https://www.facebook.com/tchavdar.nikol ... TMgb8oL9tl
Миналата година имахте уникален "късмет" с войната в Украйна. От там държавата ни генерира 2-3 млрд лв приходи и спасихте дефицита. Зомбирания си ти! Всички икономисти, бизнес и кой ли още не казват, че с тези увеличение разходи бюджета не може да се справи. Наистина ми се иска ПП пак да управляват и да фалират държавата, че да ти дойде малко акъл в главата. Кому беше нужно да правят максималната пенсия 3400лв? В България има 2.5млн пенсионери и още 1млн работещи пряко или косвено на държавни пари. И всичко това се издържа на 1.5млн работещи в частния сектор (не с обществени поръчки), акцизи и 20% ДДС. Парите не стигат. Всички партии без ПП и БСП са за фискална дисциплина. Този Асен Василев е фалирал не една или две фирми, а сега е на път и държава да добави в СВ-то. Хайде малко помисли.quittr написа: ↑пет мар 17, 2023 2:19 amМного си зомбиран.weather_master написа: ↑чет мар 16, 2023 3:33 pmОбясни го това на онзи с розовите очила и без политическа далновидност Куит, които вярва че трябва да се вдигат пенсии и заплатите в бюджетния сектор. Фалира ли държавата остават без заплати всички тези хора. Вчера слушах популизма на Корнелия Нинова и ми идеше да й ударя два шамара.Victus написа: ↑чет мар 16, 2023 2:42 pm
Кузман Илиев: Падане на валутния борд и заем от МВФ са равни на финансов Армагедон за България
Падането на плоския данък ще стане модерна тема съвсем скоро
Още 6 месеца с финансов министър Асен Василев и сме готови.![]()
Обясни защо събираемостта на данъците намалява при 4% ръст на икономиката и 16% инфлация?
Миналата година преди изборите пак имаше подобен театър, как сме фалирали, колко е зле. И какво стана - рекорден растеж, дефицит в рамките на 3-те допустими процента, повишена събираемост от ДДС, дългът реално леко намалява.
....
А добър ден! За мен много странно пак всички скочиха срещу Гешев като той погна Божков и Бобокови - доказани престъпници. Изобщо няма да се учудя Цветан Василев да субсидира новите подобно на Криптобанката. Въобще аз ви го казвах че новите ПП и ДБ са по-лоша мафия от ГЕРБ. Върнахте мутрите от 90-те.stratega написа: ↑пет мар 17, 2023 9:15 amКак беше изразът - "не било компютри, а компоти...". Те така и МАФИЯТА май не е в ГЕРБ, а в ПП и ДБ. Медиите като цяло са доста тихи - предствяте ли си такъв запис да се беше появил за ГЕРБ или за Възраждане примерно. Жълтопаветните щяха да взривят нета, а сървърите на Дневник да прегреят.
weather_master написа: ↑съб мар 18, 2023 8:07 pmКому беше нужно да правят максималната пенсия 3400лв? В България има 2.5млн пенсионери и още 1млн работещи пряко или косвено на държавни пари. И всичко това се издържа на 1.5млн работещи в частния сектор (не с обществени поръчки), акцизи и 20% ДДС. Парите не стигат. Всички партии без ПП и БСП са за фискална дисциплина. Този Асен Василев е фалирал не една или две фирми, а сега е на път и държава да добави в СВ-то. Хайде малко помисли.
Чак мутрите от 90-те. Не беше ли ББ от тази група? Христо Иванов е интелектуалец и иска по законен начин да превземе прокуратурата.weather_master написа: ↑съб мар 18, 2023 8:11 pmА добър ден! За мен много странно пак всички скочиха срещу Гешев като той погна Божков и Бобокови - доказани престъпници. Изобщо няма да се учудя Цветан Василев да субсидира новите подобно на Криптобанката. Въобще аз ви го казвах че новите ПП и ДБ са по-лоша мафия от ГЕРБ. Върнахте мутрите от 90-те.
