Световна/чуждестранна политика (разни)

Твърде много хора претендират, че разбират от политика, а дали наистина е така?
npapanov
Мнения: 877
Регистриран: съб яну 16, 2010 2:13 pm
Местоположение: Пловдив

Мнение от npapanov » съб мар 18, 2023 8:28 pm

Никаква резолюция на ООН няма,аман от измишльотини, това е едностранна военна интервенция на САЩ и васалните им държави от НАТО.
https://bg.m.wikipedia.org/wiki/%D0%9A% ... 0%BD%D0%B0
Русия воюва за изконните си земи,населени с руснаци,непосредствено до границата си,за да се защити от експанзията на НАТО.Чечения е част от РФ.
На какво основание краварите се разпореждат с целия свят? :evil:
Срещу Асад воюваха терористите от ИДИЛ,какви протести :palm1: Но до някъде си прав,"умнокрасивите"наистина са потенциални терористи,в комбинация с укробежанците.За съжаление не сме застраховани от сирийски сценарий в бъдеще.

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 65333
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Хр. Смирненски/Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » съб мар 18, 2023 8:41 pm

"Ако Китай иска да съхрани стабилността на Близкия изток, трябва да убеди Иран да спре ескалацията на ядрения фронт. Светът не може да си позволи още една война"
Барбара Слейвин: Американската инвазия в Ирак е сред причините за бъркотията в Близкия изток сега
"Войната в Ирак даде основание на Путин да реши, че щом Съединените щати могат да нападнат една суверенна държава, тогава и той може. Дано Си Цзинпин не си е помислил същото за Тайван"
18.03.23 в 11:30
Близкият изток, заедно с Европа и Югоизточна Азия, е една от трите най-горещи арени на съперничество между великите сили. Миналата седмица двата регионални мастодонта и непримирими врагове – Саудитска Арабия и Иран – изненадващо на пръв поглед обявиха, че са постигнали споразумение за възстановяване на дипломатическите отношения, прекъснати преди 7 години; Те са се договорили за ненамеса във вътрешните им работи и за съживяване на договори от преди над 20 години в областта на сигурността и икономиката.

Изненадващо е мястото, където беше подписан документът – Китай. Пекин се оказа в ролята на миротворец в регион, в който от десетилетия доминират Съединените щати, главно с военна сила.

Саудитска Арабия и Иран се договориха да възстановят дипломатическите си отношения
Защо Рияд избра да вярва на китайците, а не на дългогодишните си съюзници американците? Може ли някой вече да попречи на Техеран да се сдобие с ядрено оръжие? Деян Йотов разговаря за това с Барбара Слейвин от вашингтонския мозъчен тръст „Стимсън сентър“. А също и за утрешната 20-годишнина от началото на войната в Ирак...


Проф. Аврам Агов: Пактът АУКУС не е офанзива срещу Китай
Войната в Украйна постави под напрежение отношенията Европа - Китай, Си Цзинпин ще се опита да го преодолее, коментира той
18.03.23 в 11:47
Пресилено е да се твърди, че пактът АУКУС е офанзива срещу Китай. Това заяви пред БНР проф. Аврам Агов - изследовател на Азия, преподавател в университета на Британска Колумбия. В предаването "Събота 150" той направи коментар на плана, съгласно който Австралия ще се сдобие с 3 американски ядрени подводници в началото на следващото десетилетие. Споразумението в рамките на формата АУКУС, включващ САЩ, Великобритания и Австралия, цели противодействие на евентуална китайска агресия в Индийско-тихоокеанския регион.

bismarck
Мнения: 23677
Регистриран: чет май 29, 2008 12:18 pm
Местоположение: София, Видин

Мнение от bismarck » нед мар 19, 2023 12:57 am

Geogri Zahariev написа:
съб мар 18, 2023 1:45 pm
:thumbup:
Но, забележете, кои държави не са членки на МНС:
Съединените американски щати

САЩ подписват договора на Римската конвенция, но не го ратифицират.

Израел

Израел подписва договора през декември 2000 г., но гласува против статута на Съда и не ратифицира договора.

Русия

Китайската народна република

Китайската народна република се противопоставя на съда с аргументите, че това е против суверенитета на националните държави и че по този начин се съди съдебната система на една нация.

