Фактически данни за времето в страната и света, интересни явления, текущи уеб-камери, препратки към информация в Интернет и медиите, отнасяща се за времето в момента.
Поредна мразовита сутрин за САЩ, макар студът на запад да намаля сега е обхванал цялата територия от скалистите планини до Атлантика заедно с Флорида.
Това извращение не е ли рекордно много на юг ? В Мексико дори отчетоха отрицателни стойности и то в ниското !? А в Орландо и Ню Орлиънс в една от предните зими пак имаха мразове и ми е чудно как виреят палми
А в Орландо и Ню Орлиънс в една от предните зими пак имаха мразове и ми е чудно как виреят палми
Нека хората, които разбират повече от флора да кажат, но аз съм чел, че има видове, които са способни да издържат даже до -10/-12℃.
Позитив за дълбокия юг и Флорида е, че колкото и да застудее, е наистина кратко и за не повече от ден-два-три. Визирам конкретно Флорида и крайбрежието на Мексиканския залив. Обаче е голяма мъка за по-рехавите растения. Във Флорида има хиляди декари насаждения от лимони и портокали и там всеки път, даже при рехав мраз, пораженията са сериозни и хора търпят щети за десетки и стотици хиляди.
Да, това градче, както и такива като Сиракуза и Ютика, са по-снежни от Бъфало по норма.
Освен от лейк ефект, те намазват допълнително и защото зад тях има планини, които още изцеждат.
Като цяло, upstate New York, плюс останалите СИ щати, които групово се наричат New England, са абсолютно винаги с гарантирана дълга, студена и снежна зима (извън т.нар snow belt, който е непосредствено до правилните брегове на езерата)
Да Уотър Тоун е най-снежното градче от равнините на Сащ.КАто цяло този район хем закача от лейк ефект , хем от нор-истъри и останалите циклони през зимата и отделно има орографско преимущество както каза.Просто е супер кеф когато има резки промени в Темп - примерно да е 15℃ и на следващия ден -10 и затрупано след 5 дена пак +15℃ , там това става честичко.... тука почти никога
ето една карта на годишен снеговалеж https://nyskiblog.com/directory/weather ... wfall-map/ , тъмно червеното е този район , повече от 4 метра сняг на сезон е нормата , сигурно някои години имат по 5-6-7
Така че ако ще се емигрира в Сащ - Уотър Таун , Съракюз или Бъфало - пичове
А в Орландо и Ню Орлиънс в една от предните зими пак имаха мразове и ми е чудно как виреят палми
Нека хората, които разбират повече от флора да кажат, но аз съм чел, че има видове, които са способни да издържат даже до -10/-12℃.
Позитив за дълбокия юг и Флорида е, че колкото и да застудее, е наистина кратко и за не повече от ден-два-три. Визирам конкретно Флорида и крайбрежието на Мексиканския залив. Обаче е голяма мъка за по-рехавите растения. Във Флорида има хиляди декари насаждения от лимони и портокали и там всеки път, даже при рехав мраз, пораженията са сериозни и хора търпят щети за десетки и стотици хиляди.
Май точно там към мексиканския залив и източно Мексико е мястото където студа най - дълбоко нахлува към тропика . Интересно по време на ледниковия период там какво се е е случвало и още по - интересния въпрос е дали полярен въздух е стигал почти до екватора . Вероятно Южна Гърция е била с климат като на сегашна Молдова
Тази темичка потъна бая , ама сега хвърлих око на ГФС як Норийстър циклон се очертава да размаже Си-тока около нашия национален празник https://www.wetterzentrale.de/topkarten ... &mv=0&tr=6
сигурно ще дръпнат малко задна моделите до тогава , ама изглежда бруталийка на тоя етап
Последните два месеца на много места в Аризона има рекорден сняг. Тази сутрин натрупа дори в Северен Скотсдейл и други събърби който са свързан с Финикс! Ето линкове:
Видео от Флагстаф преди ден:
А в зимния курорт Аризона сноубол, които е край Флагстаф вече има над 260 инча сняг за тази зима.
Вчера валя много дъжд във Финикс, като през ноща преди да спре температурата беше 3-4 градуса.
Още едно видео от различни места в Аризона: