Линк към оригиналното днешно интервю с него в бТВ

https://btvnovinite.bg/predavania/tazi- ... d-btv.html
...
Д-р Алфед Адлер е „баща“ на понятието „комплекс за малоценност“. Именно той, след дълги изследвания, стига до заключението, че комплексите за малоценност почти винаги са свързани с болезнено желание за власт. Австрийският учен казва: „Стремежът към власт е източникът на всички психологически страдания и психологическа проява на човек, който дълбоко в себе си се бори срещу дълбоките чувства на малоценност“.
Дали Путин и Гешев се вместват в учението д-р Адлер? Вие как мислите?
...
doncho написа: ↑пон яну 23, 2023 9:20 pmГешев отива в САЩ за Националната молитвена закуска при Байдън
Умнокрасивитета ридае безутешно. Една част от него де. Другата е в ступор.
https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/13588866
ПП Кво стана със съдебната рИформа, друаре???? САЩ явно не са чували дъвката на пъпуяци и дебилци.
https://www.facebook.com/mirchev.ivo/po ... Vb188truylИвайло Мирчев:
5h
Инструментът на Господ щял да посети Вашингтон за т.нар. Национална молитвена закуска. Обаче… попитани каква е цялата работа, от американското посолство енергично отрекли посещението да е по покана на правителството на САЩ.
Представям си го горе-долу така:
- Отричате ли да сте канили Гешев?!
- Отричаме!
И така три пъти, за по-сигурно, и по модел, практикуван от официалните инструменти на Господ от хилядолетия.
Можем само да гадаем като какъв точно PR ход е било замислено въпросното посещение, макар и по покана на двама конгресмени).
Имам обаче усещането, че няма много да свърши работа. От САЩ няма да спрат да питат докога ще се правим, че не сме разбрали за санкциите Магнитски, нито ще отстъпят от позицията, заета наскоро от посланик Херо Мустафа относно срастването между престъпни групировки и държава у нас.
...
В Комитета за посрещането на Гешев в САЩ видно място заема и евродепутатът Александър Йорданов - българан, ганьовец, ченгел и блажна баданарка.
Той ще изнесе пламенна реч на открито във възхвала на Главния прокурор, като гвоздей на речта му е, че САЩ убиха Мартин Лутър Кинг, но мечтателят и борец за граждански права Гешев-Кинг се роди в България. Иван Гешев - българският Лутър Кинг, който уважава всички малцинства и защитава изнасилените дядовци от мръсния олигархиат.
"Ако мен ме изнасилят, знам, че г-н Гешев ще ме помилва и успокои!" - сигурен е Александър Йорданов и яростно желае да убеди в същото американската публика.
Ал Йо никога не си гълта езика, ползва го за други работи!
"Ако прокуратурата има данни за готвен преврат, трябва тихо да си свърши работата, а не да хвърля в публичното пространство неща, за които се твърди, че са немерени в дома на обвиняем по дело за наркотици, защото друго дело няма. Няма дело за търговия с влияние, както се говореше, че може би ще бъде образувано. Няма дело за държавен преврат. Но ние трябваше да видим, че главният прокурор е държавата, държавността. Че само той защитата народа. Трябваше да видим, чe ако нещо се случва с него, то е заради зловредното руско влияние. Трябваше да видим как мафията си заговорничи с олигарсите, защото той се опитва да им посяга. Трябваше да видим, че на разследващите журналисти не може да се вярва, защото те са в комбина с мафията и с олигарсите."
...
Daniel Bojilov
9m ·
Кратко резюме на днешния дебат при Силвия Великова в БНР.
Специални благодарности към нея, че ми помогна да попълня празноти в знанията си.
Като например, че когато някой депутат пробута закон с който се облагодетелства конкретна фирма това не е длъжностно престъпление.
Ако издадеш незаконен административен акт от който някой да спечели това не е престъпление по служба.
Ако търгуваш с влияние това не е корупция.
Причината за това е, че нямало закон за лобизма.
Отделно разбрах за пореден път, че главният проблем на българското правосъдие е Гешев, защото българската секция в ЕК написала така в някакъв доклад. Манеме ли Гешев правораздаването тръгва по мед и масло.
Това проблеми в гражданското право и това, че измерител за допуск до касационно обжалване е паричен интерес, а не тежестта на нарушението от предходна инстанция си е ОК.
Административното правораздаване е супер, а това, че потребител не може да обжалва решението на КЕВР с което му налагат цени на ток и вода си е нормално. Не може куцо и сакато да ми обжалва.
Не може и вложител в банка да си търси обезщетение за парите, ако банката фалира, защото няма правен интерес от това.
Та както казах Гешев е единствения проблем в правораздаването и цялостна реформа е да бъде отстранен или поне поставен под строг контрол.
Разбира се реформата на Хр. Иванов не била виновна за част от настоящите проблеми, защото той след като направил историческия компромис предложените от него текстове минали на 99,99, а не на сто процента, поради което той си подал достойно оставката.
Не бе, Силвия Великова не е кандидат на ППДБ за изборите! Водеща е.