КРАТКО-/ СРЕДНОСРОЧНИ ПРОГНОЗИ (03-06.2023)
Модератори: Radoslav Petkov, Бял облак, ncuxap, Hristo Chipilski, angilari
- Weatherman
- Регистриран: вт дек 12, 2006 1:20 pm
Много повече слънчеви часове ще има, не се притеснявай.
Лятото настъпва рязко и трайно следващата седмица, както се случва винаги от доста години. Балканите ще се превърнат в най-топлото място на континента, като според мен има вероятност да ни сполети участта на Испания и след седмица е възможно да ни връхлети подранила гореща вълна с температури масово над 30 градуса.
Лятото настъпва рязко и трайно следващата седмица, както се случва винаги от доста години. Балканите ще се превърнат в най-топлото място на континента, като според мен има вероятност да ни сполети участта на Испания и след седмица е възможно да ни връхлети подранила гореща вълна с температури масово над 30 градуса.
Реалист.
-
- Site Admin
- Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
- Контакти:
- Weatherman
- Регистриран: вт дек 12, 2006 1:20 pm
Много си ми е добре последните дни, даже бих желал още малко по-хладно да беше. Тази сутрин пак се събудих леко изпотен, а спя гол със съвсем лека завивка. Следващата седмица ще трябва да пускам климатика и така чак до септември-октомври.
Иначе моделите дават като най-вероятен вариант да останем източно от област на ниско налягане, която евентуално ще успява да загреба свежи порции африканска жега насам. Може в момента да не ви се вярва, ама пак ще си говорим съвсем скоро.
Все пак запазена марка за нашата страна е само за няколко дни да се осъществява трансформация от полузима към трайно турбо лято.

Иначе моделите дават като най-вероятен вариант да останем източно от област на ниско налягане, която евентуално ще успява да загреба свежи порции африканска жега насам. Може в момента да не ви се вярва, ама пак ще си говорим съвсем скоро.

Реалист.
Норма-норма плюс до дупка. Рахатът в низините с пре-комфортните около 20 свършва след 2-3 дни: най-често около 25, при подходящ вятър - в по-далечните подстъпи под 30, влага, бум-тряс-чик-чирик.
https://modeles16.meteociel.fr/modeles/ ... 97166_.gif
Месец и половина нормални класически температури дори с 2-3 октомврийски максимуми около 15 ми се усладиха. Маса работа свърших навън, което не би било възможно в този обем при 30-32, както много други години по това време. ДОволен съм, а и истински жеги все още не се задават в опашките. Да видим как ще ни излезе през носа това по-нататък. Ще, вервайте ми.
ПС Под минус 3 аномалия за първата половина на месеца - железария!
https://modeles16.meteociel.fr/modeles/ ... 97166_.gif
Месец и половина нормални класически температури дори с 2-3 октомврийски максимуми около 15 ми се усладиха. Маса работа свърших навън, което не би било възможно в този обем при 30-32, както много други години по това време. ДОволен съм, а и истински жеги все още не се задават в опашките. Да видим как ще ни излезе през носа това по-нататък. Ще, вервайте ми.
ПС Под минус 3 аномалия за първата половина на месеца - железария!

Не знам аз ли не съм свикнал, ама си е доста тегаво с тия температури и силното слънце. Температурните разлики са брутални, на слънце моментално жега, на сянка и под навес жули леден вятър. Нямам проблем и карам цяла зима навън, ама тука последната седмица ми се разказа играта, дано наистина се стопли вече другата седмица да се свършват мизериите
- lancelot
- Регистриран: пет фев 08, 2013 12:10 pm
Прецака се времето и за другата седмица. Топлото бяга по опашките. Уж щеше да се затопли добре от сряда, а сега е заменено с хлад и дъжд. 20така остава мираж, а отиваме към втората половина на май.
В Сандански хората се кефят, почти юни стана и никакъв помен от жеги.
В Сандански хората се кефят, почти юни стана и никакъв помен от жеги.
Be an encourager. The world has plenty of critics already.
В четвъртък, петък и през почивните дни се очертава нестабилно време с масови бури и градушки. С такъв тип валежи, от мощни конвекции месечната валежна норма може лесно да се изпълни. На 24-ти май ще е най-топло, 30-таци не са изключени, но пак по традиция ще превали и прегърми в някои източни райони.
Някои хора ходят в дъжда, други просто се намокрят.
-
- Регистриран: пон май 28, 2007 9:07 am
- elenaRudolf
- Регистриран: пет фев 08, 2013 9:35 pm