Бъдещето на Европейския съюз. Брекзит

Твърде много хора претендират, че разбират от политика, а дали наистина е така?
Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 65334
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Хр. Смирненски/Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » вт дек 20, 2022 12:10 pm

Мария Спирова в "ДЕНЯТ с В.Дремджиев", 19.12.2022
Мария Спирова: Зимата на #британското недоволство започва. Стачките в редица основни сектори като #здравеопазването, граничния контрол и #транспорта заплашват допълнително да смъкнат популярността на правителството на Руши #Сунак, който все още не може да признае публично, че #Великобритания е в толкова неизгодно икономическо състояние и заради #Брекзит, който силно сви търговския потенциал на страната. В опит да не допусне прецедент, който да направи исканията на другите стачкуващи браншове неудържими, Сунак изглежда решен да не се поддаде на исканията на #синдикатите на #медицинските сестри, въпреки високата обществена подкрепа, която те получават.
Независимо от сериозната икономическа криза и драстичните бюджетни ограничения, които предстоят, #военната помощ за #Украйна остава приоритет за Сунак - макар да демонстрира известно колебание по темата в последните седмици, той все пак отсъди, че международният авторитет на Великобритания е силно свързан с образа й на водещ #съюзник на нападнатата от #Русия държава.

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 65334
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Хр. Смирненски/Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » пет яну 27, 2023 12:29 pm

Брекзит е довел до недостиг от 330 000 работници във Великобритания
18.01.23
По данни на два мозъчни тръста във Великобритания Брекзит е довел до недостиг от 330 000 работници най-вече в сферата на ниско квалифицирания труд.

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 65334
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Хр. Смирненски/Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » съб мар 18, 2023 8:48 pm

Войчех Пшибилски: Оцеляването на ЕС зависи от включването на нови страни
Орбан превърна Вишеградската група в някакъв Франкенщайн, който да пази позициите му в Европа, смята той
18.03.23 в 10:55
Полша и Словакия са първите сред съюзниците на Украйна, които ще й пратят бойни самолети. Макар че едва ли ще доведат до пробив на бойното поле, 17-те стари изтребители МиГ-29 са важен символ както на подкрепа, така и за нарастващата роля на Централна и Източна Европа в геополитически план.

Преди седмица в "Събота 150" полският политолог Томаш Плудовски изтъкна, че целта на страната му е да формира бъдещ политически център в рамките на ЕС, заедно с мирна Украйна. Но значението на Централна и Източна Европа видимо се увеличава и в момента. Това се случва извън ключовия за региона Вишеградски формат, който се обезсмисли от неутралната спрямо Русия позиция на Унгария на Виктор Орбан.

Какво ще е мястото на Централна и Източна Европа в променящия се ред на континента - интервю с Войчех Пшибилски, главен редактор на изданието "Visegrad inside".
...

Отговори

Върни се в “Политика”