. Дерогацията обхващала и нефтопродуктите?!!
След срещата на Румен Радев с ръководството на Нефтохим се забелязва рязък завой в използването на държавата като щит на сделки с руски петрол и нефтопродукти. И забележете, тези "служебните" юнаци наистина си помислиха, че Германия и Франция, тоест големите в ЕС ще прилагат забраната и няма да вкарват руски петрол, а нашите хитреци ще си връткат далаверки с него, като изнасят особено дефицитния дизел от страната и така създават допълнителен натиск върху цените така че дизелът да струва с 45 стотинки повече.
Време е Народното събрание да се намеси и да вкара Радев и неговото служебно правителство в усмирителна риза. Ако не искат да ни докарат наказателни процедури и санкции.
https://www.facebook.com/ilian.vassilev ... CSVjkWZ6nl

weather_master
Мнения: 16608
Регистриран: пон май 28, 2007 9:07 am
Местоположение: Sofia/Burgas

Мнение от weather_master » вт ное 01, 2022 12:54 pm

Фрапиращи измами по хотелите с украинците. Масово писани по 3-ма, а то 1 човек. Сега хотелиерите недоволстват от проверките. Нагла работа. Ако бяха ГЕРБ на власт, комунистическата пропаганда щеше сега да обвинява тях. Но понеже всичко стана при Промяната, сега се мълчи. Истината е, че нито ПП, нито ГЕРБ биха имали вина. Просто сме си такова племе. И за голяма част от обвиненията срещу ГЕРБ също те нямат вина. Просто българинът все гледа да открадне. Куит, Стринг, сега кой е виновен за измамите с европейските помощи за украинските бежанци? :laughm:

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 65334
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Хр. Смирненски/Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » ср дек 14, 2022 2:43 pm

Вместо Европейският съюз да се насочи солидарно към опазването на външните граници, се сочат с пръст държави, смята вътрешният министър
Иван Демерджиев: Прокуратурата да покаже същата решимост в борбата с корупцията като тази по линия на наркотиците
"Това е начинът да се спрат порочните практики, обезкървяващи държавата"
14.12.22 в 08:48
"Има поне десетина производства, сред които и проверки, които касаят много високи етажи на властта и злоупотреби със сериозни парични средства. Тези около магистралите са само част от тези производства."

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 65334
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Хр. Смирненски/Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » чет мар 16, 2023 11:21 pm

Георги Ангелов в "ДЕНЯТ с В.Дремджиев", 16.3.2023
Георги Ангелов: Още преди 4-5 месеца някои икономисти казвахме, че служебното правителство трябва да предложи бюджет с нисък дефицит за 2023 година. Тогава Министерството на финансите беше изготвило бюджет с огромен дефицит и дълг - и дори го беше подготвило за внасяне, но за радост се отказа от тази идея. После пък зави в друга посока и започна да обяснява как можем да минем и без бюджет, с удължителен закон. И затова България в момента няма бюджет и кара месец за месец, без никаква яснота и предвидимост. Но това не е единственият завой на 180 градуса. Много икономисти предупреждавахме, че е погрешно да се дават субсидии и компенсации на бизнеса на калпак. Защото това означава да се подпомагат както тези, които страдат от инфлацията, така и тези, които печелят от инфлацията.
Държавата наду печалбите на бизнеси, помпащи инфлацията, а сега ще си търси парите обратно
16 март 2023 12:05
Още преди 4-5 месеца някои икономисти казвахме, че служебното правителство трябва да предложи бюджет с нисък дефицит за 2023 година. Тогава Министерството на финансите беше изготвило бюджет с огромен дефицит и дълг - и дори го беше подготвило за внасяне, но за радост се отказа от тази идея. После пък зави в друга посока и започна да обяснява как можем да минем и без бюджет, с удължителен закон. И затова България в момента няма бюджет и кара месец за месец, без никаква яснота и предвидимост.

4itatel
Мнения: 797
Регистриран: съб мар 21, 2020 11:36 pm

Мнение от 4itatel » чет мар 16, 2023 11:29 pm

Stringmeteo написа:
чет мар 16, 2023 11:21 pm
Георги Ангелов в "ДЕНЯТ с В.Дремджиев", 16.3.2023
Георги Ангелов: Още преди 4-5 месеца някои икономисти казвахме, че служебното правителство трябва да предложи бюджет с нисък дефицит за 2023 година. Тогава Министерството на финансите беше изготвило бюджет с огромен дефицит и дълг - и дори го беше подготвило за внасяне, но за радост се отказа от тази идея. После пък зави в друга посока и започна да обяснява как можем да минем и без бюджет, с удължителен закон. И затова България в момента няма бюджет и кара месец за месец, без никаква яснота и предвидимост. Но това не е единственият завой на 180 градуса. Много икономисти предупреждавахме, че е погрешно да се дават субсидии и компенсации на бизнеса на калпак. Защото това означава да се подпомагат както тези, които страдат от инфлацията, така и тези, които печелят от инфлацията.

Мда...... Служебното правителство е виновно, че Гей Василев теглеше всеки ден по милиард заеми миналата година по това време и раздаваше пари от хеликоптер :laughm: И сега финансовият министър няма практически полезен ход.

Отговори

Върни се в “Политика”