Tия дето сами се мислят за каймака на обществото, носеха ковчези и бесилки. Сега, а не веднага след 10 ноември да кажем. След 30 години демокрация дотук им стигна демократичността. И палеха слама в краката на полицаите. А жълтопаветнатя гняс ръкопляскаше и коленичеше пред Радев. При такова голямо разминаване между самомнение и действителност как да не мразят всичко и всички.
(Кофти) ОСОБЕНОСТИ НА БЪЛГАРСКАТА НАРОДОПСИХОЛОГИЯ
Модератор: mmirro
Игнорирайте идиотите, те са неспасяеми.
-
- Site Admin
- Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
- Контакти:
Ама да, за какво са ни такива необективни латерни!?

Проучване на "Екзакта" заключи: 65% от българите гледат с песимизъм към идната 2023-а
30.12.22 в 10:40
54% от българите дават негативна прогноза за това каква ще бъде Новата 2023 година за света. 29% от тях очакват тя да е толкова лоша, колкото 2022 г., а 25% се опасяват, че Новата 2023 г. може да е и по-лоша от 2022 г.
Изброените от теб медии, които очевидно следиш (аз - не, защото са помийни ями) са в същия кюп в дойчезелето или твоите невероятно, недостоверно тъпи "аналитици". Всъщност, дори май са по-добри, защото зелето е пълен аналог на Работническо Дело - транслира волята на Партията, в случая - Стейт Департмънта.
-
- Site Admin
- Контакти:
Под егото на завистта
Триумфът на Георги Господинов по света с "Времеубежище" и отзвукът в родното писателско "времеубежище"
06.02.2023
И отново зад всичко това се прокрадва призракът на "изконният" български патрЕотизъм
...
Триумфът на Георги Господинов по света с "Времеубежище" и отзвукът в родното писателско "времеубежище"
06.02.2023
И отново зад всичко това се прокрадва призракът на "изконният" български патрЕотизъм

-
- Site Admin
- Контакти:
Май за тази е малко по-подходящоStringmeteo написа: ↑ср апр 12, 2023 10:33 amТова не е май точно за тази тема, но засега го слагам тук, докато измисля по-подходящ вариант...
Александър Стоянов в "ДЕНЯТ с В.Дремджиев", 11.4.2023
Александър Стоянов: за #османското владичество и спряното, счупено преподаване на българската #история, псевдо #патриотите са като #партизаните, атакуващи мандрите, липсата на въпроса ЗАЩО в българското хуманитарно образование, за да не се пренесе в обществото и политиката, странното единение на противници по въпроса за българските евреи, необходимостта от рестарт на българското училище, което вече отвращава децата. Децата, които са подложени на невиждана лавина от информация в човешката история заради мрежите и интернет, а семейството, училището и обществото им натиска главите под водата.

-
- Site Admin
- Контакти:
https://www.facebook.com/rozalina.temel ... RBH1z6qDBlRozalina Temelkova:
8h
Онзи ден Катрин Деньов откри филмовия фестивал в Кан и, видимо развълнувана, сподели, че мисли много за Украйна. След това с треперещ от емоция глас рецитира стихотворение на украинската поетеса Леся Украинка.
Това е Деньов, това е Франция, това е Европа.
У нас вчера Лили Иванова направи бутиков концерт, на който, сред останалия т.нар. политически елит, присъстваха Ахмед Доган, Георги Първанов и Елеонора Митрофанова.
В официалната си Фейсбук страница Лили благодари сърдечно на Ахмед Доган за уважението, кълнейки се пламенно, че то е взаимно.
Като дългогодишен почитател на музиката на Лили Иванова, няма как да си прехапя езика и да замълча. Не мога да оправдая такова угодническо поведение и турбо его в стил "искам всички да ми се поклонят, пък на морала майната му" нито с напредналата възраст на Лили, нито с криворазбрано желание за консенсус от типа "изкуството примирява иначе непримирими различия и се издига над политика и злободневие".
С подобни прояви "голямата" Лили моментално се смалява до ръста на моралните джуджета, на които благодари, че са присъствали на концерта й.
Голяма е Катрин Деньов, защото има смелост да заеме позиция от сцената, да каже истината без страх, че някой някъде вече няма да я харесва.
Иванова е само няколко години по-голяма от Деньов, но в действителност Деньов е голямата.
И не, госпожо Иванова, няма да си купя новата ви книга с автор Валерия Велева. За мен е въпрос на морална чистоплътност, каквато с огромно разочарование, се убеждавам, че ви липсва.
Сигурна съм, обаче, че ще я изпратите на госпожа Митрофанова, Г. Първанов и Ахмед Доган с лично посвещение и автограф.
А аз ще ви отговоря с цитат от ваша песен:
"Дали за теб съм пак онази същата,
която ти на колене бе молил..."
Ами, не, не сте.
И една добавка по темата

Валерия Велева: Лили Иванова е начертала цялата проекция на своето съществуване
"Не познавам толкова целеустремен човек, който си поставя цел, знае как да я постигне и знае каква цена ще плати“, заяви Валерия Велева
21 май 2023
И още една

https://www.facebook.com/tchavdar.nikol ... f6VsyN2ytl
И още малко за оригиналния повод

Лили Иванова благодари на Ахмед Доган (СНИМКА)
21.05.2023 15:15
Любов ли бе да я опишеш"Скъпа Лили! Ти знаеш, че всеки си има “Своята Лили”… Аз на “Моята Лили” съм изключително благодарен, защото Тя ме научи да обичам…" Това е написал в своето послание почетният председател на ДПС Ахмед Доган, придружено от 21 бели рози до голямата Лили Иванова.
...

-
- Site Admin
- Контакти:
https://www.facebook.com/diana.popova.7 ... DUEg15LMHlDiana Popova
6h
Чета откровенията на Лили Иванова:
За "великия и достоен управник Путин", който молел НАТО да не навлиза до границите на Русия - и затова нападнал Украйна. И как Америка е виновна - защото не може да прости, че Русия е по-могъща от нея, при това "във всяко едно отношение"...
И си мисля:
Лили Иванова можеше да остарява като катедрала. Ако би само пеела, дори и с любовта на Ахмед Доган. За разлика от други, които нямат този избор, тя сама е решила да остарява като цървул - тунингован, така да се каже.
И е жално, и е жалко. Именно заради това "можеше".
-
- Site Admin
- Контакти:
И едно интервю с изпълнителката, тоест проводничката на този резил - само за пълнота на сказката
...
Дневникът на една легенда: Лили Иванова сподели своите мисли и преживявания в книга
23.05.23 в 10:51
За първи път излиза книга за Лили Иванова, която съдържа записаното в нейния личен дневник. В последните 15 години звездното име на българската музикална сцена е водила записки със свои мисли за Бог, за България, за публиката – мисли, които издават дълбоката, точна и вярна преценка за нещата в живота, в музиката и в отношенията между хората, разказва редакторът на книгата Валерия Велева.

Дневникът на една легенда: Лили Иванова сподели своите мисли и преживявания в книга
23.05.23 в 10:51
За първи път излиза книга за Лили Иванова, която съдържа записаното в нейния личен дневник. В последните 15 години звездното име на българската музикална сцена е водила записки със свои мисли за Бог, за България, за публиката – мисли, които издават дълбоката, точна и вярна преценка за нещата в живота, в музиката и в отношенията между хората, разказва редакторът на книгата Валерия Велева.