Тук в това интервю е дадена много точна дефиниция и на човешки език, доста разбираемо е обяснена корупционната същностт на ПП/ДБ. От този момент нататък към 7:15 до към 10-11-та минута:Victus написа: ↑съб мар 18, 2023 8:22 pmЧак мутрите от 90-те. Не беше ли ББ от тази група? Христо Иванов е интелектуалец и иска по законен начин да превземе прокуратурата.weather_master написа: ↑съб мар 18, 2023 8:11 pmА добър ден! За мен много странно пак всички скочиха срещу Гешев като той погна Божков и Бобокови - доказани престъпници. Изобщо няма да се учудя Цветан Василев да субсидира новите подобно на Криптобанката. Въобще аз ви го казвах че новите ПП и ДБ са по-лоша мафия от ГЕРБ. Върнахте мутрите от 90-те.![]()
Гешев за някои е от добрите, за други от лошите. По-важното за коалицията ПП-ДБ в последната седмица е промяната в международното положение, от което те зависят много. Започна да подухва източен вятър, който ще ги прави все по-неадекватни, особено с позицията им за еврото.
Делото беше прекратено, а арестът обявен за незаконен. Да, вероятно са вършили някакви неща извън закона, както всеки едър бизнес бтв в България. Но преди 2020-та няма нито един казус свързан с тях, въпреки, че са в бизнеса от ранните 90-те. Имат дялове в румънски и чешки дружества на американската Шеврон, а преди това и сериозен бизнес пак с чужди компании. Обикновено, който си изкара бизнеса извън България гледа да седи по-далеч от разни скандали и схеми. Доста далеч са от това да бъдат сравнявани с Божков, Пеевски или мутрите от 90-те. По-скоро някой си прави ПР върху тях. Пак ти казвам, че пишеш наизуст.weather_master написа: ↑съб мар 18, 2023 9:17 pmА какво стана с аферата с незаконно вкарания в страната италиански боклук и то с години наред? Всичко замлъкна и няма наказани.
И колко са тези, които вземат пенсия 3400, ти познаваш ли такива?weather_master написа: ↑съб мар 18, 2023 8:07 pmМиналата година имахте уникален "късмет" с войната в Украйна. От там държавата ни генерира 2-3 млрд лв приходи и спасихте дефицита. Зомбирания си ти! Всички икономисти, бизнес и кой ли още не казват, че с тези увеличение разходи бюджета не може да се справи. Наистина ми се иска ПП пак да управляват и да фалират държавата, че да ти дойде малко акъл в главата. Кому беше нужно да правят максималната пенсия 3400лв? В България има 2.5млн пенсионери и още 1млн работещи пряко или косвено на държавни пари. И всичко това се издържа на 1.5млн работещи в частния сектор (не с обществени поръчки), акцизи и 20% ДДС. Парите не стигат. Всички партии без ПП и БСП са за фискална дисциплина. Този Асен Василев е фалирал не една или две фирми, а сега е на път и държава да добави в СВ-то. Хайде малко помисли.quittr написа: ↑пет мар 17, 2023 2:19 amМного си зомбиран.weather_master написа: ↑чет мар 16, 2023 3:33 pmОбясни го това на онзи с розовите очила и без политическа далновидност Куит, които вярва че трябва да се вдигат пенсии и заплатите в бюджетния сектор. Фалира ли държавата остават без заплати всички тези хора. Вчера слушах популизма на Корнелия Нинова и ми идеше да й ударя два шамара.Victus написа: ↑чет мар 16, 2023 2:42 pm
Кузман Илиев: Падане на валутния борд и заем от МВФ са равни на финансов Армагедон за България
Падането на плоския данък ще стане модерна тема съвсем скоро
Още 6 месеца с финансов министър Асен Василев и сме готови.![]()
Обясни защо събираемостта на данъците намалява при 4% ръст на икономиката и 16% инфлация?
Миналата година преди изборите пак имаше подобен театър, как сме фалирали, колко е зле. И какво стана - рекорден растеж, дефицит в рамките на 3-те допустими процента, повишена събираемост от ДДС, дългът реално леко намалява.
....
Обяснявам: Този, който е подарил бикините на Асен, със сигурност е гербаджийски слуга и са му платили, за да ходи да провокира светилото на Промяната.