Судан

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/%D0%9C% ... 1%8A%D0%B4
Стига бе. Никой не е коментирал репликата ти. Нека обясня: това, което е позволено на бога, не е позволено на вола.
Хубавото е, че богчето съвсем скоро ще го поеме толкова мощно устно, че чак се кефя. :buble:
При това - забележате! Дори да сгъне скапаните руснаци, пак ще го поеме, защото при 5-10 пъти по-голям дълг от БВПто ти...няма как да е инак.

bismarck
Мнения: 23677
Регистриран: чет май 29, 2008 12:18 pm
Местоположение: София, Видин

Мнение от bismarck » чет мар 23, 2023 10:01 am

Пускам едно видео, с ясно предупреждение:не е за всеки. Първо, все още няма оригинален английски превод, който не разбира хърватски - да проверява или да ползва някой транслатор (макар че....). Ген. Домазет е култов военен аналитик, с немалка роля в разкатаването на сърболята в РСК навремето (операция Олуja) : )
Двата часа са немалко, но са рядко изключение, гледането на интервюто на култовия хърватин е равнозначно на прочитане на ценна книга. Не, никой не е безспорен източник на истини от първа инстанция, такива са само любимците на Стринг - те са винаги прави и единствено меродавни. А прочитът на хубава книга е като ценен тор за растежа на мозъка и асоциациите му - помагат да се издигне и възприеме по-добре цялостната картина, не е "майн кампф" или "капиталът" за плоските мозъци с аксиоматичните истини. Лично аз го изгледах на няколко части. :dontknow:
П.С: Някои термини като "окултна олигархия" не бива да се възприемат съвсем буквално - пак да повторя, няма извор на безспорни истини, а подтик за размишление.


Aha
Мнения: 731
Регистриран: чет яну 14, 2010 10:27 am
Местоположение: Варна

Мнение от Aha » чет мар 23, 2023 10:28 am

Давор Домазет-Лошо е адмирал в оставка, ексначалник на разузнавателното управление и бивш шеф на генералния щаб на въоръжените сили на Хърватия. Влиза в Съвета по държавна безопасност при президента на Хърватия. Като истински моряк винаги гледа надалеч, но никога не изпуска от погледа си целта.

- Глобалните кризи изобщо и никога не са случайни. Те се подготвят от стратези на високи нива. Това, което наблюдаваме, не е изненада, а установяване на Нов световен ред, провъзгласен още от Джордж Буш-старши. Ключът към световната власт на ХХI век – новият Път на коприната, който започва от Адриатическо море, минава през Черно и Каспийско море, през Кавказ, Казахстан и целия Китай до Филипините.

Това сега конспирация ли е или не е конспирация, умньо?

В наказателното право заговорът е споразумение между две или повече лица за извършване на престъпление в даден момент в бъдещето. Наказателното право в някои държави или за някои конспирации може да изисква да бъде предприето поне едно явно действие в подкрепа на това споразумение, което да представлява престъпление.

Ваксините и пЛандемиите обаче нямат нищо общо и се изключват от тази категория, понеже въпросните стратези нямат общо със "случайности", каквито са пандемиите, нищо, че същите действат по един и същи синхронизиран начин. Толкова си арогантен, че под носа си не виждаш.

Иначе Елин Пелин и той е за коша, според "умната" ти преценка.

bismarck
Мнения: 23677
Регистриран: чет май 29, 2008 12:18 pm
Местоположение: София, Видин

Мнение от bismarck » чет мар 23, 2023 10:47 am

Плоскоземец, скрит си ми, не те чета. Не си губи времето.

bismarck
Мнения: 23677
Регистриран: чет май 29, 2008 12:18 pm
Местоположение: София, Видин

Мнение от bismarck » пет мар 24, 2023 10:24 pm

Преди 24 години на днешната дата свърши стария, криво-ляво стабилен свят.
Америгоските свине му е..ха мамата. Беше нарушен светая светих: принцишът на ненарушимост на следвоенните европейски граници и беше разкъсана една европейска държава. За пълната липса на юридически основания няма какво да коментираме.
Но може да твърдим със сигурност: тогава бе отворена кутията на Пандорчето, без което действие нищо от днешните свинщини нямаше да се случва.

weather_master
Мнения: 16608
Регистриран: пон май 28, 2007 9:07 am
Местоположение: Sofia/Burgas

Мнение от weather_master » пет мар 24, 2023 11:32 pm

Ако имаш предвид Сърбия, това си беше една изкуствена държава. Ако не бяха Великите сили да я дондуркат, сега сърбите щяха да са едно злобно племе, а в Македония щеше да си има само българи. Криворазбрания им национализъм сами ги унищожава. Нито Хърватия, нито България, нито Румъния ще ги приемат в едно семейство с тях.

raptor
Мнения: 1496
Регистриран: вт юни 17, 2008 7:05 am
Местоположение: Plovdiv

Мнение от raptor » съб мар 25, 2023 8:21 am

Всичко друго го разбирам до някъде- и дебилната любов към Русия, и омразата към Сащ и запада като цяло, обаче точно ревът за Сърбия наистина ми е тотално непонятен. Ако тръгна да изброявам всичките мизерии, които са ни направили няма ми стигне половин ден, заради тях водим няколко войни, те са първопричината за 2те ни национални катастрофи, опитват се да ликвидират младата българска държава след актът на Съединението. Заграбват чисто български територии и ги обезбългаряват брутално, може да прочетете трудовете на Анри Пози в частта за Македония. Без мизериите им сега България щеше да е поне с 50% по-голяма територия и 10-12 милиона население, вероятно изходът от световните войни щеше да е съвсем различен за нас.
Така са процедирали не само с нас, този тумор на балканите трябваше отдавна да бъде изрязан и ограничен.

bismarck
Мнения: 23677
Регистриран: чет май 29, 2008 12:18 pm
Местоположение: София, Видин

Мнение от bismarck » съб мар 25, 2023 8:24 am

Кой бе, Мастъре, няма "да ги приеме"? "Народът" ли? Същият тъп и манипулиран народ, който за 1 поколение от българи става македонци? След като кукловодите от Брюксел и Капитолия за 6 месеца натиснат медиите и сложат правилното правителство - както винаги досега - "народът"...? Разсъждениявта ти са като на 9-класник-комсомолец, макар взет в модул с обратен знак.

Народът ще приеме всичко, което му се спусне през медии и наложи като управление. Само погледни блестящия финт с налагането на 20 на сто умнокрасиви гласове, при положение, че истанбулската гей-кавалкада се беше уверено запътила към 4-те процента. Народът е ултра тъп и манипулируем.

bismarck
Мнения: 23677
Регистриран: чет май 29, 2008 12:18 pm
Местоположение: София, Видин

Мнение от bismarck » съб мар 25, 2023 10:58 am

Сблъсъци около Деир Ез Зор между американските крадци на нефт, сирийци и иранци. Според някои съобщения уж участвали и руски наемници.

https://www.zerohedge.com/geopolitical/ ... ikes-ensue

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 65333
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Хр. Смирненски/Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » нед мар 26, 2023 12:51 am

"Москва и Пекин ще направят всичко възможно да се възползват от дълбоката поляризация на американската политика"
Огнян Минчев: Затъването на САЩ в Ирак отвори стратегически вакуум, Русия и Китай се еманципираха от Запада
"Ако през 80-те години президент не бе Роналд Рейгън, а Доналд Тръмп, съветският комунизъм още щеше да властва над Русия и половин Европа"
25.03.23 в 10:12
Ако на Путин бъде даден картбланш в Украйна, следващата стъпка ще бъде Прибалтика, Молдова, България, Сърбия и т.н., допуска политологът.

bismarck
Мнения: 23677
Регистриран: чет май 29, 2008 12:18 pm
Местоположение: София, Видин

Мнение от bismarck » пон мар 27, 2023 8:26 am

Майдан в Израел. :grin1:

Това е яко, запасяваме се с пуканки.

https://dnes.dir.bg/svyat/sblasatsi-s-p ... -netanyahu

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 65333
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Хр. Смирненски/Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » пон мар 27, 2023 10:26 am

Да, гледайте Израел сега, сещайте се за България през 2020 :laughm: ... Само дето техният Баце май вече е изпреварил събитията и е с един... ъъъ... един и половина крака в затвора :grin1: ... а нашият кога ли? :hmm: :grin1:

weather_master
Мнения: 16608
Регистриран: пон май 28, 2007 9:07 am
Местоположение: Sofia/Burgas

Мнение от weather_master » пон мар 27, 2023 10:37 am

А той с какво точно е виновен? Вчера слушам дежурния Бойко Рашков пак блещи за кюлчета и пачки. Водещата го пита за долазания номер на банкнотата, която ЕЦБ са заявили че е фалшива, как ще го коментира. А той, че това е още по-тежко престъпление да разпространява фалшиви пари. :lol: Толкова плоско мислене, че няма накъде. Ами ако снимките са фалшиви или някой ги е сложил там тези пари. Изобщо тези варианти са напълно изключени. :lol: Наистина не виждам с какво точно и конкретно може да осъдят Бойко Борисов. Повечето неща към него са само внушения и вестникарски изрезки. А Бойко Рашков винаги става активен преди избори. :laughm:

Отговори

Върни се в “Политика”